18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
selaviii napsal(a):
Já si zapisuji kadý měsíc stav elektroměru a tak přesně vím, kolik jsme spotřebovali elektřiny a jakmile bych zjistila nějaký velký rozdíl, hned bych začala pátrat, kde to utíká. Udělala jsem si na to tabulku v excelu, praktikuju to tak u několik let. Vyúčtování zatím nemáme, ale letos by nám měli vracet.
také si zapisuji jak plyn, tak elektriku
Není tady
Děkuji za vechny Vae ohlasy. Ihned potom co jí dolo vyúčtování tak si koupila nový. Má doma pouze pračku, lednici, vysavač, televizi, rádio, vě, ehličku, mikrovlnou trobu. Spotřebiče vypínají aby nebyly v pohotovostním reimu. Dávají si na to pozor u léta. Asi měsíc před loňským vyúčtování jim e-on vyměňoval sloup i s hodinama. Zaplatila poplatek okolo 13000,-kč. Musela nechat udělat i revizi proudu doma. A letos bylo vyúčtování pouze na novém elektroměru! Manel si myslí e je to tam snad někde patně zapojený nebo jí to jde do země. Napojit se k ní nikdo nemohl. Jsou sice pořád v práci ale na vesnici ijí sousedé kterým neuteče ani my. A poblí jsou obydlené domy a nikde ádná pěstírna. Kdy se s nimi telefonicky spojila aby se domluvila na splátkovém kalendáři tak jí řekly e do konce roku měsíčně 5000 a v lednu jednorázově zbytek a to je částka 114000,-. Řekla e to můe splácet měsíčně ale e v lednu nedá tolik peněz dohromady. V telefonu jí sdělili e pokud nepodepíe dluní úpis na dlunou částku tak jí druhý den příjdou vypnout proud. Bránila se po svém. Podepsala to a zkouí prodat dům. Spojila jsem se s e-onem sama a natrefila na sympatickou paní protoe tahle měla jiný přístup: nabídla překontrolování elektroměru, jiný splátkový kalendář,revizi, nabídla jiný tarif. Mluvila jsem s ní dnes tak začala malinko jednat. Na dnes k ní měl dojet revizní technik který hodiny nechá odvést a přezkouet. Sám se divil jakto e z Brna u někoho neposlali na kontrolu. Mně zítra doveze vechny faktury za předelá léta a sepíu jí reklamaci pro nepřiměřeně vysoký odběr. Snad jí to vechno pomůe, byla bych moc ráda. Vím e e-on je gigant proti ní jako osobě ale aby jí připravili o domov??? Taky vím e se proti nim těce bojuje. Jsem jen enská, nerozumím těm jednotkám ale poznám rozdíl mezi nedoplatkem 1000 a 100 000. Je úplně zničená. :(Nevím, kdyby to potkalo náhodou mně tak bych se asi taky hroutila. Přemýlela bych o tom kde sehnat peníze ne se zajímat o to proč to je. Jetě jednou Vám vem moc děkuji....Lenka
Upravil(a) klamera (21. 10. 2009 20:00)
Není tady
no fííha, no a co přímo na sloup,tam by se někdo napojit mohl né?? jinak to vidím jedině přes právníka, poradit se sním .Taková částka je dost opravdu veliká. to vypadá jak kdyby jí napočítali to předělání elektrického vedení.
Není tady
klamera napsal(a):
Dobrý den, moje kamarádka má problém a velký. Vlastní domek a spotřebu si hlídá protoe je samoivitelka. Měsíčně platí zálohu 2000,-kč. Kadý rok měla přeplatek okolo 10000,-. Vloni dokonce 16000,-kč. Letos jí doel NEDOPLATEK ve výi 129000,-kč. Roky minulé měla spotřebu kolem 3 MWh a letos má 34! Spotřebniče má stejné! V roce 2007(asi 2 měsíce před vyúčtováním ) jim E-on předělával elektrické vedení a tím pádem dostali nový sloup i s novým elektroměrem. Byla se domluvit na splátkovém kalendáři a protoe je dobrý zákazník tak musí do konce roku měsíčně splácet 5000 z dluhu a v lednu chtějí splatit celou částku.Nejvíc mně překvapuje e jim vůbec není divné tak vysoká spotřeba!!!!! Zálohy jí navýili na 6200,-kč. Musela z domku vyplatit bývalého mue který si i přes vyplacení vzal na dům dalí úvěry.Vzala si úvěr aby domek dala dohromady.Tedy i elektřinu. V září kdy ji dělali odpis tak tam prý za 14 dní poslali technika a elektroměr přeměří a on po kontrole napsal e je v pořádku. Hodiny má uzamčené u plotu. Napojit se nikdo nemohl...není kde. Kdy vypne vechny spotřebiče tak jí svítí v hodinách světlo STÁLE s tím e jí to nic nenačítá. Neví co má dělat. Sama chodí do práce od 23,00 do 11,00. A věřte mi e dělá protoe u ní v práci dělám také. Je tam kadá koruna vydřená.Take s tím co platí tak jí nikdo nedá ádnou půjčku. Mám zrovna doma tu její fakturu a vechny čísla souhlasí. Odpočty, přepočtení, ve. A teď babo raď....děkuji vem za kadou radu by jen malinkou...musí toti prodat domek. Je to její domov u od narození. Vím e je to velká částka ale přece musí být nějaké východisko. Děkuji vem za rady...by jen malinkatou....měla jsem sto chutí odkázat jí na Občanské judo ale nevím...tohle není asi řeení.....jetě jednou děkuji.....Lenka
rozhodně bych vzala poslední 3 faktury, jistě na nich přiblině stejná částka a vydala bych se za nějakým soudním znalcem z oboru elektro.
trochu mě zaráí, e na zálohách zaplatila 24 tis a 16 tis. jí vrátili.To je spotřeba cca 600kč měsíčně. To se mi v domku nechce věřit.t Tam se elektrika pouívá víc. Sekačka, různá čerpadla, ohřívač vody i plynový kotel je napojen na elektriku.
kdy jsme bydleli v bytě 3+1 - 4 osoby, tak jsme na zálohách platili 1000kč a bylo to jen tak tak a to jsme elektřinou netopili ani s ní neohřívali vodu.
Na druhou stranu je zase divné, e na to nepřila dřív, kdy si spotřebu hlídá. Já si píu stavy kadý měsíc. Ta spotřeba je ale fakt vysoká. Nepíe, jaké má kamarádka spotřebiče, jak velký dům má, kolik osob s ní bydlí.Je dost dobře i moné, e měla staré hodiny patně seřízené, ve svůj prospěch a tak si myslela, e jí spotřebiče tak málo "erou."
Ale to je jen má spekulace, těch informací je od tebe málo.
tady je výtah z odpovědi,jak postupovat při reklamaci, třeba to nějak pomůe
http://www.euroenergie.cz/FAQ-31.htm
Distributora je vak potřeba přesvědčit nějakým objektivním důkazem. Jedním z nich můe být např. i maximální technická monost odběru, která je vymezena velikostí jističe před elektroměrem. Při třífázovém připojení je teoreticky (při 100 %-ním vyuití přenosové schopnosti jističe) moné odebrat měsíčně cca 500 kWh na kadý ampér jističe (tj. při jističi 3x25 A 12.500 kWh). Skutečně reálné maximum odběru je pak asi jedna polovina. Pokud je vak údaj o spotřebě 8.000 kWh za období jednoho roku (ve Vaem dotazu to není jednoznačně uvedeno) pak ani tento důkaz není dostatečně věrohodný.
Není tady
V domě bydlí pouze s dcerou. Jsou v domě minimálně. Nepouívají ádné spotřebiče jako jsou myčka, sekačka. Mají bojler, pračku, televizi, dvd přehrávač, rádio. Pokud by bojler byl a tak moc patný tak by se to projevilo u v dřívějích letech. Vypínají na noc spotřebiče ze zásuvek. Sprchují se aby uetřili. Opravdu etří u léta aby to utáhla. Roční spotřebu měla za 8 měsíců 33400 kwh. A spotřebu na hodinách si píe a od posledního vyúčtování. Nepočítala s tím e jí dojde na placení taková darda. Je enská a nevěděla si rady pořádně ani s fakturou nato je nemyslitelné aby si sama srovnala hodiny ve svůj prospěch!! Topí jen dřevem v krbu! Díky za odpověď....Lenka
Upravil(a) klamera (20. 10. 2009 22:34)
Není tady
Taky mě napadá ,ten bojler bývá přeci na noční proud.na těch hodinách by se měla přehazovat automatický počídla a nebo jsou tam na tom elektroměru dvě počídla znázorněný.Neměla ten bojler natvrdo..jinak si to neumím vysvětlit ,t
Není tady
klamera napsal(a):
Dobrý den, moje kamarádka má problém a velký. Vlastní domek .... Roky minulé měla spotřebu kolem 3 MWh a letos má 34! Spotřebniče má stejné! ..... A teď babo raď....děkuji vem za kadou radu by jen malinkou...musí toti prodat domek. Je to její domov u od narození. Vím e je to velká částka ale přece musí být nějaké východisko. Děkuji vem za rady...by jen malinkatou....měla jsem sto chutí odkázat jí na Občanské judo ale nevím...tohle není asi řeení.....jetě jednou děkuji.....Lenka
Spotřeba nemůe vzrůst 10x - pokud spotřebiče uívá pořád stejně.
Kdyby bojler bral 2x více, poznali by to - nejspí by se opařili... (leda by jim hodně horké vody vytékalo bez uitku do kanálu - ale to by zase poznali na dvojnásobné či vyí spotřebě vody).
10-ti násobný nárůst je nemoný. Ze zákona zachování energie plyne co? - Ta energie by byla někde poznat.
Mohla se vak na ně napojit pěstírna marihuany. Nebo jiná mení továrna.
3 MWh ročně odpovídá denní spotřebě maximálně tak 10 kWh ... !!!
Kdy to bude denně sledovat, musí hned vidět, zda spotřebovává 10 nebo 100 kWh.
Chce to denně sledovat spotřebu... nejméně měsíc.
Vést si písemně záznamy - v případě 10-nás.spotřeby vak dodavatele elektřiny ihned navtívit a jednat s nimi.
Mono odpojit starý bojler, zakoupit na mytí malý průtokový ohřívač a hned uvidí...
Drím palce!
Upravil(a) Vachu (21. 10. 2009 14:42)
Není tady
klamera napsal(a):
V domě bydlí pouze s dcerou. Jsou v domě minimálně. Nepouívají ádné spotřebiče jako jsou myčka, sekačka. Mají bojler, pračku, televizi, dvd přehrávač, rádio. Pokud by bojler byl a tak moc patný tak by se to projevilo u v dřívějích letech. Vypínají na noc spotřebiče ze zásuvek. Sprchují se aby uetřili. Opravdu etří u léta aby to utáhla. Roční spotřebu měla za 8 měsíců 33400 kwh. A spotřebu na hodinách si píe a od posledního vyúčtování. Nepočítala s tím e jí dojde na placení taková darda. Je enská a nevěděla si rady pořádně ani s fakturou nato je nemyslitelné aby si sama srovnala hodiny ve svůj prospěch!! Topí jen dřevem v krbu! Díky za odpověď....Lenka
kdy jí měnili elektroměr, byl dobře zapsán stav? Nevím, jestli u ten nový nemohl mít něco natočeno
Není tady
Dnes kamarádku navtívil revizní technik. Elektroměr odmontoval a zaslal do státní zkuebny. Volal na e-on s tím proč jim tak velký nárůst elektřiny nebyl divný. Sice jim to divné bylo ale to bylo ve. Elektrárny hlásí velké nárusty policii kvůli pěstírnám. Proměřil jí celý dům a ve je v pořádku. Přítí týden jí udělá revizi.Ale u teď jí říkal e má ve v pořádku.Odpojili vechny spotřebiče a nechali zaplou jen lednici a hlídali to na hodinách tak řekl e to má pořád jetě velký odběr tak někde jinde bude zakopaný pes. Myslím si e kdy měnili sloup tak někde je něco patně zapojeného. Moná aj ty hodiny. Uvidím....dám Vám pak vědět pokud o to budete stát....Lenka
Není tady
Určitě napi.samotnou mě to zajímá!!! to fakt vypadá jak ,kdy je někdo napojen na ten sloup.
tak drím palce a se to vyřeí!!
Není tady
klamera napsal(a):
Dnes kamarádku navtívil revizní technik. Elektroměr odmontoval a zaslal do státní zkuebny. Volal na e-on s tím proč jim tak velký nárůst elektřiny nebyl divný. Sice jim to divné bylo ale to bylo ve. Elektrárny hlásí velké nárusty policii kvůli pěstírnám. Proměřil jí celý dům a ve je v pořádku. Přítí týden jí udělá revizi.Ale u teď jí říkal e má ve v pořádku.Odpojili vechny spotřebiče a nechali zaplou jen lednici a hlídali to na hodinách tak řekl e to má pořád jetě velký odběr tak někde jinde bude zakopaný pes. Myslím si e kdy měnili sloup tak někde je něco patně zapojeného. Moná aj ty hodiny. Uvidím....dám Vám pak vědět pokud o to budete stát....Lenka
jako problém bych viděla, e podepsala ten dluní úpis.
Jinak jí moc drím palce, aby se to vysvětlilo. EON má takové zisky, e pro ně vymoená částka jen kapkou v moři, ale pro zákazníka je to likvidační.
Není tady
Celé jsem to tady pročetla a docela mě jímá hrůza, co se vechno můe stát...
Jde o to, e naim momentálně na chalupě mění také sloup, který mají na zahradě... to jsou teda vyhlídky.
Mě osobně by zajímalo, jak moc těké je pro druhého to, aby se Vám napojil na elektroměr. Musim říct, e mě také napadlo, e na ná malý byt máme slunou spotřebu elektřiny, jsem v tomhle asi trochu paranoidní...
Jinak také drim palce, a to kamarádce dobře dopadne .
Není tady
Tiffany.já bych si asi někdo to tady myslím i psal.Psala spotřebu kadý týden ,prostě to hlídat.
je opravdu hrozný ,co vechno se můe stát,
Není tady
tak nám včera nosili faktury a doplácíme 2tis. na zálohách máme zaplaceno 20tis.
Počítala jsem s tím, take ádné překvapení
Není tady