Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 18. 12. 2008 13:53

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Re: Co všechno papá vaše kočička?

Mňáu smile

naše čičiny dostanou hračky i vitamínky a to mimino u našich dostane svoji vlastní (a luxusní) přepravku, aby si nemuselo potupně půjčovat tu naší.

K večeři dostanou prémiovou kapsičku, chtěla jsem jim naordinovat Pangase, ale chci aby měli fakt kulinářský zážitek, tak bude krab s krevetkama.

Strašně se na vánoce s chlupáčema těšíme a napjatě čekáme co bude se stromkem, když na něj budou dva wink hjarta

Není tady

#152 18. 12. 2008 16:40

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Fidorko, ten kulinářskej skvost, jistě číča ocení, ale s tou přepravkou, si asi bod neuděláte... lol Apropó, co máti? Uvažuje o podpoře? wink
Hani, jak Macek píše..jedině drátěný kartáček! Zapíchneš do kožichu a pak směskou pootočení a mírnýho tahu, češeš...To je nejlepší věc, pro chovatele, co nečešou, nepudrujou a vůbec neblbnou "imrvére-furt" ale jenom to občas dohání...stolt Jinak, jestli je hodně chlupatá a hodně zacuchaná, musela by jsi dopálit k vetovi, ten by jí uspal a opižlal...Výsledek je ten, že budete mít šok obě, plus číča bude, po zákroku děsně škaredá... lol Nedokážu odhadnout, podle popisu, co je číča zač, ale jestli má podsadu, jako peršanka, musíš česat, jinak bude mít  "holka" problém a ty pak s ní...Oni ty zachucance kočku "dusí", stejne, jako pudlíka a takový ty, zvířecí rasy, šlechtěný, na to dost trpí...stolt

Není tady

#153 19. 12. 2008 7:22

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Drátěný kartáček vlastním, ale zato kóča vypadá, že zdrhla. Od mé česací epizody nepřišla. Začínám mít o ni strach. Doufám, že je akorát naštvaná nebo se jí nechce do deště.
Jinak, Hellgo, dyť píšu, že je to Norka. Akorát švihlá s místním kocourem, ale není to na ní poznat. Šok už jsme právě měly, páč jsem ji pižlala já a opižlala jí oba boky - tak 7 x 15 cm z každé strany. Šlo to strašně blbě, páč měla jednolitou tuhou plsť a mezi plstí a kůží ani milimetr. Přitom ji máme už spoustu let (bydlela v baráku, který jsme koupili) a nikdy takhle zacuchaná nebyla.
Jo a k Vánocům - co takhle myší domeček? Myslím něco jako domeček pro Bárbí a Kena a ten nacpat myšima. No to by měla kóča radost! No jestli své kočenky milujete, tak není co řešit..... big_smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#154 20. 12. 2008 9:51

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Hani, domečku nám netřeba...akorát nám teď za sedačkou bydlí myšák! Blíží se konec roku a tak si "kluci" nosej práci domů... big_smile Zrovna teď se Piškot vzteká, jak vopice, že se na myšáka nemůže dostat a zkouší sedačku přestěhovat, za nesmírnýho zájmu ostatních "pacholků"... Moc se mu to nedaří! lol
S tou vaší číčou...jestli je tak děsně zplstnatělá, tak jedině na veterinu, uspat a oholit...stolt Nebo ti bude marodit!

Upravil(a) Hellga (20. 12. 2008 9:53)

Není tady

#155 20. 12. 2008 17:08

x56325
Host

Hani, máme ty samý potíže. Marjána když vidí, že se jde kartáčovat, snaží se vždycky hbitě evakuovat. Když se nezadaří, češeme stylem, který popisovala Macex. Ale protože je to bestie zákeřná a vzteklá, přepere i ty dva česáče.
Snažila jsem se jí na to zvyknout odmala, ale prostě se nezadařilo. Takže už jsme několikrát potupně skončili na veterině, Marjánku uspali a oholili.... Naposled byla tak zřízená, že šla komplet kromě makovice a ocasu. Mám ji, chudinečku, vyfocenou, vypadala fakt děsně.
Ale už je to taky stařenka (na jaře jí bude 13 let), tak mám strach nechávat jí zbytečně uspávat. Tak jsme holt přitvrdili, češeme, pudrujeme a občas do té trojrvačky zapojíme i nůžky, což je činnost krajně nebezpečná pro všechny zúčastněné...
Úraz se tedy zatím nekonal, ale nas.ali jsme ji posledně tak dokonale, že se vzteky pochčůrala... Dva dny s námi nemluvila, nepřišla dokonce ani když se klepalo maso na řízky, béééruška naše dumbom

#156 21. 12. 2008 13:07

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Jó, Suri, kočka, když se "zabejčí" nepovolí, kdyby jí o život mělo jít...stolt Náš nejstarší "prdloň", je mu osm,  začal takhle řádit, asi před rokem, když se jim dává pipetka za krk a to jenom proto, že jednou zrovna nechtěl... měla jsem pipetku už ulomenou, tak sem si dupla, že držet bude a přimačkla ho tak, že držet musel... a od tý doby prostě Ne a ne, nic se mu za krk dávat nebude! Dělá při tom takový sprasky, jako by jsme mu chtěli nejmíň upižlat hlavu... No vidíš, jedno jediný přimáčknutí a máme problém...

Není tady

#157 24. 12. 2008 10:20

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Milí milovníci čičin!
Přeji vám i vašim chlupatým láskám krásné svátky, hodně radosti z myšek pod stromečkem,  co nejméně vánočních nehod s dekoracemi wink pevné zdraví vám i čičinám hjarta

http://img218.imageshack.us/img218/6292/cicinyro8.gif

Upravil(a) Fidorka (24. 12. 2008 10:26)

Není tady

#158 26. 12. 2008 23:59

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Tak jsme Jéžiška přežili ve zdraví! tummenupp Rozškubanej celofán, je už vcelku vysbírán ze všech koutů, ryby se "pacholci" nacpali, až pukali a dokonce jim zbyla na talíři (teda chvilku), pak se celý první svátek váleli a spali, že jsme ani nevěděli, že je máme... big_smile Dneska už jim otrnulo, tak dělali lumpárny s donesenou myší a nastřídačku začínají prudit... lol

Není tady

#159 27. 12. 2008 16:04

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Nela napsal(a):

Radka 70 napsal(a):

Ahoj všem- mám dotaz- mám doma třetí den koťátko britské kočky- dáváme jí granule pro koťata, hovězí maso, šunku, dnes vanilkový pudink- je to pořád dokola. Dál mě nenapadá, co bych jí ještě mohla dávat- poraďte, díky. Zkoušeli jsme těstoviny- nepapá.

Já mám kočičku dva roky a ta jí jen granule a kočičí "kapsičky", pokud koupíme konzervu, tak jí prostě nežere. Naše jídlo jí nedáváme,  ani ho nechce, tedy semtam vylíže krabičku od jogurtu.

Mám kočku 13 a1/2 a ta papá naprosto všechno smile

Není tady

#160 29. 12. 2008 12:21

Niobe6
♥♥♥----

No my to problinkali,ale jinak jsme v pohodě a taky zase o něco tlustější.......big_smile

Není tady

#161 31. 12. 2008 19:05

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Niobe6 , no dyť od toho svátky jsou! tummenupp Našemu nejstaršímu, co se před rokem přiotrávil po myši, se konečně začali "dělat" chlapský záda a srst už má taky v pohodě... Dřív se ksichtil a teď, přes zimu, slupne všechno, co je mastný a taky podle toho začíná vypadat... big_smile Radost, mě dělá! Jenom by mohl být míň ukecanej... lol

Není tady

#162 14. 2. 2009 10:24

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Hellgo,
za pár týdnů se nám narodí mimino, a já mám pocit, že náš kocour to vnímá víc než jsem si myslela... hodně mi kouká na břicho a tváří se u toho tak smutně, že bys mu dala pětku. Taky se začal hodně lísat... vím že to zní asi směšně, ale kocour je náš miláček a já nechci aby tím jakkoli trpěl, jak ho mám co nejlíp připravit? dumbom

Není tady

#163 15. 2. 2009 13:02

x56325
Host

Tak jsem před chvílí s hrůzou zjistila, že naše drahá kočička po 12 letech převekslovala z masité potravy na sladké
a ohlodala bábovku nachystanou pro návštěvu. dumbom
Klika, že ta návštěva miluje nejen bábovky, ale též naší pomatenou Marjánku... stolt

#164 15. 2. 2009 21:28

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Fidorko, teď ho ještě moc nepřipravíš....
Důležité je, aby po narození měl kocour alespoň skoro stejnou péči a lásku jako dosud. Protože jednak ho zvědavost bude táhnout nejen k dítěti, ale hlavně do postýlky, kočárku, věcí, přenosky atd.... A druhak když by cítil, že najednou máte rádi o hodně víc jiného tvora, tak ze žárlivosti může např. chodit značkovat postýlku nebo cupovat matraci apod...
Opačný extrém měli moji známi, kteří měli krásnou perskou činčilu a když jsem jim narodila holčička, tak samou láskou nejraději chtěla spát pořád na kočáře, a v postýlce na dece apod.. A strkala hlavu pod nos miminku a oni se báli, že ho přidusí a nebo vzbudí, protože mu chodila oddýchávat vzduch od nosu a když ji nechtěli trestat, protože nechtěla nikomu ublížit, tak se nakonec rozhodli raději kočku dát pryč a vyhráli jsme ji nakonec my.
V den, kdy jsme si pro ni jeli, tak utekla čistě domácí papírová sněhobílá kočka ven z domu, protože cítila, že se něco děje. Kočku našli po třech dnech vyplašenou na hromadě uhlí, celou černou, zacuchanou s dredama po celém těle a vzteklou a agresivní... Dlouho trvalo, než jsem si mohla dovolit ji pohladit a nebo na šáhnout oběma rukama....
Tak držím palec, dopadne to dobře, jen je třeba ji zachovat max. z jejích původních rituálů apod... big_smile

Není tady

#165 16. 2. 2009 13:14

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Já jsem odhodlaná se mu věnovat stále stejně, i kdybych měla padat na d*žku. Rozhodně ho nechci nijak odněkud vyhánět a upozaďovat, už teď mu dovoluju si všechny věcičky "prohlížet", zkoušet, nevyháním ho z pokojíku apod. Je mi jedno zda leze do kočárku nebo sedačky, je to čistá očkovaná bytová kočka, není důvod ho separovat, jen budu muset dávat pozor na zalehnutí, ale podle toho jak funguje s ostatními dětmi, mám důvod si myslet, že když v té postýlce bude mimi, kocour do ní nepůjde, bude se mu vyhýbat.

Vidím že k miminkům v rodině se chová hezky, je vidět, že chápe, že to není nic na hraní, nedoráží, spíš kouká a pozoruje zpovzdálí a krade hračky a papírové plenky wink Když miminko pláče nebo je nějak hlučné, znechuceně odchází wink

tak snad to bude v pohodě... jen mě teď strašně zarazilo, jak smutně na mě někdy kouká... albert je tu ňuník.. kéž bych mu mohla nějak vysvětlit, že se pro něj nic nemění smile

Není tady

#166 23. 2. 2009 19:51

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem tu se zprávou ...co že to žere ? No velkej kocour se drží granulí, kapsiček a občas vyloudí kus sýra, šunky, kuřete atd..prostě taková kočičí klasika ..on je dost konzervativní , zdá se smile.
Malej kocour bude asi napůl králík, protože mi opakovaně sebral půlku syrové oškrabané mrkve a poctivě ji rozkousal a sežral a dnes vyloudil kus kedlubny - nejdřív si ji "ulovil", pohonil po dlažbě a pak opět poctivě sežral - opět to byl kus syrovej a oloupanej ..prosím vás, ještě něčí kočka žere syrovou zeleninu, nebo jen ten náš mrňavej úchyl ???? va

Upravil(a) Amriana (23. 2. 2009 19:52)

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#167 23. 2. 2009 20:02

x62358
Host

....šlupky od okurek jsou u nás velká lahůdka

#168 23. 2. 2009 20:20

Somaia
Host

no koukám, že ty vaše kočičky jsou teda úžasný  individuality big_smile

Můj kocour nadevše miluje olivy... pro ně je schopen dělat i kotrmelce , případně štěkat jako pes. lol  Máte vidět  jak se plazí po bytě a metá kozelce když peču pizzu... neuvěřitelný... chová se jako zfetovanej...
Jinou úchlku od standardu nemá...  jen tu jednu... za to pořádnou!!

#169 23. 2. 2009 23:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Moje kočky momentálně ohrnují nos nad vším sad asi jim nasadím několika denní dietu.... že jim nic neříká zalenina ani ovoce či pečivo, to vím, ale ty bestie už nežerou ani maso...
Takže bude půst.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#170 24. 2. 2009 7:49

Damila
♥♥♥♥♥♥-

My tedy máme jan dvě kočky, ale jak je každá jiná, to by člověk netušil.
Jak povahově, tak v těch chutích. Aspoň si nelezou do misek.
Ale už si připadám jako u dětí, abych myslela na to, co kdo má rád, a tak to rozdělovala...děs.

Upravil(a) Damila (24. 2. 2009 7:49)

Není tady

#171 25. 2. 2009 15:41

Janina08
♥♥♥----

Náš kocourek granule moc nemusí,což je škoda pro případ , když ho chceme nechat delší dobu samotného.Konzervy si taky vybírá a žere jen některé a jídlo od nás mu chutná.Pokaždé musí očichat a dostat trošku ochutnat...

Není tady

#172 27. 2. 2009 8:14

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Moje tři kočky milují olivy a papají jen kuřecí Whiskas,najdříve vylížou omáčku a pak si dají decentně trošku masíčka,zbytek po nich dorazí psi.Také papají kytičky!Dvě kočky jedí jedině Whiskas,ostatní je fuj,čichnou si a odkráčí.Kocourek sežere na co přijde.Také miluje syrové maso a stává se z něj při žraní divoká šelma.Maso jim nechávám nejdřív zmrazit a po pár dnech rozmrazím ,to má kočičák nejradši.Také má rád tavený sýr,ale ne na kousky rozdrobený v misce.Hezky si sedneme ,já držím rozpadající se sýr a kocour labužnicky líže jako zmrzlinu,jinak to nechce.A něco takového ,jako rozmáčené pečivo v mléce,jak se dříve dělalo,je pro ně eklhaft.

Není tady

#173 28. 2. 2009 10:42

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Moje kocka ma rada houby (zampiony). Projevuje tez velky zajem o houby na myti (ty nezere, jen cupuje a schovava ruzne po byte, asi na horsi casy). Je to nejaka uchylka ci to delaji i jine kocky? smile

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#174 28. 2. 2009 12:52

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Jo,kocour mi krade houbičky z dřezu a hraje s nima hokej.

Není tady

#175 28. 2. 2009 15:56

Janina08
♥♥♥----

ten náš taky..mám také jednu v koupelně a vždy ji zastrčím mezi skřínku a zed aby nepadala byla vždy po ruce ale zároven nebyla jen tak na umyvadle.Pokaždé mi jí vyštourá ven a tu od nádobí , tu mi tak bere...:-)   tak nevím , co se jim na nich líbí?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí