3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Zaráí mě postoj rodičů k této nemoci Kdy pročítám různá fóra,je to hrůza,jak málo rodičů pomáhá svým dětem se vyléčit,přitom je to psych.nemoc s největí úmrtností.Co si o tom myslíte vy?
Není tady
ctyr,listek napsal(a):
Zaráí mě postoj rodičů k této nemoci
Kdy pročítám různá fóra,je to hrůza,jak málo rodičů pomáhá svým dětem se vyléčit,přitom je to psych.nemoc s největí úmrtností.Co si o tom myslíte vy?
Ví,to je asi hodně těké pro rodiče si vůbec přiznat,e jeho dítě(větinou dcera...)můe mít a má takové problémy.Hlavně,kdy to dokáe "úspěně "tajit.Určitě je to pro rodiče určitý ok.A je to běh na dlouhou tra společně boj s touto nemocí bojovat...a zvládnout!Anorexie a bulimie je odraz současné doby a fenomén touhy po dokonalosti.Poděkujme soutěi MISS....!
Bohuel,můe "PPP"trpět dítě bez dobrého zázemí v rodině,tak jako děvče ze "sluné"rodiny... Rodiče na tom určitě také mají svůj podíl,jejich potomek pro ně "není dost dobrý".Ale do rodiny to můe zasáhnout tak,jako drogy nebo alkoholismus!
Jak bys pomohla ty?
Není tady
Já mám dceru bulimičku,take jsem si uila starostí a dost.První,co jsem řekla-e bych byla radi,kdyby byla těhotná(bylo jí 16let)Věděla jsem,co to obnáí,akorát jsem počítala s anorexií a tak jsem vdycky jako ze srandy koukla,kdy se váila.Ta bulimie mě zaskočila.Natěstí u byla dcera zpracovaná od svýho kluka(díky němu jsem se to dozvěděla)a tak věděla,e bez doktorů se z toho nedostane.Tak hned druhý den jsme ly k dětský doktorce,musely jsme čekat na testy a pak teprve k psycholoce a psychiatrovi.Dala jsem rozvázačku,protoe mě nechtěla vedoucí dovolit 1krát za 14dní jet k doktorům.Sbírala jsem články,četla co se dalo,jezdila do Brna do Anabellu(to je sdruení na PPP)i celá rodina!!No trvalo to rok a půl,dcera mě tenkrát asi nenáviděla,ale já neustoupila.V 18 se odstěhovala a do Prahy a já měla hrůzu,jak to zvládne.Ale u byla plnoletá a já ji k ničemu nemohla nutit.Natěstí chodí aspoň pro práky a aji se drí(na fóru u spí radí a pomáhá holkám,jak z toho ven
)A teď u i sama uznává,e jsem pro ni uděla co se dalo.Kdy to porovnává s ostatníma holkama,jak jejich mámi na ně kalou
Není tady
moje neteř byla v Americe a na pokoji s ní byla holka anorektička. byla to hrůza, jenome jí je 24 let a rodiče s ní nic nesvedou. Ono ne vdy k tomu dochází v pubertě. Radi od rodičů odjela, jen aby jí do ničeho nemohli zasahovat. Ne vichni rodiče mohli pomoci, protoe dospělému dítěti nemáte jak nařídit. Vdycky kdy čtu tyhle příspěvky o tom, jak jsou některé matky neschopné, vzpomenu si na vyprávění herce Mrkvičky o jeho dospělém feáckém synovi. Dělali co mohli, ale kluk byl dospělý a jim nezbylo jen si od něj nechat vyrabovat byt, aby neumřel někde na ulici, obrátili se na psychologa, psychiatra, policajty a nic. Nebylo síly, která by mu vlítlka do mozku a něco tam zanechala.
Není tady
To beru,kdy je u holka plnoletá a e rodiče u nic nezmůou.Já se ale větinou potkávala(nebo si píu)s holkama 14 a víc,kdy by jetě rodiče měli pomoct.A to je ta hrůza,kdy čte,jak se jejich mámy od nich spí odtáhnou,protoe nechcou jít ke cvokaři-přece ta ostuda!!!!!!Já jsem taky věděla,e mám na to necelý dva roky a proto jsem třeba nechala práce,ne abych se vymluvila,e zkrátka nemám čas .eď je taky u z domu a nemám na ní vliv.Ale vím ,e jsem uděla,co jsem mohla-a ona to u taky uznává a jsme teď jako kámoky.I doktoři říkaly,e větinou rodiče přijdou 2-3krát a pak v tom nechaj děcka plavat.To právě necápu Kdybych s ní neběhala po doktorech,u tady moná nebyla.
Upravil(a) ctyr,listek (11. 4. 2006 7:01)
Není tady
ctyr,listek:včera,kdy se mi tohle téma rozleelo v hlavě,tak mě napadlo,e jsi (asi)máma takové holčiny.Kadopádně jsi udělala co bylo v tvých silách.Na mě jsi zapůsobila jako fajn máma... Já sama jsem dojíděla na svépomocnou psych.skupinu do Riapsu v Praze.A tam jsem poznala,e opravdu v tom "jedou"holky z jakýchkoli rodin.Pravda,víc z těch rozvedených...a víceméně nefungujících.
Ale pravda je,e mnohdy z toho ty rodiče vycouvají...A někdy se to dá pěkně dlouho utajit.Bulimičky nejsou ádné vychrtliny(větinou) Kdy jsem jednou četla,e některá děvčata jsou schopná vyhrabat v záchvatu i jídlo z popelnice,nebo při zvracení spolknout vidličku,bylo mi z toho divně.Kam a taková honba za "KRÁSOU"můe člověka dovést.Ale to si opravdu musí člověk srovnat v hlavě sám,jestli se umučit hlady,nebo uzvracet.Je to taky určitý druh sebemrskačství,jak jinak se potrestat,ne přes jídlo.Kadopádně přeju vem,co mají s takovou"nemocí"trápení:hodně těstí a síly...
Není tady
Ví, já to beru ze svého pohledu, a to mám pocit, e je to kolikrát velmi těké vůbec poznat.
Mě bylo 15 a za necelého půl roku jsem zhubla z něco přes 80 kilo zhruba na 49 - 45, to mi kolísalo.
Nai věděli houby, mysleli, e se chci prostě líbit. V té době mě přijali na kolu, učila jsem se líp, ne kdy jindy, ohromně mi to pálilo. Připadala jsem si svěí, báječná a krásná. A oni byli spokojení, jak jsem si to pěkně zařídila. Vařila jsem pro celou rodinu, ale nikdy s nimi nejedla, říkala jsem, e při vaření jsem se tak nadýchala těch par, e ani nemám hlad. ( Pravý důvod byl ten, e se mi hnusilo, e "erou" )
Svačinu jsem dávala rozeranýmu spoluákovi, a doma obědy házela do záchodu.
Navíc jsme měli učitelku, která mě vem dávala za vzor, e ostatním holkám v tomhle věku rostou zadky a já jediná jsem poslechla její rady ohledně zdravé výivy a jaké e to nese ovoce!
Pak jsem cvičila na sletě a to u absolutně nai neměli anci něco zjistit. Byla jsem spokojená, opálená, jen jsem se trochu třásla ( jistě nervozita, abych něco nezkazila ). A já při tom zvládla sníst za týden jenom jedno jablko a tím to haslo. Taky jsem ochutnala guláovou polívku a za 4 dny jsem ji zvracela v nezměněném stavu. ( pardon za detaily )
Kdyby nebylo tety, co mi dala pár facek, pohrozila Bohnicema a odvezla mě na dovolenou, kde jsem začala jíst, Bůh ví, jak by to dopadlo. I tak jsem ale neměla snad rok menstruaci, zničené vlasy, nehty, 9x za rok zlomenou ruku, ...........
Nai nic netuili, nebo nechtěli tuit, to neřeím. I moje doktorka, co jsem k ní chodila vyčuchala problém a zhruba za rok, kdy jsem díky své tíhlosti omdlévala. Tehdy mě poslala k psychologovi, ale to u bylo vechno ok.
Rodiče nesoudím. Bůh ví, jestli bych, být na jejich místě poznala, co se děje.
Není tady
Já bych asi na bulimii nepřila.Dcera začala u od 9 vyřazovat maso,pak postupně i to,co se jen masa dotklo,to nebylo tak hrozný(ale začátek diet)Kdy jí bylo 13,poslala mě dětská doktorka se starí dcerou na títnou lázu a e mám vzít i tu mladí,zdála se jí oplácaná.A to byl ten start!Doktorka udělala na holky bububu,e musí omezit těstoviny,vechno z mouky(a tím,e dcera nejedla nic od masa,tak přestala jíst úplně)Do toho ikana ve kole(to jsem se dozvěděla a po letech!)No,padla do toho.Já vím,e to rodiče nepoznají,ale odsuzuju ty,co to ví a jetě holku v tom nechaj lítat a sráí ju na dno svým chováním.Proto jsem nadhodila toto téma,je tady samá mamina(větinou)tak i je trochu upozornit,e něco takovýho existuje.A tobě ZACHRÁNILA ivot teta,take nemusí to být vdycky rodiče.
Není tady
tak mi nedalo, abych vám nenapsala, e mě dnes po ránu čekal ok, protoe jedna nae zaměstnankyně nám přila oznámit, e si bere volno, protoe musí jet do Prahy. Volali jí, e její 26 letá dcera, která odela z domu pro neshody s matkou právě zemřela na anorexii. Tak jsem se rozhodla to sem napsat. Přitom je to zdravotní sestra, která si byla problémů své dcery vědoma, ale je dospělá a rodiče nemají ádnou moc, i kdy jde jejich dítěti o ivot. Zajímavé je, e se tyto problémy neprojevili v pubertě, byla naopak oplácaná a zde asi je ten problém. Tlouka se v pubertě neodpoutí a zanechá na takovém dítěti stopy. Četla jsem po ránu pěkný článek o panělech, kteří váí eny a dívky, aby zjistili skutečné míry a mohli zákonem upravit povinnost výrobců a dovozců vyrábět a dováet aty také v normálních velikostech. Včera byl zase článek o vysněné velikosti 0, která znamená tak 50-53 cm v pase. Návrháři se předhánění ve vytvoření kolekce a děti v hubnutí do této míry.
Není tady
Toto téma je dosti rozsáhlé a Psychologii.Je pěkně odstraující pro adepty na anorexii a bulimii.
Není tady
Moje sestřenka se dala na anorexii po tom, co jí její kluk a její máma neustále tvrdili, jak je tlustá.
Kluk jí dal kopačky po tom, co ji uviděl v plavkách. A to měla jen pár kilo navíc, pěkná holka... Máma natěstí pochopila rychle co se děje, nafackovala si a začaly to spolu řeit. Dnes mají hezkej vztah a sestřenka má skvělýho kluka, o kterýho se můe opřít, ikdyby se jí váha vrátila. Co zmůe pár hloupých poznámek?
Není tady
Moje sestřenka se dala na anorexii po tom, co jí její kluk a její máma neustále tvrdili, jak je tlustá.
Kluk jí dal kopačky po tom, co ji uviděl v plavkách. A to měla jen pár kilo navíc, pěkná holka... Máma natěstí pochopila rychle co se děje, nafackovala si a začaly to spolu řeit. Dnes mají hezkej vztah a sestřenka má skvělýho kluka, o kterýho se můe opřít, ikdyby se jí váha vrátila. Co zmůe pár hloupých poznámek?
Není tady
Dobrý den,
píi práci o anorexii a bulimii z pohledu pediatra. Přečetla jsem u hromadu kníek, ale přece jenom zkuenosti "ze ivota" přece jen bývají troku odliné. Ráda bych vás poprosila o Vae zkuenosti z ordinací dětských lékařů (s jakým přístupem jste se setkali Vy osobně či s Vaimi dětmi, jaká léčba vám byla doporučena atd.), jestli si myslíte, e by měli pediatři pořádat více přednáek na toto téma, či jak jinak by moli přispívat k prevenci i následné léčbě.
Velice děkuji za vechny reakce.
Nell
Není tady
Moje dcera je hubená u od malička, i kdy jí normálně a skoro vechno . Měla jsem z toho těkou hlavu a zeptala se dětské lékařky , jestli s tím nejde něco dělat (hlavně mi tenkrát ly na nervy řeči babiček, e jsou děti hubené a e je patně ivím). A ona velmi moudře odpověděla, e je dítě zdravé a a nic neřeím, e časem trochu přibere vlivem hormonů - v pubertě a e pak bude akorát. Řekla, e pro dívky je daleko lepí, kdy jdou do puberty hubené . Teď je dceři 14 let a já vidím, e i kdy je stále velmi tíhlá, některé velikosti xs u kalhot jí jsou malé. To znamená, e výrobci počítají s tím, e jsou dívky v tomhle věku jetě hubenějí ne moje dcera? Z toho mi jde mráz po zádech, to je prostě teror. A paní doktorka měla pravdu - řeíme s dcerou spoustu pubertálních problémů, ale tento ne. Tedy zatím - on člověk s dětmi nikdy neví...
Není tady