Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 9. 4. 2006 15:44

Johanka
Host

Poruchy příjmu potravy

Prosím kdo mi poradí co mám dělat?chhtěla bych zhubnout ale problém je v tom že když držím dietu tak ty porce co si dávám mi nestačí a pak se dostan do stavu kdy dostanu absták a sním vše co mi příjde pod ruky,což následně z pocitu viny vyzvracím.A tak to jde neustále dokola.Vždycky když dostanu na něco chut řeknu si dej si vždyt to pak vyzvracíš a bude:(Je to hrozné zčarovaný kruh a tak je to neustále neumím držet dietu bez zvracení,jsem z toho velice neštastnásad

#2 9. 4. 2006 15:47

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Poruchy příjmu potravy

Nejlepší řešení je zajít urychleně k lékaři, na tohle již sama nestačíš. Ty už víš, že je to špatně a nezvládᚠto, nadarmo tady budeme říkat nedělej to, nedělej to. Ty sama už víš že to nemᚠtakhle dělat. Potřebuješ odbornou pomoc.

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 9. 4. 2006 18:29

Pešta
♥♥♥♥---

A potřebuješ vůbec hubnout?  Jinak co popisuješ mi připomíná bulimii.

Není tady

#4 9. 4. 2006 18:43

Beatina
Host

A jak dlouho tohle trvá?
Nemᚠnějaké problémy, které se vyskytly a tímhle
se uklidňuješ?
A co sníš, když to na Tebe příjde, kolik a čeho?
Nebo se tak soustředíš na váhu a jenom blbneš??

#5 9. 4. 2006 19:29

host eska
Host

Souhlasím s Bety. Tohle není legrace. Pokud zvracíš samovolně tak šupky dupky k doktorovi, teda asi k psychologovi, nebo příjde bulimie. Pokud už to není.
Je krásný, že lidé co mají problém většinou znají řešení a sami ho napíšou, jen to nedokážou realizovat. No, takže problém je v tom, jak jíš a kolik a taky v tom, že si připadᚠtlustá?
1, přestaň se obviňovat, že jsi tlustá...!!!!
A ještě jedna věc, člověk, kterej věří, že je tlustej mívá hroznej problém zhubnout, zatímco když se smíříš s tím jaká jsi, jako zázrakem půjdou kila dolů...  rock
Existuje spousta knih o zdravé výživě a ve skutečnosti to není taková věda, jak to vypadá. Zato diety na hubnutí, to je pěkná blbost.
Je dobře, že jsi napsala...

#6 10. 4. 2006 0:42

penizek
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Středočeský kraj

Johanko,vyhledej pokud možno psychologickou pomoc.Kolik ti je?Podle toho,co popisuješ,mᚠdocela slušný "náběh"na bulimii!Nevím,jak dlouho ti problémy se zvracením trvají.Kdyby to byla chvilková záležitost,asi se nesvěříš... Zvracením nezhubneš,jen si zhunzuješ tělo a oslabíš organismus.
Opravdu,vyhledej odbornou pomoc.Zkus RIAPS v Praze.Hodně štěstí.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI1NzMyUbIGXDASyAKk60.png

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI1NzMyU7IGXDASzgKm58.png

Není tady

#7 10. 4. 2006 13:17

DankaS
♥♥♥♥---

Tohle už je bulimie. Čím dřív se z tohohle začrovanýho kruhu pokusíš vystoupit(s pomocí doktora), tim větší šanci na uzdravení máš. Ale musíš zapomenout na hubnutí.

Není tady

#8 10. 4. 2006 13:40

sanyhobby
♥♥♥----

Johanka, ja som si tým prešla. Poctivo som to tajila a dodnes o tom nikto z rodiny ani mojich známych nevie. Trvalo to roky. Začalo sa to niekedy okolo 18 - 19 a úplne skončilo tak v 25 - 26. Robila som presne to čo ty. Obmedzovala sa v jedle, následne som mala taký hlad, že som si cielene kupovala prehnané množstvo jedla (hlavne sladkodti a rôzne maškrty), všetko som to doslova zožrala až mi bolo zle. zapíjala som to množstvom tekutiny, aby sa to dalo žahšie vyzvraca. A následne šlo všetko do záchodovej misy. V svojich najhorších časoch som mala takéto epizódy aj 2 - 3 krát denne. Inokedy aj mesiac nič. Touto metódou sa mi nepodarilo schudnú, len som zabraňovala priberaniu a zároveň si dopriavala pocit nasýtenia. Pritom som vôbec nebola tlstá. Moja bežná váha bola a je 55 kg pri výške 165 cm. No napriek tomu ma pohžad do zrkadla desil, môj zadok sa mi zdal obrovský a nechutný. Okrem toho som si takýmito praktikami zničila zuby. v priebehu 3 rokov som mala 4 kazy a z toho 2 si vyžadovali liečenie už chytených koreňov. Pritom mám geneticky vežmi kvalitnú sklovinu. A tiež som mávala problémy k pleou na tvári - hlavne v dolnej polovici - zapálené miesta s akné.

Takéto správanie je jednoznačne psychického rázu. Niečo vo vnútri nie je v poriadku.

Ja som sa z toho dostala sama. Dnes vo svojich 29-tich rokoch mám zamestnanie, rodinu, svoje vlastné aktivity, proste nedostatok času na rozdumovanie o sebe. Navyše ma moje fyzické aktivity stoja tožko energie, že si môžem s kžudom dovoli zjes skoro čokožvek. Jem väčšie množstvá ako môj manžel, ale všetko spálim. Navyše som spokojná so svojou postavou (neviem, kedy došlo k tej zmene, ale dnes je tomu tak).
Chce to vnútornú obrodu, zmenu vo svojich postojoch, možno aj vo svojom živote ako takom. Len sa obávam, že nie každý si v tomto môže pomôc sám.

Není tady

#9 10. 4. 2006 23:22

ctyr,listek
♥♥♥♥---

Johanka napsal(a):

Prosím kdo mi poradí co mám dělat?chhtěla bych zhubnout ale problém je v tom že když držím dietu tak ty porce co si dávám mi nestačí a pak se dostan do stavu kdy dostanu absták a sním vše co mi příjde pod ruky,což následně z pocitu viny vyzvracím.A tak to jde neustále dokola.Vždycky když dostanu na něco chut řeknu si dej si vždyt to pak vyzvracíš a bude:(Je to hrozné zčarovaný kruh a tak je to neustále neumím držet dietu bez zvracení,jsem z toho velice neštastnásad

Johanko,mᚠbulimii . A to je nemoc,na kterou můžeš i umřít.Takže najdi odvahu a buď si zajdi k doktorce sama,ale jestli ti není 15 tak je lepší tam jít s mamkou.Hlavně nic neoddaluj a svěř se mamce.Musíte s tím něco dělat a to hned!!!Já vím,že se ti nechce a mᚠstrach,ale je lepší chodit k psycholožce a netrápit se.Je to nemoc jako každá jiná,tak se musí léčit.

Není tady

#10 9. 3. 2008 23:58

emmeli
♥------

zdravím,můžete mi prosím někdo poradit, mám kamarádku,která chce zhubnout,hodně se trápí......občas se přejídá,používala jeden čas projímadla,pokusila se i jednou zvracet ale víckrát ne ..poněvadž má strach....nechce nikam jít....chce jen radu....jak se dá začít normálně žít...děkuji:(

Není tady

#11 10. 4. 2008 16:19

ctyr,listek
♥♥♥♥---

ahoj,dlouho jsem tady nebyla,tak promiň ,že píšu až teď!!
Že nechce nikam jít znamená,že ví,že dělá něco špatně!Ale v těchto případech poradí a pomůže jedině doktor.
jsou tam fajn ženský a poradí!!
Hlavně si o tom s kamarádkou promluv ,snaž se jí přimět,a tam aspoň zavolá.Je to anonimní,tak nemusí mít strach.

Není tady

#12 2. 1. 2010 11:58

gordi
♥------

Dobrý den..Potřeboval bych poradit..jde o mou slečnu..Poslední měsíc jsem na ni pozoroval to , že ji je stale špatne po každé když neco sní..Vyptával jsem se ji co za celý den spapá a ona mi psala že je toho spoustu..vždy nečeho kousek..tak jsem myslel , že to bude dobrý..Jenže včera mi to teprve až docvaklo a ona mi to potvrdila.. všechno jidlo co mi psala že snědla tak ho hned vyzvracela..tak se Vás chci zeptat..jak by se mělo postupovat..třebas jak se pokoušet jíst..chci ji takhle Dat jednu šanci jinak stim jdu za jejimi rodiči..což by ona určitě nechtela a vím , že me poslechne..budu rád když se tu najde nejaká dobrý rada..jak začít.. děkuji předem smile

Není tady

#13 14. 3. 2010 15:05

katchenkaa
♥------

Ahojky holky! Píšu bakalářku o využití Warteggova kresebného testu u anorexie. Chtěla bych poprosit, pokud je někdo ochotný anonymně vyzkoušet tento kresebný test (nejedná se o nic těžkého), aby mne kontaktoval. Je to velmi zajímavý test, který ovšem u nás zatím není stadardizovaný a to se právě snažím změnit. Později by se měl dát využít při screeningu a byl by tak jednou z metod včasného odhalení anorexie. Je možnost se se mnou sejít v Českých Budějovicích, Plzni a Praze. Předem děkuji za pomoc a veškerou komunikaci i případné dotazy směřujte na mail: zaloudkovaK@seznam.cz

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí