Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 10. 7. 2013 21:08

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Re: knihy - doporučení

mikuelini napsal(a):

Velmi se mi libila kniha o francouzskem malire Henri de Tolouse Lautrec ,myslim ,ze ji napsal Peruchot ,cetly jste ji nekdo ? Cetla jsem ji pred 15 lety a dodnes ji mam v pameti .

Díky za tip. Autor té knihy je: Henri Perruchot a název: Život Toulouse-Lautreca .

Není tady

#127 10. 7. 2013 21:17

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Vilemína napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Velmi se mi libila kniha o francouzskem malire Henri de Tolouse Lautrec ,myslim ,ze ji napsal Peruchot ,cetly jste ji nekdo ? Cetla jsem ji pred 15 lety a dodnes ji mam v pameti .

Díky za tip. Autor té knihy je: Henri Perruchot a název: Život Toulouse-Lautreca .

Presne jsi to napsala ,je to dlouha doba ,co jsem to cetla ,tak jsem presne ani nevedela jak se ten autor jmenuje.Dik

Upravil(a) mikuelini (10. 7. 2013 21:21)

Není tady

#128 10. 7. 2013 22:01

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

mikuelini napsal(a):

Vilemína napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Presne jsi to napsala ,je to dlouha doba ,co jsem to cetla ,tak jsem presne ani nevedela jak se ten autor jmenuje.Dik

Knihu jsem nečetla, ale chystám se po ní povídat. Název a autora mi našel google, jen stačilo zadat ta správná klíčová slova.

Není tady

#129 10. 7. 2013 22:46

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Chris Greenhalgh: Coco a Igor: román o ikoně módního světa a slavném skladateli. Čtivá kniha o krátkém milostném románu Coco Chanel a Igoru Stravinském. Doporučuju.

A když už jsme u Coco Chanel, tak doporučuju film Coco Chanel z r. 2009.

Není tady

#130 11. 7. 2013 8:20

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Vilemína napsal(a):

Chris Greenhalgh: Coco a Igor: román o ikoně módního světa a slavném skladateli. Čtivá kniha o krátkém milostném románu Coco Chanel a Igoru Stravinském. Doporučuju.

A když už jsme u Coco Chanel, tak doporučuju film Coco Chanel z r. 2009.

Film Coco Chanel jsem videla ,bohuzel  ne cely . Vim ,ale ,ze se na to dobre divalo , libil se mi .
Ctete nekdo knihy od Evy Talpove? Ja znam od ni jen Po velmi tenke care a je to docela fajn

Není tady

#131 11. 7. 2013 23:52

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Jo a konečně jsem si přečetla Žítkovské bohyně od Kateřiny Tučkové. Byla jsem mile překvapena, oceňuju její obrovskou píli, román je propracovaný, líbí se mi, že se inspirovala skutečnými událostmi, hledala v archívech... Otevřela zajímavé téma, které je mi dost vzdálené (k Bílým Karpatům osobně nemám žádný vztah a alternativní medicína je mi taky hodně vzdálená), ale díky jejímu poutavému psaní jsem se dozvěděla něco nového. Moc se těším, až si přečtu Vyhnání Gerty Schnirch, odsud sudetských Němců mě hodně zajímá.

Není tady

#132 12. 7. 2013 18:58

mikuelini
♥♥♥♥♥--

kniha NIKDY JSEM NECHTELA ZABIJET -Senait G. Mehari , ctiva kniha o divce ,ktera bojovala ve valce mezi Etiopii a Eritreou ,autobiografie

Není tady

#133 4. 8. 2013 15:55

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Véronique Duborgel: Útěk z pekla Opus dei: skutečný příběh ženy, která našla sílu zlomit své okovy. Zajímavé téma, bohužel nebyl využit potenciál, který toto téma skýtá. Ale zase jsem se dozvěděla něco málo o Opus dei.

Není tady

#134 4. 8. 2013 15:58

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Hannah Shah: Imámova dcera: pravdivý příběh dívky, která unikla hrůzám minulosti. Kniha o Angličance pákistánského původu, o islámském fanatismu (autorka zdůrazňuje, že ne všichni muslimové jsou fanatici a teroristi!), o psychickém týrání a sexuálním zneužívání. Kniha je čtivě napsaná. Doporučuju.

Není tady

#135 4. 8. 2013 16:11

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Neil White: Žil jsem mezi malomocnými: strhující svědectví o komunitě vyděděnců. Neil White strávil kvůli šekovým podvodům rok ve vězení s mírnou ostrahou. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby věznice nebyla spojena s leprosáriem. Neil White tam byla vězněn v r. 1994. Jedná se o leprosárium Carville v Louisianě. Neil White vlastnil časopisecké vydavatelství, toužil po luxusu, byl přesvědčen, že jachty, nejdražší auta, luxusní bydlení = štěstí. Za každou cenu chtěl být bohatý, riskoval, podváděl. Až teprve ve vězení přehodnotil žebříček svých hodnot. Ta změna, která se u něj udála za rok, je neskutečná. Důležitou roli v jeho proměně sehráli pacienti s leprou, se kterými se skamarádil.

Není tady

#136 4. 8. 2013 16:14

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Precetla jsem krasne knizecky od Hany Belohradske, Bez krasy bez limce  a jeste Vitr se toci k jihovychodu.

A to vyslo uz v letech sedesatych....

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#137 4. 8. 2013 16:54

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Předminulý týden jsem malovali a při té příležitosti jsme museli vyklidit nástavce na skříních, které jsou plné knih, aby se dalo se skříněmi pohnout. Při vyklízení knih jsem narazila na knihu od Norberta Frýda - dva díly románové kroniky: Vzorek bez ceny a pan biskup, Hedvábné starosti. Ještě existuje třetí díl - Lahvová pošta, ten jsem ovšem nečetla. Jedná se o kroniku N. Frýda - děj začíná narozením jednoho jeho pradědečka v r. 1850 a končí těsně před perzekucí Židů v Československu (polovina 30. let). N. Frýd pocházel z židovské rodiny, takže se kniha zabývá i proměnou Židů v českých zemích (postupná asimilace na konci 19. stol. a začátku 20. stol.). Fascinuje mě Frýdův styl, jakým píše. Píše tak lehce, nepateticky, kniha se čte "sama". Doporučuju.

Není tady

#138 10. 8. 2013 2:42

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Inna Šichejevová-Gajstěrová: Děti nepřátel lidu: šokující příběhy těch, kteří prošli stalinským peklem. Hodně mi to připomnělo Stalinovy děti (Owen Matthews), Stalinovy děti mi přišly čtivější, což ale neznamená, že Děti nepřátel lidu nedoporučuju. Kdo se zajímá trochu o krutovládu Stalina, myslím, že nebude zklamán.

Není tady

#139 13. 8. 2013 10:58

mikuelini
♥♥♥♥♥--

MEZI DVEMA NADECHY - Herbjorg Wassmo ,  ctiva kniha od norske spisovatelky  ,pojednava o divce z Litvy , ktera se vyda za praci do Svedska a stane se obeti obchodu s bilym masem .

Není tady

#140 14. 8. 2013 16:07

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

Inna Šichejevová-Gajstěrová: Děti nepřátel lidu: šokující příběhy těch, kteří prošli stalinským peklem. Hodně mi to připomnělo Stalinovy děti (Owen Matthews), Stalinovy děti mi přišly čtivější, což ale neznamená, že Děti nepřátel lidu nedoporučuju. Kdo se zajímá trochu o krutovládu Stalina, myslím, že nebude zklamán.

Mozna by te zajimalo, pokud jsi uz necetla, STALIN - Dvur (nebo Na dvore) rudeho cara (Stalin - The Court of the Red Tsar) napsal Simon Sebac Montefiore nebo Besove ruske revoluce od Vladislava Moulise. Je to non-fiction, ale ctiva.

Není tady

#141 14. 8. 2013 16:12

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

elena007 napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Mozna by te zajimalo, pokud jsi uz necetla, STALIN - Dvur (nebo Na dvore) rudeho cara (Stalin - The Court of the Red Tsar) napsal Simon Sebac Montefiore nebo Besove ruske revoluce od Vladislava Moulise. Je to non-fiction, ale ctiva.

Moc děkuju za tip, Eleno. Po knize se určitě podívám

Není tady

#142 28. 8. 2013 23:42

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Nic? Nikdo z vás nepřečetl nic zajímavého, čím by se mohl pochlubit?

Na kamarádčino doporučení jsem si přečetla dvě knihy od amerického autora Wallyho Lamba. Jedná se o knihy: Zpěv velryb a Bludné kruhy. Kdo má rád psychologické romány, vřele doporučuju! Moc se mi líbí Lambův styl psaní, romány jsou tlusté, není to veselé čtení, naopak na mě působily hodně depresivně, přes to všechno na mě velice zapůsobily v pozitivním slova smyslu, zejména Bludné kruhy. Román Bludné kruhy řadím mezi své nejoblíbenější knihy. Škoda, že není více jeho děl přeloženo do češtiny, vím, že je ještě jeden román ve slovenštině a pak asi dva nebo tři v němčině (v AJ jsem to nehledala, nepřečetla bych to).

Není tady

#143 29. 8. 2013 8:04

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Die Verlorenen od Daniel Mendelsohn ,je to o  hledani clenu z jedne zidovske rodiny ,ktera zahynula v holocaustu .Podle pravdy .Dobre napsane do detailu ,jeste to nemam doctene ,tak jdu na to .Nevim jestli je to u nas v cestine. Ja to ctu v NJ

Upravil(a) mikuelini (29. 8. 2013 9:18)

Není tady

#144 29. 8. 2013 16:35

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

mikuelini napsal(a):

Die Verlorenen od Daniel Mendelsohn ,je to o  hledani clenu z jedne zidovske rodiny ,ktera zahynula v holocaustu .Podle pravdy .Dobre napsane do detailu ,jeste to nemam doctene ,tak jdu na to .Nevim jestli je to u nas v cestine. Ja to ctu v NJ

Děkuji za tip. Kniha bude jistě zajímavá (soudím dle recenzí), bohužel ani v MZK ani Mahence ji, hajdaláci, nemají. Zjistila jsem, že do ČJ tato kniha není přeložena, D. Mendelsohn je Američan, originál je tedy v AJ: The Lost: A Search for Six of Six Million.

Pokud máš další tipy na zajímavé knihy v NJ, sem s tím. Zajímá mě především období 20. století (děj knih) a pak mám chuť si přečíst psychologický román, něco ve stylu Bludné kruhy od Lamba. Lamb mimochodem napsal The Hour I First Believed, v NJ pod názvem Die Stunde, in der ich zu glauben begann, český překlad neexistuje.

Není tady

#145 3. 9. 2013 12:05

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Ted doporucim film ,nevim jestli je i knizni vydani DAS LEBEN IST SCHÖN od Roberto Begnini . Reziser byl castecne inspirovan svym vlastm detstvim .Film se sklada ze dvou casti.Ve druhe casto je hlavni hrdina se  svym synem v koncentracnim tabore ,synovi se to snazi zprijemnit tim ,ze mu dava ruzne ukoly a realita je pojmuta jako hra pro syna. Pro mne velmi krasny film ,na konci jsem brecela ,coz se mi normalne nestava...

Nedavno jsem videla jeden z velmi zajimavych filmu ,ktery pojednava o zidovskem  doktorovi ,ktery vede v Izraeli Psychiatrickou kliniku a sam , ma co delat se svymi nezpracovanymi zazitky z koncentracniho taboru.Musel delat psa pro jednoho nacistickeho dustojnika .Velmi zvlastni film ,bohuzel nevim jak se jmenoval. Ale neco takoveho jsem jeste nevidela .Prochazela mnou hruza .

Není tady

#146 3. 9. 2013 12:09

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Vilemína napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Děkuji za tip. Kniha bude jistě zajímavá (soudím dle recenzí), bohužel ani v MZK ani Mahence ji, hajdaláci, nemají. Zjistila jsem, že do ČJ tato kniha není přeložena, D. Mendelsohn je Američan, originál je tedy v AJ: The Lost: A Search for Six of Six Million.

Pokud máš další tipy na zajímavé knihy v NJ, sem s tím. Zajímá mě především období 20. století (děj knih) a pak mám chuť si přečíst psychologický román, něco ve stylu Bludné kruhy od Lamba. Lamb mimochodem napsal The Hour I First Believed, v NJ pod názvem Die Stunde, in der ich zu glauben begann, český překlad neexistuje.

Podivam se v knihovne na ty knihy od Lamba ,vypadaji zajimave .

Není tady

#147 7. 2. 2014 8:07

Siva
♥------
Web

Krásný den Vám všem. Chtěla bych Vám doporučit jednu knihu, je to vlastně moje autobiografie, která vyšla 20.12.2013 , jmenuje se ..a život jde dál.. a pojednává o dvouletém velmi těžkém boji s rakovinou prsu. Nikdy jsme to s manželem nevzdali, ačkoliv jsme si mnohokrát sáhli na samotné dno. Bojovala jsem jako lvice a svůj boj jsem vyhrála. Pokud byste měli jakékoliv dotazy, kde knihu koupit a nebo bližší recenzi knihy, ráda Vám vše povím. Přeji krásný den smile

Není tady

#148 7. 2. 2014 8:16

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Já bych si hrozně ráda koupila tu knížku, co napsala Blossom - o cestování po Česku.
Ale bohužel nevím, jak se jmenuje Blossom ani jak se jmenuje knížka.
Blossom dovedla psát tak poutavě o cyklovýletech s přítelem. Určitě i knížka bude moc zajímavá.
Blossom, i když sem už dlouho nepíšeš, nebo někdo, kdo ví, jak se ta knížka jmenuje, prosím, můžete mi to napsat do soukromé zprávy? Na netu se mi to nijakovsky nedaří najít.
Moc děkuji.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#149 7. 2. 2014 15:16

Wikina
♥♥♥♥♥--

V poslední době jsem četla stále dokola Zelanda, ale občas jsem sáhla i po beletrii - Hall - Studna osamění, Vykoupení- od Stacey Lennertové a K. Kempové.  S. zabila otce, který ji a sestru znásilňoval a šla do vězení.
Nežádoucí - od Barnarda -lékař kardiolog, transplantace srdce, v romanu .propletenec vztahů, rasismus. Velmi dobré. Prvně jsem to četla asi v 18ti a je zajímavé jak se názory mění věkem a co je podstatné pro 18let a co pro přes 4Oku.

Není tady

#150 7. 2. 2014 15:55

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Přesunula jsem toto staré vlákno, které koukám zase obživlo godlike z Pavlače do našeho nově založeného čtenářského klubu, protože tipů na dobré knihy není nikdy dost.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí