|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Stránky: 1 2
Zdravím všechny snažilky a všechny již těhulky. Mám dotázek, dnes dorazila ta ošklivá červenice a tak mě čeká vyšetření u mé Dr a ta mě má doporučit na jedno z uvedených sanatorii SANUS v Hradci Králové nebo ARLETA Kostelec nad Orlicí. nebyla jste některá v nějakém z nich?ci neslyšeli jste o některým?A jak to tam je po finanční stránce?děkuji
Není tady
Holka, chudino, to mě moc moc mrzí. Já jsem z Chrudimi a zatím jsem nic nezjišťovala. Ty jsi odkud? Ale vím, že tady holčina z Pardubic psala kam chodí a je už těhule. Já to zkusím pohledat. Jak dlouho se snažíte?
Není tady

Ahojky Famozko. Já jsem po IVF. Jezdím na gyndu do Chrudimi a doktor mi dal doporučení do Sanusu. Je to v Pardubicích i v Hradci. Jenže když jsem tam měla jít, tak bohužel jsem se setkala s hrozným přístupem od sester. Můj doktor má slouvu se Sanusem a proto jsme dostali doporučení tam. Moje kamarádka tam byla asi dva roky přede mnou a v pohodě. Jenže on tam měl novou sestru(v Pardubicích), když jsme tam měla jít já a ta byla hrozná. Jinak doktor tam je skvělý. Do Hradce jsem volala a tam to byla taky síla. Myslím jako ten přístup od sester a tak. Takže jsem si našla Arletu a jsem moc spokojená. Teď tam jedem na kontrolní vyšetření ve 27tt. Sestry perfektní, doktor perfektní a na všech vyšetřeních se mnou byl manžel a byl tam moc vítán
Je tam soukromí a prostě já tam byla i můj manžel moc spokojená a i jsem se tam těšila. Psychika dělá hodně. Tam mě připravovali, vše nám moc pěkně vysvětlili a odsátí a zavedení nám dělali v Praze.
Jinak tě nechci nijak zrazovat od Sanusu, neb to tam teď může být úplně jiný. Já mám tuhle zkušenost a jsem moc spokojená s Arletou.
Držím ti palešky, ať si vyberete dobře a ať vám to brzy vyjde jako nám.
Měj se moc hezky.
Není tady

jo, a kdyby jsi cokoliv potřebovala vědět, tak ti ráda vše zodpovím, když to bude teda vědět. držím palečky a napiš, jak se vede. pá
Není tady
Mišinečku, to je fajn, já jsem právě tebe myslela, vím, že jsi to tu psala, ale nemohla jsem tě najít. Já jsem právě také z Chrudimě a tak nějak se pomalu připravujeme na tuhle možnost. Jsem moc ráda, že jsi nám dala vědět své doporučení a jsem ráda, že se máš dobře a že jsi těhulka. Díky za tip. Není to ani moc daleko co se východních čech týče, že? Ale člověk by klidně jel až do tramtarie, že?
Není tady

Díky Ládi.Budu ráda, když to někomu pomůže. Vím jaký to je, když nevíš co se bude dít a tak kolem. Já jsem nic nevěděla a neměla jsem se ani koho zeptat kromě mé kamarádky, jak byla kdysi v Sanusu.Ale jasně , že je to u každého jiné. Jí bylo už třicet pryč a nefungovala jí celá levá strana, takže nevěděla, zda se to povede. Ale naštěstí to dopadlo vše dobře a má krásnou holčičku. Je ale pravda, že si užila své, neb byla skoro celé těhu v nemocnici, ale co by pro zdraví mimča člověk neudělal, co?! Nevím jak to tak je teď, ale já mám s tím velmi špatnou zkušenost, ikdyž tam je opravdu dobrý a příjemný doktor, ale tam se člověk musí dostat přes setry a to byla hrůza. Na mě to pak vše dolehlo a já se vyhýbala tomu, abych tam vůbec šla, což je jasné, že není dobře a také aby se to uchytilo, atk ta psachika je dost důležitá. O Arletě jsem se dozvěděla náhodou na internetu, kde jedna paní o ní psala, že jí také našla po špatné zkušenosti se Sanusem. Takže jsem tam jen tak zavolala a byla jse překvapená, jak byla sestra příjemná a asi 20min bezproblémů mě vysvětlovala jak to tam vypadá a co by mě asi tak na začátku čekalo, kolik se platí a tak kolem. Celou dobu jesm tam byla moc spokojená a jak jsem psala i jsme se tam těšili. A co se týká manželova vyšetření, tak to tam bylo v pohodě a je to tam takové i příjemné. Tak¨že to i pro chlapa nebylo tak hrozné a co si budeme povídat, celkově to pro ně není moc příjemné. Doktor si tam vždy s váma podá ruku a je moc příjemný. A jak píšeš, opravdu to není tak daleko a nejezdíš tam každý den. Ale máš pravdu, co by člověk pro to neudělal.
Také jsme byla na internetové stránce neplodnost,ale tam jsou lidi nepříjemný, už to i tady někdo psal a jen jedna holčina mi tam odepsala a tak mi vysvětlila co mě vše čeká. Také v té Arletě jsem se na vše ptala, jak blbá. Ale měli trpělivost:D V Praze to bylo jak na běžícím pásu, ale byl tam taky příjemný personál, kromě recepční, ale ta je jen důležitá na to, že vezme ty peníze, jinak mi bylo jedno, jak se chová. Ostatní byli v pohodě. Když jsem si vybrala Arletu a né Sanus, tak na mě byl trochu naštvaný doktor, neb má se Sanusem smlouvu, ale když jsme mu to vysvětlila, tak to pochopil. Říkal, že je jasné, že hodně dělá přístup personálu a kór v takovéhle citlivé věci.
Moc ti přeju, aby ti to brzy vyšlo:) Posílám těhu-bacilky
Měj se. Pá
Není tady
Ládi napsal(a):
Holka, chudino, to mě moc moc mrzí. Já jsem z Chrudimi a zatím jsem nic nezjišťovala. Ty jsi odkud? Ale vím, že tady holčina z Pardubic psala kam chodí a je už těhule. Já to zkusím pohledat. Jak dlouho se snažíte?
Ládi ja jsem z Trutnova. my se snažíme 8 měsíců a ted to vypadalo nadějně a ejhle MS přišla. Právě moje Dr mi naposledy říkala že pokud se nepodaří otěhotnět tak že mě pošle k odbornýmu lékaři a právě mluvila o Kostelci nad Orlicí. Tak se chci radši informovat aj o HK .Abych věděla co mě čeká a nemine
Není tady
Mišineček napsal(a):
jo, a kdyby jsi cokoliv potřebovala vědět, tak ti ráda vše zodpovím, když to bude teda vědět. držím palečky a napiš, jak se vede. pá
Mišínečku a kde že je ten Arlet??
A jestli se můžu zeptat tobě něco zjistili co nefungovala jak má?? mě zjistili že nedozrávájí vajíčka
Není tady
Mišínečko a to odsátí vajíčka a zavedení to se platí???jak tzo je s cenama?
Není tady

Famozko, Arleta je v Kostelci nad Orlicí. Když se tam jede od Častolovic, tak je to hned na začátku za přejezdem po pravé straně šedivá vila. To nepřehlédneš.Jinak na www.arleta.cz najdeš kontakt, nic jiného tam není, ale ostatní ti určitě řeknou po telefonu. Tak když ti nedozrávají vajíčka, tak by ti snad mohli jen něco dát na stimulaci a mohlo by to vyjít
Nám zjistili, že manžel má velmi špatný spermiogram, takže jsme neměli ani na to, aby jsme šli jen na inceminaci. Takže rovnou IVF. V Arletě jsme platili párkrát za mě, než jsem si změnila pojišťovnu. Měla jsem vojenskou a oni s ní nemají smlouvu, takže jsem šla k ministerstvu vnitra(mají tam i různé výhody:)) a pak už jsem tam nic neplatila. Teda šlo o částy asi 200kč. Za mužské vyšetření se platí všude, neb to ještě neproplácí pojišťovna , a to bylo asi taky 200kč. Jinak v Arletě už nic, jen pak na stimulaci, když jsme se začali připravovat na IVF, tak jsme si vyzvedli pro mě injekce a spreje do nosu a nějaké prášky(měli ovlivňovat imunitu) a to jsme platili v lékárně 4000kč. A pak až v té Praze. V Arletě nám doktor řekl co by nám doporučil(myslím tím co se platí pak v té Praze) a ať si to promyslíme. Dostali jsme papíry, kde bylo vše vysvětleno a i ceny tam byly uvedeny. Našla jsem faktury z té Prahy, tak ti to opíšu, co jsme měli my, ale jak jsem psala u každého je to jinak(podle toho co máte za problém a co ti je doporučeno)Doplatek za echotip katetr 500kč, prodloužená kultivace 2500kč, kryokonzervace a skladování embryí 5000kč (máme tam devět oplodněných vajíček) na dva roky to je, další se platí, myslím za rok 1000kč, doplatek ICSI 2000kč, ICSI do 10oocytů 7000kč. Takže zhruba vše 20000kč. Odebrali mi asi 30 vajíček a po prodloužené kultivaci nám řekli, že dvě mě zavedou(chtěli jedno, ale já jsem řekla, že chceme dvě) a devět nám jich zmrazí.
Na odsávání mě uspali, na chvilku a po probudzení to bylo také za chvilku:), mě manžel odvezl domů. Jemu vzali spermie. Dostala jsem protokol o tom kolik mi jich vzali a co mám dál dělat a že jim mám každý den volat, kdy máme přijet, kdy jsou oplozená vajíčka připravená. Trochu mě bolelo břicho, ale bylo to docela v pohodě. Potom jsme tam jeli na zavedení a to jsem dostala jen něco na uvolnění nebo co a pak mi je zavedli a hodinu tam ležíš, buď na zádech nebo na břiše podle toho jak máš položenou dělohu. Vždycky nás tam bylo hodně, neb je to tam fakt jak na běžícím páse:D A po hodině mě manžel odvezl domů. Je fakt, že jsem měla strach, neb se mi chtělo na "velkou" a já jsem se bála tlačit a když jsme přijeli domů, tak mě to hodně bolelo, teda kvůli tomu, že se mi moc chtělo:D a tak jsem musela tlačit. Byla jsme moc smutná, neb jsem si říkala a teď jsem je vytlačila a nemáme žádné Kuličky. Doktor mi říkal, že je ta hodina nejdůležitěší, ať si z toho nic nedělám a jsem v klidu a nic nedělám. A nakonec po 14dnech nám řekli, že je to pozitivní. Když jsme tam přijeli po těch 14dnech, tak se mě ptali zda něco na sobě pociťuji a já že né, že jen hrozně otýkám(jsem polyvalentní alergik, ale hodně roků jsem neměla problémy, až teď) a oni, že je to dobrá zpráva. Moc jsme to nechápala, neb já z toho byla na nervy, ale pak jsem to pochopila, když řekli, že je to pozitivní. Dostali jsme ten test na památku a pak jsme tam museli jet ještě jednou, ayb se vědělo, zda tam je jedna Kulička nebo dvě
A pak jsem už chodila ke svému doktorovi.A teď do Arlety jedu na kontrolní vyšetření ve 27tt.
Tak to by byla moje slohovka:D Snad to někomu pomůže a něco řekne:)
Tak držím palečky. Hodně štěstí. Zatím pá
Není tady
Mišíčku strašně moc děkuji za vyčerpávájící odpověd. Ten Kostelec zkusím, slyšela jsem taky dost chváli na ten Kostelec. Takže v tom kostelci udělají veškeré hlavní vyšetření a pak pokud by se muselo na úmělé oplodnění tak do Pha?A jak jste dlouho chodili do Kostelce? Ja Kostelec n/O dobře znám chodila jsem tam na školu tak se tam aj ráda podívam znovu.....
Není tady
Teda Mišinečku, moc díky za tak vyčerpávající naději a za tolik pozitiva do šedě jarních dní. Ani nevíš jak moc mi takhle tvoje zpráva pomohla a přesvědčila, že nikdy není tak špatně a že je možnost i při tak špatných výsledcích spermio šanci na to být těhule. Já jsem bohužel potratila a nebyla jsem na kyretáži, bylo to v ranném těhu a bylo to spontánní, říkají tomu biochemické těhu a prý se to stává. Tak jsme měli 3 měsíce nucenou pauzu a mezitím jsem měla hodně špatný cyklus. Uvidíme jak to bude. Našli mi také cystu, ale zítra jdu k Dr a začneme vymýšlet, co a jak. Tak se těším. Pokud budu potřebovat, tak se ráda na tebe obrátím a jsem moc ráda, že jsi nám věnovala tu slohovku a že jsi napslala tolik pozitiva!!!!!!!!!DÍKY 
Není tady
Rikala jsem si ze ten Kostelec je hodne z ruky ale slyšela jsem na to dost pozitiva, že se tam přivedlo strašně moc dětí na svět, tak to asi zkusím.........
Ládi pak dej vědět kdyby Ti Dr doporučila Kostlec n/O. me to asi tento měsíc bude čekati
Upravil(a) Famozka (5. 4. 2006 9:15)
Není tady
Já jdu k Dr zítra, myslím, že na tuhle variantu asi zatím nedojde, ale jsem ráda, že o tom vím. Slyšela jsem také chválu na Prahu, tak uvidíme. Zatím si to nechávám jako zadní vrátka, ale neboj, dám kdyžtak vědět 
Není tady

Ahoj Famozko. První vyšetření mi udělal můj gynekolog, to aby z toho udělal nějakou zprávu proč nás posílá na IVF. Takže já měla kdysi za sebou laparoskopii, pak rentgen průchodnosti vejcovodů a zkoušení Closilbegytu. Také krev a tak. Nakonec můj gynekolog poslal na spermiogram a pak už nás poslal na IVF. A v Arletě nám udělali své vyšetření, ultrazvuk, krev, dvakrát spermiogram. Já jsem dostal léky na stimulaci a reagovala jsem a pak zjistili, že manželovi se to horší, tak nám bylo doporučeno IVF. Také se nás ptali, zda to chceme podstoupit hned nebo si to chceme rozmyslet a dali nám ty formuláře, kde bylo vysvětlono co, co znamená a tam nám zaškrtl, co by jsme si měli zaplatit. Já chtěla trochu ještě počkat, neb jsem zrovny nasroupila do nové práce, ale manžel chtěl hned a také když se spermiogram zhoršil, tak jsme neváhali a šli hned do toho. Co jsem našla zprávy, tak jsme tam byli poprvé asi 26.5.2005 a k 1.7. jsem si změnila pojišťovnu a za tu dobu jsme tam byli asi jen dvakrát nebo třikrát. Pak jsem tam jela uprostřed cyklu na kontrolu a tak, to je podle toho, co máte za problém a asi měsíc před IVF jsme začali se stimulací. 19.10 jsme jeli na odsátí do Pronatalu do Prahy. www.pronatal.cz . A 23.10jsme tam jeli na zavedení. Pak za 14dní do Kostelce na kontrolu.
Musím říct, že díky tomu příjemnému chování personálu jsem byla opravdu v pohodě a i manžel si to moc chválil. Takže se mnou tam vždycky moc rád jel, ikdyž by nemusel. A také mě moc potěšilo, že když jsem tam jeli po IVF za ten měsíc, zda tam je jedna Kulička nebo dvě, tak mi doktor dělal vnitřní ultrazvuk(ultrazvuk je v ordinaci kde je také s tebou manžel jen je to trochu oddělené zíďkou) a řekl manželovi, zda se chce jít také podívat. Byla jsem překvapená, neb to bylo od něj moc hezké a zároveň to bylo takové divné, když mi tam z tím doktor( a né doktorka) šermoval a manžel tam na to koukal.
Byl moc rád, neb to nikdy neviděl a mco se mu to líbilo, ikdyž tam byla jen Kulička, ale doktor nám vše hezky vysvětlil a ukázal. 
Takže když Kostelec znáš, tak nebude problém, aby jsi to našla. Když pojedeš od Častolovic, tak to nepřehlédneš a mají tam i rovnou lékárnu. Také jsem koukala, že se tam u něho na zahradě dělá akce, kde se ty "jeho " děti sejdou. Bylo to i v televizi.
Určitě dej vědět, jak jsi dopadla a ddržím palečky a napiš, jak se ti tam líbí, zda tam teda pojedete. Hodně štěstí!
Ahoj Ládi. To mě moc mrzí. Snad vám to teď vyjde:) Jsme ráda, že to působí pozitivně, neb já jsem se tam opravdu tak cítila a i doktor je takový pozitivní, že to na tebe přenese:) Doufám, že ta cysta nebude nic vážného a že ti to jen rozeženou. Moje mamka na ně trpí spoustu let a já jsem je měla jen dvakrát a to těsně před IVF a to prý díky hormonům. Ale rozehnalo se to. Tak doufám, že to budeš mít brzy v pořádku a určitě dej vědět co a jak. Také prý je dobré, jet k moři, tak to zkus navrhnout manželovi 
Holky, budu se těšit na vaše dobré zprávy a na ten váš miminkovský metříček
Zatím pá
Není tady
Mišínečko děkuji moc za informace. Ještě jsem se chtěla zeptati Jak jsi psala že Ti zjistovali pruchodnost vejcovodu, to Ti dělali ultrazvukem?nebo jak?
ja mám ted takovej problém včera mě tak bolelo břicho a začla jsem při 34 DC špinit a tak jsem si automaticky předělala metřík a nevím zda to je vubec MS. Páč bylo u mě jen včera malinko špinění dopoledne a dnes dopoledne taky strašně majinko. Vubec nevím jestli se ta červená mrška rozjede nebo nééé. Nikdy jsme takové problémy neměla vždy jsem měla MS ze začátku dost silnou. tak uvidím. mišíčku a v tom Kostelci Ti taky zjistovali zda dozrávají vajíčka? ja mám z toho taky docela strach že tam budu muset dost často jezdit a nevím jak se k tomu postaví muj zaměstanvatel páč já bych měla toho doktora určitě na celej den, páč to je dost z ruky.
Není tady
Mišinečku, díky za podporu. Já věřím, že se to všechno urovná a že se nám to podaří, buď přirozeně nebo nám trochu pomůžou. Hrozně důležitý je to, jak jsi psala. Být v pohodě, hlavně po psychické stránce, to je moc moc důležitý. Takže raději být v klidu a to je základ úspěchu.
Famozko, kámoška to takhle měla 4 dny, jenom špinila a bylo to zahnizďování miminka. Pokud se ti to nerozjede do zítřka, zkus test a myslím, že bude pozitivní 
Není tady
Ládi napsal(a):
Mišinečku, díky za podporu. Já věřím, že se to všechno urovná a že se nám to podaří, buď přirozeně nebo nám trochu pomůžou. Hrozně důležitý je to, jak jsi psala. Být v pohodě, hlavně po psychické stránce, to je moc moc důležitý. Takže raději být v klidu a to je základ úspěchu.
Famozko, kámoška to takhle měla 4 dny, jenom špinila a bylo to zahnizďování miminka. Pokud se ti to nerozjede do zítřka, zkus test a myslím, že bude pozitivní
test jsem si koupila tak uvidíme. Něcio se v břišku děje jak před MS.ja mám zatím špinění 2 dny
Není tady
to ona právě také měla. tak uvidíš jak to bude. Právě mi také pořád říkala, že to musí dostat, že tomu nevěří, test měla nagativní, pak ji to přestalo po 4 dnech špinění, udělala test a měla ho pozitivní a před týdnem se jí narodil Mareček 
Není tady

Průchodnost vejcovodů dělají v nemocnici, ambulantně. Jen mě trochu oblbli a pak mi dovnitř cosi zavedli a vstřikovali nějakou kontrastní látku a koukali se, jaká je průchodnost. Hrozně moc mě to bolelo, teda takovou bolest jsem ještě nezažila. Ale když mě přivezli na pokoj, tak¨jsem naštěstí usnula a když jsem se asi po dvouch hodinách vzbudila, tak jako kdybych na ničem, co tak bolí nebyla. Bála jsem se hýbat i jít na záchod, ale vůbec nic mě nebylo, nebolelo, no, prostě zajímavé a to příjemně
Také jsem hned dostala i oběd.
A pak jsem šla domů, někdo chodí druhý den ráno.
Na dozrávání vajíček mě sledoval můj gynekolog a pak i v Kostelci, neb musejí zjistit, jaký změny u tebe nastávají nebo nenastávají. S tím dojížděním si myslím, že záleží jakého máš zaměstnavatele a jak se domluvíte. Já to neříkala v práci, že se snažíme o mimi, neb by mě asi tam nechtěli, že?! A když jsem otěhotněla, tak od té doby jsem na neschopence doma, na rizikovým. Neschopenku jsem dostala krátce předtím, než jsme jeli do Prahy a pak ti ji buď ukončej nebo tě s ní přepošlou k tvému gynekologovi. Já jsem si vždy, když jsem měla jet do kostelce, tak jsem se tam objednala co nejdéle na odpoledne, abych mohla jít do práce a odejít co nejdřív. Takže to nebylo tak hrozné, jako kdybych byla celý den pryč.
Jak píšeš o tom krvácení, tak mě se to stávalo při stimulaci, když jsem měla ovulaci. Bylo to nepříjemné v tom, že mě řekli, tak to je ono, teď se snažte, ale to mě opravdu bylo nepříjemné se při tom snažit.
Ale co by člověk neudělal, co?
Jinak nevím, ale přeju ti, aby to bylo tak, jak píše Ládi. To by bylo super! Tak držím palečky:)
Není tady
n
Upravil(a) Nikiska (6. 4. 2006 12:56)
Není tady
ahojky zdravím všici
Chtela bych zeptati zda nektera z vas byla v ARLETU V Kostelci nad Orlici u niž nedocházelo k ovulaci(nedorzavali folikuly). Blizi se mi navsteva Arletu a nevim co me tam bdue cekat.
Upravil(a) Famozka (12. 4. 2006 16:57)
Není tady

Famozko, tak já tem jedu dneska ve 27tt, tak že bych se ti tam zeptala?!
Né, fakt to bude v pohodě a ta první návštěva není o tom,že by ti něco dělali. Spíš tě se vším seznámí a tak a možná vezmou krev a vyšetří tě, ale prostě ti nejdříve vše řeknou a seznámí se s tebou a také si to vyšetří po svém. Tak držím palečky, ať ti to dobře dopadne a ať jsi spokojená. Měj se moc hezky a brzy dej vědět co a jak. Zatím pá
Není tady
Mišinečku, ty naše informátorko. Přeji ať je všechno tak jak má být a dej vědět, jak mimouš vyrostl. Holka nebo kluk? Dali jste se podat? 
Není tady

Ahojky Ládi. Díky moc. Tak mi jsme byli včera v Praze na 4D ultrazvuku a moc se nám to líbilo. Ty peníze jsem fakt nelitovala. Je to super.
A dnes v Kostelci nám pan doktor řekl, že už bych mohla rodit:D, ale myslel to ohledně jeho pozice. Danýsek(teda bude to kluk a měl by to být Daniel) si prý už zvolil pozici a už se nijak moc nezmění. Říkal, že by jsme měli mít tak kolem 3,2kg při porodu. Ale ještě se to nedá nějak říci. Ale že je prý v pořádku a pěkně roste. Vzala jsem tam i léky pro snažilky, co mě zbyly, neb mě přijde normální jim to tam nechat a ať to dají snažilkám, kteří si už musí hradit pokusy samy, než na tom vydělávat přes internet. Neb se to prý takhle dělá, že si to máš prodat po netu, ale to mě nepřijde moc hezké. Neb když už se nám to podařilo a je to v pořádku, tak proč nezkusit pomoci někomu jinému, ne?!?!?
5.5 jdeme na ultrazvuk do Chrudimi a na kontrolu, tak mi snad řeknou víc. Už to je ten poslední předepsaný, tak jsme zvědavá, co bude pak.
A co ty? Jak je? Co to máš za metřík?
Není tady
Stránky: 1 2