6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Můete mi, prosím, poradit s nákupem myčky nádobí. Nevím jakou značku a na co bych se měla zaměřit při jejím výběru. Je jich tolik, tak prosím poraďte. Děkuju Lída
Já mám BOSCH a jsem moc spokojená. Vybírala jsem podle spotřeby vody a nastavení teploty a taky hlučnost, mám "silence comfort" a není vůbec slyet. Taky má aqva stop, to je proti vytopení. Kamarádka má Whirpoolku a je taky dobrá. Moje mamča má Fagor a u jí dvakrát opravovali. Jinak je to super pomocník.
Není tady
My máme AEG. Zatím s ní nebyl jediný problém. Pouívám tablety 3 v 1, ale teď spí prodávají 4v1. Koupila jsem nejprve nějaké obyčejné, ale nedají se srovnat s Calgonitem. Ty jsou super. Jiné u nedávám.
Jinak doporučuji určitě tu standartní velikost, ta malá mi připadá na nic. Určitě si kup "áčkovou" spotřebu. Dnes u je agua stop snad u vech myček a také se dá umýt jen poloviční mnoství - s polovičním mnostvím vody.
Není tady
My máme Ariston vestavnou a jsem spokojena. Nikdo o tom neví, e ji máme, není vidět...
Není tady
Já mám 2 měsíce AEG Favorit Celebration - a zatím pohoda a spokojenost. Zatím dávám 3v1 tablety calgonit , ale a dojdou chci vyzkouet Somat. Pry jsou taky dobré. Uvidíme..
Není tady
Měli jsem asi necelé dva roky Indesit - u nikdy více. Byla kazová a opravář byl VELMI neochotný. Teď máme Miele, je sice drahá ale jede u 9 let bez poruchy, a to pracuje cca 2x a 3x denně (jsme velká rodina:-))). Důleité je taky pouívat kvalitní čitící prostředky, a jednou za měsíc čistič na myčku (máme tvrdou vodu).
Rozdhodovala bych se podle spotřeby, třídy účinnosti, výběru a mnoství programů. A určitě vzít na 12 sad nádobí, na 6 to nemá smysl, i malá rodina zaplní v klidu tu větí. Souhlasím, je to ten nejlepí pomocník do domácnosti.
Není tady
Já mám INDESIT, asi 4 roky bez poruchy,asi i záleí na sérii výroby.Jsem s ní spokojená.Do myčky dávám tablety 3 v 1somat nebo calgonit.Zkouela jsem i tesko tablety, nejsou patné.Nejlepí je "ačková"třída, hluk,elektřina,spotřeba vody.
já mám Whirpoolku a jsem s ní moc spokojená. Nikdy jsem do ní nekoupila drahý tabety, vdycky jen Somat, nebo Tesco, nebo i levnějí a myje nádherně. Myslím si, e kdy si koupí dobrou značku, zase uetří na mycím prostředku...
Není tady
Já mám Zanussi a myle na 100=. je to můj miláček.
Není tady
Ahoj,my máme myčku u druhou první byla vestavná Siemens a druhá Ariston.Jsme s ní spokojeni.A sestra si teď koupila novou Bosch.Ta je s ní taky moc spokojená.Ono záleí jak se trefí do výrobku,ale kupte si radi co má ve na A ,spotřebu el.proudu,vody.
Není tady
Na značce asi a tolik nezáleí, ale díval bych se na spotřebu el., vody a hlučnost. Velikost volte podle počtu členů domácnosti, pro 1-2 stačí úzká, pro víc ta iroká, ale měli jsem 4 členná rodina tu úzkou, do které se velo víc nádobí a taky stačila.
S těma tabletama pozor, problém je s letidlem. Pokud mají tablety v sobě letidlo (a to větinou u mají), pak je potřeba nedávat letidlo do myčky, jinak bude nádobí flekaté. Nové myčky mají extra programy pro tablety s letidlem nebo umí letidlo "vypnout". Z praxe ale tablety jsou zbytečně drahé, hlavně Calgon, Somat stačí a je fakt dobrý.
Není tady
Podle mně je nejdůleitějí, aby měla mytí nejmíň na 70 C, protoe na připečené hrnce nic jiného nefunguje.
Pokud máte monost odebírání levnějího proudu, je dobré mít monost odloení startu.
Mycí práky, resp. tablety střídám - somat nebo calgonit.
A i kdy mám 2-3-4 v jednom, občas tam letidlo dávám, a fleky mi to nedělá...
Není tady
Já přila do obchodu zaměřila jsem se na nejlevnějí, se slova, a nemá tolik funkcí, protoe stejně nakonec uřívá 2- 3 programy, vcíce nic.... a koupila jsem...značku nevím, hlavně tu větí, irí...to mi poradila kamarádka, e moc nevaříme, ale ona říkala, kup tu větí, já ji poslechla a nelituju.. Take kterákoliv myčka, ale hned!!!
Není tady
Mám několik let Bosch a jsem s ní velice spokojená. Vybírala jsem podle spotřeby vody, hlučnosti a suení. Nedám na ni dopustit. Jestli mohu doporučit, nekupujte si myčku . 45 cm, ale 60cm. Není to z luxusu, ale z praktických důvodů - do té větí se vejdou velké hrnce a jetě spousta nádobí. Dnení myčky myjí i na jeden ko - v případě, e nemáte tolik nádobí.
Není tady
Asi 2 roky máme AEG , funguje bez problémů , taky bych se přimlouvala za větí (60 cm) , jak píe Isidia . A Michaela.43 zase píe , - hned !!! a to bych taky dodala . Je to paráda !
Není tady
Holky prosím poraďte. Mám myčku AEG asi 3 měsíce a nejsem si moc jistá. Kdy tam dám tablety Calgonit můu přidat letidlo třeba gosh nebo Somat nebo to musí být stejná značka ,aby se to nervalo??:styrka:To letidlo poradila ségra , e i kdy tam dávám tablety , tak sklenice nejsou uplně vyletěné , a prý tam dám i letidlo.Díky
Není tady
Mam AEG, funguje super, davam jenom tablety a sklenice mi vzdycky pripadaly dostatecne vylestene.
Ale ted jsem si precetla, ze mas asi pravdu viz http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?r=te … 03M084T06A
Není tady
Lenka napsal(a):
Holky prosím poraďte. Mám myčku AEG asi 3 měsíce a nejsem si moc jistá. Kdy tam dám tablety Calgonit můu přidat letidlo třeba gosh nebo Somat nebo to musí být stejná značka ,aby se to nervalo??:styrka:To letidlo poradila ségra , e i kdy tam dávám tablety , tak sklenice nejsou uplně vyletěné , a prý tam dám i letidlo.Díky
Na značce nezáleí, je to jen reklama a zbytečné tahání peněz. Kvalita je +- stejná. Osobně pouívám Somat nebo Gosh a supr mytí u mnoho let. U tablet je potřeba se podívat jestli jsou 3v1 nebo 4v1 nebo dokonce 5v1 a podle toho se zařídit. Některé tablety mají v sobě letidlo, jiné ne. Některé i sůl do myčky a ty 5v1 dokonce nějaký čistič atd. Take kdy pouívá tablety s letidlem, není potřeba dávat letidlo tekuté nebo ho můe nastavit na minimální dávkování (jestli to jde). Příli mnoho letidla můe taky dělat fleky na skle a taky jetě pozor na to, e ne kadé sklo se hodí do myčky. Mám doma jednu sadu skleniček na víno - jedny jsou zcela čiré po kadém mytí u mnoho let, druhé čmouhaté. Take chyba můe být i v kvalitě skla..
Není tady
Dávám 3v1 Calgonit , ale právě "potvora" segra řekla , e skleničky má lesklejí a i k tabletám přidám to letidlo. Jen nevím kdy třeba teď dám calgonit letidlo a časem dám jiné tablety jestli to té myčce nebude vadit? Vude výrobci píou , pouívejte z důvodu účinnosti stejnou značku . No vyzkouím to a uvidím.
Není tady
Lenka napsal(a):
Dávám 3v1 Calgonit , ale právě "potvora" segra řekla , e skleničky má lesklejí a i k tabletám přidám to letidlo. Jen nevím kdy třeba teď dám calgonit letidlo a časem dám jiné tablety jestli to té myčce nebude vadit? Vude výrobci píou , pouívejte z důvodu účinnosti stejnou značku . No vyzkouím to a uvidím.
Výrobci píou :-) protoe kadej s někým lobuje. V poslední době pouívám třeba Gosh 5v1 bez tekutýho letidla a supr výsledek... Věř mi, e myčce je to jedno - výrobci doporučují jen to nejdraí.
Není tady
Já mám 2 roky Ariston a má nějaký "senzor system", take kdy tam není moc nádobí nevezme si plnou dávku vody. Pouíváme 1 program a pokud by nádobí bylo více nebo méně pinavé, tak si myčka program údajně přepne jiný. Z těch cca 8-10 programů, je 5, které si myčka můe přepínat sama. Záleí tedy na tom, jak se naprogramuje.
Tablety pouívám Somat 3v1 nebo z DM Drogerie 3v1. Úplně to stačí. Moná záleí i na typu vody.
Sousedka pouívá tyhle levné tablety + letidlo, ale nádobí je jakoby přepajcované a nepříjemně "vre"
Není tady
My máme myčku Boscha pouívám tablety Somat 5v1 nebo práek,letidlo Calgonit.Pouívala jsem i tablety 3v1,letidlo jsem nepřidávala.Nádobí je pěkně čisté,ádné fleky.Na typu vody určitě hodně záleí.
Není tady
Lenka napsal(a):
mě to myčka dělala taky, mám Whirpoolku, a přidala jsem tu nejlevnějí sůl, kterou jsem v obchodě nala a je po problému..
Není tady
Dobrý večer vem. Tak zítra ráno dovezou mou dlouho očekávanou myčku. Moc se na ní těím. Skoro jako na příchod nového člena do rodiny. Asi magořím. Jo a vybrala jsem si AEG. Tak uvidím. Ahojky Lída
Tak a ti slouí.Co bychom si počali bez naich kamarádek myček.
Není tady