Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 9. 4. 2006 16:35

rElfka005
Host

Květák

Poraďte někdo, na jaký způsob udělat květák. Dělám pořád jen buď smažený nebo zapečený s brambory a uzeninou.

 

#2 9. 4. 2006 16:46

Benja1
Host

Re: Květák

Poslední dobou jsme si oblíbili tzv. římský květák:

Na oleji zpěním na plátky nakrájený česnek, přidám syrový, na malé růžičky rozebraný květák, trochu přisolím, dám rajč. protlak, mírně podliju a dusím do měkka. Nakonec zamíchám nastrouhaný sýr a nakrájenou petrželku.
Jíme to s chlebem.

 

#3 10. 4. 2006 6:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Květák

Květákové karbanátky
Vařený květák rozmačkat vidličkou, přidat vajíčko/a/, sůl, pepř, něco zeleného, případně na kostičky nakrájenou uzeninu, zahustit krupičkou nebo strouhankou (v nouzi i moukou). Do omastku dát vždycky lžíci směsi, roztáhnout na placičku a osmažit z obou stran. K tomu brambory s tatarkou, kaši, chleba nebo jenom třeba rajčatový nebo okurkový salát.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#4 10. 4. 2006 8:58

vEruska
Host

Re: Květák

z květáku se dá udělat i dobrý a zajímavý Neapolský salát:

Složení:
1 středně velký květák, 2 sardelky, 10 černých oliv, 1 lžíce kaparů, 5 lžic oleje, 4 lžíce vinného octa, sůl, mletý pepř

Příprava:
Očištěný květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vychladlý květák rozebereme na růžičky, vložíme do salátové mísy, přidáme sardelky nakrájené na proužky, odpeckované olivy a kapary. Z oleje, octa, soli a pepře připravíme marinádu, kterou salát polijeme a vše dobře promícháme. Salát necháme asi 2 hodiny v chladu odležet.

má na FoodLife www.foodlife.cz takové šílené recepty jako Kohout s květákem, Květákovou roládu nebo Vaječné ragú s kuřetem, kde květák hraje hlavní roli smile
stačí zadat do vyhledávacího políčka heslo "květák" a můžete vybírat.


pěkný pondělní den přeje vEruska

 

#5 10. 4. 2006 11:40

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Květák

květák smažím syrový, je to mnohem chtnější.
Pokud ho nesmažíte ve friáku, doporučuji dělat malé kousky, aby se prosmažil.

Není tady

 

#6 10. 4. 2006 12:18

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 4267

Re: Květák

Květák občas upeču jako prejt s mletým masem. Dávám tam vejce, sůl, kmín, majoránku,pepř a pokud je třeba, tak trochu strouhanky na zahuštění.


http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

 

#7 11. 4. 2006 17:45

ajajaj
♥♥-----
Registrovaný: 21. 3. 2006
Příspěvky: 61

Re: Květák

Květáková roláda-----květák uvaříme do měkka,rozmačkáme a necháme vychladnout.Oddělíme 3 bílky od žloutků.žloutky dáme do květáku.        Zamícháme.Přidáme 100g POlohrubé mouky,40g rozpuštěného másla,sůl,pepř.Ušleháme sníh z bílků a zamícháme do květáku.Dáme na pečící papír a upečeme.Asi 10-15 minut.Po upečení opatrně smotáme do rolády a necháme vychladit.Náplň----pomazánkové máslo.šunka na jemno nakrájená,vařené vejce,kapie.Uděláme takovou hmotu a tu natřeme na roládu.Opět smotáme.Necháme ztuhnout.Následně krájíme na řezy.        Dá se dělat i ze špenátu.

Není tady

 

#8 12. 4. 2006 15:56

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1548

Re: Květák

Květákový nákyp

1malý květák
3 vejce
1/2 l mlíka
3 lžíce hl. mouky
3 lžíce strouhanky
20 dkg strouhaného sýra
20 dkg šunk. salámu
sůl, pepř

Jíšku s mlékem povařit na kaši a vmíchat po vychladnutí žloutky a jemně strouhaný sýr. Promíchat s uvařeným, pokrájeným květákem a nakrájeným salámem. Nakonec vmíchat 3 lžíce strouhanky a ušlehaný bílky. Péct v mírně vyhřáté troubě odklopené.


Iveta X

Není tady

 

#9 14. 4. 2006 17:22

deves
♥♥♥----
Registrovaný: 13. 1. 2006
Příspěvky: 211

Re: Květák

Zapečený květák

1/4 másla + 4 žloutky rozmíchat,osolit, opepřit a přidat vegetu.
4 bílka ušlehat.
Květák uvařit a smíchat se směsí, přidat sníh.
Zapékací misku vymastit a vysypat, vylét tam směs a péct asi 20 min.
Brambory, tatarka a obloha.

Upravil(a) deves (14. 4. 2006 17:23)


Někteří lidé vstoupí do našeho života a rychle z něj zase odejdou. Někteří v něm nějakou dobu zůstanou a zanechají stopy v našich srdcích. My už pak nikdy nejsme stejní.

Není tady

 

#10 28. 4. 2006 15:26

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 285

Re: Květák

K v ě t á k o v ý     z á v i n



1 balíček listového těsta, 1 vejce,paprika, sezam

Náplň:  1 vařený květák, 1 cibule, olej, 100-150g měkkého salámu nebo zbytků masa, 1 lžička kari, 4 vejce, 2 lžíce strouhaného sýra, sůl, 2-3 lžíce petrželky nebo pažitky.

Nejprve si připravíme náplň. Na 2 lžících oleje zpěníme jemně nasekanou cibulku, přidáme drobně rozmačkaný květák, pokrájený salám a kari. Prohřejeme a zalijeme rozšlehanými vejci se  sýrem. + sůl+ petrželka a za stálého míchání necháme ztuhnout a vychladnout. Mezitím listové těsto rozděléme na 2 díly a tence rozválíme. Placky potřeme vychladlou nádivkou a svineme jako závin. Uložíme na plech a svrchu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sladkou paprikou a sezamovými semínky. Dozlatova upečeme, podáváme teplé i studené.
http://animace.org/wmf_ovoce/thumb/t_W070280.jpg

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů