|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj všem- mám dotaz- mám doma třetí den koťátko britské kočky- dáváme jí granule pro koťata, hovězí maso, šunku, dnes vanilkový pudink- je to pořád dokola. Dál mě nenapadá, co bych jí ještě mohla dávat- poraďte, díky. Zkoušeli jsme těstoviny- nepapá.
Sousedka dává vařené kuřecí žaludky a srdce s rýží.Smíchá ,naporcuje do mražáku.Taky má ráda tunáka smíchaného s chlebem.Vyzkoušej.
Radka 70 napsal(a):
Ahoj všem- mám dotaz- mám doma třetí den koťátko britské kočky- dáváme jí granule pro koťata, hovězí maso, šunku, dnes vanilkový pudink- je to pořád dokola. Dál mě nenapadá, co bych jí ještě mohla dávat- poraďte, díky. Zkoušeli jsme těstoviny- nepapá.
Já mám kočičku dva roky a ta jí jen granule a kočičí "kapsičky", pokud koupíme konzervu, tak jí prostě nežere. Naše jídlo jí nedáváme, ani ho nechce, tedy semtam vylíže krabičku od jogurtu.
Není tady
Radko, já dávám své kočce jen granule. Popravdě ona nic jiného nechce, podobně jako Nela, pokud ji koupím konzervu tak ji nechce. Lidské jídlo vůbec nechce, můžu na stole nechat cokoliv a ona si ničeho nevšimne. Jen občas si dá malinký kousek šunky nebo ji dám oblíznout sýr, ale to chce jen někdy. Granule papá jen od Iams kuřecí, když ji dám jiné tak dělá komedie a dáví se
a nechce je papkat. Myslím, že je dobré kočkám dávat i kočičí bombíčka, ale jsou to mrchy zmlsaný a chtějí jen, které si oblíbí.
Není tady
Já mám kocourka 5 let. Nic tak zmlsanýho jsem ještě nepotkala. Baští vařenou rybičku - bez kostiček, nejlépe filátko, syrové hovězí maso - libové, přemražené a na kousíčky pokrájené. Občas si dá kočičí kapsičku a sušený Wiskhas, ale pouze hovězí. Občas lízne do pribiňáčka. Když nedostane co chce, tak mňouká a mňouká a je protivný dokud nedostane to co mu chutná. Jenže ono mu jeden den chutná a za dva dny to zas nechce. Zkoušela jsem ho nechat hladovýho a nic jiného mu nedat . vydržela jsem to do druhého dne. Oči dělat umí a byl tak něšťastný, že jsem ustoupila a mazánek už taky jiný nebude.
Není tady
Simono co je "kočičí bombíčka"?
Naše čiči baští konzervu od Whiskas, ale jen telecí. Jinak jak píše Anni , jednou jí něco chutná a pak na to kouká jak na fujtajksl. Baští granule Whiskas s tunákem a psí granule taky užírá. Málokdy se jí člověk zavděčí.
Není tady
Pešto, promiň my tomu tak doma říkáme
Pro vysvětlenou, jsou to takové ty vitamínové tabletky /srdíčka, kolečka, myšky, polštářky..../, obsahují vitamíny a navíc slouží jako laskomina pro kočky. Ale i tady platí, že kočkám chutnájí jen některé 
Ještě bych chtěla doplnit, že své kočce dávám Malt-Soft, pasta která zabraňuje, aby kočka zvracela olízané chlupy. Myslím, že je to dobré kočkám dávat.
A ještě bych Radce poradila, aby koťátku dávala opravdu kvalitní krmení. Je to potom na kočičkách znát, i na srsti, alespoň ta naše má krásnou srst.
Není tady
Tak to tedy koukám
. My máme kočky dvě a musíme si před nima bránit vlastní talíře
. Jinak dostávají granule - máme osvědčené ty levnější, dražší jim moc nejedou (není nad to mít ekonomicky smýšlející mazlíčky
), občas konzervu - po té se jen zapráší, syrové odřezky třeba z masa na guláš, ale nepohrdnou ani nějakou buchtou
. Říká se, že po mléce mají trávicí potíže, ale naše kdyby nedostaly ráno svojí mističku, tak nás sežerou. Občas jim do toho nadrobíme rohlík. A o kelímcích od jogurtu, sýrech, smetanách apod. se ani nemusím zmiňovat
. Ale gól bylo, když jsem jednu z nich našla u mě v pokoji u pytlíku slaných chipsů - zdlábla dobrou polovinu a byla spokojená
. Jo a když si uloví myš, tak jí občas taky sežerou, tedy až potom, co jí nám předloží k nohám
. Takže my si na vybíravé kočky fakt stěžovat nemůžeme!
Není tady
Radka 70 napsal(a):
Až bude tak 3 kg tak bude akorát do trouby na česneku
Tak my mame pulku britske, pulku poulicni. Je to cerne. A myslim ze otec byl panter! Nas milacek ma totiz 9,5 kg!!! A to je pekne vybiravej hajzlik. Suncicku 2 dny starou uz si nevezme. Uplne nejradsi debrecinku. My pak jime sunkac.
Mame kocourka kastrovanyho. Mivaji potom problemy s normalnima granulema, je tam moc soli, a oni dostavaji zanety mocovych cest. Ted uz pres 3 roky kupujeme specialni krmivo na veterine. Stoji asi 600 na 2 mesice. Nic jineho mu nechutna. Tedy krome te debrecinky. 
Není tady
Jo a taky nas v noci budi, a my si musime jit k nemu stoupnout a delat mu spolecnost pri jidle. 
Není tady
Kočka baští všechno, na co si zvykne. Neměla by dostávat nic, v čem je cibule a ! nesmí !
se jí dávat prášky typu Acylpyrin. Je také nebezpečné syrové vepřové (maso a játra). Může z něho (i když z masa kontrolovaného na jatkách veterinářem by se to stát nemělo, spíš z domácího chovu) onemocnět vepří tasemnicí, která je velmi nebezpečná a způsobuje smrt. Kotě by se mělo pravidelně a častěji, než dospělák, odčervovat. Pokud by se kotě narodilo volně v přírodě, bude vychováváno v kočičí komunitě svojí matkou a ostatními tetami. Co je k jídlu se naučí poznávat čichem, při očichávání tlamiček svých blízkých v rodině. Pach si zafixuje a pokud padne na něco, co "pozná", jako jedlé, slupne to. Ale takové kotě má asi doma málokdo. Berem si koťata většinou v osmém týdnu a tak tyhle návyky nemají kde získat. Kočká má roztažitelný žaludek a tak se dokáže neuvěřitelně nacpat, ale také dokáže bez úhony být týden o hladu. Ani na to nejsou naše kočky zvyklé...
To že něco odmítají, jako nejedlé, je spíš způsobené u kočky tím, že jedení něčeho neznámého, považuje kočka za nevychovanost. Takže "mlsota" koček, je vlastně jejich nedostatečná informovanost...
Většinou kočky spoustu věcí odmítají, ale jsou zas takové, že jim přijdou k chuti ty nejneuvěřitelnější pochutiny. Měla jsem kočku, která milovala kyselé okurky a když byla okurka z chlebíčku, taková ta měkkotná, opatlaná majonézou, byla v sedmém nebi. Mám kocoura, který ochutná rohlík, buchtu, tatranku, dokonce čokoládu! Jeden zas chodí mlsat studený olej po smažení řízků a ochutná i bramborák. A ještě jedna raritka: všeobecně odmítá kočka alkohol. Měla jsem kocoura, který se namazal po vaječném koňaku domácí výroby, který mu synové podstrčili a měli švandu z toho, jak mu chutná. Pak seděl a usínal a hlava se mu klimbala ze strany na stranu, jak puncovanému opilci, asi měl kocovinu, protože víckrát už si nevzal...
Nikdy jsem nic podobného u kočky nezažila...
Ideální je, když se kotě naučí na konzervy a granule. Je v nich všechno, co potřebuje a když se to doplní vitamíny, kterých lze zneužít i jako mlsoty při pochválení, budeš mít doma krásné, zdravé zvíře. Já svým klukům dávám občas syrovou aljašskou tresku (jinou nechtějí
), syrové hovězí na nudličky nakrájené (to kvůli tomu, aby kočka musela kousat a nehltala kousky masa vcelku) a kuřecí maso (většinou prsa z doma grilovaného kuřete, bez kůže). A taky by se nemělo kočce dávat pravidelně slané, (to zas kvůli ledvinám). Naši si občas chytnou ledasco, netopýra, saranče, lasičku, krtka, dokonce "udachmali" potkana, ale baští jen obyčejné myši.
Není tady
to M: Je to tím, že chodí ven, proto nejsou tak vybíravé. Očmuchají se s kámošema a pak to chtějí doma taky. Naši teď, co jsme na vsi, chodí ven a začali se ládovat věcma, na který by se dřív ani nekoukli. A jak maj nějakou extra "dobrotu", nadlábnou se a honem mažou ven, asi aby se pochlubili, jak se maj...
Začalo to, když jsme se nastěhovali. Chodil k nám sousedovic kocour, taková echt vesnická chuděrka hubená a asi musel jíst ledasco. Jednou po takovém společném posezení na zahradě naši přišli a začali se s dědkem tahat o kůži z kolena, na kterém si zrovna pochutnával. Mysleli jsme, že se zbláznili...
Upravil(a) Hellga (7. 5. 2006 6:09)
Není tady
Náš kocouří kluk nadevše miluje, světe div se, kynutý knedlík. Obyčejný kynuťák, kupuju hotový zavřený v celofánu a nesmím je spolu nechat bez dozoru. Okamžitě obal rozpáře a knedlík ožere. Jinak dostává suché a konzervy, rozhodně ne zbytky od stolu, ale nad touhle libůstkou mi zůstává rozum stát.
terry2 napsal(a):
Náš kocouří kluk nadevše miluje, světe div se, kynutý knedlík. Obyčejný kynuťák, kupuju hotový zavřený v celofánu a nesmím je spolu nechat bez dozoru. Okamžitě obal rozpáře a knedlík ožere. Jinak dostává suché a konzervy, rozhodně ne zbytky od stolu, ale nad touhle libůstkou mi zůstává rozum stát.
Zrovínka, jako náš prostřední "buchtovej" Piškot (proto dostal to jméno)
Běda, jak by zblejsknul knedlík, nebo čerstvé rohlíky! Rozšupe obal a takový rohlík po jeho nájezdu připomíná kmen po bobří péči...
A kdyby takhle oďobal jen jeden!
Oni ty knedle v celofánu bývají omaštěné, dělává se to. Naďoubají se, omáznou olejem a nechají se chvilku vychladnout, pak se nahází do lodny a jdou se nechat zabalit, bez toho omáznutí olejem by to byl jeden velký slepenec... No a vašemu klukovi to voní, protože kočka má čuchometr 16x lepší, než my...
Dokonce o moc lepší než pes.
Až budeš péct tvarohové buchty, nabídni mu, třeba máš taky doma Piškota...
Není tady

Naše kočka je asi kříženec býložravce s papouškem. Pokud má přístup, tak je schopná sníst např. 20 dlouhých "ostřav" těch ostrých trav, ale nepoužívá to na čištění žaludku a podporu zvracení, baští to jen tak pro radost, třeba každý den a k tomu nepohrdne mandlí nebo lískovým oříškem. Když příjdu domů a zatřepu sáčkem s granulema běhá okolo a čeká, ale když donesu trávu, tak skáče i metr vysoko a sápe se na mě, jak kdybych nesla šrůtku masa...
Není tady
Macex: Naše kočka je ...
... taky pěkný kočičí "zhůvěřilec"!
Sousedky kocour se ksichtil na kočičí trávu a oždiboval jí šnitlík... Jsou fakt někdy cáklý, ale co se dá dělat? Kočka to je láska na celý život! Jak si nás jednou jedna ochočí, jsme připravený posluhovat jim, jak jen nejlíp to jde, jenže to vy "kočkomilky" určitě už víte samy...
!
Není tady

Hellga napsal(a):
Macex: Naše kočka je ...
... taky pěkný kočičí "zhůvěřilec"!Sousedky kocour se ksichtil na kočičí trávu a oždiboval jí šnitlík... Jsou fakt někdy cáklý, ale co se dá dělat? Kočka to je láska na celý život! Jak si nás jednou jedna ochočí, jsme připravený posluhovat jim, jak jen nejlíp to jde, jenže to vy "kočkomilky" určitě už víte samy...
!
Přesně tak, pro kočičáka cokoliv.... :-))
Ona ráda cokoliv zeleného (ale jen nárazově), pažitku, různé natě a jiné děsné traviny.... Ale jinak zapřísáhlá granulomanka - maso, konzervičky a jiné masné věci obchází obloukem a přitom to tak krásně voní a beztak, že i chutná (viz. bezdomovci)....
Není tady
Macex: No a to je přesně to o čem jsem psala. Bezdomovci se očmuchají a ví svoje!
Měli jsme kocoura 18 let, 100%ní bytovec, když se mu překulil desátý rok, začal nás brát, jako rodinu a chodil nám očmuchávat pusu, okamžitě, jak zblejsknul, že s ní někdo hnul. Někdy stačilo, dělat "jako", že něco jíme a už byl v pozoru a důkladně, jak ČOIka, prověřoval, co kdo má...
Stačila mu kontrola a tak, aby nás nechal v klidu, ukázali jsme mu, co máme na talíři a když to věděl, byl klid... Jinak kroužil a otravoval, s brbláním do nás střídavě rochal, až nás naučil, že když nebudem dělat drahoty, v klidu se najíme...
Tak jsme si na ten rituál zvykli, že jsme to dělali, včetně synů, automaticky a bez reptání. Jó, to dokáže jenom kočka...
Není tady
I ja se pripojim k diskusi...mame 2 kocoury, ten jeden, to je vybiravec, nechce jist ani granule, ani konzervy, to do nej proste nedostanete...radsi hladovi. Jedine syrove maso - file a srdce. Ale strasne moc mu chutna file dusene s mrkvi. Nastrouhat do kastrulky trochu mrkve, chvilku podusit, pridat kostku file, povarit, nechat vystydnout a servirovat
dam mu do toho i malinko masla pro chut....kdyz to dam vychladit za okno tak sedi u okna a nekdy i vyleze ven, jen aby se k tomu dostal
A ten druhy kocour, to je teda stravnik - kapsicky, granule-ty si sam dokaze vyndat ze skrinky a ze zlute reklamni plechovky si poslouzit. K tomu miluje piskoty a nejvic pernik. Vanocni pernicky nemohly zustat na stole, protoze je okamzite ozral. Jakmile mame nejaky baleny pernik - srdce apod., tak to musime peclive schovavat, to je neco pro nej - rozhloda celofan a cely pernik rozhryze. Driv jsme mivali jeste kocku a ta milovala vareny kvetak a buchtu - bublaninu. Pacickou z celeho plechu vytahala tresne a okousala a olizala vrch celeho plechu 
Není tady
Tak ja mam dve kocky, obe maji volny vstup ven a obe sou parchanti zmlsany. Jedina konzerva, kterou do nich dostanem, je kureci Kitekat (aspon ze si nevybraly tu nejdrazsi, potvory mourovaty) a jinak pokud neni v lednicce platicko kurecich srdicek tak by nam vlezly az na hlavu... I kdyz sporadaj klidanko jedno denne... Jako platicko. Obcas dostanou chut i na trojuhelnicek syra, ale jedine Velely kravy-jinak dostanu vyprask co si to dovoluju jim nabizet
) V pristim zivote chci byt kocka u nas doma
)
Není tady
Ta naše potfora by rozhodně nekupovala whiskas, ani kitkat ani žádnej takovej pro ní fůjtajblik. Jí jenom od Hills granule pro kočky se "sensitive stomach". Pak ještě miluje syrový kuřecí, šlupky od okurek a vanilkový rohlíčky. Tak nevím 
Granule značky Acana,syrová kuřecí prsíčka a hovězí masíčko,pribináčky.Ta nejstarší si taky pochutná na novinách,nejmladší krade mlíko pokud je v hrnku a prostřední kráska miluje vlažný čaj s medem a citronem.
A když se k nám prokousal cizí křeček,nepohrdly ani jím.
Není tady
Tak ta naše naštěstí nepohrdne ani konzervou, ale ze všeho nejradši má jakoukoli část syrového kuřete, olivy a vanilkovou zmrzlinu ze šlehačkou - to se dokáže zapatlat až na špičce ocasu.
Není tady
No naše jedí pouze purinu pro plan, nejradši kachnu a royal granule (na srst, zuby, trávení apod.) Konzervy jim nedáváme, radši jim za stejnou cenu koupíme kus hovězího, krůtího, kuřecího , tvarůžek, smetanu, vajíčko(ale jedí jen bio) - jsou takovým testem- když je to zajímá- je to stopro dobré jídlo. Víte někdo, proč nesmějí vepřové?
Není tady