14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Prosím vás, zná někdo dobrý recept na nakládaný hermelín. Jedla jsem ho v restauraci a moc mi to chutnalo. díky moc
Hermelín rozkrájet (velikost podle mnoství nakládaného - do 4l sklenice stačí napůl, do mení skleničky na irí plátky), potřít česnekem, posypat pepřem a chilli, proloit bobkovým listem a novým kořením a celé zalít olivovým olejem.
Není tady
já jej před časem dělala taky.
nazvala jsem jej Hermelín nakládaný extra a i s fotkou je k nahlédnutí na FoodLife.cz ... http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70
je důleité pak konzumovat uleelý hermelín tak nějak rychleji, protoe jak jej necháte uleelý příli dlouho, narostou mu noičky a jednoho dne vypochoduje ze spíe
opravdu, záleí jak kdo má rád stupeň uleenosti, nám chutnal nejvíce tak po esti, sedmi dnech, pak u se začal roztékat.
dobrou chu!
Nikol a co cibule. Taky? I kmín by se hodil.
Není tady
Tak já zase nakládám kostky hermelínu do olivového oleje,kde předem prolisuji česnek a nasypu bazalku,oregáno.
Není tady
Romča: A jak dlouho to nechává uleet, kdy je to na kostičky? Zní to dobře. Mňam mňam.
Není tady
3 Hermelíny
1 strouek česneku
cibulka
na z petrelky
bobkový list
pepř
feferonky nebo pálivá paprika
olej
sůl
nové koření.
Do misky rozmíchat s trokou olivového oleje sůl, pepř, pálivou papriku nebo drcené feferonky, na a drcený česnek. Hermelíny podélně rozkrojit, namazat směsí a rovnat do sklenice a prokládat pokrájenou cibulkou. Přidat ostatní koření a zalít obyčejným olejem. Nechat týden uleet.
Není tady
Můj ozkouený a oblíbený u vech známých
Hermelín
tabasco
pepř čtyř barev v celku
česneková pasta - nebo prolisovaný česnek
vlaské ořechy nalámané
cibule bílá a červená
paprika obyč. (zelená)
nakládaná červená paprika (kapie)
feferonky
Cibuli krájím na kolečka, aby to hezky vypadala a udělám do velké mísy směs cibule a papriky, hermelín rozkrojím podélně na polovinu, potřu česnekem a zakápnu tabascem (někdy jetě po té rozkrojím na polovinu - záleí na velikosti a tvaru sklenice). Do sklenice vrsta cibule s paprikou, hermelín, kapie, pepř, vlaské ořechy (jsou na ozdobu a přidají zvlátní chu), pepř a na ozdobu feferonka, zalít nálevem z kapie.... Toto stále opakovat a je sklenice plná - zbytek dolívám slunečnicovým olejem a nechám uleet - mňam
Rybička napsal(a):
Romča: A jak dlouho to nechává uleet, kdy je to na kostičky? Zní to dobře. Mňam mňam.
Kdy je velká chu,tak třeba jen půl dne.Nechávám to jeden a dva dny stát na lince,a pak to dám do ledničky.
Není tady