|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Holky, co říkáte na mimi v 19?
Za měsíc skládám maturu, takže snad budu mít po škole!
Dnes jsem byla u svého gynekologa, ten mi oznámil,
že jsem v jiným stavu ( 4týden ).
Mě se to nezdá být dobrý ze školy na mateřskou 
Chci si zajistit práci a získat nějakou praxi...
Upravil(a) Vendísek (3. 4. 2006 14:21)
Není tady
Vendi a proc jsi takhle nepremyslela predtim, nez jsi do toho vlitla? Co treba antikoncepce a chranit se? nejdriv jsem si rikala - mlada, ale proc ne? Ale tva veta "nezda se mi to dobry..." me nuti k tyhle otazce
Upravil(a) Andri (3. 4. 2006 14:36)
Není tady
Vidíš a co já bych za to dala, kdyby mi gyndr. řekl, že jsem ve 4. týdnu...
Ale pokud ti to pomůže, tak jsem první dítě měla v 19 letech a NIKDY jsem toho nelitovala. Dneska mám skvělou 18ti letou dceru, také studentku, za rok bude maturovat a chce jít na vysokou...,ale kdyby náhodou otěhotněla ( i když jsem jí náležitě poučila), tak prostě bude
a budeme taky šťastní!!! Člověk míní, život mění....
Není tady
Maturovala jsem v pátém měsíci rizikového teho. Šla jsem na reverz z nemocnice rovnou na zkoušku. Bylo mi taky 19. Byl z toho nádherný klučík nyní už doospělý chlapák o kterého jsem se mohla v nejhoších dnech vždy opřít.Nikdy jsem toho nelitovala , je to můj poklad.
Není tady
Takhle předloni "dopadla" mladší sestra - po škole zůstala doma.. Má krásnou holčičku Verunku (10.4. oslaví rok, tak třeba sestřenice budou slavit ve stejný den
). Taky byla trochu z toho v šočíčku, ale rozhodně nikdy nezalitovala a dokonce si s přítelem pořídili další přírustek, který vykoukne na svět v září 

Je fakt, že sestra není moc ambiciózní a netouží po dosažení slušné kariéry. Pro ní je nejdůležitější rodina. Co se týče peněz, tak nejsou na tom zrovna o.k., ale nestrádají a dovolenou si taky dopřejí...
Já jsem jiný případ - naplánovala jsem si: maturitu, 5 let praxi a v 25 letech první
- a vyšlo to...
Je to jenom a jenom na tobě, jak se rozhodneš a taky i na tatínkovi. Přeji hodně štěstí 
Není tady
Mně je 21 let, taky občas přemýšlím nad mimískem, ale studuju a musím si ještě tak 4 roky počkat... Myslím, že je lepší ještě počkat, ale u každého je to jinak... Ale podle toho, co píšeš to vypadá, že to miminko nechceš... To si neměla nějakou antikoncepci? Já beru 4 roky HA a v pohodě... těžko říct, ale potratu bys mohla jednou hoooodně litovat...

Není tady
jde o to, jakou školu studuješ , jestli to je nějaká střední, se kterou můžeš později jít někam pracovat, tak je to lepší, než mít gympl, se kterým můžeš leda dělat hajzlbábu.
ale přece ti nikdo tady na internetu nemůže poradit, jestli jít na interupci, to si rozmysli sama na základě situace, v jaké se nacházíš, jestli máš pak kde bydlet, partnera atd. Nemyslim si, že by bylo blbý jít ze školy na mateřskou, ale opravdu záleží na situaci a na tom, jak ty sama to cítíš, pokud ty to dítě chceš.
Není tady
Jasně, souhlasím s Mirkou, pokud máš zázemí, partnera, který s Tebou do toho půjde, tak bez problémů... Jo a já musím čekat, protože mám gympl :-)))!
Upravil(a) Slvinka (3. 4. 2006 15:24)

Není tady
Měla jsem kolegyni, která měla jedno dítě v 18, druhé ve 20 a říkala, že by rozhodně neměnila. Nedělal kariéru, studovala jen nějaké učiliště a bylo jí to celkem jedno. Od svých 25, 30 let vyjížděli sami s manželem na dovolenou, občas vyrazila někam sama a říkala, že má ten "život" ještě hezky před sebou a za sebou to "paplání" s dětmi.
Někde jsem slyšela úsloví - Když dá bůh kravičku, dá i travičku. Neboj, nějak bylo a nějak bude...
Není tady
Vendísek napsal(a):
Mě se to nezdá být dobrý ze školy na mateřskou:dudlik:
Nechci Ti radit,ale na to,aby jsi nepřišla do jinýho stavu ,jsi měla myslet dřív,promiň mou upřímnost.Aby jsi se v 25 letech,až budeš mít kariéru,nedivila,že to nejde.
Není tady

Souhlasím s Maxi...... opravdu to pak většinou nejde až chceme... 
Pokud máš přítele, který se o tebe postará, třeba si tě i vezme, máte kde bydlet a miminko chceš, tak kašli na praxi a nechej si ho....
Já jsem měla první v 19ti...ani jsem kromě 14ti dní nechodila po matuře do práce...zjistila jsem, že jsem těhu a tak jsem šla na pracák a pak na mateřskou..... V 21 jsem měla druhé..... teď chodím tři roky do práce, našla jsem si ji naštěstí v oboru ( ekonomika ) a snažíme se o další..no a vidíš...nejde nám to.... 
Nedovedeš si předsatvit, jak jsem ráda, že už mám ty dva...nechtěla bych prožívat ty nervy....nemít ještě žádné a pořád bojovat s tím, že to nejde a nejde............. je to k uzoufání....
Všem snažilkám tady 

prostě moc přeju, protože na světě není nic krásnějšího..než mít dítě.....
Není tady
IviM takze vlastne muzes byt babickou i maminkou najednou:-))))))))
Vendisku, myslim ze na tom nic neni, jit ze skoly na materskou, ted uz to neni tak obvykle, ale za doby nasich mamin to bylo uplne normalni.
Není tady
Naprosto souhlasím s holkama, v dnešní době ohromného výběru různých druhů antikoncepce včetně starého dobrého postinoru se divit že jsi přišla do jiného stavu je zvláštní. Ale nejsi tu proto, abychom tě soudily. Už se stalo, jsi těhotná. Zkus si přečíst jaké tu májí holky trápení s tím že by chtěly miminko a nejde jim to. Rozmysly se dobře nad tím co uděláš. Strašně záleží na partnerovi, na rodině na tom jak se cítíš být vyzrálá se o mimčo postarat. Není problém i při mateřské si dálkově dodělat nějaké vyšší vzdělání, ale zase záleží na tom jak tě podpoří rodina.
Držím palce ať se rozhodneš tak abys toho nikdy nelitovala.
Není tady
Makčo, nestraš
,ale stát se to může...
Akdyž už budu starší maminka, tak alespoň bych byla mladou babičkou
, musím na to koukat pozitivně
Není tady
Vendísek napsal(a):
Mě se to nezdá být dobrý ze školy na mateřskou
Mě se zdá spíše důležitější než tvůj věk a praxe to, jestli jsi na miminko připravená! To není jen o tom, zda je dobrý jít ze školy hned na mateřskou, to je celkem nedůležité, pokud miminko chceš! I pokud na to ještě nejsi připravena! Popiš nám spíš jak se cítíš!!! 
Upravil(a) Misha (3. 4. 2006 23:29)
Není tady