Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 28. 9. 2009 20:40

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Re: spotřeba elektřiny

selaviii napsal(a):

Já si zapisuji každý měsíc stav elektroměru a tak přesně vím, kolik jsme spotřebovali elektřiny a jakmile bych zjistila nějaký velký rozdíl, hned bych začala pátrat, kde to utíká. Udělala jsem si na to tabulku v excelu, praktikuju to tak už několik let. Vyúčtování zatím nemáme, ale letos by nám měli vracet.

také si zapisuji jak plyn, tak elektriku

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#27 20. 10. 2009 19:10

klamera
♥------

Děkuji za všechny Vaše ohlasy. Ihned potom co jí došlo vyúčtování tak si koupila nový. Má doma pouze pračku, lednici, vysavač, televizi, rádio, věž, žehličku, mikrovlnou trobu. Spotřebiče vypínají aby nebyly v pohotovostním režimu. Dávají si na to pozor už léta. Asi měsíc před loňským vyúčtování jim e-on vyměňoval sloup i s hodinama. Zaplatila poplatek okolo 13000,-kč. Musela nechat udělat i revizi proudu doma. A letos bylo vyúčtování pouze na novém elektroměru! Manžel si myslí že je to tam snad někde špatně zapojený nebo jí to jde do země. Napojit se k ní nikdo nemohl. Jsou sice pořád v práci ale na vesnici žijí sousedé kterým neuteče ani myš. A poblíž jsou obydlené domy a nikde žádná pěstírna. Když se s nimi telefonicky spojila aby se domluvila na splátkovém kalendáři tak jí řekly že do konce roku měsíčně 5000 a v lednu jednorázově zbytek a to je částka 114000,-. Řekla že to může splácet měsíčně ale že v lednu nedá tolik peněz dohromady. V telefonu jí sdělili že pokud nepodepíše dlužní úpis na dlužnou částku tak jí druhý den příjdou vypnout proud. Bránila se po svém. Podepsala to a zkouší prodat dům. Spojila jsem se s e-onem sama a natrefila na sympatickou paní protože tahle měla jiný přístup: nabídla překontrolování elektroměru, jiný splátkový kalendář,revizi, nabídla jiný tarif. Mluvila jsem s ní dnes tak začala malinko jednat. Na dnes k ní měl dojet revizní technik který hodiny nechá odvést a přezkoušet. Sám se divil jakto že z Brna už někoho neposlali na kontrolu. Mně zítra doveze všechny faktury za předešlá léta a sepíšu jí reklamaci pro nepřiměřeně vysoký odběr. Snad jí to všechno pomůže, byla  bych moc ráda. Vím že e-on je gigant proti ní jako osobě ale aby jí připravili o domov??? Taky vím že se proti nim těžce bojuje. Jsem jen ženská, nerozumím těm jednotkám ale poznám rozdíl mezi nedoplatkem 1000 a 100 000. Je úplně zničená. :(Nevím, kdyby to potkalo náhodou mně tak bych se asi taky hroutila. Přemýšlela bych o tom kde sehnat peníze než se zajímat o to proč to je. Ještě jednou Vám všem moc děkuji....Lenka

Upravil(a) klamera (21. 10. 2009 20:00)

Není tady

#28 20. 10. 2009 21:13

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

no fííha, no a co přímo na sloup,tam by se někdo napojit mohl né?? jinak to vidím jedině přes právníka, poradit se sním .Taková částka je dost opravdu veliká. to vypadá jak kdyby jí napočítali to předělání elektrického vedení.

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#29 20. 10. 2009 21:59

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

klamera napsal(a):

Dobrý den, moje kamarádka má problém a velký. Vlastní domek a spotřebu si hlídá protože je samoživitelka. Měsíčně platí zálohu 2000,-kč. Každý rok měla přeplatek okolo 10000,-. Vloni dokonce 16000,-kč. Letos jí došel NEDOPLATEK  ve výši 129000,-kč. Roky minulé měla spotřebu kolem 3 MWh a letos má 34! Spotřebniče má stejné! V roce 2007(asi 2 měsíce před vyúčtováním ) jim E-on předělával elektrické vedení a tím pádem dostali nový sloup i s novým elektroměrem. Byla se domluvit na splátkovém kalendáři a protože je dobrý zákazník tak musí do konce roku měsíčně splácet 5000 z dluhu a v lednu chtějí splatit celou částku.Nejvíc mně překvapuje že jim vůbec není divné tak vysoká spotřeba!!!!! Zálohy jí navýšili na 6200,-kč.  Musela z domku vyplatit bývalého muže který si i přes vyplacení vzal na dům další úvěry.Vzala si úvěr aby domek dala dohromady.Tedy i elektřinu. V září kdy ji dělali odpis tak tam prý za 14 dní poslali technika a elektroměr přeměří a on po kontrole napsal že je v pořádku. Hodiny má uzamčené u plotu. Napojit se nikdo nemohl...není kde. Když vypne všechny spotřebiče tak jí svítí v hodinách světlo STÁLE s tím že jí to nic nenačítá. Neví co má dělat. Sama chodí do práce od 23,00 do 11,00. A věřte mi že dělá protože u ní v práci dělám také. Je tam každá koruna vydřená.Takže s tím co platí tak jí nikdo nedá žádnou půjčku.  Mám zrovna doma tu její fakturu a všechny čísla souhlasí. Odpočty, přepočtení, vše. A teď babo raď....děkuji všem za každou radu by jen malinkou...musí totiž prodat domek. Je to její domov už od narození. Vím že je to velká částka ale přece musí být nějaké východisko. Děkuji všem za rady...by jen malinkatou....měla jsem sto chutí odkázat jí na Občanské judo ale nevím...tohle není asi řešení.....ještě jednou děkuji.....Lenka

rozhodně bych vzala poslední 3 faktury, jistě na nich přibližně stejná částka a vydala bych se za nějakým soudním znalcem z oboru elektro.

trochu mě zaráží, že na zálohách zaplatila 24 tis a 16 tis. jí vrátili.To je spotřeba cca 600kč měsíčně. To se mi v domku nechce věřit.t Tam se elektrika používá víc. Sekačka, různá čerpadla, ohřívač vody i plynový  kotel je napojen na elektriku.
když jsme bydleli v bytě 3+1 - 4 osoby, tak jsme na zálohách platili 1000kč  a bylo to jen tak tak a to jsme elektřinou netopili ani s ní neohřívali vodu.
Na druhou stranu je zase divné, že na to nepřišla dřív, když si spotřebu hlídá. Já si píšu stavy každý měsíc. Ta spotřeba je ale fakt vysoká. Nepíšeš, jaké má kamarádka spotřebiče, jak velký dům má, kolik osob s ní bydlí.Je dost dobře i možné, že měla staré hodiny špatně seřízené, ve svůj prospěch a tak si myslela, že jí spotřebiče tak málo "žerou."
Ale to je jen má spekulace, těch informací je od tebe málo.

tady je výtah z odpovědi,jak postupovat při reklamaci, třeba to nějak pomůže
http://www.euroenergie.cz/FAQ-31.htm

Distributora je však potřeba přesvědčit nějakým objektivním důkazem. Jedním z nich může být např. i maximální technická možnost odběru, která je vymezena velikostí jističe před elektroměrem. Při třífázovém připojení je teoreticky (při 100 %-ním využití přenosové schopnosti jističe) možné odebrat měsíčně cca 500 kWh na každý ampér jističe (tj. při jističi 3x25 A 12.500 kWh). Skutečně reálné maximum odběru je pak asi jedna polovina. Pokud je však údaj o spotřebě 8.000 kWh za období jednoho roku (ve Vašem dotazu to není jednoznačně uvedeno) pak ani tento důkaz není dostatečně věrohodný.

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#30 20. 10. 2009 22:30

klamera
♥------

V domě bydlí pouze s dcerou. Jsou v domě minimálně. Nepoužívají žádné spotřebiče jako jsou myčka, sekačka. Mají bojler, pračku, televizi, dvd přehrávač, rádio. Pokud by bojler byl až tak moc špatný tak by se to projevilo už v dřívějších letech. Vypínají na noc spotřebiče ze zásuvek. Sprchují se aby ušetřili. Opravdu šetří už léta aby to utáhla. Roční spotřebu měla za 8 měsíců 33400 kwh. A spotřebu na hodinách si píše až od posledního vyúčtování. Nepočítala s tím že jí dojde na placení taková darda. Je ženská a nevěděla si rady pořádně ani s fakturou nato ž je nemyslitelné aby si sama srovnala hodiny ve svůj prospěch!! Topí jen dřevem v krbu! Díky za odpověď....Lenka

Upravil(a) klamera (20. 10. 2009 22:34)

Není tady

#31 21. 10. 2009 0:10

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Taky mě napadá ,ten bojler bývá přeci na noční proud.na těch hodinách by se měla přehazovat automatický počídla a nebo jsou tam na tom elektroměru dvě počídla znázorněný.Neměla ten bojler natvrdo..jinak si to neumím vysvětlit ,tva

Není tady

#32 21. 10. 2009 14:36

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

klamera napsal(a):

Dobrý den, moje kamarádka má problém a velký. Vlastní domek .... Roky minulé měla spotřebu kolem 3 MWh a letos má 34! Spotřebniče má stejné! ..... A teď babo raď....děkuji všem za každou radu by jen malinkou...musí totiž prodat domek. Je to její domov už od narození. Vím že je to velká částka ale přece musí být nějaké východisko. Děkuji všem za rady...by jen malinkatou....měla jsem sto chutí odkázat jí na Občanské judo ale nevím...tohle není asi řešení.....ještě jednou děkuji.....Lenka

Spotřeba nemůže vzrůst 10x - pokud spotřebiče užívá pořád stejně.
Kdyby bojler bral 2x více, poznali by to - nejspíš by se opařili... (leda by jim hodně horké vody vytékalo bez užitku do kanálu - ale to by zase poznali na dvojnásobné či vyšší spotřebě vody).
10-ti násobný nárůst je nemožný. Ze zákona zachování energie plyne co? - Ta energie by byla někde poznat.
Mohla se však na ně napojit pěstírna marihuany. Nebo jiná menší továrna.
3 MWh ročně odpovídá denní spotřebě maximálně tak 10 kWh ... !!! dumbom
Když to bude denně sledovat, musí hned vidět, zda spotřebovává 10 nebo 100 kWh.
Chce to denně sledovat spotřebu... nejméně měsíc.
Vést si písemně záznamy - v případě 10-nás.spotřeby však dodavatele elektřiny ihned navštívit a jednat s nimi.

Možno odpojit starý bojler, zakoupit na mytí malý průtokový ohřívač a hned uvidí...
Držím palce! tummenupp

Upravil(a) Vachu (21. 10. 2009 14:42)

Není tady

#33 22. 10. 2009 12:08

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

klamera napsal(a):

V domě bydlí pouze s dcerou. Jsou v domě minimálně. Nepoužívají žádné spotřebiče jako jsou myčka, sekačka. Mají bojler, pračku, televizi, dvd přehrávač, rádio. Pokud by bojler byl až tak moc špatný tak by se to projevilo už v dřívějších letech. Vypínají na noc spotřebiče ze zásuvek. Sprchují se aby ušetřili. Opravdu šetří už léta aby to utáhla. Roční spotřebu měla za 8 měsíců 33400 kwh. A spotřebu na hodinách si píše až od posledního vyúčtování. Nepočítala s tím že jí dojde na placení taková darda. Je ženská a nevěděla si rady pořádně ani s fakturou nato ž je nemyslitelné aby si sama srovnala hodiny ve svůj prospěch!! Topí jen dřevem v krbu! Díky za odpověď....Lenka

když jí měnili elektroměr, byl dobře zapsán stav? Nevím, jestli už ten nový nemohl mít něco natočeno

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#34 22. 10. 2009 19:39

klamera
♥------

Dnes kamarádku navštívil revizní technik. Elektroměr odmontoval a zaslal do státní zkušebny. Volal na e-on s tím proč jim tak velký nárůst elektřiny nebyl divný. Sice jim to divné bylo ale to bylo vše. Elektrárny hlásí velké nárusty policii kvůli pěstírnám. Proměřil jí celý dům a vše je v pořádku. Příští týden jí udělá revizi.Ale už teď jí říkal že má vše v pořádku.Odpojili všechny spotřebiče a  nechali zaplou jen lednici a hlídali to na hodinách tak řekl že to má pořád ještě velký odběr tak někde jinde bude zakopaný pes. Myslím si že když měnili sloup tak někde je něco špatně zapojeného. Možná aj ty hodiny. Uvidím....dám Vám pak vědět pokud o to budete stát....Lenka

Není tady

#35 22. 10. 2009 21:16

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Určitě napiš.samotnou mě to zajímá!!! to fakt vypadá jak ,když je někdo napojen na ten sloup.
tak držím palce a se to vyřeší!!

Není tady

#36 22. 10. 2009 21:36

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

klamera napsal(a):

Dnes kamarádku navštívil revizní technik. Elektroměr odmontoval a zaslal do státní zkušebny. Volal na e-on s tím proč jim tak velký nárůst elektřiny nebyl divný. Sice jim to divné bylo ale to bylo vše. Elektrárny hlásí velké nárusty policii kvůli pěstírnám. Proměřil jí celý dům a vše je v pořádku. Příští týden jí udělá revizi.Ale už teď jí říkal že má vše v pořádku.Odpojili všechny spotřebiče a  nechali zaplou jen lednici a hlídali to na hodinách tak řekl že to má pořád ještě velký odběr tak někde jinde bude zakopaný pes. Myslím si že když měnili sloup tak někde je něco špatně zapojeného. Možná aj ty hodiny. Uvidím....dám Vám pak vědět pokud o to budete stát....Lenka

jako problém bych viděla, že podepsala ten dlužní úpis.

Jinak jí moc držím palce, aby se to vysvětlilo. EON má takové zisky, že pro ně vymožená částka jen kapkou v moři, ale pro zákazníka je to likvidační.

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

#37 23. 10. 2009 11:30

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Celé jsem to tady pročetla a docela mě jímá hrůza, co se všechno může stát...

Jde o to, že našim momentálně na chalupě mění také sloup, který mají na zahradě... to jsou teda vyhlídky.
Mě osobně by zajímalo, jak moc těžké je pro druhého to, aby se Vám napojil na elektroměr. Musim říct, že mě také napadlo, že na nᚠmalý byt máme slušnou spotřebu elektřiny, jsem v tomhle asi trochu paranoidní...

Jinak také držim palce, a to kamarádce dobře dopadne smile .

Není tady

#38 24. 10. 2009 21:26

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Tiffany.já bych si asi někdo to tady myslím i psal.Psala  spotřebu každý týden ,prostě to hlídat.
je opravdu hrozný ,co všechno se může stát,

Není tady

#39 25. 10. 2009 21:49

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

tak nám včera nosili faktury a doplácíme 2tis. na zálohách máme zaplaceno 20tis.
Počítala jsem s tím, takže žádné překvapení

Každý je génius.

* Albert Einstein

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí