Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 3. 4. 2006 13:13

martinaka
♥♥-----
Registrovaný: 28. 1. 2006
Příspěvky: 68

lilek

Děvčata koupila jsem si kilo lilků, takže jestli někdo ví co s tím, prosím o radu. Musaku nebo něco podobného. Děkuju.

Není tady

 

#2 3. 4. 2006 14:15

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: lilek

oloupat, nakráje na kolečka, osolit
nechat vypotit a pak obalovat jako řízek nebo potřít česnekem a poprášit moukou a péct na oleji

Není tady

 

#3 3. 4. 2006 14:19

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: lilek

Lilek nakrájet na kostičky, osmažit s krájenou cibulí, přihodit asi 2 napůl vařené nakrájené brambory. Naházet do vymazaného pekáčku, přidat rajčata nebo protlak, zalít smetanou, okořenit, zapéct.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#4 3. 4. 2006 14:41

upřímná
♥♥♥----
Registrovaný: 30. 3. 2006
Příspěvky: 100

Re: lilek

Rozpůlit, vydlabat a naplnit směsí okořeného mletého. Posypat sýrem a zapéci.

Není tady

 

#5 3. 4. 2006 14:51

vEruska
Host

Re: lilek

Plněné lilky jinak      

Počet porcí: 4
Energetická hodnota porce: 3128 kJ
Doba přípravy: 65 minut

Složení:
1 kg lilku, 200 g bůčku, 50 g rýže, 2 cibule, 250 g rajčat, 200 g žampionů, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře, sůl, špetka česnekového prášku, špetka mletého kmínu, 1 lžíce petrželky, 1/8 l masového vývaru, 100 g ementálu, 200 ml kyselé smetany, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce rajského protlaku, špetka cukru

Příprava:
Lilek neloupejte, omytý podélně rozpulte, vydlabejte a osolte. Dřeň nakrájejte na kostičky, osolte. Bůček nakrájejte na kostičky, opečte do křupava. Přidejte rýži a 1/8 l vody, 10 minut duste. Cibuli nakrájejte na kostičky. Oloupaná rajčata zbavte nazelenalé dužniny kolem stonku, nakrájejte na malé kousky. Houby očistěte, pokrájejte. Vše přidejte k rýži spolu s kostičkami lilku. Zeleninovou rýži okořeňte, 5 minut duste a smíchejte s petrželkou. Směsí naplňte lilek. Obě půlky těsně vedle sebe duste ve vývaru. Lilek posypte strouhaným sýrem, krátce zapečte (200 stupňů) a podávejte. Z výpeku a přísad uvařte omáčku.


a nebo jednodušší Lilek nadívaný - viz. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů