|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Holky, pomoc! Ja vim, ze porad neco mam, ale: Jsme s Barcou na tom Nutrilonu AR, ktery je tezky, takze chapu, ze i stolice je takova hustsi. Jenze ted se Bara dva dny nevykakala a ocividne s tim mela problem. Strasne moc tlacila az bolesti plakala, tak jsem ji pomohla rourkou, zatlacila a vyletel z ni tuhy bobek. Zatlacila podruhe a to hovinko bylo tak pevne, ze se ji to vracelo zpatky a nechtelo ven. No nakonec jsme to zvladly, ale bylo to strasne pevne a suche. Ted zase nekaka, tak nevim, jak se resi zacpa u tak malych deticek?
Není tady
to romčo,
jde to cvičením nožiček a masírování bříška. myslím že i fenykl je dobrej. Jinak já s tím měla problémy hodně dlouho, teda syn
. masírovali jsme a pomáhala jsem mu rourkou. A taky by mohohlo třeba zkusit jinej sunar. Nutrilon je sice nejlepší, ale tohle je u něj běžné, že mimíska pak nemohou bobkovat. Lukynoj pak bobky lítali přez půlku pokoje.
Není tady
S tím kravským mlékem si myslím že to nebude. Já jsem s malým tenkrát zkončila v nemocnici. Ale už jsem to sem někam psala. Ale on s tím měl problémy od narození a má je doteď. U nás se to pak vyřešilo že jsem přestala převářet vodu, ale až v roce a do tý doby jsme s tím zápasili. třeba se tozlepší až bude jíst něco jiného k tomu a dávej jí hodně bumbat.
Není tady
Romanko asi bych se byt tebou poradila s detskou doktorkou. Muze ti doporucit i nejake cipecky pro miminka pro stav nouze:-/
Není tady
Vypije asi 100 ml denne, coz jsem si myslela, ze staci. Zase, abych nezatezovala moc ledviny. Takze neprevarovat vodu? A ja myslela, ze prevareni je lepsi....
Není tady
převařovat určitě... dokavaď je malinká. Já do půl roka kupovala balenou pro kojence a pak jsem převařovala z vodovodu a v roce už jsem dávala nepřevařenou a pak až topomohlo. Romi abych pravdu řekla je to 6 let a já sama si teď připadám jak prvorodička, takže kolik se má dávat mimískoj bumbat přez den opravdu nevím. navíc já jsem nekojila vůbec,takže v umělím jídle byl odnarození. Já bych se taky poradila s Dr. a asi vyzkoušela jiný sunar
Není tady
Vlastní zkušenost nemám, ale někde jsem vyčetla, že pomáhá masáž bříška, nejlépe fenyklovým olejíčkem. Masáž se má provádět jemným tlakem malými kroužky po směru hodinových ručiček...
Není tady

Romčo já dávala malému odmalička pít fenyklovej čaj. Ten granulovanej, myslím že Hipp nebo je ještě jedna firmy, zaboha si nemůžu vzpomenout název.
Není tady

My ten Nutrilon měli taky a v pohodě. Pak je prej výborný Omneo, ale já s tim zkušenost nemam. Kamarádka měla právě Omneo a nemohla si to vynachválit, pak přešla na Bebu (kvůli penězům) Já ji měla pak taky a Domča právě nekadil po ní. To Omneo je myslim taky zahuštěný, ale nevim to jistě. Zkus se poradil v lékárně
Není tady

To Omneo taky...
To víš že se na tom nahrabe, zrovna dneska jsem řešila s kamrádkou boty, prostě oni vědí, že se to těm dětem koupit musí! Sobě by si člověk leccos odepřel, ale dítěti koupí co potřebuje, holt do toho ty prachy vrazíme
Já teď koupila Domčovi botasky, v Globusu za 399,- a to jsou obyčejný, ne zdravotní. Sama mam něco jako botasky za 250,- . A to jsou o dost větší, maj víc materiálu... 
Není tady
Když mluvíte o těch cenách dětského jídla moje segra má holčinu předčasně narozenou a po několika operacích
a jedna piksla mlíka který jí musí dát stojí 1400,- a vydrží na dva až tři dny.
Není tady
Romčo, já bych se také obrátila na Dr. pokud je tuhý bobek jednou za čas, není to nic neobvyklého, ale pokud je to častěji chce to radu, protože nevím nevím , co budete dělat při přechodu na tuhou stravu , kdy se většinou bobek zahustí
.
Dělají se glycerinové čípky, ale ty se nedoporučují užívat moc často, střeva si zvyknou že nepracujou
.
Skoro stejně dobré míčko jako Nutrilon je Hamilon, je to stejná firma, jen Nutrilon se dělá v německu a Hamilon v Polsku.
A pak si nejsem jistá jestli jsi to byla ty, pokud si to špatně pamatuju tak promiň, mám pocit že jsi psala že vodu převařuješ několikrát. Vodu stačí převařit jednou, tedy přejít varem, ne vařit 5 min. a tato voda je vhodná k použití 24 hodin ( třebas z termosky). Takhle se to dělá v porodnici pro úplně malinký mimča ( poradili mi to tam protože jsme šly z porodnice na příkrmu).
Není tady
No ja jednou prevarim vetsi mnozstvi vody a oak to jen ohrivam. To je taky spatne? Barca dneska uz kakala normalne, ale vcera to fakt bylo tlaceni se slzickama....
Není tady
Romčo, můj malý byl kojený a skoro každou plínku měl trochu pokakanou (asi tak 4x denně) a když jsme začali s příkrmem mrkvičkou, tak z pár lžiček měl najednou zácpu. Pak jsem mu tu mrkvičku víc "ředila" (např. bramborem, jablíčkem, hruškou) a problém se zácpou už od té doby neměl. Taky se prodává švestková přesnídávka, působí projímavě, ale nepamatuji se od kolika měsíců ji děti můžou.
Není tady