Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 12. 2. 2013 18:03

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Re: knihy - doporučení

Jo, ten kraj je asi fakt úžasný, taky se mi tam moc líbilo. Tenkrát jsem byla mladá a blbá, teď bych se těch domorodců,. kteří nás tam lesama vedli, daleko víc vyptávala a snažila se ten kraj víc poznat. Kdoví, jaké to tam je teď.
Mamka mně vykládala, jak se k nim na malou, v lesích na Vysočině zastrčenou vesničku, přivdala jedna z Kopanic. A jak byla jiná. A to Vysočina může být pro někoho taky drsným krajem.
Rozhodně knížka stojí za to a ten kraj, ve kterém se odhrává stojí za poznání.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#77 14. 2. 2013 16:19

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Jsem zodpovedny, vysoce spolehlivy vedec se slabym sklonem k nevere. To jsem dopadla. big_smile Asponze se zdravym sebevedomim. Vic jsem nestihla, ale je to legrace. big_smile

Není tady

#78 14. 2. 2013 16:31

elena007
♥♥♥♥♥♥-

O Salivarove jsem si vzdy myslela, ze pise lip nez jeji muz. Honzlovou jsem cetla, hned jak u nas vysla a potom opet asi pred peti lety. A jak to uz byva, nasla jsem tam veci, ktere mi poprve unikly, ale uz poprve mela na me ta knizka podobny ucinek jako Peroutkuv Oblak a valcik, ze vsech nejlip mi priblizila hruzu a zvracenost te doby.

Není tady

#79 20. 2. 2013 16:40

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Přidávám další tip. Owen Matthews: Stalinovy děti: tři generace lásky a války. Owen Matthews je napůl Rus a napůl Angličan, vyrůstal v Anglii, v knize popisuje osud své ruské matky a tety a anglického otce. Prokládá to i svými postřehy z 90. let, kdy působil v Moskvě jako redaktor. Nejvíce mě dostalo toto:

Moskva poloviny devadesátých let byla vulgární, úplatkářská, násilnická, ale taky manická, obscénní, nadměrně hlučná a posedlá mamonem. Především mi však skoro všechno připadalo zároveň k smíchu i k pláči. Jak si gangstříci z řad takzvaných nových Rusů nechávali na slunečních brýlích nálepky s nápisem "UV filtr", zvyk krást si navzájem naftové společnosti, způsob, jakým umisťovali pod auta TNT, a teatrální přestřelky na veřejných prostranstvích, to všechno působilo komicky. Jakmile totiž člověk dostatečně nasákl ruským cynismem, nacházel i v tragických situacích jakýsi černý humor. Vojáci bušili do raketových hlavic typu země-vzduch, aby ukořistili zlato z kontaktů, a sami se tak vyhazovali do povětří. Řidiči sanitek melouchařili v pracovní době jako taxikáři. Policisté sháněli kšefty prostitutkám a rozváželi je klientům ve služebních autech.

Není tady

#80 20. 2. 2013 22:24

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Vil, z těch knih, co čteš, bych měla regulérní depresi i bez této diagnózy.

Není tady

#81 22. 2. 2013 19:36

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Věřím, že na někoho působí hodně negativně. Na mě ale mají dobrý vliv, díky nim se dozvím spoustu nových informací, často si o tom období či problému zjišťuju více informací nad rámec knihy...
A pak taky mám zvláštní druh humoru. Třeba tomu odstavci, co jsem ze Stalinových dětí citovala, jsem se pak smála, vím, že je spíš k pláči, ale já si nemohla pomoct.

Není tady

#82 23. 2. 2013 22:29

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Včera jsem dočetla David Howarth: Každý umírá sám: mrazivým severem za svobodu. První dvě kapitoly mě nudily, pak se to ale rozjelo a přečetla jsem to jedním dechem. Je to skutečný příběh o Norovi Janu Baalsrudovi - http://en.wikipedia.org/wiki/Jan_Baalsrud (v AJ) Jan Baalsrud byl v norském odboji za 2. světové válk. Je to až neskutečné, co si ten člověk musel protrpět a že vůbec přežil. Příběh je i zfilmován: Ni liv (norsky) / Nine lives (AJ), rok: 1957.

Není tady

#83 24. 2. 2013 8:36

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Přesně tohle jsem měla také v úmyslu napsat.
Raději čtu optimistické knížky, knížky s dobrými konci.
Mám ráda Terryho Pratchetta a jeho Zeměplochu.
A Tolkiena.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#84 24. 2. 2013 14:40

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Přesně tohle jsem měla také v úmyslu napsat.
Raději čtu optimistické knížky, knížky s dobrými konci.
Mám ráda Terryho Pratchetta a jeho Zeměplochu.
A Tolkiena.

Já fantasy číst nemůžu, nejsem schopna vnímat děj, přijde mi to tak odtažité od reálného světa, když v těch knihách vystupují draci a různé příšery. V deváté třídě jsme měli jako povinnou četbu přečíst Hobita od Tolkiena, začátek mě celkem bavil, ale pak jsem měla problém to dočíst, vnímat děj, přišlo mi to tak cosi vzdáleného. To už raději bych sáhla po červené knihovně typu Danielle Steel, mimochodem jedna její kniha stojí za přečtení - Jeho světlo, to červená knihovna není, nýbrž skutečný příběh, je to o jejím psychicky nemocném synovi, který v 19 letech spáchal sebevraždu.

Není tady

#85 24. 2. 2013 14:48

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Včera jsem si vzpomněla na norského spisovatele Tarjei Vesaase. Někdy ve 14 letech jsem se náhodně dostala k jeho knize Ledový zámek, to je tak nádherný lyrický příběh, se špatným koncem, to raději předem upozorňuju ty, kteří netouží číst pesimistické knihy. Je to o přátelství dvou dívek, zvláštní kniha, ale pro mě nádherná. Věřím ale, že ne každému sedne, děje tam tolik zase není. Kniha je zfilmovaná - Is-slottet (1987), film jsem neviděla, jen ukázky na YouTube, údajně je tam minimum děje a dialogů.

Není tady

#86 24. 2. 2013 18:16

Filiuska
♥♥-----
Web

Pokud máte rády horory v kombinaci s erotikou, doporučuji Markuse Heitze – http://www.databazeknih.cz/knihy/sanctum-383 . Právě jsem dočetla.

Není tady

#87 28. 2. 2013 21:39

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Vilemino, dorazily Stalinovy deti, vypadaji zajimave, ale jsou zatim v poradi. Momentalne ctu detektivku od Michaela Connellyho The Drop. Dal mi ji muz na cestu a docela me to chytlo.

Z 'valecnych' se mi libilo City of Thieves (Mesto zlodeju) od David Benioffa, je to takove veselo drsne dospivani v case blokady Petrohradu s trochu spatnym koncem.

Není tady

#88 28. 2. 2013 23:49

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

elena007 napsal(a):

Vilemino, dorazily Stalinovy deti, vypadaji zajimave, ale jsou zatim v poradi. Momentalne ctu detektivku od Michaela Connellyho The Drop. Dal mi ji muz na cestu a docela me to chytlo.

Z 'valecnych' se mi libilo City of Thieves (Mesto zlodeju) od David Benioffa, je to takove veselo drsne dospivani v case blokady Petrohradu s trochu spatnym koncem.

Jé, to mám radost, že ses inspirovala. Děkuju za tip (Město zlodějů).

Není tady

#89 28. 2. 2013 23:52

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Dočetla jsem Honzlovou od Salivarové a musím teda říct, že to na mě působilo nesmírně depresivně. Ono se to jakoby na první pohled depresivně nejeví, ale jakmile nad tím člověk zapřemýšlí, je to velmi deprimující prostředí a doba. Jsem teď v divném rozpoložení, tak asi proto ty pocity.

Není tady

#90 1. 3. 2013 7:25

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Já čtu moc ráda, spíše oddychovou literaturu, mám ráda historické romány, klidně i červenou knihovnu, knihy podle skutečné události. Moje nej knížka v poslední době byla Hostitel od Stephenie Meyer, přestože je to žánrově scifi, které jinač vůbec nemusím, skoro nesnáším, tak tohle mě moc chytilo. Za mně úžasná knížka tummenupp

A ještě jsem chtěla doporučit (nevím tedy jestli se to tu smí?) velké slevy knih na www.bux.cz - slevy až 98% (na těch stránkách jít do chlívečku Výprodej). Třeba to někdo rád využije.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#91 1. 3. 2013 12:08

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

Dočetla jsem Honzlovou od Salivarové a musím teda říct, že to na mě působilo nesmírně depresivně. Ono se to jakoby na první pohled depresivně nejeví, ale jakmile nad tím člověk zapřemýšlí, je to velmi deprimující prostředí a doba. Jsem teď v divném rozpoložení, tak asi proto ty pocity.

Četla jsem to asi před 20 lety a brečela u toho jak želva. V současnosti se už takovým knihám cíleně vyhýbám.

Není tady

#92 1. 3. 2013 12:10

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Kdo máte rádi detektivky, doporučuji švédskou spisovatelu Camillu Läckberg. Měla jsem štěstí, že jsem si v poslední době od ní půjčila tři knížky, Kameník, Elsyino tajemství a teď čtu Mořskou pannu. Je to moc příjemné a napínavé čtení.

Není tady

#93 1. 3. 2013 13:03

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Lennna tu zmínila historické romány, vzpomněla jsem si na jednu povedenou trilogii - Sigrid Undsetová: Kristina Vavřincová. Sigrid Undsetová byla norská spisovatelka, nositelka Nobelovy ceny za lit. A pak se mi moc líbil tento román: Kathleen Winsor: Věčná Ambra.

Není tady

#94 7. 5. 2013 18:45

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Doslova jsem zhltla knihu: Carolyn Jessop(ová): Mormonka: dramatický útěk ženy a jejich osmi dětí z fanatické sekty. Nutno poznamenat, že se jedná o jistou odnož mormonů provozující polygamii, více zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Fundamenta … Day_Saints (v AJ).

Klíčovou osobou v příběhu je Warren Jeffs, Carolyn Jessop docílila společně s více lidmi toho, že ho nakonec odsoudili na doživotí (Jeffs byl neobyčejně krutý, bral si i 14leté dívenky za ženy, znásilňoval ženy, nedovoloval ve své komunitě téměř nic, rozděloval rodiny...). Zde se o tom můžete více dočíst: http://zpravy.idnes.cz/urady-odebraly-p … ranicni_ad nebo http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/a … iskutovane .

Není tady

#95 7. 5. 2013 19:56

hela86
♥♥♥♥♥--

Kdo má rád postmodernu, určitě zhltne Atlas mraků od Davida Mitchella, nebo Tisíc podzimů Jacoba de Zoeta od stejného autora. Pokud jste viděli Atlas jako film, zkuste knížku, ve filmu toho logicky spoustu zjednodušili, ale taky si dost zbytečně přidávali střílečky a něco i překroutili.
Obojí se čte samo.

http://www.tickerclub.com/cache/4c8bfff771.png
http://www.tickerclub.com/cache/d683bd5e9d.png

Není tady

#96 7. 5. 2013 20:03

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem teď dočetla moc pěknou knížku Poutnice od německé spisovatelky Inny Lorentzové. Odehrává se to v době Karla IV. a jde o popis pouti do Compostely. Je to samozřejmě beletrie, takže to má i zajímavý příběh. Od stejné spisovatelky jsem četla i román Kočovná nevěstka, také historický, moc pěkně psaný, barvitý, odehrává se za husitských válek. Kdo má rád historické romány, doporučuju.

Není tady

#97 7. 5. 2013 20:16

algebrana
Zablokovaný

Vilemína napsal(a):

Lennna tu zmínila historické romány, vzpomněla jsem si na jednu povedenou trilogii - Sigrid Undsetová: Kristina Vavřincová. Sigrid Undsetová byla norská spisovatelka, nositelka Nobelovy ceny za lit. A pak se mi moc líbil tento román: Kathleen Winsor: Věčná Ambra.

Od ní jsem kdysi něco četla ,ale nevybavuju si to .
Ale mám ráda ty severský autory, knihy mají zvláštní atmosféru , třeba se mi líbí Knut Hamsun a jeho Hlad.

Taky se mi moc líbí francouzi - Saganová -Jeden úsměv , Paul Sartre Cesty k svobodě , nebo Raymon Radiguet román Ďábel v těle .......to jsou romány o skutečném životě , svižně a lehce napsaný ........miluju je a občas si dám repete........big_smile

Není tady

#98 11. 5. 2013 9:12

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Mně se tak v 18 moc líbila Věčná ambra a další knížky tohoto typu. Nedávno jsem se pokusila Věčnou ambru znovu číst a vůbec to nešlo. Prostě taková červená knihovna. Nic proti ní, někdy je prima k odpočinku.
Čtu Argo. O zajetí pracovníků americké ambasády v roce 1979 v Iránu. Film jsem zatím neviděla. Knížka moc dobrá.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#99 11. 5. 2013 11:51

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Atlas Mraků se mi líbil, film mám připravený ale pořád se nemůžu odhodlat... určitě se na něj podívám až bude nálada.
Teď čtu ságu Prokletých od Sandemo, Margit - ovšem myslela jsem že to má 4 díly a pak jsem zjistila, že je k mání ještě spousta dalších dílů v Polštině (tam se to jmenuje sága o Ludziach Lodu - zatím jich mám 47) tak to čtu Polsky yikes ale jde to dobře a rozumím. Po sedmé přečtené knize to teď prokládám knihou Andělin Popel (McCourt, Frank) následovat bude Andělina země.
Mám připravenou strašnou spoustu knížek, ale práce mě nějak zdržuje od čtení.

Komu se líbila Věčná Ambra, tak by se mohli od stejné spisovatelky líbit i Poutníci.

Hodně jsem teď četla kriminálky od Nesba, Indridassona. A knihy od Arto Paasilinna.

Strach je malá smrt...

Není tady

#100 21. 5. 2013 15:13

Morsie
♥------

Mám za sebou úplně úžasnou, strhující a vyčerpávající knihu big_smile Jmenuje se Ostré předměty a je od Gillian Flynnové. Je to fakt síla, ale dopředu říkám, že je to taky hodně náročná knihy, a jen pro ty otrlejší. Ovšem když se obrníte, ten příběh stojí za to smile Fakt doporučuju smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí