Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 2. 4. 2006 12:24

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

variace na hraběnčiny řezy

Ráda bych večer upekla hraběnčiny řezy, četla jsem na netu mnoho variant, ale nerada vážím suroviny, nemáte někdo vyzkoušenou nějakou hrnkovou variantu? Nebo nějaká vylepšení, aby to bylo moóc dobré, aby si Ti moji oblu´dáci dali do nosu.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#2 2. 4. 2006 17:12

Jana5
Host

Re: variace na hraběnčiny řezy

Ahoj Irenko mám pouze recept,který se bohužel musí vážit.Ale je dobrý?

Hraběnčiny řezy
-------------------

40 dkg hladké mouky
3   žloutky
15 dkg mouč. cukru
25 dkg Hery /nebo co dáváš do pečení/
1/2 prášku do pčiva

Vše zpracujeme v těsto 2/3 vyválíme v placku a dáme na plech.Na ni poklademe nastrouhaná jablka a sníh s cukrem.Na to nastrouháme zbytek těsta.

náplň:
-------
asi 8 jablek nastrouhat,hrozinky,ořechy a sníh s cukrem

#3 3. 4. 2006 15:39

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Já mám recept, který se taky musí vážit, ale je několikrát zkoušený a moc dobrý...
400 g polohr. mouky
4 vejce
250 g hery
2-3 lžíce mléka
6 velkých jablek
70 g strouhaných ořechů
100 g moučkového cukru
1/2 kypř. prášku
Postup asi už víš, jen doporučuju placku válet pod igelitem, šíleně se to lepí a trhá...
Mńam, že bych se dneska taky pustila do pečení...?

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#4 6. 4. 2006 13:47

Madlenka
♥♥-----

Tak s tím vážením jsme na tom stejně - čím déle peču, hledám způsoby, jak si to urychlit a zjednodušit. Takže co se týče hraběnčiných řezů, pro úsporu času dělám toto:
ŽMOLENKOVÝ KOLÁČ
500 g polohrubé mouky
200 g Hery
200 g cukru
1 vejce
1 prášek do pečiva
Z toho rukou vyrobíme drobenku, asi 2/3 dáme na vymazaný plech, poklademe nastrouhanými jablky, tvarohem či mákem a posypeme zbytkem drobenky.
Ale jelikož si nechtěla nic vážit, tak ti musím prozradit, že drobenku dělám prostě od oka a ono to vždycky nějak dopadne .-)

Není tady

#5 23. 11. 2006 13:32

Décima
♥♥♥♥♥--

Hraběnčiny řezy:

Utřít směs - 4 žloudky, 10 dkg cukru, 1 Hera
Na vál - 45 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do peč., přidat utřenou směs a vyrobit
            těsto
1/3 těsta dát na mrazák (možno přidat kakao)
2/3 těsta dát na vymazaný plech, poklást nakráj. jablky + cukr, skořice, rozinky, ořechy. Na to dát lžící sníh ze 4 bílků (+ 15 dks cukru)
Nahoru nastrouhat těsto z mrazáku.

Není tady

#6 23. 11. 2006 17:48

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Ten drobenkový koláč ale nemá vůbec nic společného s hraběnčinými řezy, chuť je úplně jiná i konzistence. Jelikož tam máš napsaný PRDOP, tak myslím že jsi zapomněla na mléko. Kdyby tam PRDOP nebyl, tipovala bych na švédský sypaný. Ale do žmolenky jen tak PRDOP to asi nebude ono. Já mám recept na drobenkový bez vážení tento vyzkoušený a osvědčený ALE vůbec se nepodobá chuť hraběnčiným řezům:
Drobenkový koláč:

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
125 g másla (nebo Hera apod.)
2 vejce
3/4 hrnku mléka
1 vanilkový cukr
1 balíček prášku do pečiva
ovoce
Z mouky, krystalového cukru a másla vypracujeme drobenku.
Jeden hrnek drobenky odebereme.
Do zbytku vmícháme vejce, mléko, vanilkový cukr, prdop
a vypracujeme těsto.
Nalejeme na plech s pečícím papírem, poklademe ovocem
a posypeme  drobenkou,
upečeme
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotolcnolrnucq92055.jpg

Upravil(a) Bety (23. 11. 2006 21:29)

Strach je malá smrt...

Není tady

#7 24. 11. 2006 18:50

maya
♥♥♥♥♥--

Bety, ten Tvůj drobenkový koláč jsem už před časem dělala (se švestkami) a byl dobrý - dík za recept ! smile
Jinak si myslím, že v tom receptu, co napsala Madlenka, vůbec nemusí být chyba. Já mám vyzkoušený drobenkový koláč, který se taky dělá bez mléka a drobenka je s práškem do pečiva a chutná výborně (tady je kdyžtak předpis:)

Drobenkový koláč s mákem a tvarohem
----------------------------------------------
těsto:
200 g másla nebo tuku na pečení,
200 g cukru,
1 vejce,
500 g polohrubé mouky,
1/2 prášku do pečiva

náplň:
750 g makové nádivky (lze koupit)
3 vejce
750 g tvarohu,
4 lžíce oleje,
350 g cukru,
40 g solamylu,
šťáva ze 2 citronů,
2 lžíce moučk. cukru

Příprava:
1. Z tuku, cukru, jednoho vejce a mouky s práškem do pečiva připravíme rukama drobenku. Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, rozvrstvíme na něj 2/3 drobenkového těsta a pevně přimáčkmeme. Troubu vyhřejeme na 175 °C.

2. Drobenkové těsto stejnoměrně potřeme makovou nádivkou. Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme pevný sníh. Tvaroh, cukr, žloutky, olej, solamyl a citronovou šťávu utřeme a jemně vmícháme sníh z bílků.

3. Tvarohovou směs navršíme na makovou nádivku a posypeme zbylým drobenkovým těstem. Pečeme asi 50 minut. Necháme vychladnout a před krájením koláč posypeme moučkovým cukrem.

Není tady

#8 14. 10. 2007 15:15

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Tak jsem slyšela, že Hraběnčiny řezy se dají dělat s meruňkama a jsou výborné!

Není tady

#9 14. 10. 2007 21:58

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Irenka21 napsal(a):

Ráda bych večer upekla hraběnčiny řezy, četla jsem na netu mnoho variant, ale nerada vážím suroviny, nemáte někdo vyzkoušenou nějakou hrnkovou variantu? Nebo nějaká vylepšení, aby to bylo moóc dobré, aby si Ti moji oblu´dáci dali do nosu.

K tomu vážení:
Taky jsem vždy nerada vytahovala váhu. Měla jsem takovou tu z výbavy, klasickou, mechanickou, uloženou v krabici nahoře ve špíži.
Od loňska jsem majitelkou maličké digitální váhy, kterou mám při ruce a s chutí vážím kde co. Ideální na ní je to, že tam můžu hodit jakoukoliv misku nebo talíř, vynulovat a zvážit suroviny, případně dovažovat.
Kdo nemá, rád peče a nerad váží - ať napíše Ježíškovi. tummenupp

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí