|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Holky, poradte. Barunce slzi jedno ocicko a vyteka ji z nej takove slabe zlutave cosi. No v Po pujdu k MUDr. ale co s tim ted? Zatim ji utiram ocicko borovou vodou. Muze to byt nejaky zanet?
Není tady
Asi to může být zánět, ale sama to asi nepoznáš. Ta borová voda je super a jestli nepláče a nebolí ji to a jestli jí to neopuchne tak to vdo pondělí vydržíte. Taky to může být jen podrážděné... máš asi strach já vím.
Není tady
Taky se mi to stalo, když byly děti malé. Dávala jsem jim na očičko malý kousek /vystříhla jsem ho z kapesníku/ kapesníčku namočený a vyždímaný v mléce a ono jim to ten hnis vytáhlo. Vždy když usnuly, tak jen tak z lehounka jsem jim ho tam přiložila a opravdu to pomáhalo. Ale to jsou takové babské rady.
Není tady
Romi, naše malá tohle má docela často :-( pro ty případy mám doma ophtmalmo-septonex kapky nebo mast, mastička je lepší i když se to zvlášť malému miminku do očička aplikuje, pokud to není hnisavý zánět, tak to do dvou dnů zabere.... (takže jestli máš možnost teď o víkendu do lékárny můžeš to zkusit), taky jí můžeš udělat masážičku koutku oka, jemně ve směru hodinových ručiček, možná se jí trochu ucpal ten oční kanálek......
Romanko, vůbec nezmatkuješ! Já byla zrovna taková a jestli se mi poštěstí a budu mít třetí miminko, tak už teď dopřredu vím, že budu plašit i u obyčejné rýmy. Takže... nejsi střelená, jsi úplně normální máma jak má být!!!!
Není tady
Romísku neboj...pořád to čistěte. Nám se osvědčil Opthalmo-septonex. Dávali to i v porodnici po každých dvou hodinách novorozeňatům,takže to ublížit nemůže
Není tady
Jo? Ale ten doma nemam a navic, kdyz nevim, co ji je, tak zatim nic patlat nechci. Ono to neni nijak moc, ale ja proste jancim, jsem trotlik :-))
Není tady
no nam v predporodnim kurzu rikali ze na vsechno zabira materske mliko, tak pry striknout do oka, mi se to zda postavene na hlavu, ale fakt to pani Hybnerova rikala.
nevim jestli to pomuze, ale tip to je taky:-) pokud se tim to oko nezalepi
Není tady
Tak koukám, že na tom mléku přeci jen něco bude, ale asi bych ho do očička nestříkala.
Není tady
:-)) to by pak sedela ta pisnicka - mela oci jako dve studny:-))))))))) myslim ze to jsou slavici z madridu:-)
Není tady
Tak jsme se ted vratili z nemocnice. Puvodne jsme sly na kontrolu s refluxem a pani doktorka jak videla to ocicko, tak nas poslala jeste na ocni. No tak jsme prozily prvni zapas se setrickou a doktorkou :-)) Sestra ji drzela hlavu a ruce, ja nohy a MUDr. k ni pristoupila s takovou zahnutou jehlickou, ktera je na konci zakulacena a vrazila ji to do oka na proplachnuti slznych kanalku. No takovy rev jeste Barca nepredvedla, ale zvladla to, chudinka moje. Dostali jsme antibiotika a budeme kapat kazdou hodinu....uz jsem to jednou zkusila. Jak se da 4 mesicnimu mimcu rozevrit ocicko a kapnout 1 kapku, aby to bylo v oku a ne vsude jinde? :-))
Není tady
Jak se da 4 mesicnimu mimcu rozevrit ocicko a kapnout 1 kapku, aby to bylo v oku a ne vsude jinde? :-))
Jo holka - mně je skoro 50 a neumím kápnout do oka ani sobě....natož miminu. Hlavně aby to zabralo tak vydržte.
Není tady
teda romi, vy porad mate nejake problemy:-))
barunka je statecne miminko, to ja bych asi brecela s malou, kdybych videla jak se doktor blizi k jejimu oku
a kde jste to chytli??
Není tady
Makco, tak to nevim, ale ona ma ucpany ten slzny kanalek, no a uz to bylo. Ja doufam, ze se to do ctvrtka zahoji, dalsi souboj uz by byl na me moc :-)))
Není tady
aha, tak to budem mit ockovani ve stejnou dobu, doufam ze to holky zvladnou:-)
Není tady