29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Všem se omlouvám! Napsala jsem 39,5, ale mělo být 38,5 °C. Přesto i do 39,5°C se mají nejdřív provádět koupele v méně teplé (ne studené!) vodě a hodně pít samozřejmě. Pokud by dítě bylo zchvácené, já osobně bych zřejmě navštívila lékaře, ale to záleží na každém. Malé děti mají často vysokou teplotu a přesto ji dobře snáší, pak si myslím, že je opravdu lepší necpat do nich léky. Každá maminka sama cítí, co dítě zvládne samo a co ne. Napsala jsem jen svou čerstvou zkušenost (starší syn už je totiž ve fázi, kdy už horečky nemívá a to je teprve průšvih) a chtěla upozornit maminky na to, že ne vždy je pro dítě dobré nemít horečku. Ještě jednou se vám omlouvám a děkuji Cecilce za upozornění (nerada bych aby kvůli mé "radě" někdo nechal dítě dehydratované, nebo bez potřebné lékařské pomoci)
Není tady
Moni, máš pravdu, že každé dítě snáší teploty jinak. Bylo i období, kdy mladší syn měl 41 , já vyděšená volala doktorce jestli by nepřijela, protože mu nic nezabíralo a po zkušenostech se zábalem jsem byla totálně neschopná mu horečku snížit. Lékařka přijela a náš mazlíček s horečkou 41 jezdil na malé formli po obyváku a já v domění, že mi doktorka vynadá, jak to, že není dítě v posteli, když má takovou horečku/ nemohla jsem ho ničím zabavit aby v té posteli vydržel/ , tak se doktorka pousmála a řekla mi, ať ho chvilku nechám, že se sám unaví, hlavně když pije, jídlo ať mu nenutím. No a pak "BABO RAĎ". Ona si musí každá maminka najít takovou svoji léčebnou cestičku sama.
Není tady
Taky se dělají tříselné zábaly, ale nevim jestli i u holčiček. Ale pokud to bude si jen v tříslech, tak by jim to škodit nemělo... Já když měl malej 40,6 tak jsem mu na chvíli místo plíny dala namočenou normální látkovou a srazila jsem mu to za chviličku na 39,2, což u něj je v pohodě. Já vím že i to je hodně, ale on má vždycky přes 40st a když má těch 39,2, tak jsem "ráda"
Ale hlavně to nemá být studený zábal ale vlažný
Není tady
Ano, tříselné zábyly jsou taky dobrý! A když jsem byla v Chorvatsku/ malej samozřejmě onemocněl, jak jinak/ tak jsem běhala po doktorech a získala jsem dobrou zkušenost - žinkou namočenou ne v ledové vodě třít děťátku ručičky, ale jen po lokty a nožky, asi 5 min. Nevěřily by jste jak to funguje, ale chce to trpělivost!!!
Není tady
Nám vždy zabraly ,,cibulové ponožky", jak už jsem tady někde psala. Mimo horečky, vytahují z těla i příčinu teplot-nemoc.
Není tady
Káčo prosím nemůžu ty cibulové ponožky najít,pošli mi prosím mail nebo to tady ještě jednou napiš díky J.
Není tady
Je to vhodné pro ty nejmenší i pro už větší děti:
Asi 4 čerstvé cibule rozmixuji na hrubou kaši a nacpu je malé do ponožek tak, aby když jí je navleču, pokryly celé šlapky(chodidla). Na to navleču ještě jedny hrubé a nahřáté (aby se co nejvíce uvolnily silice z cibule). Musíte to dát dítěti ale těsně před spaním, aby už nechodilo a nechat celou noc! Ráno malou vezmu s postele a hned jí to v koupelně ve vaně sundám a umyju nožky-dám pak hned zase suché teplé ponožky.
Radím dát do postýlky pod dítě ještě nějaké starší prostěradlo, nebo osušku, deku..., v případě, že by cibule promokla, pak to dost smrdí. Ono to ráno celkově v pokoji moc nevoní, ale co bychom neudělaly pro zdraví našich broučků (vyvětrat se dá vždycky). Nám to vážně pomáhá a vlastně to tak trochu funguje i jako zábal. Cibule vyhání z těla vše špatné a toxiny-a v chodidlech je nejvíce akupunkt.bodů a drah.
Jinak cibuli využívám jako přírodní prostředek na rýmu(pro všechny). Na noc dám k posteli rozkrojenou cibuli a silice z ní splasknou nateklou nosní sliznici i bez kapek.
Není tady
Káčo super rady, díky moc, určitě to vyzkoušim až bude Domča nemocnej.
Jo taky jsem slyšela že se má dát na suchý kašel cibulová šťáva samotná nebo s medem....
Není tady
Hm, tak tu jsem samozřejmě taky zkusila, malá ji polkla a okamžitě vyzvracela. Tak to neklaplo.
Není tady
Aha:) No ono to asi neni nic dobrýho, stačí když si to představim...
Není tady
horečky taky míváme a nejlíp na sražení nám zabírá sirup od nurofenu a nebo někdy dávám i čípky. doma mám pro jistotu raději obojí. naposled jsme si užili minulý týden a kvůli tomu málem ani neodjeli na hory..nakonec to byla asi 6tá nemoc...protože se malá po vysokých teplotách na den osypala a bylo po nemoci
Není tady