29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No děvčata hezky jste se do mě pustila, ale já až takový velký problém nemám a vy si ho vyřešte, jak chcete A já mindrák nemám. To asi vy, protože potrefená husa se vždycky ozve...
Upravil(a) upřímná (5. 4. 2006 10:56)
Není tady
Anelko, vždyť píšu, že je to na jiný příspěvek, proč se rozčiluje ?
Není tady
Super!!!! jen tak dále:-) jen si přečtěte milé dámy, která potrefená husa začala a pak si libovala jak to rozproudila.......blahopřeji:-) Jak málo stačí ke štěstí a hezkým spokojeným smajlíkům:-) ještě že tady takové jsou jinak by byla děsná nuda:-)
Není tady
Děvčata, děvčata, jak můžete být spokojené, když musíte mít poslední slovo? Tak si ho mějte...
Upravil(a) upřímná (5. 4. 2006 11:06)
Není tady
Milá Upřímná, dostala ses do křížku s partou druhých, třetích, ..... manželek. Ty tě utloučou. Nedej se!!! Nejsi sama, taky mi jde o blaho mých dětí.
A co takhle, když se musí uskrovňovat jen to první dítě??? Maminka si pořídí nového tatínka a nové dvě dětičky, které dostanou všechno, zatímco to první (které je s mámou) akorát slyší "oni jsou malí a potřebují to", nebo "tatínek na tebe výživné neposlal, tak se nediv". To pak může jít stejná úroveň do kélu...
Není tady
helena napsal(a):
A co takhle, když se musí uskrovňovat jen to první dítě??? Maminka si pořídí nového tatínka a nové dvě dětičky, které dostanou všechno, zatímco to první (které je s mámou) akorát slyší "oni jsou malí a potřebují to", nebo "tatínek na tebe výživné neposlal, tak se nediv". To pak může jít stejná úroveň do kélu...
Přesně tak..
Ach jo, co udělají peníze za ,,paseku".
BM mého manžela žádala o zvýšení a nevyhověli jí. V té době se nám totiž narodila dcera. Na druhou stranu ale (že by svědomí?) začal dávat svým dcerám z 1.manželství více peněz atd. Já dostávala od něj peníze(při MD) na příděl každý týden 500Kč. Připadala jsem si jako socka a jeho děti a BM si ,,žily", nehledě na to, že BM žije s přítelem a dokonce na tom byli tak ,,špatně", že si vzali podnájem velkého bytu, (který má i návštěvní místnost) v centru velkého města, přímo na pěší zoně-to aby měly blíže k butikům. Já se oblíkám i s dcerkou v secondu, když si mám koupit krém na obličej, vybírám ten nejlevnější....
Když jsem se poprvé rozvedla, BM mi platil na syna celou dobu 1000Kč a nic nikdy navíc. Bylo to jeho rozhodnutí, já byla ráda, že spolu mají dál hezký vztah a víc jsem neřešila. Synovi jsem dala, co jsem mohla, byl i ve Francii(s fotbalem), ve Švýcarsku(s bezlepkářema) a nestálo to málo. Vždy jsem to nějak dala dohromady a byla ráda, že se někam podívá. Myslela jsem, že si BM najde přítelkyni a bude vše v pořádku(fakt jsem mu to přála), ale byl sám.
Chci říct, že jde hlavně o děti, ale ve směru tom, aby jsme řešily spíše jejich citovou stránku a to, jak je jim u mámy a táty a zapoměly na zášť.
A ,,dostatek peněz" je prostě u každého jinak ,,nastavená laťka".
Není tady
kido napsal(a):
Těžko ze dvou či pěti jednání lze přesně objasnit podstatu a potřebu dané částky
výživného. Jsou soudci dobří a špatní, lze kritizovat jen jednotlivce, možná celý
právní aparát. Upřímně přiznávám, že i já jsem se setkala s takovým přístupem
státního zástupce, že bych mu omlátila pánev o hlavu, aby u soudu nespal a hájil
svého klienta. A neuděláte nic - stěžovat si na něj nelze......
....Matka nezletilého dítěte má sice právo žádat výživné až tři roky zpětně, ale musí
soudu doložit, proč tak činí až dodatečně, proč nepodala žádost o úpravu vyž.
povinnosti souběžně s potřebami dítěte.
AD KIDO:
Pro doplnění:
Soud rozhodl na jedno stání a pochopitelně si vyžádal i zprávu z mého ÚP. Kromě doby evidence a vyplacených dávkách tam bylo i uvedeno, že jsem prokazovala řádnou součinnost s ÚP, prošla nařízeným školením a nikdy mi nebylo vytýkáno neplnění povinností ve vztahu k ÚP. Tento doklad byl čten až u soudu, nemohla jsem ovlivnit nějaká bližší upřesnění, i když si myslím, že toto doložené z ÚP by mělo být pro soud dostačující pro zhodnocení mé "zaměstnatelnosti" na trhu práce / i s přihlédnutím ke zdravotním zprávám/.
K bývalým zaměstnavatelům - jistě je to tvrzení proti tvrzení, ale soud se automaticky přiklonil ke zprávě zaměstnavatele jako k 100% pravdivé, opět bez toho, abych se mohla i já k tomu vyjádřit. Takže tímto způsobem se mi může zaměstnavatel mstít i několik let po rozvázání pracovního poměru, byť byl dohodou, ne na § 53 /hrubé porušení pracovní kázně/ nebo §47 opakované porušení pracovní kázně ...
U současného zaměstnavatele jsem viděla formulář s otázkami, které soud posílá k vyplnění, některé jsou skutečně nešťastně formulované, mírně řečeno. Myslím, že takto sestavené formuláře by měly být posílány jen zaměstnavatelům povinných rodičů, zaměstnavatelů jejich manžel/lek/ů by se snad stačilo dotázat, kdy a za kolik byli zaměstnáni.
Chápu, že si soud zjišťuje, zda povinný rodič neodešel záměrně z lukrativního místa nebo byl vyhozen ze zaměstnání za porušení pracovní kázně - tedy vlastní vinou. Ale proč já? Přece když jsem někdy před lety byla zaměstnána /bez malých dětí/ za dobrý plat neznamená to, že nemám právo dát při malých dětech přednost péči o ně s rozumným zaměstnáním bez směnného provozu a tím i za menší plat. Právě to mi vadí, že soud mi toto právo svobodné volby upírá, a to tak, že tím zdůvodňuje svůj rozsudek o výživném.
Nemohu s Vámi souhlasit ve věci, že nejsem povinna přispívat na výživu dcery manžela. Přímo jistě ne, ale nepřímo na její výživu přispívám nejen já, ale i moje děti. Ale to už je věc subjektivního pohledu na to, kde se v té rodině a jejím rozpočtu na výživné musí "vzít".
Ani pro mne by částka 5 tisíc na středoškolačku nebyla nemožná, mnohem více mne děsí ten doplatek zpětně. Nemáme ani úspory v té výši...
Dle soudu nemá matka povinnost si sama žádat v době, kdy se zvýší potřeby dítěte, to povinný otec se má zajímat o to, zda by neměl platit víc, nejlépe každého čtvrt roku! No, logiku to asi má...
Zvýšené náklady v minulých letech nebyly nijak výrazné, matka si žádala o zvýšení výživného od podání návrhu /tj. od pololetí loňského roku/, to soud šel 3 roky zpětně a napařil o své vůli takovou pálku.
To jen pro dokreslení celkové situace
Není tady
upřímná napsal(a):
A co takhle pomyslet na to, proč by mělo dítě z prvního manželstí trpět proto, že se tatínek rozhodl pro jinou paní... Kolik z vás potkalo rozvedeného muže a kolik z vás toho muže rozvedlo??? Na to všechno jste nemyslely, když jste si braly rozvedeného se závazkem???
No, tak v tomto mám svědomí naprosto čisté :-). Seznámila jsem se s ním jako s rozvedeným, resp. byl rozveden na 1. stání hlavně proto, že jeho tehdy ještě manželka již byla těsně před porodem druhého dítěte, které si ještě za trvání manželství pořídila se svým přítelem....
Letos je to 15 let, co manžela "znám", 14 let jsem jeho SM /současná manželka/. A zatím to nevypadá, že bychom se měli rozejít od stolu a od lože....
"Naše" BM je vdaná za otce druhého dítěte, můj muž ale musel ještě "popírat otcovství", i když se všichni zúčastnění shodli na pravém otci, muselo to projít soudem, děs.
BM a manžel se dokáží domluvit. Jenom jim to bohužel nevyšlo v jejich manželství.
Není tady
Pro Maggie - já nevím, jestli Vašeho muže u soudu zastupuje právník, pokud ne, asi byste se pro něj měli rozhodnout - není pravdou, že matka nemá povinnost
si sama žádat o úpravu výživného v době, kdy se dítěti změní nějak zásadně
potřeby vzhledem k věku, zdravotnímu stavu, koníčkům či studiu... Kdo jiný, než
matka, která má nezletilou ve své péči, může nejlépe posoudit, jak se potřeby
dítěte mění. Otec, který funguje jako víkendový rodič, případně bývá časté, že
náctiletí již tohoto rodiče tolik nevyhledávají a dávají přednost společnosti svých
kamarádů, nemůže ani zdaleka obsáhnout veškeré potřeby nezletilé. A pokud
nefunguje dobrá komunikace mezi rodiči - bývalými partnery, dost těžko se to
i dozví. Pokud otec platil průměrné výživné,které potřebám dcery odpovídalo,
nezapomínal na ni ani v době vánoc, narozenin apod., byl ochoten podílet se na
nákladech mimořádných (školy v přírodě, rovnátka, nějaký kroužek apod..), či
projevoval zájem o dceru a ta ho v nějakých pravidelných časových intervalech
navštěvovala, jako otec bych se zpětnému výživnému bránil, právě z tohoto důvodu. Matka měla o změnu zažádat aktuálně. Soud by měl ke zpětnému vyměření alimentů přistoupit v případech, které to vyžadují - např. probíhá-li před
tím zdlouhavý soud o určení otcovství, nebylo-li možno otce dostihnout po delší
čas obsílkou, rodič žijící v zahraničí nebo jiné závažné důvody, které by k tomuto
kroku opravňovaly a žalobkyně by je měla u soudu zdůvodnit.
Já osobně mám za to, že matka, která má dítě ve své péči, je povinna zajišťovat
do zletilosti dítěte veškeré s tím spojené náležitosti - a jako jeho zákonný zástupce by měla operativně reagovat na vyživovací povinnost.
Neuvádíte, jaké příjmy uváděl u soudu Váš manžel, tento postup Vámi uváděný
se většinou používá v případech, kdy se uváděný příjem zdá zavádějící (příliš
nízký vzhledem k možnostem dotazovaného..), ale jinak pokud by Vás zastupoval
právní zástupce, měl apelovat na to, že vy vůči dceři svého manžela nemáte
vyživovací povinnost, apelovat na zprávu z úřadu práce, že v daném období pro
Vás v daném okrese nebyla přiměřená pracovní nabídka. Zpráva z úřadu práce
neměla znít jen, že účinně spolupracujete a prošla jste rekvalifikačním kurzem.
Měla jste požádat o obšírnější zprávu - ve smyslu, že jste navštívila tolik a tolik
firem a přesto jste nebyla vybrána -důvody není myslím nutné uvádět.
Bohužel ze zákona má soud právo u nezletilých dětí sám změnit návrh (v tomto
případě matky), kterého využil. Nebývá to obvyklé a časté, zejména pokud
uvádíte, že výživné zpětně bylo navýšeno o částku více než tři tisíce měsíčně.
Mám obavy, že Váš muž u soudu působí jako pan podnikatel, který mlží své
skutečné majetkové poměry a zkresleným hospodářským výsledkem se vyhýbá
odpovídající vyživovací povinnosti..
Pokud uvádíte, že bývalá manželka a Váš muž se dokáží domluvit, měli přijít
k soudu s dohodou o změně vyživovací povinnosti, případně při rozhodnutí samotného soudu o zpětném doplacení výživného měla matka reagovat, že toto
nežádá, protože otec svou vyživovací povinnost plnil řádně.
Není tady
Ať to čtu jak chci, tak mezi řádky paní Upřímné čtu neustále totéž - rozvedený chlap si nesmí pořizovat novou rodinu a žena si nesmí hledat rozvedeného chlapa. Nechápu dost dobře, jak má žena ve 35 letech najít svobodného :-)) ... no nic.
Žiju taky s rozvedeným partnerem a není to jednouché. Ne že by neklapal vztah, to naopak. Ale ty peripetie ohledně výživného ze strany jeho BM, to je taky síla. Teď si žádá zvýšení zpětně od 1.9.05, jelikož dítě nastoupilo do školy. Dosud partner platil 1800, teď chce BM 2800. Podíleli jsme se na výdajích (tábor, knížky, pastelky...), nakupujeme dítěti oblečení (matka dítě ničím na návštěvu k nám nevybavuje, ani botami, ani spodním prádlem, ničím), máme jej sice "jen" 8 dní v měsíci, ale když si partner žádal o rozšíření styku, matka nesouhlasila, když chtěl střídavou péči, matka byla proti. Ale zvýšení výživného jí nesmrdí. TOHLE mi na tom všem vadí. Povinný otec má zájem se o dítě starat stejně jako matka, snaží se, jezdí pro dítě a zpět a odváží ho (jedna taková celková cesta představuje 100 km!), udržuje kontakt, bere dítě do cirkusu, do divadla, do kina....a mamince není hloupé si požádat o zvýšení, přičemž dobře ví, kolik otec bere a že nemůže utáhnout výdaje spojené s cestami pro dítě, se zábavou pro něj a přitom jí dát navíc 1000 Kč! Čekáme spolu miminko a zatím jsem tu našla rady - proč jsme si ho pořizovali, když na to nemáme? No proto, že se milujeme a chceme mít úplnou rodinu, když nám manželství nevyšla!!! Věřím, že to tak cítí většina lidí. A otcové jsou ti, kteří platí a platí, bez ohledu na to, zda na to mají nebo ne. Kdo doporučí matce, aby si našla lepší práci? Nikdo. "Naše"BM si taky pořídila dítě s novým partnerem, čímž jí klesla životní úroveň a ona se to nestydí uvést jako důvod pro zvýšení výživného ze strany bývalého manžela na jejich společné dítě?! Tomu se říká právní bordel, protože věřím,že jí to vyjde.
Není tady
Majka napsal(a):
Ať to čtu jak chci, tak mezi řádky paní Upřímné čtu neustále totéž - rozvedený chlap si nesmí pořizovat novou rodinu a žena si nesmí hledat rozvedeného chlapa. Nechápu dost dobře, jak má žena ve 35 letech najít svobodného :-)) ... no nic.
Žiju taky s rozvedeným partnerem a není to jednouché. Ne že by neklapal vztah, to naopak. Ale ty peripetie ohledně výživného ze strany jeho BM, to je taky síla. Teď si žádá zvýšení zpětně od 1.9.05, jelikož dítě nastoupilo do školy. Dosud partner platil 1800, teď chce BM 2800. Podíleli jsme se na výdajích (tábor, knížky, pastelky...), nakupujeme dítěti oblečení (matka dítě ničím na návštěvu k nám nevybavuje, ani botami, ani spodním prádlem, ničím), máme jej sice "jen" 8 dní v měsíci, ale když si partner žádal o rozšíření styku, matka nesouhlasila, když chtěl střídavou péči, matka byla proti. Ale zvýšení výživného jí nesmrdí. TOHLE mi na tom všem vadí. Povinný otec má zájem se o dítě starat stejně jako matka, snaží se, jezdí pro dítě a zpět a odváží ho (jedna taková celková cesta představuje 100 km!), udržuje kontakt, bere dítě do cirkusu, do divadla, do kina....a mamince není hloupé si požádat o zvýšení, přičemž dobře ví, kolik otec bere a že nemůže utáhnout výdaje spojené s cestami pro dítě, se zábavou pro něj a přitom jí dát navíc 1000 Kč! Čekáme spolu miminko a zatím jsem tu našla rady - proč jsme si ho pořizovali, když na to nemáme? No proto, že se milujeme a chceme mít úplnou rodinu, když nám manželství nevyšla!!! Věřím, že to tak cítí většina lidí. A otcové jsou ti, kteří platí a platí, bez ohledu na to, zda na to mají nebo ne. Kdo doporučí matce, aby si našla lepší práci? Nikdo. "Naše"BM si taky pořídila dítě s novým partnerem, čímž jí klesla životní úroveň a ona se to nestydí uvést jako důvod pro zvýšení výživného ze strany bývalého manžela na jejich společné dítě?! Tomu se říká právní bordel, protože věřím,že jí to vyjde.
To je docela síla.. Měla by být ráda, že se otec o svoje dítě tak zajímá a podílí se na výdajích, můj bývalý manžel o dceru nejeví žádný zájem
Majko, máte pravdu a velmi výstižně jste to napsala.
Není tady
Někdy mi připadá, že BM najednou žádají o zvýšení výživného, když jejich BM čeká dítě(nebo už čerstvě má) z jinou partnerkou. Jak si to mohl dovolit????
Není tady
Káča napsal(a):
Někdy mi připadá, že BM najednou žádají o zvýšení výživného, když jejich BM čeká dítě(nebo už čerstvě má) z jinou partnerkou. Jak si to mohl dovolit????
To neházela bych to do jednoho pytle, je to případ od případu. Bohatých BM, kteří platí jen svojí druhé rodině, svému dalšímu dítěti a na to svoje první se*ou, jak časem,tak penězi, je taky dost.
No, tak to já k nim nepatřím (i když jsme jeho druhá rodina)-spíše naopak.
Není tady
Káčo, JančaFu má pravdu. To, že ty jsi jiná, neznamená, že tací neexistují. Zažila jsem na vlastní kůži a mohla bych vyprávět...
Není tady
Pro KIDO: s obšírnější zprávou z ÚP mohu "vyrukovat" až u soudu odvolacího, soud 1. stupně si zprávu vyžádal mimo mne, dozvěděla jsem se o ní a jejím obsahu až z rozsudku, který byl manželovi doručen. Problém je ale v tom, že soud neuznal moji evidenci u ÚP jako "oprávněnou", jak jsem už napsala, měla jsem se po MD vrátit do bývalého zaměstnání....
Můj manžel podniká jako fyzická osoba a od roku 1998 nevykazuje ztrátu ani minimální zisk. Předložil daňová přiznání od roku 2002 a peněžní denníky, i poslední přehledy na OSSZ a zdravotní pojišťovnu /kde jsou uvedeny částky, ze kterých je stanovena měsíční záloha na sociální a zdravotní pojištění/.
Z Vašich příspěvků je zřejmé, že se v této oblasti pohybujeta: můžete mi tedy prosím poradit, proč soud vychází při stanovení měsíčního "příjmu" /"...otec si vyplatil na osobní spotřebu.."/ u podnikatele - fyzické osoby z hrubého obratu?
V roce 2004 měl manžel necelých 500 tis. hrubý obrat, po odečtení odpisů apod. danil 200 tisíc. Přesto soud vycházel z půl milionu, takže jeho měsíční příjem byl stanoven na 40 tisíc. Ale tyto peníze my měsíčně nikdy nemáme, to spíše těch necelých 17 tisích /200 000:12/.
Z této částky vychází i úřad při stanovení přídavků na děti /ne z hrubého obratu/ .
A pro srovnání, když byl manžel v pracovní neschopnosti, OSSZ mu vyplácela nemocenskou spočítanou ze základu asi 7000,- Kč /dle odevzdaného daňového přiznání a na základě toho vypracovaného přehledu za rok 2004/. Takže jeho nemocenská za měsíc činila 4500 tisíce.
Ty nepoměry se mi zdají hodně velké. Nemám ani pocit, že by mlžil nebo si zkresloval příjem, předložil účetnictví včetně výpisů z banky.
K té dohodě uzavřené mezi rodiči a předložené soudu: právník ji manželovi doporučil uzavřít, dohoda tedy byla oběma rodiči podepsána a předložena soudu /částka navržená v dohodě byla matkou odsouhlasena jako odpovídající potřebám dcery/ , ten ji ale zamítl. Za velkou chybu i já považuji nepřítomnost právníka u soudu, prostě se manžel spoléhal na to, že "má" dohodu... K odvolání již právního zástupce mít bude.
Není tady
Když si vezmu případ mé mamči a táty, tak to bylo asi takhle, když se naši rozvedli, mně bylo šest (jsem ročník 79) a sestře dvanáct, na mě a na sestru platil táta tehdy dohromady 1000 Kč, když byla sestra plnoletá a vydělávala, tak platil na mě 500 Kč, mamča zažádala o zvýšení na 1000,-, což povolili, po maturitě jsem šla na VŠ a jelikož už mi to bylo blbý, když už tátova druhá žena (se synem) byla natěšená, že jim ta tisícovka odpadne, i když byli finančně zajištění, tak jsem se výživného vzdala.. Za celých těch x let mi táta nekoupil ani dárek k nar., ani k Vánocům, prostě nic. Takže ne všechny BM jsou pěnezolačné svině..
To je jen o charakteru a lásce k dětem.
Není tady
Nikyto....ještě než se Vaši rozvedli...jaký táta byl? Kupoval ti dárky k Vánocům, narozeninám, věnoval se Vám holkám? Trávil s Vámi volný čas, sportovali jste spolu? Byl pozorný tatínek?
Není tady
lelyla napsal(a):
Nikyto....ještě než se Vaši rozvedli...jaký táta byl? Kupoval ti dárky k Vánocům, narozeninám, věnoval se Vám holkám? Trávil s Vámi volný čas, sportovali jste spolu? Byl pozorný tatínek?
Právě že byl.. Co si pamatuji, ta s náma jezdil každý druhý víkend na výlety, povídal pohádky, kupoval dárky, i sestra, která si ho užila dýl, si s ním hezky užila..
Jakmile ale přišla nová rodina-syn, tak nic.. Dost divný, taková změna, ale je to tak.
Ono je dost těžké se taky v těch chlapech vyznat. Můj BM měl našeho syna hrozně rád, řekla bych, že byl na mně i syna strašně citově fixovaný. Synovi se věnoval, dělal vše pro něj. Když jsme se rozvedli (on nechtěl-já si našla přítele), tak najednou veškerý zájem pominul, jakoby syn přestal existovat. Syn za ním jezdil a bylo vše v pořádku, bavili se spolu normálně a určitě byl rád, že syn za ním přijel. Ale tím to končilo, starala se babička(u které BM v rodin.baráku bydlel). Za celou dobu (7let) si BM nikoho nenašel, ani nehledal a přesto nejevil zvláštní zájem-jakoby ani najednou syna neměl. Prostě rezignoval a byl naprosto apatický. Takže není to jen v tom, že si chlap někoho najde a o dítě z 1.manželství už nejeví zájem.
Není tady
Já bych taky nerada házela všechny "BM" do jednoho pytle, nejen proto,že jsem taky BM :-)). Vím, že je dost i takových, které dostanou výživné pár korun a vyjdou s tím a mlčí nebo takové, které chlap opustil a nedá ani korunu a jemu a jeho nové rodině se daří dobře. Já osobně mám od BM na syna 2000, tak jsme se dohodli. Bere si ho dle svých možností a dárky a potřebné věci mu taky kupuje dle svých možností. Takže když může, koupí mu (např. kolo, dokud to BM nezvládal, vozil si syn kolo ode mě, včetně helmy), když ne, dostane syn potřebné věci odsud, aby mohli o víkendu s tátou dělat to, co oba chtějí. Jde přece o dítě, že jo?? Naproti tomu "naše" BM nejenže děcku nedá ani spodní prádlo nebo ponožku (co kdybychom jí to asi schovali nebo co), navíc ještě kazí plány jak to jde. Když dítěti řekneme, že půjdeme do bazénu, tak při převzetí ječí (matka), že dítě je nachlazené a do bazénu nesmí. KDyž zjistíme, že nachlazené není a do bazénu jdeme, ječí matka na sociálce, že jsme nezodpovědní a ona chudinka teď bude dítě muset léčit. A socka? Bez ověření faktů zašle dopis otci, jak se má chovat a jak má respektovat přání matky! Otevírá se mi kudla v kapse,když to sleduji. A to je už 3. OSPOD v pořadí, protože se s prvními dvěma nedalo vyjít vůbec, tahle aspoň občas vystrčí hlavu z davu a když je to hodně okaté, sdělí matce, že se to nedělá (např. otci matka sdělila, že dítě má špatné sny a nesmí na filmy typu Harry Potter. Tak jsme na něj nešli. A co udělala matka? Vzala dítě na ten film sama!). Je to prostě o lásce k dětem, o tom, co jim chceme dopřát a co ne, zda je používáme jako nástroj pro boj o alimenty, o přízeň...o cokoliv.
Není tady