Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 14. 4. 2006 17:27

folly
Host

Re: Láska nebo nenávist?

Pandorraa napsal(a):

Folly,
dekuji, preji ti hezke svatky a hlavne hodne slunicka smile

Devce zlaty, jak to vypada, tak se bez nej musime obejit.Musime si to nejak vznahradit, prave jsem se rozsvtila po kremu v zakusku
smile

#27 15. 4. 2006 14:44

misa1234
♥♥♥♥---

I laska ma svoji hranici a kdyz laska preroste,tak se meni v nenavist.

Není tady

#28 15. 4. 2006 18:11

Hana1
♥♥♥----

misa1234 napsal(a):

I laska ma svoji hranici a kdyz laska preroste,tak se meni v nenavist.

- Mně to nepřijde, že když láska přeroste, tak se mění v nenávist.
  Možná nenávist může být nějaká podoba lásky. Hodně jsem milovala, hodně mi bylo ublíženo, a i když mi všichni kolem říkali, že bych toho člověka měla nenávidět,
  tak jsem nenávisti nebyla schopná a uvniř jsem jí necítila a necítm dodnes.
  Paradoxem je, že jí dnes cítí tento člověk asi ke mně.

Není tady

#29 16. 4. 2006 9:29

Ca
♥♥-----

Bláža.. napsal(a):

Ca,
pravdivá a moudrá úvaha. Zvláště Tvoje úvaha o vnitřní harmonii a pokoře.
Jen bych ještě dodala, že se dá použít i v případě, kdy nám někdo skutečně ublížil.
Přeji Ti příjemný odpočinek o svátcích Velikonočních.

Veselé, klidné a přijemné svátky Velikonoční Blaženo Tobě i všem ostatním. Počasí sice není nic moc, ale bude líp!hjarta

Není tady

#30 19. 4. 2006 20:09

Aniččka
♥♥-----

Hana1 napsal(a):

Zajímal by mě Váš názor, proč se u někoho láska k jednomu člověku změní v nenávist a ten pocit ani léty se nemění, ale stále ho tak člověk cítí a netají se s ním.
Sice to není můj případ, ale někdy o tom přemýšlím, když toho člověka potkám, proč v sobě živí takový hrozný cit.

Je to jedna rovina, každá je na jiném konci ale jsou totožné jak láska tak nenávist.

Není tady

#31 21. 4. 2006 11:11

Petr I.
♥♥-----

Hana1 napsal(a):

Zajímal by mě Váš názor, proč se u někoho láska k jednomu člověku změní v nenávist a ten pocit ani léty se nemění, ale stále ho tak člověk cítí a netají se s ním.
Sice to není můj případ, ale někdy o tom přemýšlím, když toho člověka potkám, proč v sobě živí takový hrozný cit.

Jo, jo, jde ruka v ruce!neutral

Není tady

#32 24. 4. 2006 23:22

lvice
Host

Jing a jang. Světlo a tma. Protipóly, není o čem debatit.......

#33 6. 5. 2006 13:33

Sarlota
Host

Ahojky
Musim vas požádat o radu.Jsem úplně v koncích.Před půl rokem jsem nastoupila do jedné firmy a tam jsem začala vztah s jedním managerem.Byl strašně milý, pozorný, udělal pro mě vše, co mi vyděl na očích.Strašně jsem se do něj zamilovala,hned jsme spolu začali bydlet a on si ze mě postupně udělal služku.Když přišel domů, musel mít věčěři,vyžehlené košile,.. a pokud to nebylo, choval se ke mne jako ke kusu hadru.
     měsíc po našem vztahu mi řekl, že je konec, byla jsem z toho úplně na dně a když to viděl, tak mi řekl, že si dělal srandu, že mne miluje a kdybych oděšla, tak že by si pro mne přijel.Dalši měsíc to bylo zase super,ale to, že se se mnou chce rozejít mi řekl asi 5x za půl roku.
     Nevim co si mám myslet, jeden den se chová jako zlatíčko a ríká, že si mne chce vzít a druhý den mi řekne že jsem kráva a ať ho nechám být.Nebo když ho jdu obejmout tak mi asi po 3 vteřinách řekne "to už by stačilo".
     Každou noc brečim a přeju si, aby mne miloval jako dřív, kdaždý kdo mě těď vidí, tak říká, že mne dostal na úplné dno.Když se napije, tak mne i bije a uráží mne.
     Nevim proč, pořád ho strašně moc miluji a nedokážu od něj odejít..... Proaďte mi co mám dělat.Jak se k nemu mám chovat.Já potřebuji pomoci jinak zkoncim v blázinci.Párkrát jsem myslela že si vezmu i život, protože jsem psychicky uplně na dně...
Moc vám děkuji

#34 6. 5. 2006 14:22

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Sarlota napsal(a):

Ahojky
Musim vas požádat o radu.Jsem úplně v koncích.Před půl rokem jsem nastoupila do jedné firmy a tam jsem začala vztah s jedním managerem.Byl strašně milý, pozorný, udělal pro mě vše, co mi vyděl na očích.Strašně jsem se do něj zamilovala,hned jsme spolu začali bydlet a on si ze mě postupně udělal služku.Když přišel domů, musel mít věčěři,vyžehlené košile,.. a pokud to nebylo, choval se ke mne jako ke kusu hadru.
     měsíc po našem vztahu mi řekl, že je konec, byla jsem z toho úplně na dně a když to viděl, tak mi řekl, že si dělal srandu, že mne miluje a kdybych oděšla, tak že by si pro mne přijel.Dalši měsíc to bylo zase super,ale to, že se se mnou chce rozejít mi řekl asi 5x za půl roku.
     Nevim co si mám myslet, jeden den se chová jako zlatíčko a ríká, že si mne chce vzít a druhý den mi řekne že jsem kráva a ať ho nechám být.Nebo když ho jdu obejmout tak mi asi po 3 vteřinách řekne "to už by stačilo".
     Každou noc brečim a přeju si, aby mne miloval jako dřív, kdaždý kdo mě těď vidí, tak říká, že mne dostal na úplné dno.Když se napije, tak mne i bije a uráží mne.
     Nevim proč, pořád ho strašně moc miluji a nedokážu od něj odejít..... Proaďte mi co mám dělat.Jak se k nemu mám chovat.Já potřebuji pomoci jinak zkoncim v blázinci.Párkrát jsem myslela že si vezmu i život, protože jsem psychicky uplně na dně...
Moc vám děkuji

Sarloto,
to je klasika, máme zažité schéma, že láska, jsou jen city, oboustranně směřující k tomu nejlepšímu, co v sobě máme.
Jenomže. jsou lidé, kteří mají i potřebu lásky sadistické, ničící, deptající a znehybňující.
Namluvila jsi si přesně takového muže, který potřebuje jen brát a možná i ubližovat.
Jsou i ženy,, ktré právě takové muže vyhledávají, masochistky.
To, že jsi z toho nešťastná je znamení, že Ty potřebuješ normálního muže, který dovede stejnou měrou brát i dávat a být Ti oporou.
Záleží na tobě, kdy si uvědomíš, svou cenu a též svou hrdost, která by Tě měla vést.
Vím, je to těžké a bolestné, ale lépe se chvíli trápit, než proplakat celý život.
Když vztah nefunguje nebo nám dokonce přináší bolest, nezbývá než ho ukončit. A čím dříve, tím méně to bolí.
Moc Ti držím palce a přeji Ti Sarloto, krásný život, který máš celý před sebou.
Bláža..

Upravil(a) Bláža.. (6. 5. 2006 14:26)

Není tady

#35 6. 5. 2006 14:40

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Sarlota napsal(a):

Ahojky
Moc vám děkuji

Děvče zlaté,
ten "manager" především miluje sebe, pak dlouho... dlouho nic a pak - zase sebe. Nemohu říct, co máš udělat ty, ale já bych se v životě do podobné situace nedostal, a když ano, pak bych po druhé - třetí podobné manipulaci zvedl kotvy a vypadl od něj pryč. Prostě bych ho poslal DO HÁJE!
Řekl bych, že je to, děvče zlatý, otázka tvých, a pouze jenom tvých priorit.
Buďto se necháš vláčet, jako špinavý hadr, anebo zameteš s managerem a budeš svobodná. Čím déle budeš otálet, čím déle bude trvat status quo, tím nesnadnější rozhodování to bude. A také tím bolestnější proces.
Pochybuji, že bys byla tak dobrá, abys dokázala získat v této "tug-of-war" převahu nad managérem, to tedy půjde velmi nesnadno. Možná, že bys ho pak i přivedla k rozumu a zobal by ti z ruky... ovšem to je řešení čistě hypotetické...
Miluji ho, láska, bla-bla... věz, dítě, že opravdová láska vypadá jinak-JINAK!!! To, co cítíš, je hormonální mix v krevním řečišti, drahá... dobá zpráva - do tří let to obvykle vyprchává a zůstává hořká pachuť. Občas se ta tvoje "láska" změní na zášť a nenávist, v neposlední řadě na obviňování všech mužů, jakožto zloduchů a darebáků... tak, tak...
Žena nemůže být bez muže, ale s ním také nemůže být, protože jak jeden, tak druhý neumějí žít ve vztahu a NEVĚDÍ CO JE TO LÁSKA!
Měla by ses raději ptát "PROČ PRÁVĚ JÁ POTKÁVÁM TAKOVÉ MANIPULÁTORY? Správná odpověď na tuto otázku je klíčem k vyřešení tvého vztahu - všech tvých minulých, současných a budoucích vztahů až do skonání světa...

Upravil(a) Salvator (8. 5. 2006 17:22)

Kdo máš uši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí