6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vem se omlouvám! Napsala jsem 39,5, ale mělo být 38,5 °C. Přesto i do 39,5°C se mají nejdřív provádět koupele v méně teplé (ne studené!) vodě a hodně pít samozřejmě. Pokud by dítě bylo zchvácené, já osobně bych zřejmě navtívila lékaře, ale to záleí na kadém. Malé děti mají často vysokou teplotu a přesto ji dobře snáí, pak si myslím, e je opravdu lepí necpat do nich léky. Kadá maminka sama cítí, co dítě zvládne samo a co ne. Napsala jsem jen svou čerstvou zkuenost (starí syn u je toti ve fázi, kdy u horečky nemívá a to je teprve průvih) a chtěla upozornit maminky na to, e ne vdy je pro dítě dobré nemít horečku. Jetě jednou se vám omlouvám a děkuji Cecilce za upozornění (nerada bych aby kvůli mé "radě" někdo nechal dítě dehydratované, nebo bez potřebné lékařské pomoci)
Není tady
Moni, má pravdu, e kadé dítě snáí teploty jinak. Bylo i období, kdy mladí syn měl 41 , já vyděená volala doktorce jestli by nepřijela, protoe mu nic nezabíralo a po zkuenostech se zábalem jsem byla totálně neschopná mu horečku sníit. Lékařka přijela a ná mazlíček s horečkou 41 jezdil na malé formli po obyváku a já v domění, e mi doktorka vynadá, jak to, e není dítě v posteli, kdy má takovou horečku/ nemohla jsem ho ničím zabavit aby v té posteli vydrel/ , tak se doktorka pousmála a řekla mi, a ho chvilku nechám, e se sám unaví, hlavně kdy pije, jídlo a mu nenutím. No a pak "BABO RAĎ". Ona si musí kadá maminka najít takovou svoji léčebnou cestičku sama.
Není tady
Taky se dělají tříselné zábaly, ale nevim jestli i u holčiček. Ale pokud to bude si jen v tříslech, tak by jim to kodit nemělo... Já kdy měl malej 40,6 tak jsem mu na chvíli místo plíny dala namočenou normální látkovou a srazila jsem mu to za chviličku na 39,2, co u něj je v pohodě. Já vím e i to je hodně, ale on má vdycky přes 40st a kdy má těch 39,2, tak jsem "ráda"
Ale hlavně to nemá být studený zábal ale vlaný
Není tady
Ano, tříselné zábyly jsou taky dobrý! A kdy jsem byla v Chorvatsku/ malej samozřejmě onemocněl, jak jinak/ tak jsem běhala po doktorech a získala jsem dobrou zkuenost - inkou namočenou ne v ledové vodě třít děátku ručičky, ale jen po lokty a noky, asi 5 min. Nevěřily by jste jak to funguje, ale chce to trpělivost!!!
Není tady
Nám vdy zabraly ,,cibulové ponoky", jak u jsem tady někde psala. Mimo horečky, vytahují z těla i příčinu teplot-nemoc.
Není tady
Káčo prosím nemůu ty cibulové ponoky najít,poli mi prosím mail nebo to tady jetě jednou napi díky J.
Není tady
Je to vhodné pro ty nejmení i pro u větí děti:
Asi 4 čerstvé cibule rozmixuji na hrubou kai a nacpu je malé do ponoek tak, aby kdy jí je navleču, pokryly celé lapky(chodidla). Na to navleču jetě jedny hrubé a nahřáté (aby se co nejvíce uvolnily silice z cibule). Musíte to dát dítěti ale těsně před spaním, aby u nechodilo a nechat celou noc! Ráno malou vezmu s postele a hned jí to v koupelně ve vaně sundám a umyju noky-dám pak hned zase suché teplé ponoky.
Radím dát do postýlky pod dítě jetě nějaké starí prostěradlo, nebo osuku, deku..., v případě, e by cibule promokla, pak to dost smrdí. Ono to ráno celkově v pokoji moc nevoní, ale co bychom neudělaly pro zdraví naich broučků (vyvětrat se dá vdycky). Nám to váně pomáhá a vlastně to tak trochu funguje i jako zábal. Cibule vyhání z těla ve patné a toxiny-a v chodidlech je nejvíce akupunkt.bodů a drah.
Jinak cibuli vyuívám jako přírodní prostředek na rýmu(pro vechny). Na noc dám k posteli rozkrojenou cibuli a silice z ní splasknou nateklou nosní sliznici i bez kapek.
Není tady
Káčo super rady, díky moc, určitě to vyzkouim a bude Domča nemocnej.
Jo taky jsem slyela e se má dát na suchý kael cibulová áva samotná nebo s medem....
Není tady
Hm, tak tu jsem samozřejmě taky zkusila, malá ji polkla a okamitě vyzvracela. Tak to neklaplo.
Není tady
Aha:) No ono to asi neni nic dobrýho, stačí kdy si to představim...
Není tady
horečky taky míváme a nejlíp na sraení nám zabírá sirup od nurofenu a nebo někdy dávám i čípky. doma mám pro jistotu raději obojí. naposled jsme si uili minulý týden a kvůli tomu málem ani neodjeli na hory..nakonec to byla asi 6tá nemoc...protoe se malá po vysokých teplotách na den osypala a bylo po nemoci
Není tady