Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 4. 4. 2006 13:13

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12610

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Terko, tak to neřeš a říkej si, že je fajn, že se nemusíš starat ani občas o cizí děti. Třeba se to časem vyvrbí.
Třeba by ti dělali ze života peklo.


Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

 

#27 4. 4. 2006 13:28

Terka
Host

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Joan napsal(a):

Terko, chápu o čem tady píšeš. Možná víc než si myslíš. Nenapadlo se zeptat se tvého partnera proč nemůžeš? A pokud nedostaneš odpověď tak se zeptej jí. Třebga mu na ní ještě záleží a chce jí poslouchat. Třeba jim dělᚠjen onuci. promiň za upřímnost. V mém případě kdyby šlo jen o mě tak to neřeším. Ale u nás jde o psychiku té malé. U nás je to jiné. Dceři z 1. manželství koupil dárek za 2tis. k vánocům. Je jí 14 let. A naší malé nekoupil nic s tím, že nemá peníze. Ona to fakt dost špatně bere protože on se s tím ještě před ní chlubí. Doma má na zdi dokonce nástěnku, kde má vystavené fotky dcery a jeho milenek. A na to se má ta malá dívat? Víš, třeba ta vaše také prožívá nějaké trauma. Ty děti to chápou po svém. třeba odloučené manželství je pro to dítě fakt strašné. Mělo tátu doma každý den a byl s maminkou. Teď došlo ke změně. To ví fakt jen ta máma jak se to dítě cítí. Moje mala občas když jsem ji pozorovala taka seděla na posteli, koukala do prázdna a držela v náruči medvídka. Když jsem ji vyrušila a zeptala se jí co se děje tak mi řekla.,,Maminko, mám tě moc ráda". Je to fakt pro ty děti strašné a chce to čas. Moje malá dodnes nechápe proč odešel a já jí to neumím vysvětlit protože to také nevím. Podle mě nebyl jen zralý. Třeba se mýlím a u vás ze strany ex je to jen o pomstě. Proto by ses měla zeptat. Pokud je to ale máma a jde jí hlavně o to dítě tak ho chápe a chce pro něj jen to nejlepší.

To si nemyslím, že jsem jen náhražka, na to jsme spolu moc dlouho a intenzivně. Určitě mu na ní záleží, minimálně tak, že je to matka jeho dětí ,ale nepřijde mi, že by mě to vadilo, naopak připadá mi, že by to tak mělo být, nechtěla bych muže takového, jak ty píšeš o tom tvém. To kdybych se někdy dozvěděla, tak bych s ním okamžitě skončila. Víš, myslela jsem, že ho chce jeho žena zpět, nějak jsem to vnitřně cítila, samozřejmě mě ubezpečoval, že to tak není. Jestli to tak bylo to nevím, každopádně já jako ženská, jsem jen valila oči nad tím, jak to vzala za špatný konec..
Ten tvůj je tedy neskutečný blbec a to říkám i přesto, že jsi psala, že ho pořád mᚠráda. Víš, tvoje dcerka vycítí, jak jsi nešastná a jak vnitřně trpíš, a odráží se to i na ní. Nechci samozřejmě říkat, že je to jen tvá chyba, určitě jsou tam i důvody které popisuješ. Ale každý musí začít především u sebe, myslíš, že má nějaké trápení, ale vychází to z tebe. Prožívala jsem kdysi něco podobného, syn na mě poznal každý smutek ač jsem se snažila sebevíc, a teprve psycholožka mě na to upozornila, že je smutný ze mě.. Chce to prostě pracovat na sobě, i když to nepředstavitelně bolí.. problém je taky to uvidět, to je základ, jenže to skoro nikdo sám u sebe nedokáže, i když u jiných mu to jde vidět dobře.

 

#28 4. 4. 2006 13:38

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Terka: Nedivím se, že mᚠchu to zabalit. A já bych to možná i udělala. Buď si on zařídí svůj život tak, aby se nedal vydírat dětmi, nebo a se tedy vydírat dá, ale beze mě.

Joan: To se člověku chce buď brečet nebo zvracet z takovýho chlapa....ach jo...

Není tady

 

#29 4. 4. 2006 13:44

terka
Host

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Frigo napsal(a):

Terko, tak to neřeš a říkej si, že je fajn, že se nemusíš starat ani občas o cizí děti. Třeba se to časem vyvrbí.
Třeba by ti dělali ze života peklo.

Frigo, mě to jen obyčejně lidsky mrzí  a je mi trapné jet třeba k moři na dovolenou, když vím, že by mohly jet jeho děti také. Samozřejmě si můžu říct, neřeš to, nejsou to tvoje děti, důležité je, že jede s tebou a s těmi tvými. Ale připadá mi to, že to je prostě škoda..
Samozřejmě jestli spolu zůstaneme, to, že budou vůči mě zapšklé a budou mě nenávidět, s tím počítám, nedělám si iluze o tom, jaká je u nich atmosféra vůči mé osobě, respektive vůči osobě, se kterou je jejich otec, a už jsem to já, nebo kterákoli jiná.
Ale mᚠpravdu, člověk si má ze všeho vzít to pozitivní.

 

#30 4. 4. 2006 14:11

lelyla
♥♥♥----
Místo: kolem Zlína
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 160

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Terko i Evo shrnuly jste to velmi dobře i já se přidám, taky neřeším co a jak současná mého exmanžela. Pro mě je důležité aby byl šatsný můj syn a já....a to aby mého syna měli rádi další lidi, s exmanželem jsem se rozešla a jako on tak i já máme právo na nový život...Takže pokud syn přijde a hezky povídá o jeho přítelkyně jsem ráda a exmanželovi to přeji....A pokud děti rozvodem trpí je to vina jejich rodičů a tím jak se k sobě chovají...nechci všechny samozřejmě házet do jednoho pytle, ale většinou jsou to ty bejvalky co se s tím nesmíří a jsou jaké jsou a bohužel se to odráží na dětech....já jsem taky bejvalka ale nechovám se hystericky, nestavím syna vůči jeho otci...

I já jsem se setkala, kdy dítě na rozkaz bejvalky (7 let) mohlo a nemohlo něco říct ...tohle je výchova? Tohle je manipulace, která ubližuje jen a jen dětem....některé by se opravdu měly zamyslet, ani já nejsem vzor, ale snažím se nedělat to, co se mě samotné taky nelíbí, kdybybch byla na druhé straně....

Příklad:
Nedávno jsme se chystali s malým ven, oblékla jsem ho a malý z ničeho nic spustil že taka vždy nadává co mu dám za oblečení...podotýkám, že patřím mezi ty co rády vkusně a pohodlně oblékají ,jak sebe tak samozřejmě i malého a je mi potešením pro něj něco kupovat....tohle jsem měla i za manželství, ale syn je větší  a více to chápe...otcovi narážky...tak jsem mu řekla, že to taka tak nemyslel, malý měl přitom slzy na krajíčku, prý je mu to líto, když to taka říká....jenže mi to nedalo a přemýšlela jsem nad tím....a v autě jsem mu povídala, že kdybych něco na účet taky říkala, a mě taky upozorní, jeho odpoveď byla, to nemusím mami ty nic takového neříkáš...a tohle bylo je a bude pro mě to největší zadostiučinění....

Není tady

 

#31 4. 4. 2006 14:13

lelyla
♥♥♥----
Místo: kolem Zlína
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 160

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Frigo takto přece nemůžeš uvažovat, časem se nic nevyvrbí, pokud to neklape hned na začátku, nevěřím, že to bude klapat i potom....a starat se o cizí děti. kdyby byly jen jeho a nebyla tam třetí velmi ovlivňující osoba a nepřející, myslím, že každá z nás by se stararla o děti a už vlastní nebo cizí, protože my si vybraly chlapa s dětmi, ale už ne s bejvalkou....škoda že v životě to takto lehce nechodí

Není tady

 

#32 4. 4. 2006 14:37

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12610

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Tery, horší by bylo, kdyby jel se svými dětmi a bez tebe.


Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

 

#33 4. 4. 2006 14:37

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2802

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Souhlasím absolutně s lelylou. Takhle přesně bych to napsala i já.
terko, úplně Tě chápu-takhle jsem si to taky kdysi představovala,(myslela jsem, že budeme všichni v pohodě vycházet a dělala jsem pro to i nemožné) ale bylo to úplně jinak. Člověk míní-osud mění (jak se říká) a nic s tím, ani dobrá vůle a snaha, nenadělá.
Já vymýšlela různé programy, když měly přijet manželovy dcery, ale když pak slyšíte, jak vám manžel říká, že z toho bazénu nic nebude, protože BM si to nepřeje(zakázala děckám vzít z domu plavky) a prý i před dětma to zdůvodnila tím, že by musely jít se mnou do ženské šatny a ona si nepřeje, aby se dívaly na nahou ku****. Doslovně!!! Starší dcera z toho měla prý legraci a připadalo jí to vtipné-mamince to jistě taky zalichotilo. A tak to bylo se vším.
Z mé strany postupně rezignace (tím ale větší nároky BM a větší ,,nadvláda" jejich dcer), zhnusení, absolutní víkendové mlčení, víkendové útěky(i se synem) k příbuzným (z mého! bytu)a po pár větších ,,fackách" z jejich a i vlastně i manželovy strany, které už prostě nešly tolerovat(skončila bych s vředama a na psychiatrii spolu se synem)jsem zakázala jeho dcerám k nám jezdit. Stýkají se s otcem dál, ale já je už skoro rok vůbec nepotkávám. Přibrala jsem 7kg a nervy se mi spravily, spím a dá se říci, že s manželem (který bydlí v současnosti na chatě) k sobě nacházíme znovu cestu a spoustu věcí si začíná uvědomovat.
Byly to ale pro mně (a pro mého syna) ty nejhorší roky v životě.

Není tady

 

#34 4. 4. 2006 14:51

lelyla
♥♥♥----
Místo: kolem Zlína
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 160

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Pro všechny....naše spory s bejvalkou vyvrcholili tím, že si mě pozvaly na sociálku v místě jejich bydliště s odůvodněním, že bejvalce se zdá že prý týráme děti...k tomu asi není co dodat....

Není tady

 

#35 4. 4. 2006 14:59

lelyla
♥♥♥----
Místo: kolem Zlína
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 160

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Terko znovu jsem si to četla....co jsi napsala...vy už jste spolu 2,5 roku a nikdo z nich se nehrne k rozvodu....fakt ti radím utíkej a věnuj svůj čas a lásku spíše někomu, kdo to má v životě ujasněno...ten tvůj přítel to nemá...kdyby měl a byl rozhodlý co se svým životem, rozvede se uspořádá si svůj život a vlastně nejen svůj ale i jeho rodiny a tvůj...takto je to doho zapletených hodně lidí a nukdo pořádně neví na čem je...takto se žít nedá....a divím se jak to můžeš vydržet takovou nejistotu v životě....

Není tady

 

#36 4. 4. 2006 15:14

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12610

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Lelylo, víš myslím si, že časem se některé věci vyvrbí, otupí ten vztek (možná že to není to správné slovo, ale lepší mi nenapadá) a i děti budou větší a prosadí si svůj názor, takže jestli jim bude s tátou dobře, tak si zvyknou i na novou partnerku.  Nebo jí přetrpí.  Otázka je, jestli o to ten chlap vůbec stojí. Může bouchnout do stolu a tak to prostě bude, a si jeho ex trhne nohou. Nevím jen, jestli tohle je dobré řešení v zájmu dětí.
A týrala si jeho děti nebo ty svoje ? smile
A fakt sis uvědomovala, že sis vybrala chlapa s dětmi ? Asi jsem divná, ale já bych takhle neuvažovala.
Chtěla bych jen toho chlapa a ne mít na krku cizí skřety. Stačí mi ti moji....


Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

 

#37 4. 4. 2006 15:16

Terka
Host

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

lelyla napsal(a):

Terko znovu jsem si to četla....co jsi napsala...vy už jste spolu 2,5 roku a nikdo z nich se nehrne k rozvodu....fakt ti radím utíkej a věnuj svůj čas a lásku spíše někomu, kdo to má v životě ujasněno...ten tvůj přítel to nemá...kdyby měl a byl rozhodlý co se svým životem, rozvede se uspořádá si svůj život a vlastně nejen svůj ale i jeho rodiny a tvůj...takto je to doho zapletených hodně lidí a nukdo pořádně neví na čem je...takto se žít nedá....a divím se jak to můžeš vydržet takovou nejistotu v životě....

Děkuji všem za názory. Teď budu mít chvíli čas se zastavit a popřemýšlet o tom všem a uvidíme.. Lelylo, je to drsné, ale je to tak shrnula si to do pár vět a i když to bolí, je to pravda. pravda je také, že to dlouho už vydržet nemůžu, mám deprese ani pořádně nevím z čeho, možná ta nejistota k tomu taky přispívá.

 

#38 4. 4. 2006 17:27

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2802

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Tak to znám, taky jsem měla sevřený žaludek, vnitřně jsem se celá třepala a nevěděla, co bude....

Není tady

 

#39 5. 4. 2006 7:45

velbloudecek
Host

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Ahoj Terko,

před rokem jsem na tom byla stejně jako ty. Bývalá manželka si nepřála, aby se její dítě se mnou stýkalo. Představovala si, že si dítě otec vyzvedne a na hodinku se s ním jednou týdně projde - to vše. Když jsme šli jenom na procházku společně - následovalo bombardování sms, dopisy apod. Nakonec to dopadlo tak, že otci dítě přestala půjčovat. Otec byl zezačátku schopen udělat všechno (přistoupit na její vydírání) jenom proto, aby své dítě viděl. Sama mám své děti a bylo to v době, kdy jsme společně začali žít. Pokládala jsem si stejné otázky, jako ty.  Až ve chvíli, kdy si otec uvědomil, že své dítě skoro vůbec nevídá, odhodlal se (po půl roce) vše řešit soudně. Mezitím se s matkou scházel, aby se s ní domluvil  a ta mu dělala scény a výsledek žádný. U soudu na něj nakydala špínu, že dítě se k němu bojí, že není schopen se o něj postarat apod. Vzala si i právnéka. Bohužel zbytečně, soud i právo bylo na jeho straně. Dnes máme pravidelně dítě jednou za 14 dní. Samozřejmě, že si nás matka "vychutnává" svými poznámkami, co a jak děláme špatně, občas napíše, jak k nám dítě nechce, ale otec i dítě jsou šastni, že jsou spolu. Přes naléhání dítěte, že chce být s otcem častěji, není žádná možnost se s ním stýkat častěji. Matka to nikdy nepřipustí. Ani hodinku navíc. Dítě už ale vycítilo, že před matkou nemá mluvit o otci jako "spokojené" a tak to dělá. Před matkou se dítěti k otci nechce, jen co matka zavře za sebou dveře, dítě se směje, tulí, říká, že je rádo, že je s otcem. Celý víkend je to "veselé " dítě. Ani domů nechce.
Chtěla jsem ti napsat, že ta cesta, která před tebou je,  je velice dlouhá a vysilující. Pokud nenajdeš u přítele později podporu, bude tě to stát spoustu sil, protože on touží po svém dítěti a přesto miluje tebe. Je to pro něj stresující situace. Takové ženy, jako je jeho bývalá jsou děsné urputné ve svém počínání a dítě je velká zbraň. Nevím, jak jsou staré jeho děti, zda opravdu s otcem chtějí, nebo nechtějí být. Ale opravdu malé děti "tety" neřeší, ale dají se dobře zpracovat od maminky. Když je maminka smutná, proto, že jí tatínek ubližuje, je zákonité, že se na tatínka zlobí, že mamince ubližuje. A je to jakkoliv, jedno si uvědom - MATKA dětí tvého přítele bude stále "ona", kdo bude tahat za provázky a diktovat, jak to bude dál, a chceš nebo nechceš. Záleží na tom, jak dalece se jí naučíte ignorovat. Jak se dohodnete s přítelem na tom, co je a co není pro vᚠvztah důležité a co pro to jste oba schopni udělat. A ještě pro tebe - neber si její averzi proti sobě osobně. Mně se to daří občas, občas ne, ale nauč se to, povede se ti líp.

 

#40 5. 4. 2006 7:52

lelyla
♥♥♥----
Místo: kolem Zlína
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 160

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Holky, poslední rok mého vztahu jsem měla křeče v briše, bolívala mě hlava, když měl přijet měla jsem pocity na zvracení, že opět řeknu nebo udělám , co se mu nebude líbit, píchalo mě na plicích , dokonce jsem navštívila i psychologa..... pak jsme se rozešli a mě se náhle ulevilo a jsem v pohodě, takže opravdu pokud na vás takto chlap působí jdetě od toho...je to vaše zdraví, vᚠživot a vy tu musíte hlavně fungovat pro děti a ty vás musí vidět v pohodě....a snad se najde někdo, kdo na vás tak působit nebude...

Frigo, oni nebyli skřeti, byli milí a měli mě rádi, tešeili se ke mě, ale prostě byla tam jak říkám třetí osoba.... a na otázku zda jsem je týrala:-) Můžu se smát:-))))))

Není tady

 

#41 5. 4. 2006 8:23

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12610

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Lelylo, že tě měli rádi - tak o to to bylo pro tu ex horší.. smile


Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

 

#42 5. 4. 2006 9:29

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Frigo: Proč horší? Třeba můj syn má mužovu novou partnerku (bývalou milenku z dob našeho manželství) taky rád. A já jsem tomu ráda, není to pro mě nijak hrozné. Uvědomuju si, že to znamená, že ona se k němu nejspíš chová dobře, hezky. A to je přece lepší, než kdyby to byla nějaká semetrika a dítě ji nemělo rádo.....ne? ...Jo, že já osobně si o ní myslím, že je to hloupá mladinká naivka, která sedla na lep mému BM a která nemá ani svou důstojnost, když se od bývalého partnera nechala nahecovat k tomu, aby šla přes svůj odpor (prý) tančit polonahá u tyče v baru, protože on jí udělal dítě, bydlel s ní, ale živit je nehodlal, to, že si myslím, že je to jen přihlouplá vyučená švadlena, která už u té tyče nejspíš zůstane, protože ona si tu maturu dodělat nezvládne.......to už je jiná věc, pouze můj názor (který i může být vedle jak ta jedle) a před dítětem já tohle neventiluju. Jeho otec si sice vybral pro další život něco jako lepší štětku, ale žije s ní on, ne já, takže do toho mi je houby. A když ona se k dítěti chová pěkně, stará se o něj, i když to je povinnost otce, který jí to s klidem hodil na hlavu a ona to snáší, tak to já jsem jedině ráda.

Upravil(a) Eva36 (5. 4. 2006 9:33)

Není tady

 

#43 5. 4. 2006 9:37

Terka
Host

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Ahoj a hezký den všem. Jen jsem Vám chtěla poděkovat, vážně mi to dost pomohlo, jsem vděčná za každý názor i z té druhé strany, já tam byla taky kdysi, na druhém břehu... ,ale spíš jsme měli rozepře jiného rázu. Snažím se to právě nebrat osobně, možná, že to teď zbytečně moc řeším, ale když se dívám dopředu, tak mě to děsí, vidím úplně jasně co za komplikace to způsobuje, jen proto, že si přítel hraje na pštrosa.. dumbom

 

#44 5. 4. 2006 10:02

lelyla
♥♥♥----
Místo: kolem Zlína
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 160

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Holky já si myslím, že chlapi jsou v jádru duše prostě slaboši.....A my ženský pokud v tom umíme chodit tak je dokážeme ovládat....některé se bohužel snižují k ovládání přes děti...je to nejjednodušší ale nejvíce ubližuje....

Není tady

 

#45 5. 4. 2006 10:35

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Ad Lelyla: Bohužel těm nejnevinnějším, dětem.

Není tady

 

#46 7. 4. 2006 11:42

Misa
Host

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

smile Kazdy jsme jiny. To je od tebe hezky, ze nechavas deti vydavat se svym byvalym pritelem a taky spravny.
Byvala si asi nepreje s vama kontakt. Nechce ji tak, kdyz nechce, tak nechce.

 

#47 7. 4. 2006 12:50

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Registrovaný: 7. 4. 2006
Příspěvky: 12032
Web

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

...

Upravil(a) Gabrielle (12. 2. 2020 11:52)

Není tady

 

#48 7. 4. 2006 12:58

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12610

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

Gabrielo, holčičky trpěj na tatínky, takže na tebe prostě žárlí, chtěla by ho jen pro sebe. Teda podle mě.


Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

 

#49 7. 4. 2006 13:12

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Registrovaný: 7. 4. 2006
Příspěvky: 12032
Web

Re: Zákaz kontaktu s jeho dětmi?

...

Upravil(a) Gabrielle (12. 2. 2020 11:52)

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů