|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Heluška napsal(a):
Jsem trochu mimo, ale fakt jen trošku.
včera jsem byla u bývalé tchýňky. Povídala jsme si a najednou někdo hrábl po klice. Babi vykoukla a povídá:..ááá pan Mikeš jde domů.
To je vám úlpně obyč kocour, ale tak nááádherný- ách Černý s bílými ponožkami, malou bílou náprsenkou, bílým spodkem bradičky, dlouhými bílými vousy i do všech stran trčícími bílými chlupy v obočí.
Ten se prostě ani jinak jmenovat nemůže.
toho bych doma mohla mít a nevadí, že není rasový, ale jen tulák z ulice
My taky máme obyčejnýho kocoura,celého zrzatého s bílou malinkatou špičkou na ocase.....jmenuje se Miliny,a taky když dojde s venku tak ho taky vítáme....náš pán se ráčil ukázat,jsme rádi ,že jste nám dovolil tady bývat apod.Je zlatej,on ví jak na nás,můj mu vždy říká,že je potvora vychcaná......ale milujeme ho takový jaký je,i když je to rošťák ,ale to už ke kočkám patří
Není tady
Hellga napsal(a):
Fidorka - Leda prd! Je, jak svízel přílepa! Zrovínka teď tu byl a bouchal do mě pazourkou... Oni maj takovou utkvělou představu, že do mě bouchnou, já se opřu a oni mě hupsnou na klín! To jo, akorát, to bych dopadla!
Jsou pěkně vypečený, ale jejich fígle znám a umím "dělat blbou", (mimochodem, to mě jde moc hezky...
) Kdyby se jen "pošmajchlovali", tak by to šlo, ale oni se u mě chtějí i vyspat, ...jak přestanu drbat, začnou se ošívat, tahat mě za ruce, popřípadě se mě válej po klávesnici, šmatlaj na mě, nebo mě sundavají brejle! To bych neměla nic jinýho na práci, celej den...a když pominu, že se jeden druhýho snaží "vysednout", což znamená, že se po tobě válí dva kočičáci zvící cca. 9-10 kilo? Ale když tak pouvažuju, tak vlastně se jim věnujeme celý den...
Teď se mě snaží povalit monitor...Tak se nedá nic dělat, no...musím chovat, ale hned jej učešu, vyčistím oči nos a frňák, to aby si nemyslel, že nějakej "frončaft" se mnou, před něčím chrání...!
tak to ten náš je taky hodně mazlivej,sedne si na klín,nebo kdzž ležíme dojde k nám vyvalí se na nás a my drbema ,hladíme a drbeme.....kocouři jsou daleko víc mazlivější než kočky.A když se rozhodnou se mazlinkat,tak světe zboř se ,a přes to nejede vlak,a když zrovna není nálada,tak se umí urazit,to pak já lezu sotva s prosíkem,aby si mě všimnul:lol:
Není tady

Hellga napsal(a):
No, asi putovala, klasicky, v osmi týdnech do "nové" rodina, né?
No asi v 10 týdnech, ale to na to nemá vliv. Ne každá papírová kočka se chce mazlit, ale koček vegetariánek moc na světě není... 
Není tady
No jó, Mací, jenže Saxana nejni normální kočka, to je princezna, z rodu extra šlechtického, tak hol, je trošku jiná, no...
Její rodič jí neměl co naučit, protože sám přešlechtěnej, z desátýho kolena, neměl ani co by jí naučit mohl... Dyť přece musíš sama vědět, že přešlechtěný plemeno, ztrácí ty "plebejský manýry" a tak se stane paradox, že ač kočka, je třeba "vegoš"... Né, že by byla blbá, bůh uchovej, ale i normální kočka "od popelnic", kterou budeš mít jenom v bytě, ztrácí po dvou-třech letech "zimní" srst a s tím i touhu chodit ven, protože je jí, úplně normálně - zima... a vem si to, co to musí udělat s kočičími instinkty, které jsou "cíleně usměrňovány" po několik generací? Tím spíš, že Saxana je vlastně vymyšlený druh...
Konec konců, buď ráda, že tě Saxík třeba netluče! 

Není tady

Hellga napsal(a):
No jó, Mací, jenže Saxana nejni normální kočka, to je princezna, z rodu extra šlechtického, tak hol, je trošku jiná, no...
Její rodič jí neměl co naučit, protože sám přešlechtěnej, z desátýho kolena, neměl ani co by jí naučit mohl... Dyť přece musíš sama vědět, že přešlechtěný plemeno, ztrácí ty "plebejský manýry" a tak se stane paradox, že ač kočka, je třeba "vegoš"... Né, že by byla blbá, bůh uchovej, ale i normální kočka "od popelnic", kterou budeš mít jenom v bytě, ztrácí po dvou-třech letech "zimní" srst a s tím i touhu chodit ven, protože je jí, úplně normálně - zima... a vem si to, co to musí udělat s kočičími instinkty, které jsou "cíleně usměrňovány" po několik generací? Tím spíš, že Saxana je vlastně vymyšlený druh...
Konec konců, buď ráda, že tě Saxík třeba netluče!
Jak povídáš, můžu být ráda, že mne nebije... Ale na druhou stranu, ač vegan, tak srst v paneláku vyměňuje pečlivě a v zimě je vždycky jak koule a na jaře máme všude metrák chlupů.... a naopak ráda chodí ve sněhu. Takže jí zůstalo něco a něco naopak zcela zapomněla... Ovšem v jejím případě nevadí, že si nechytí myš, protože trávu si vyhrabe i pod sněhem.... 
Není tady
Tak Anča si našla nový pelíšek. Je jedno, že v bytě je stejná teplota jako v létě. Prostě je venku hnušně, tak se musí zahřát 

Není tady
Ladie,
a nechytne ti
? (myš...... )
Upravil(a) Largo (9. 12. 2008 20:45)
Není tady
Largo, zatím nechytla 
Není tady
náš prcek taky rád doutná na topení
mám chuť mu k vánocům pořídit to odpočívadlo na topení, ale slyšela jsme stížnosti, že to moc nepasuje na většinu českých topení, je to snad jen na deskové radiátory. nemáte zkušenost?
jinak náš píďa o víkendu málem chytl od svíčky, blbec si chtěl u našich přivonět ke svíčce a lehounce se mu zkrátilo obočí na jedné straně, málem jsme měla infarkt, skočila jsem po něm hbitě jak lasička a to vypadám a vážím jako cisterna.
Není tady
Fidorko, ono je to spíš tak, že ať pořídíš jakékoliv odpočívadlo, nebo pelíšek, tak ho bude kočka stejně ignorovat -vlastní zkušenost, čili podle mě vyhozený peníze , ale zkusit to můžeš 
Není tady
Fidorko, jestli máš doma šikovnýho chlapa, či syna, tak ať ti ohnou jeden, nebo dva tlustý dráty, do patřičných tvarů... trocha síly a kleště to spraví, našij na to potah z festovní látky a máš jistotu, že ti to bude pasovat a pořídíš to "za půl darma"!
Vybereš si velikost, tvar i barvu, podle interiéru a sebe...
No a kdyby se to číče nelíbilo, nebude ti to vadit vyhodit... 
Ladie, Anča je skvělá!
...ale chtělo by to dečku nějakou, né...
Co máme ten nový přírůstek, tak černý kočky jsou mě nějak bližší, či co... ?! 
Macku, to s tím bitím, si kolikrát říkám taky! 
Kdyby měli, naši "pacholci" tak o deset kilo víc, tak potěš koště! Ale to prej je výchovou...
Zrovna dneska Piškot vysypal ořechy, co se sušili u topení...po celej kuchyni byly!
Když jsem mu začala nadávat, tak se proti mě postavil a začal "diskutovat"...! Teď si vem, kdyby byl větší?! Ani bych nemukla a lezla s košíkem a sbírala...
Taky je možný, že mě vysvětloval, že je to moje vina, že kdyby byly ořechy v krabici a né v košíku, nepřevrhly by se... 
Není tady
Hellgo, tohle diskutování a odmlouvání máme doma pořád. Pokud Andulka nespí, tak kecá (no jo, ženská
). Hele a asi vytušila, že mi všichni říkají, že jí mám dát na něco topení, aby to tu chudinku (bych jim ji přála mít pár dní doma...) netlačilo. Odpoledne na topení pořád popolehávala, do toho pořád něco mumlala... Tak jsem ji na topení hodila kus povlíknutého molitanu a hned je klid 
Není tady
Tak vidíš, asi to vysílala, jako signál očima do okolí, že si toho "kočičí naladěnec", všimnul...Oni už to maj vymakaný a za ty leta letoucí, co žijou s lidma, se ani nedivím!
S tím diskutováním, máš recht...odmlouvaj mě doma všichni, ale jenom ten nejstarší má tu kuráž, že se na mě otočí a jde si to vyříkat, "z voka do voka" i když ví, že riskuje pohlavek...ale asi je to silnější, než on...
Má náturu bavorskýho sedláka, je neomylnej a aby toho nebylo málo, sám sebe bere nadmíru vážně...o to hůř nese, když se najde pohan, co si z něj dělá prču... To je potom zle! Ještě, že mu nerozumím... Hádám, že tolik a tak "peprných" urážek na cti, jsem ještě v životě neslyšela... 
Není tady
A co kočičáci a vánoce? Slaví, slaví? 
Není tady

Ano Saxana slaví velice pečlivě a vždy se nejvíc těší na stromek, protože po roce konzumace obyčejné zelené trávy do sebe celé vánoce souká modré třásně, co se sypou na stromek a za odměnu nám z nich pak jako dárečky vyrábí hnědé korálky navlečené na modré šňůrce.... 

Není tady
Slavit klasicky, jsme zkusili jen jednou a nikdy víc...! Pomáhali tak, že půl ozdob zalehli a rozlehli ještě dřív, než jsem je stačila pověsit, napůl ozdobený stromek povalili a zatím co já z jedné strany zdobila, oni z druhé strany česali... Ve finále jsme měli koště, ukotvené špagáty do všech světových stran, po kterém zkoušeli šplhat... Od té doby žádný stromek, jen rybu k večeři a v celofánu zabalený dárek... to milujou!

Není tady

Ještěěěěě, prosimprosim....
..rošťáci kožichoušatí.

My máme jen "chalupové" kocoury, (chodí si k nám hrát a povalovat se), a ti slaví vánoce u svých páníčků.... 
Upravil(a) Largo (12. 12. 2008 15:11)
Není tady
Stromeček jsme vzdali. Stačí větvičky ve váze, která musí být pěkně široká a v nejlepším případě zatížená kameny - teda pokud netoužíme po tom, mít z obýváku bazén
Ozdoby už jedině přírozní (ze slámy a sušené pomeranče), protože pohled na kočku, jak do sebe souká stříbrné třásně na stromeček není nic moc
Hlavně, když část už je v žaludky a část tahá za sebou. To pak za ní běháme a vytahujeme umatlané kusy třásní z Ančiných útrob 
No a poslední věc - jmelí zavěšené u stropu pryč z jejího dosahu. To Annie nedá spát. Neustále vymýšlí, z kterého úhlu a z které části nábytku by po správném odrazu ukořístila kus jmelí. No a tyhle "útoky" provádí samozřejně uprostřed noci. To pak stojí za to! Kočka lítá přes celou místnost, nadává, zuří a nakonec odejde do postele s výrazem "no co, já jsem tam vůůůůbec nechtěla vyskočit"... 
Není tady
Largo - Ještěěěěě? Já tě je půjčím na dva dny a uvidíš, jak se budeš modlit, aby už vypadli!
Jsou drzí, jak vopice, vodmlouvaj, ničehož nic neposlechnou a při tom počtu, je to u nás, když do toho připočtu ještě dědka, věčně, jak v Jedličkárně...!
Teď mě děd dovezl z práce a odjel makat, "haranti" se hned kolem mě zcuknou, protože čekají, že jsem jim něco dovezla a když zjistí, že ne, tak to začne...jeden řve, že jdeme spát, další řve, že chce chovat, třetí si sedne vedle mě na stůl a začne mě "otlapkávat" po čuni, čtvrtej mě hupne za záda a "stele si mě"... když si chci vypít kafe, tak je to kličkování s hrnečkem, jak na slalomu, protože "chlupatý kafe", nejni nic moc...to trvá nejmíň půl hodiny...trvalo by to dýl, ale já už ty jejich vypečenosti znám, umím "dělat blbou" a je to přestane bavit...
To mě chodí šmírovat při svlékání, parádně se mě motají pod nohy, tak se převlékám za neustálého poskakování na jedné noze a pořvávání "Uhni!", asi si myslí, že je to nějaká hra a mě se to líbí... No a zas byla stahaná půlka prádla ze sušáku, včera čerstvě vypranýho... Na stole ťápoty od bahýnka, jak na něj některý rovnou cestou z venku hupsnul... "A tak to máte každý den!"
Jak psala Macex o těch jedincích, co tráví život pod postelí, tak mě tak napadlo, že by jim - sem tam, takový zvyk docela slušel... 
Není tady
Helete, nejstarší má kino!
Hlídá maso na rozmrznutí a ten druhý obrázek není montáž, ty dvě žlutý ťupky, to se mu fakt, tak odráží "zasněný" pohled ve skle...
Fotky sice mizerný, ale nedalo mě to! 

Není tady
Hellgo, to je boží fotka
jiank vám musím napsat, jak se má nová čičina u našich; jestli si vzpomínáte, je to přes týden, co jsem tu bála, jak ji můj táta doopravdy přijme.
Minulý týden v pátek jsme ji přivezli našim.
od té doby čičina spí u táty v ložnici na jeho posteli (naši mají oddělené ložnice, páč neumí chrápat synchronizovaně a rušili se). Koukají spolu večer na telku a vzájemně se zahřívají. Čicina s tátou snídá, hlídá mu kafe a občas tlapkou vyzkouší, jestli má ještě dobrou teplotu. Tátovi to nevadí ani v nejmenším. Před odchodem do práce mu lehá na aktovku nebo boty (chce jít s ním, nebo mu chce zabránit v odchodu?) a předtím než se táta večer vrátí, nanosí ke dveřím "dárky" - kaštany a plyšáky, nejvíc velkého křemílka, kterého tahá přes byt s opravdu velkým úsilím.
abych to shrnula, jsou parádní dvojka... hlavně že si mamka pořídila kočku
Ale čistí kaďák a krmí, takže z toho taky něco má
Takže je to přesně, jak jsi Hellgo prorokovala, ty jsi opravdová kočičí odbornice 
Není tady
Fidorko, přesně takhle to začíná i končí...
Nejdřív musí být uspokojená "vrchníí" skupina famílie, ke které se mazaná číča okamžitě přidá a tak by si mamka honem měla pořídit ještě jednu číču, než tohle "potěšení" vyroste a bude případnýho konkurenta tlouct... Nejlíp opačné pohlaví a "z dobrýho vrhu", nebo naopak přírodní typ "od popelnic", protože "síly" v rodině musí být vyrovnané, aby byla harmonická...
Jinak mami skončí v pozici posluhovače, na kterýho je možný i prskat!

Není tady
Helete, tak mě napadlo...když děláte číčám vánoční dárky, teda jestli, tak co a jak, jim dáváte?
Nám se osvědčily různý vitamínky (bonbóny), či hračky, balený, né zrovna fest, do celofánu... Celofán proto, že číča vidí, popř. cítí, že tam něco je a hlavně proto, že když si (z neopatrnosti) kousek ukousne, tak by jí to nemělo nijak ublížit...krom toho je nadšená, že si to "našla", "ulovila", odvážně "zabila" a tudíž, je to jen a jen její! Na to je patřičně hrdá a má z toho ten správný zážitek... Tak, jak vy? 
Není tady
Hellgo, začala jsem přemýšlet, jestli jsou tví kočičáci po tobě nebo ty po nich. Se mi zdá, že máte stejný způsoby.
Voni ti vyvedou nějakou rošťárnu, ty jim to oplatíš a natruc narveš takovýho masa do trouby, kam se můžou akorát koukat..... chuďánci majincí..... 
Ale hele, potřebuju poradit. Myslím doopravdy poradit. Máme kóču venkovní skoro Norskou, která byla na jaře tak zacuchaná, že jsem ji měsíc po kouskách ostřihovala (najednou se nenechala). Včil chci takové události předejít a kóču česat, jak mi poradila Macex. Jenže - proboha!!!, jak se taková kočka s dlouhým a hustým chlupem češe? Není na to nějakej bezdotykovej přístroj? Včera mi tekla červená. Mám jedinej grif - česat ji u žrádla, páč to vyvine nejmenší odpor. Ale stejnak se bojím.
Má ve vočičkách vraždu normálně, ne tak, když se blížím s kartáčem.
Není tady

Hani, bylo tady na to mnoho návodů... nejlepší je ten o tom podávání prášku kočce...
No zpátky k česání... ideální jsou dva statní ošetřovatelé.... jeden jistí první část kočky, druhej se může věnovat česání a jistí si ten zbytek...
Pokud seká a má přerostlé přední drábky, tak maličko zkrátit, otupíš ty šavle a škrábance nejdou do hloubky a neteče červená...
Musíš vyzkoušet, co je na její srst nejlepší, zda kovový hřeben řidší, hustší, kartáč apod... Já osobně doporučuji ten kartáč se spoustou drobnej zahnutejch drátků, které netahají narozdíl od hřebenu, rozčešou spoustu dredů, kočce je to příjemné a vyčešou uvolněné chlupy z podsady.... Dlouhá léta jsem si myslela, že je pro nás zbytečný a až jsem ho pořídila jsme už rok bez dredů.... Nemusíš česat dlouho, dokonce nemusíš vyčesat celou kočku, ale chce to pravidelně a nezapomenout, která část se česala naposled.... Já taky nikdy nestihnu celou, to by byl řev, jako když se vraždí neviňátka a taky mám vždycky strašně poprskanej obličej, ona se tak rozlítí, že začne syčet a přitom prská a plive.....
Není tady