Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 10. 4. 2006 18:09

maria
Host

Nakládaný hermelín

Prosím vás, zná někdo dobrý recept na nakládaný hermelín. Jedla jsem ho v restauraci a moc mi to chutnalo. díky moc

#2 10. 4. 2006 18:25

nickol
♥♥-----

Re: Nakládaný hermelín

Hermelín rozkrájet (velikost podle množství nakládaného - do 4l sklenice stačí napůl, do menší skleničky na širší plátky), potřít česnekem, posypat pepřem a chilli, proložit bobkovým listem a novým kořením a celé zalít olivovým olejem.

Není tady

#3 10. 4. 2006 19:19

vEruska
Host

já jej před časem dělala taky.
nazvala jsem jej Hermelín nakládaný extra a i s fotkou je k nahlédnutí na FoodLife.cz ... http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70

je důležité pak konzumovat uleželý hermelín tak nějak rychleji, protože jak jej necháte uleželý příliš dlouho, narostou mu nožičky a jednoho dne vypochoduje ze spíže smile
opravdu, záleží jak kdo má rád stupeň uleženosti, nám chutnal nejvíce tak po šesti, sedmi dnech, pak už se začal roztékat.

dobrou chuť!

#4 11. 4. 2006 17:50

Pešta
♥♥♥♥---

Nikol a co cibule. Taky?  I kmín by se hodil.

Není tady

#5 12. 4. 2006 13:53

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Tak já zase nakládám kostky hermelínu do olivového oleje,kde předem prolisuji česnek a nasypu bazalku,oregáno.

Není tady

#6 12. 4. 2006 14:08

Rybička
♥♥♥♥♥--

Romča: A jak dlouho to necháváš uležet, když je to na kostičky? Zní to dobře. Mňam mňam. smile

Není tady

#7 12. 4. 2006 15:42

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

3 Hermelíny
1 stroužek česneku
cibulka
nať z petrželky
bobkový list
pepř
feferonky nebo pálivá paprika
olej
sůl
nové koření.

Do misky rozmíchat s troškou olivového oleje sůl, pepř, pálivou papriku nebo drcené feferonky, nať a drcený česnek. Hermelíny podélně rozkrojit, namazat směsí a rovnat do sklenice a prokládat pokrájenou cibulkou. Přidat ostatní koření a zalít obyčejným olejem. Nechat týden uležet.

Iveta X

Není tady

#8 12. 4. 2006 20:43

Kahlan
Host

Můj ozkoušený a oblíbený u všech známých

Hermelín
tabasco
pepř čtyř barev v celku
česneková pasta - nebo prolisovaný česnek
vlašské ořechy nalámané
cibule bílá a červená
paprika obyč. (zelená)
nakládaná červená paprika (kapie)
feferonky

Cibuli krájím na kolečka, aby to hezky vypadala a udělám do velké mísy směs cibule a papriky, hermelín rozkrojím podélně na polovinu, potřu česnekem a zakápnu tabascem (někdy ještě po té rozkrojím na polovinu - záleží na velikosti a tvaru sklenice). Do sklenice vrsta cibule s paprikou, hermelín, kapie, pepř, vlašské ořechy (jsou na ozdobu a přidají zvláštní chuť), pepř a na ozdobu feferonka, zalít nálevem z kapie.... Toto stále opakovat až je sklenice plná - zbytek dolívám slunečnicovým olejem a nechám uležet - mňam

#9 13. 4. 2006 14:49

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Rybička napsal(a):

Romča: A jak dlouho to necháváš uležet, když je to na kostičky? Zní to dobře. Mňam mňam. smile

Když je velká chuť,tak třeba jen půl dne.Nechávám to jeden až dva dny stát na lince,až pak to dám do ledničky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí