Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 7. 4. 2006 23:34

Zuzík
Host

Máte doma filtr na vodu?

Moje kamarádka si pořídila asi za 40 000 Kč domácí filtr na vodu.Já jsem si ale na netu přečetla,že to není moc zdravé,jelikož se tím z vody odstraní minerály a je to v podstatě destilovaná voda.Vytiskla jsem jí to,ona tomu ale nevěří,že prý jsou to pomluvy.Máte s tím někdo zkušenost?

#2 8. 4. 2006 0:09

Benja1
Host

Re: Máte doma filtr na vodu?

Máme filtr doma asi 5 let. Je pravda, že se tohle o něm říká. Nám vysvětlili, že je do něj přidán jakýsi minerál, přes který voda teče a tím se do vody ( ovšem v malé míře) minerály zpět dostávají. Zároveň doporučili doplňovat stravu o tablety obsahující minerály, střídat to s pitím minerálek, apod...
Kdyby tehdy záleželo jen na mě, asi bych se k téhle investici nenechala zviklat....na druhou stranu je ta voda skutečně bez zápachu, s vodou z kohoutku se to nedá srovnat. Navíc - každých 10 měsíců si musíme nechat obnovovat filtr za cca 2700 sad

#3 9. 4. 2006 10:33

mauska
♥♥♥♥---

Koupila jsem rodičům Brita fitrovací konvici, než jsem tak udělala, tak jsem si zjisťovala na jakém principu to funguje a jak je to s tím čistěním. Tak tedy: Vodní filtry snížují především tvrdost vody, ale nechají ve vodě minerální látky.  Snížením tvrdosti vody se částečně eliminuje pouze kalcium. Jde především o lepší chuť vody.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10046;126/st/20100111/dt/5/k/acc5/preg.png

09/05/09 2 Clearblue testy ukazuji +!!!; 26/05/09 utz, srdicko bije!!! 27/06/09 NT screening; 30/06/09 prvni navsteva poradny; 24/08/09 velky utz v CR - OK, bude to kluk!

Není tady

#4 10. 4. 2006 17:01

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

snížují především tvrdost vody, ale nechají ve vodě minerální látky.

- Prosímtě, co je tohle za větu ?
Tvrost vody je způsobena právě existencí minerálů

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#5 10. 4. 2006 17:10

Rybička
♥♥♥♥♥--

mashanka: Vždyť  mauska píše, že to jen částečně eliminuje vápník a ostatní minerály to tam ponechává...

Mě to také zajímá, protože máme hodně tvrdou vodu. Ručníky máme jako struhadlo přestože používáme kvalitní aviváže a když si udělám čaj, plave nahoře nevzhledný "škraloup". Navíc máme vodu přechlórovanou. Všichni máme přesušenou pokožku a já si vodou z kohoutku nemůžu vůbec umýt obličej, protože se okamžitě osypu. O tom, že voda smrdí jako z bazénu, ani nemluvím.

Není tady

#6 10. 4. 2006 18:40

mauska
♥♥♥♥---

pokud to někoho zajímá, zde najde víc info: http://www.britavoda.com/cz/faq.html

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10046;126/st/20100111/dt/5/k/acc5/preg.png

09/05/09 2 Clearblue testy ukazuji +!!!; 26/05/09 utz, srdicko bije!!! 27/06/09 NT screening; 30/06/09 prvni navsteva poradny; 24/08/09 velky utz v CR - OK, bude to kluk!

Není tady

#7 10. 4. 2006 23:34

Morgana
♥♥-----

smile

Rybička napsal(a):

mashanka: Vždyť  mauska píše, že to jen částečně eliminuje vápník a ostatní minerály to tam ponechává...

Mě to také zajímá, protože máme hodně tvrdou vodu. Ručníky máme jako struhadlo přestože používáme kvalitní aviváže a když si udělám čaj, plave nahoře nevzhledný "škraloup". Navíc máme vodu přechlórovanou. Všichni máme přesušenou pokožku a já si vodou z kohoutku nemůžu vůbec umýt obličej, protože se okamžitě osypu. O tom, že voda smrdí jako z bazénu, ani nemluvím.

Ahoj Rybičko, pokud se zajímáš o úpravnu vody mám řešení. Všechno co popisuješ znám, pokud chceš a na adresu ms.m@centrum.cz pošleš svoji adresu zašlu leták, který si můžeš prostudovat. Je to velice dobrá věc jmenuje se ANTICALC od firmy RAYPATH.

Upravil(a) Morgana (10. 4. 2006 23:37)

Není tady

#8 11. 4. 2006 12:05

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Nám chtěli filtr prodat kamarádi za cca 30 - 35 000 Kč (taky se musí každý rok investovat do nového filtru do filtru cca 2-3000). Už nevím, co to bylo za značku, prodává se to pomocí MLM. Ten filtr odebírá z vody cca 2/3 všech látek včetně minerálů. A aby z toho netekla destilka, voda prochází přes další, 3. nád*žku, kde se opět mineralizuje, ale pouze, tuším, vápníkem a hořčíkem (ale ruku do ohně bych za to nedala, které 2 látky to byly). Ať si nechá kamatrádka udělat rozbor vody, která jim vytéká z filtru a která rovnou z kohoutku. Prodejci těchto filtrů měří nějakym měřáčkem jen "vodivost" vody (el. potenciál), což je objem neurčených částeček, které v té vodě jsou. Po instalaci filtru se tato vodivost o 50-80% sníží, ale opět milí prodejci nejsou schopni zjistit, o jaké látky jde, které v té vodě zůstávají.  Co mě nejvíce pobavilo, největší argument, proč koupit filtr je porovnání s balenými vodami. Mají několik let staré testy, kde se testovaly nějaké kojenecké a stolní vody.
Fakt je, že voda z filtru byla bez zápachu a taková "jemňoučká"

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#9 12. 4. 2006 9:55

Rybička
♥♥♥♥♥--

Ahoj Morgano. Pošli mi to prosím normálně na ten mail, který mám tady (je to hned pod tou Rybičkou). Děkuji

Morgana napsal(a):

smile

Rybička napsal(a):

Ahoj Rybičko, pokud se zajímáš o úpravnu vody mám řešení. Všechno co popisuješ znám, pokud chceš a na adresu ms.m@centrum.cz pošleš svoji adresu zašlu leták, který si můžeš prostudovat. Je to velice dobrá věc jmenuje se ANTICALC od firmy RAYPATH.

Není tady

#10 24. 4. 2006 23:09

Morgana
♥♥-----

Přečetla jsem si vše co je napsáno o čističce, která je myšlena s názvem Aquel 400. Doporučuji se podívat na stránkytam je opravdu podrobně popsáno vše. Sama vlastním, už druhým rokem tuto čističku na vodu. Voda je velice jemná a moc dobrá (žádná destilka) a hlavně netaháme domů láhve a potom nemáme žádné petky.
Jídlo má uplně jinou chuť. Mojí mamince, vodu každý týden nosíme v lahvích, protože jí dělá tato voda moc dobře.
Je pravda, že po deseti měsících se odborně vše vyčistí a nepřeji Vám vidět co technik vyndá za strašně špinavé filtry. (na filtru je asi obsah žumpy, jinak to nedokážu popsat)

Přeji krásný večer.

Upravil(a) Morgana (24. 4. 2006 23:10)

Není tady

#11 28. 4. 2006 18:31

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

www.spotrebitel.cz  testy - vodní filtr
Taky stojí zato kouknout se tam na Varování - jsou tam nebezpečné výrobky je to dost zajímavé

Upravil(a) Bety (28. 4. 2006 18:34)

Strach je malá smrt...

Není tady

#12 29. 4. 2006 12:28

Morgana
♥♥-----

Tak jsem se podívala,ale firmu Aquel a Raypath jsem nenašla. smile

Není tady

#13 4. 1. 2012 15:04

Valerie42s
♥------

Zuzík: Já jsem našla informace k filtraci vody a dalším způsobům na http://www.drinkitclear.com/cs/zpusoby-upravy-vody Sice jsem si koupila filtr levnější, ale základ je mít dostatek informací a těch je na googlu spousty :-)  Valča

Není tady

#14 4. 1. 2012 15:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Morgana napsal(a):

Tak jsem se podívala,ale firmu Aquel a Raypath jsem nenašla. smile

http://www.aquel.cz/index.php

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#15 11. 1. 2012 19:00

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Tak vážení - podíval jsem se, co to nabízí ten Aquel ... a jednoznačně - já bych to asi nepil !
Výrobky na úpravu upravované pitné vody firmy Aquel jsou založeny na použití patrony (filtru) s polopropustnou membránou - čili jde o reversibilní osmózu !!! - a tedy produktem je voda de facto zcela zbavená minerálů, tzv. voda demineralizovaná - mimochodem - používáme ji v práci při polovodičových technologiích... i s tím prosvěcováním pomocí UV-světla, které má za cíl ničit v potrubí živé bakterie, aby nedocházelo k tomu, že by se usazovaly na stěnách potrubí a tvořily celé kolonie, k čemuž mají přirozené dispozice. V naší technologii je ovšem voda nepřetržitě cirkulovaná, mnohanásobně filtrovaná, ošetřovaná UV-světlem, následně dochlazovaná (protože UV-lampmy ji zahřívají) - což vše dohromady stojí velké peníze.
Pochybuji, že doma pod dřezem by se voda upravená Aquelem neustále cirkulovala?! čili půjde o nějakou zjednodušenou variantu.

A dále: Učili nás, že každá látka je jedem. Záleží jen na dávce, tedy na zkonzumovaném množství. A demineralizovaná voda může prý zabít při požití více jak 3 litrů. Destilovaná při množství nad 4-5 litrů. O pitné vodě tuto informaci nemám.
Naráz to pochopitelně stejně nikdo nevypije.  dumbom

Filtry Brita mají v sobě výměnnou kartuši naplněnou granulemi aktivního uhlí. Tzn. že demineralizuje jen částečně, zpočátku poněkud více, po několika dnech se tento efekt snižuje na minimum. Ale její hlavní funkcí má být zachycování nejrůznějších nečistot, včetně těžkých kovů a zejména pak chloru - a to splňuje docela dobře i mnohem delší dobu, klidně i více jak měsíc. A i pak, i když neodstraní chlor všechen, tak odstraní aspoň část. Horší už je, že při delším použití v kartuši mohou přibývat nějaké ty bakterie. Pak už z tohoto důvodu může být voda přefiltrovaná Britou dokonce horší (závadnější, protože s baktériemi), než voda přímo z kohoutu, která je sice chlorovaná, ale tím pádem i desinfikovaná.

Takže: v práci (centrum Brna) používáme demineralizovanou vodu zásadně JEN v technologii, vodu filtrovanou v Britě používáme do kávovaru, do rychlovarných konvic, někteří ji také pijí. Já si vodu z kohoutku na pití nechávám jen odpustit (aby byla studená) a pak ji nechám odstát (aby z ní vyprchal volný chlór). stolt

Není tady

#16 11. 1. 2012 19:08

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

mám jen v kávovaru Britu

jinak bych to nechtěla..jsou to jen vyhozené peníze. Kohoutková voda je dobrá.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#17 2. 12. 2016 11:15

marek207
♥------

Dobrý den,

zajímavé informace o účincích vodních filtrů najdete v tomto článku: http://www.crystalis.cz/jak-muze-pomoci-filtr-na-vodu

Hezký den!

Není tady

#18 12. 3. 2017 21:20

Triádka
♥------

My máme doma filtr Berkey. A jsme maximálně spokojeni.

Není tady

#19 28. 7. 2017 21:35

zoy15
♥------

Triádka napsal(a):

My máme doma filtr Berkey. A jsme maximálně spokojeni.

taky se nám osvědčil právě tento filtr. Používáme ho jak doma, tak taky na chatě.

Není tady

#20 29. 7. 2017 11:30

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Vyhozené peníze. Ale jinak prima reklama, to zase jo. tongue

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí