6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Romčo pro miminka je na horečku sirup panadol a nebo brufen ale určitě bych se u tak malého dítěte poradila s doktorkou.
Upravil(a) Světluka (30. 3. 2006 18:29)
Není tady
Romana napsal(a):
Holky, co muzu dat miminku pri horecce? Nekdo rika kousek Paralenu nebo Diazepamu. No mela bych konecne zridit detskou lekarnicku.
Obojí. Paralen čípky, panadol baby syrup, ibalgin syrup, brufen syrup ... + půl tbl. diazepamu či prothazinu. To první pomůe sníit horečku, poleví bolestí, ustoupí zimnice atp. a ten diazepam či prothazin miminko sklidní, zmení otoky sliznice a navíc předejde případným křečím z horečky.
Není tady
Romi, co je Barunce?
My jsme si hned po první návtěvě doktorky u nás pořídili Paralen čípky, jak nám poradila, máme je v ledničce pro případ potřeby. Pouila jsem půl čípku do zadečku po očkování, ale musí se dret půlky k sobě, ono to vykluzuje
Není tady
Kamci, Barunce zatim nic, ale ja zapasim s chripajznou (doufam ze to neni H5N1 :-))). Sice se Barce vyhybam kudy muzu, ale co kdyby to na ni hupslo... A navic bude vikend a kde ja budu co shanet :-((
Není tady
My jsme Romi byli taky s manou nachcípaní oba dva a to totálně - malá to chytla asi po týdnu - ale za dva dny bylo po rýmě ... kapky do nosíku Mukoseptonex a sirup na hleny byl klid. Horečky neměla.
Není tady
Romi, mi řekla doktorka vlané obklady od kolen dolů. Ty ponoky jsou fakt dobrý nápad, lepí by byly nae ponoky
Není tady
Romano, teplotu je vhodné řeit a kdy po odečtu vyleze nad 38 °C. Pro takhle malé děti jsou nejlepí ( tedy nejpohodlnějí) sirupy, Paralen sus, Panodol, Ibalgin. Čípky jsou a pro větí mimča, nebo je musí půlit a pokud se malá pokaká, musí čípek omýt a dát znovu, nebo dodret potřebný odstup na dalí čípek. Zábaly jsou vhodné při vyích teplotách k 39 °C, ale NIKDY nemáčet ponoky do studené vody a dávat miminku. Zvlátě ne holčičce. To bylo první, Před čím mě dětská Dr varovala. Můe z toho nastydnout od noiček a mít gynekologické problémy ( samozřejmě e při 40°C dá i ty ponoky, ale některé maminky je pro jistotu dají ji při 38°C). Hlavně dostatečně větrat a zbytečně moc neoblékat a nepřikrývat.
Diazepam bych svému dítku dala jen v opravdu nezbytném případě a na výslovné doporučení Dr. Já jsem ho dostala jako miminko a měla jsem naprosto opačnou reakci, nezklidnilo mě to, naopak ,týden jsem nespala !!!! Chudák moje mamka. Na neurologii jsem o tom mluvila s Dr ( kdy mi nabízela sedativa na zklidnění nejspíe hyperaktivní dcery) a ta říkala e je to běná reakce na diazepam a e u se uoutí od jeho pouívání. Take bych ho pouila při opravdu vysokých teplotách, ale to bych s malou byla dříve na pohotovosti, nebo v nemocnici, kde by ho spíe daly sestřičky.
Není tady
Souhlasím se Spuntem, já mám s Diazepanem úplně stejnou zkuenost, malý po něm vůbec nespal, ba právě naopak.
A co se týká zábalů, u tak malých dětí prý nejsou moc vhodné, opravdu maximálně noičky, já třeba taky dávala studený obklad na čelo, malému to dělalo dobře. Ale vdy a u vyí teploty. Jinak na teplotu Panadol baby, ten je opravdu super.
Není tady
Ahojky Romano tak my kdy jsme byli ted nedávno v nemocnici(malé byli akorád čtyři měsíce a měla vysoké teploty) tak dostávala na teploty nejdřív brufen sirup ale ten zabíral jen na pár hodin a pak se teploty opakovali tak nasadili malý ospen ale to jsou u antibiotika.Ale po něm teploty hned zmizely.A při teplotě 39.5 bez odečtu jí dělali zábaly a to celého tělíčka.To teplota klesla do hodiny. Přeji hezký zbytek dne a hlavně ádné teploty a zdravé
Není tady
Holky. kdy je mimi troku větí, tak je taky dobré namočit do odraené vody mako čepicku a dát na hlavu,při horečce bolí hlava, tak se dost uleví,jinak samozřejmě zábaly a doma mít vdycky pro jistotu Panadol sirup nebo Brufen pro prcky.
Třeba u očkování, malá má alergii na kravskou bílkovinu,doporučila mi dětská doktorka dva dny před očkováním a pak jetě po dobu očekávané reakce, dávat ráno a večer pět kapek Zyrtecu a byly jsme naprosto v pohodě,ádná reakce.
Není tady
Ahoj Romi! Diazepam není na horečku!!!!! Sice se dává se při vysokých teplotách , ale v ádném případě ti horečku nesníí!!! Je proti febrilním křečím!!!! Jo s těmi studenými obklady taky opatrně!!! Jen vlahé a nesmí se dát na celé tělíčko, hlavně ne na hrduníček!!!! A jak píí maminy ...je dobrý Panadol nebo Ibalgin sirup!!!!Jak tu píe Myka o těch zábalech na celé tělíčko, tak mám vlastní příernou zkuenost - malému bylo asi 8 měsíců nela mi srazit teplota, tak jsem mu udělala zábal na celé tělíčko a on dostal febrilní křeče a přestal dýchat... musela jsem mu dát umělé dýchání!!! Já tě nechci strait, ale jak někde slyím o studených zábalech u malých dětí na celé tělíčko, tak mi naskakuje husí kůe!!! A to mi věř!!! Mám dvě děti. Ale nic si z toho neděle! Já jsem sestřička s taky mě to ve kole neučily a vlastní hrozná zkuenost mě naučila. Malý to přeil bez následků, ale nikdy na to nezapomenu!
Není tady
S těmi zábaly skutečně velice opatrně. Nám doktorka říkala, e balit do studeného jen lýtka, nikoliv celé tělíčko, zvlá kdy je horečka doprovázená zimnicí, protoe pak by prý mohl zkolabovat celý krevní oběh.
Není tady
No mne osobne se taky ty zabaly nezamlouvaji, o krecich uz jsem taky cetla. Kazdopadne Barca to ode me zatim nechytla a koupila jsem sirup Panadol baby do zasoby.
To se teda desim az to na nas poprve prijde, nebudu vedet, co mam delat... :-((
Není tady
Romanko! neboj a napi cokoliv bude potřebovat!!!!
Není tady
Ale jo, jemi líp! A dnes jsem to konečmě dostala, take jetě 2x a můeme se pokusit znovu o mimíska! No aco se týče toho sluníčka???? Přeji ho hlavně lidem, kde mají povodně! my tu v horách jsme na tom lépe, ale některé domky jsou tu také u zaplavené. A teď leje jak z konve, potok máme pod barákem a z je vylitý ze břehu, ale domek máme vysoko. V týdnu jsme se byli podívat na přehradě ve pindu.. to je začátek Labe a je prázdná, z hor to jětě nezačalo pořádně tát, take se máme na co těit! No hlavně lidé dále za Vrchlabím a Hradecko.....Má krásnou holčičku a Barunka je krásné jméno. Mám ségru Barunku.
Není tady
Cecilko, dekuju, ale jestli soudis dle te male fotecky, tak tam je Barcule zrovna jako prasatko a to moc vystavni foto neni :-))
A odkud presne jsi. Ja jak jsem ted nemocna, tak sleduju zpravy jen tak narychlo na netu, takze ani moc nevim. Tady v Brne to je zatim tusim regulovane i kdyz prehrada je plna a hodne odpousti.
Tak to vam to snazeni vychazi tak na cerven, to je hezky a kdyz se zadari, tak bude jarni mimco a to je jeste hezci :-))
Není tady
Ano přesně tak, na léto a jarní mimi! Jo píe se to hezky, ale zatím nad tím nepřemýlím. Já jsem z Krkono, ale Brno malilinko znám, minulý rok jsem dodělala vyí kolu na Vinařský... na institutu pro zdravotníky. V Brně si mi líbí, s muem jsme tam byli u třetí vánoce nakupovat dárky a pak jedeme k znáným do Mikulova.
Není tady
Ahoj Romi, ná starí chlapeček byl často nemocný a já mu vdycky dávala sirup Brufen, nebo Paralen abych mu sníila teplotu a ulevila mu. Minulý týden jsem s ním byla u nové paní doktorky (nae obvyklá dětská lékařka má ve zvyku dávat dětem antibiotika i na rýmu), která mi řekla, e se dětem nemá dávat nic proti horečce do 39,0 a 39,5°C . Tím se jim akorát ničí obranný mechanismus a a budou starí, tak u ani při vánějích onemocněních (laryngitida, záněty apod.) horečka větinou neobjeví a to je příznak toho, e u tělo nemá vůli se bránit, protoe je zvyknuté, e jakoukoli jeho obranu zničí právě takovými léky. Proto se přimlouvám první 2 a 3 dny nechte dětičky bez léků (pokud je teplota do 39,5 stupňů) a dovolte jejich tělíčkům bránit se. Je to pro jejich dobro, kdyby přila váná nemoc, bude tělo potřebovat sílu a vůli přeít.
Není tady
Moniak! Malinko s tebou nesouhlasím! Teplota 39,5 je u dost a vysiluje organizmus! Je známé, e se teplota nemá hned sráet, ale pokud jde nad 38 / v konečníku 38,5/ tak to u je alarmující k podání léků! Teplota 39 nemluvě 39,5 straně rychle dehydratuje a to u ten malý človíček ty tekutiny těko dohání. Ale je to věc názoru! Hlavně musí hodně pít! Mně dětí pokud měly přes 39, tak byly zchvácené a odmítaly mi i pít a kdy jsem jim trochu teplotu srazila, tak se jim ulevilo a trochu se napily i najedly.
Není tady