|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dot,prý moc nezáleží na tom,jestli jsou zvířátka domácí či nikoliv,i tak mohou být nakažená třeba toxoplazmozou.Nechci tě nějak strašit,ale mezi všeobecné zásady v těhotenství,pokud se chceš chránit/a hlavně svoje miminko/patří alespoň to,nenechat se olizovat zvířátky v obličeji a pokud možno nepřicházet do styku s jejich výkaly.Je tím myšleno,v těhotenství přesunout starost o úklid výkalů na někoho jiného.A pokud už musíš,tak v rukavicích na jedno použití a třeba i v roušce,pokud se při úklidu jejich domečků práší.Určitě se poraď ten příští týden,až půjdeš k doktorovi,co dělat a jak sebe a malé chránit.Chápu,že svoje mazlíčky určitě miluješ a určitě se jich nemusíš zbavovat nebo se s nimi přestat mazlit,ale opatrně.Přeju ti v těhu hodně pohody a zdravíčka,pa Iva.

Není tady

Ahojky Dot také tvé obavy chápu já měla ty samé.Od mala vyrůstáme na vesnici se zvířaty a tak vím co je to láska k nim.To co píše Ivule je naprostá pravda.Naší číču doma po dobu těhu čistil manža a ty co máme na zahradě tak jsem se s nima nemazlila.
Ale vím že mi doktor dělal testy na toxoplazmozu a zjistil že už jsem jí prodělala asi v dětsví a že už jsem imuní že znovu ji dostat nemohu.Ale ještě tu jsou různé vnitřní paraziti tak bych určitě provedla odčervení apod.Přeji bezproblémové těhu a zdravé mimi.Pa pa Ivča s Elis. 
Není tady
Určitě si nech udělat testy na toxoplasmozu.Já mám doma kočku a je očkovaná,odčervená a záchod jí čistí manžel.Toxoplasmozu jsem prodělala taky někdy dávno a tak má protilátky i mimi.
Upravil(a) jituš (11. 4. 2006 10:06)
Není tady
U toxoplazmozy ale neni nejcastejsi nakazeni od zviratek, ale bud z hliny (prace na zahradce nebo pri umyvani zeleniny v kuchyni) nebo ze syroveho cerveneho masa. Kocky sou v tomhle min nebezpecny, obzvlast, kdyz clovek dodrzuje nejaky pravidla. Ale v kuchyni se obcas stane, ze si clovek po umyvani brambor spatne umyje ruce a pak jde jezt treba jabko.... Takze pozor i v kuchyni a na zahradce....
[/url]
Není tady
Ještě k tomu, co napsala Evča bych dodala, že spíš než od svých zvířat by ses mohla nakazit od cizích - takže pozor na návštěvách raději nehladit žádné psy a kočky.... 
Není tady
Dělám spoustu let ve veterinární ordinaci a přicházím do styku s různým zvířaty a toxoplazmozu jsem u kočky za ta léta viděla pouze jednou...A přesto, že jsme ji normálně ošetřvovali, nikdo z nás se nenakazil, k nákaze by mohlo dojít pouze při styku s trusem a to ještě více jak 24h. starým, pak se bakterii toxoplazmozy namnoží, takže si myslím, že v tohle případě je strach zbytečný.
Většinou k nákaze dojde opravdu ze syrového a špatně zpracovaného masa a při styku s hlínou, jak píše Evča.
Není tady