14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Zná někdo přesný postup jak vyrobit přeputěné máslo, popř. ze kterého másla? Můete popsat zkuenosti s ním, jak se na něm smaí, do čeho ho přidáváte.
Není tady
Já přeputěným máslem polévám sladká jídla (krupice, sladké knedlíky, emlovku, ...) a o Vánocích po osmaení v oleji potírám máslem jetě horké porce smaeného kapra. Zní to neskutečně, ale chutná báječně. Kdysi jsem přepoutěla máslo v kastrůlku do druhé pěny (prní pěna je bílá neprůhledná, druhá tvoří průhledné bublinky) a při náznaku prvního zlátnutí stahovala z ohně. Nyní větinou máslo topím v mikrovlnce - hlídat!!!!
Není tady
Přepoutím máslo tak, e ho nakrájím do kastrůlku, na mírným ohni rozpustím a přivedu ho k prvnímu varu. Pak stáhnu, nechám vychladit a dám do lednice. Kdy ztuhne, udělám do něj tři díry vařečkou a vyleju syrovátku. Pak dám znovu na oheň a mírným varem vařím tak dlouho, dokud se tvoří pěna, kterou sbírám.
Skutečně je krásně luté a voňavé, dává se na kynuté knedlíky a pod. Dělávám ho proto, e z něj dělám podle Rettigové důlkové koláčky, nebo tyčky k čaji. Oboje je vynikající.
Benja1 napsal(a):
Přepoutím máslo tak, e ho nakrájím do kastrůlku, na mírným ohni rozpustím a přivedu ho k prvnímu varu. Pak stáhnu, nechám vychladit a dám do lednice. Kdy ztuhne, udělám do něj tři díry vařečkou a vyleju syrovátku. Pak dám znovu na oheň a mírným varem vařím tak dlouho, dokud se tvoří pěna, kterou sbírám.
Skutečně je krásně luté a voňavé, dává se na kynuté knedlíky a pod. Dělávám ho proto, e z něj dělám podle Rettigové důlkové koláčky, nebo tyčky k čaji. Oboje je vynikající.
Ano to je přeputěné máslo, je to velký rozdíl oproti jen rozputěnému!
Není tady
Děkuju, tak nějak jsem si myslela, e se dělá, jen ty díry jsem nevěděla:)
Je pravda, e se na něm dá smait a nepřepaluje se?
Není tady
Ano, dá se na něm smait, i kdy tohle já nevyuívám. Dřív, kdy nebyly ztu. tuky, oleje a pod. tak se pouívalo jedině toto.