6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím kdo mi poradí co mám dělat?chhtěla bych zhubnout ale problém je v tom e kdy drím dietu tak ty porce co si dávám mi nestačí a pak se dostan do stavu kdy dostanu absták a sním ve co mi příjde pod ruky,co následně z pocitu viny vyzvracím.A tak to jde neustále dokola.Vdycky kdy dostanu na něco chut řeknu si dej si vdyt to pak vyzvrací a bude:(Je to hrozné zčarovaný kruh a tak je to neustále neumím dret dietu bez zvracení,jsem z toho velice netastná
Nejlepí řeení je zajít urychleně k lékaři, na tohle ji sama nestačí. Ty u ví, e je to patně a nezvládá to, nadarmo tady budeme říkat nedělej to, nedělej to. Ty sama u ví e to nemá takhle dělat. Potřebuje odbornou pomoc.
Není tady
A potřebuje vůbec hubnout? Jinak co popisuje mi připomíná bulimii.
Není tady
A jak dlouho tohle trvá?
Nemá nějaké problémy, které se vyskytly a tímhle
se uklidňuje?
A co sní, kdy to na Tebe příjde, kolik a čeho?
Nebo se tak soustředí na váhu a jenom blbne??
Souhlasím s Bety. Tohle není legrace. Pokud zvrací samovolně tak upky dupky k doktorovi, teda asi k psychologovi, nebo příjde bulimie. Pokud u to není.
Je krásný, e lidé co mají problém větinou znají řeení a sami ho napíou, jen to nedokáou realizovat. No, take problém je v tom, jak jí a kolik a taky v tom, e si připadá tlustá?
1, přestaň se obviňovat, e jsi tlustá...!!!!
A jetě jedna věc, člověk, kterej věří, e je tlustej mívá hroznej problém zhubnout, zatímco kdy se smíří s tím jaká jsi, jako zázrakem půjdou kila dolů...
Existuje spousta knih o zdravé výivě a ve skutečnosti to není taková věda, jak to vypadá. Zato diety na hubnutí, to je pěkná blbost.
Je dobře, e jsi napsala...
Johanko,vyhledej pokud mono psychologickou pomoc.Kolik ti je?Podle toho,co popisuje,má docela sluný "náběh"na bulimii!Nevím,jak dlouho ti problémy se zvracením trvají.Kdyby to byla chvilková záleitost,asi se nesvěří... Zvracením nezhubne,jen si zhunzuje tělo a oslabí organismus.
Opravdu,vyhledej odbornou pomoc.Zkus RIAPS v Praze.Hodně těstí.
Není tady
Tohle u je bulimie. Čím dřív se z tohohle začrovanýho kruhu pokusí vystoupit(s pomocí doktora), tim větí anci na uzdravení má. Ale musí zapomenout na hubnutí.
Není tady
Johanka, ja som si tým prela. Poctivo som to tajila a dodnes o tom nikto z rodiny ani mojich známych nevie. Trvalo to roky. Začalo sa to niekedy okolo 18 - 19 a úplne skončilo tak v 25 - 26. Robila som presne to čo ty. Obmedzovala sa v jedle, následne som mala taký hlad, e som si cielene kupovala prehnané mnostvo jedla (hlavne sladkodti a rôzne makrty), vetko som to doslova zorala a mi bolo zle. zapíjala som to mnostvom tekutiny, aby sa to dalo žahie vyzvraca. A následne lo vetko do záchodovej misy. V svojich najhorích časoch som mala takéto epizódy aj 2 - 3 krát denne. Inokedy aj mesiac nič. Touto metódou sa mi nepodarilo schudnú, len som zabraňovala priberaniu a zároveň si dopriavala pocit nasýtenia. Pritom som vôbec nebola tlstá. Moja bená váha bola a je 55 kg pri výke 165 cm. No napriek tomu ma pohžad do zrkadla desil, môj zadok sa mi zdal obrovský a nechutný. Okrem toho som si takýmito praktikami zničila zuby. v priebehu 3 rokov som mala 4 kazy a z toho 2 si vyadovali liečenie u chytených koreňov. Pritom mám geneticky vežmi kvalitnú sklovinu. A tie som mávala problémy k pleou na tvári - hlavne v dolnej polovici - zapálené miesta s akné.
Takéto správanie je jednoznačne psychického rázu. Niečo vo vnútri nie je v poriadku.
Ja som sa z toho dostala sama. Dnes vo svojich 29-tich rokoch mám zamestnanie, rodinu, svoje vlastné aktivity, proste nedostatok času na rozdumovanie o sebe. Navye ma moje fyzické aktivity stoja tožko energie, e si môem s kžudom dovoli zjes skoro čokožvek. Jem väčie mnostvá ako môj manel, ale vetko spálim. Navye som spokojná so svojou postavou (neviem, kedy dolo k tej zmene, ale dnes je tomu tak).
Chce to vnútornú obrodu, zmenu vo svojich postojoch, mono aj vo svojom ivote ako takom. Len sa obávam, e nie kadý si v tomto môe pomôc sám.
Není tady
Johanka napsal(a):
Prosím kdo mi poradí co mám dělat?chhtěla bych zhubnout ale problém je v tom e kdy drím dietu tak ty porce co si dávám mi nestačí a pak se dostan do stavu kdy dostanu absták a sním ve co mi příjde pod ruky,co následně z pocitu viny vyzvracím.A tak to jde neustále dokola.Vdycky kdy dostanu na něco chut řeknu si dej si vdyt to pak vyzvrací a bude:(Je to hrozné zčarovaný kruh a tak je to neustále neumím dret dietu bez zvracení,jsem z toho velice netastná
Johanko,má bulimii . A to je nemoc,na kterou můe i umřít.Take najdi odvahu a buď si zajdi k doktorce sama,ale jestli ti není 15 tak je lepí tam jít s mamkou.Hlavně nic neoddaluj a svěř se mamce.Musíte s tím něco dělat a to hned!!!Já vím,e se ti nechce a má strach,ale je lepí chodit k psycholoce a netrápit se.Je to nemoc jako kadá jiná,tak se musí léčit.
Není tady
zdravím,můete mi prosím někdo poradit, mám kamarádku,která chce zhubnout,hodně se trápí......občas se přejídá,pouívala jeden čas projímadla,pokusila se i jednou zvracet ale víckrát ne ..poněvad má strach....nechce nikam jít....chce jen radu....jak se dá začít normálně ít...děkuji:(
Není tady
ahoj,dlouho jsem tady nebyla,tak promiň ,e píu a teď!!
e nechce nikam jít znamená,e ví,e dělá něco patně!Ale v těchto případech poradí a pomůe jedině doktor.
jsou tam fajn enský a poradí!!
Hlavně si o tom s kamarádkou promluv ,sna se jí přimět,a tam aspoň zavolá.Je to anonimní,tak nemusí mít strach.
Není tady
Dobrý den..Potřeboval bych poradit..jde o mou slečnu..Poslední měsíc jsem na ni pozoroval to , e ji je stale patne po kadé kdy neco sní..Vyptával jsem se ji co za celý den spapá a ona mi psala e je toho spoustu..vdy nečeho kousek..tak jsem myslel , e to bude dobrý..Jene včera mi to teprve a docvaklo a ona mi to potvrdila.. vechno jidlo co mi psala e snědla tak ho hned vyzvracela..tak se Vás chci zeptat..jak by se mělo postupovat..třebas jak se pokouet jíst..chci ji takhle Dat jednu anci jinak stim jdu za jejimi rodiči..co by ona určitě nechtela a vím , e me poslechne..budu rád kdy se tu najde nejaká dobrý rada..jak začít.. děkuji předem
Není tady
Ahojky holky! Píu bakalářku o vyuití Warteggova kresebného testu u anorexie. Chtěla bych poprosit, pokud je někdo ochotný anonymně vyzkouet tento kresebný test (nejedná se o nic těkého), aby mne kontaktoval. Je to velmi zajímavý test, který ovem u nás zatím není stadardizovaný a to se právě snaím změnit. Později by se měl dát vyuít při screeningu a byl by tak jednou z metod včasného odhalení anorexie. Je monost se se mnou sejít v Českých Budějovicích, Plzni a Praze. Předem děkuji za pomoc a vekerou komunikaci i případné dotazy směřujte na mail: zaloudkovaK@seznam.cz
Není tady