Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 30. 3. 2006 15:24

Lída8
Host

myčka nádobí

Můžete mi, prosím, poradit s nákupem myčky nádobí. Nevím jakou značku a na co bych se měla zaměřit při jejím výběru. Je jich tolik, tak prosím poraďte. Děkuju Lída

#2 30. 3. 2006 15:52

Pešta
♥♥♥♥---

Re: myčka nádobí

Já mám BOSCH a jsem moc spokojená.  Vybírala jsem podle spotřeby vody a nastavení teploty a taky hlučnost, mám "silence comfort" a není vůbec slyšet. Taky má aqva stop, to je proti vytopení.    Kamarádka má Whirpoolku a je taky dobrá.  Moje mamča má Fagor a už jí dvakrát opravovali.  Jinak je to super pomocník.

Není tady

#3 30. 3. 2006 17:27

petrželka
♥♥♥♥♥--

My máme AEG. Zatím s ní nebyl jediný problém. Používám tablety 3 v 1, ale teď spíš prodávají 4v1. Koupila jsem nejprve nějaké obyčejné, ale nedají se srovnat s Calgonitem. Ty jsou super. Jiné už nedávám.
Jinak doporučuji určitě tu standartní velikost, ta malá mi připadá na nic. Určitě si kup "áčkovou" spotřebu. Dnes už je agua stop snad u všech myček a také se dá umýt jen poloviční množství - s polovičním množstvím vody.

[url=http://www.TickerFactory.com/]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10300;6/st/20061229/n/Karol%EDnka/k/d1d7/age.png

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10300;122/st/20090730/n/Pep%EDk/k/4918/age.png

Není tady

#4 30. 3. 2006 19:27

Smíšek
♥♥♥♥♥♥-

My máme Ariston vestavnou a jsem spokojena. Nikdo o tom neví, že ji máme, není vidět... tongue

http://lb3m.lilypie.com/nU1tp1.png http://lb1m.lilypie.com/RLSSp1.png

Není tady

#5 31. 3. 2006 10:23

Lenka
♥♥♥----

Já mám 2 měsíce AEG Favorit Celebration - a zatím pohoda a spokojenost. Zatím dávám 3v1 tablety calgonit , ale až dojdou chci vyzkoušet Somat. Pry jsou taky dobré. Uvidíme..

Neukazuj světu slzy. Svět nemá slzy rád. Otočí se k tobě zády a nechá tě stát.

Není tady

#6 31. 3. 2006 10:43

smilla
♥♥-----

Měli jsem asi necelé dva roky Indesit - už nikdy více. Byla kazová a opravář byl VELMI neochotný. Teď máme Miele, je sice drahá ale jede už 9 let bez poruchy, a to pracuje cca 2x až 3x denně (jsme velká rodina:-))). Důležité je taky používat kvalitní čitící prostředky, a jednou za měsíc čistič na myčku (máme tvrdou vodu).
Rozdhodovala bych se podle spotřeby, třídy účinnosti, výběru a množství programů. A určitě vzít na 12 sad nádobí, na 6 to nemá smysl, i malá rodina  zaplní v klidu tu větší. Souhlasím, je to ten nejlepší pomocník do domácnosti.

Není tady

#7 31. 3. 2006 12:45

Romča
Host

Já mám  INDESIT, asi 4 roky bez poruchy,asi i záleží na sérii výroby.Jsem s ní spokojená.Do myčky dávám tablety 3 v 1somat nebo calgonit.Zkoušela jsem i tesko tablety, nejsou špatné.Nejlepší je "ačková"třída, hluk,elektřina,spotřeba vody.

#8 31. 3. 2006 13:33

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy

já mám Whirpoolku a jsem s ní moc spokojená. Nikdy jsem do ní nekoupila drahý tabety, vždycky jen Somat, nebo Tesco, nebo i levnější a myje nádherně. Myslím si, že když si koupíš dobrou značku, zase ušetříš na mycím prostředku...

Není tady

#9 31. 3. 2006 20:08

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Já mám Zanussi a myle na 100=. je to můj miláček.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#10 2. 4. 2006 19:37

rozana
♥♥-----
Místo: sever.kraj

Ahoj,my máme myčku už druhou první byla vestavná Siemens a druhá Ariston.Jsme s ní spokojeni.A sestra si teď koupila novou Bosch.Ta je s ní taky moc spokojená.Ono záleží jak se trefí do výrobku,ale kupte si radši co má vše na A ,spotřebu el.proudu,vody.

Není tady

#11 3. 4. 2006 11:43

Doublex
♥♥♥----

Na značce asi až tolik nezáleží, ale díval bych se na spotřebu el., vody a hlučnost. Velikost volte podle počtu členů domácnosti, pro 1-2 stačí úzká, pro víc ta široká, ale měli jsem 4 členná rodina tu úzkou, do které se vešlo víc nádobí a taky stačila.

S těma tabletama pozor, problém je s leštidlem. Pokud mají tablety v sobě leštidlo (a to většinou už mají), pak je potřeba nedávat leštidlo do myčky, jinak bude nádobí flekaté. Nové myčky mají extra programy pro tablety s leštidlem nebo umí leštidlo "vypnout". Z praxe ale tablety jsou zbytečně drahé, hlavně Calgon, Somat stačí a je fakt dobrý.

Není tady

#12 3. 4. 2006 12:37

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Podle mně je nejdůležitější, aby měla mytí nejmíň na 70 C, protože na připečené hrnce nic jiného nefunguje.
Pokud máte možnost odebírání levnějšího proudu, je dobré mít možnost odložení startu.
Mycí prášky, resp. tablety střídám - somat nebo calgonit.
A i když mám 2-3-4 v jednom, občas tam leštidlo dávám,  a fleky mi to nedělá...

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#13 22. 4. 2006 22:44

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Já přišla do obchodu zaměřila jsem se na nejlevnější, se slova, a nemá tolik funkcí, protože stejně nakonec uřívᚠ2- 3 programy, vcíce nic.... a koupila jsem...značku nevím, hlavně  tu větší, širší...to mi poradila kamarádka, že moc nevaříme, ale ona říkala, kup tu větší, já  ji poslechla a nelituju.. Takže kterákoliv myčka, ale hned!!!

Není tady

#14 23. 4. 2006 20:40

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika

Mám několik let Bosch a jsem s ní velice spokojená. Vybírala jsem podle spotřeby vody, hlučnosti a sušení. Nedám na ni dopustit. Jestli mohu doporučit, nekupujte si myčku š. 45 cm, ale 60cm. Není to z luxusu, ale z praktických důvodů - do té větší se vejdou velké hrnce a ještě spousta nádobí. Dnešní myčky myjí i na jeden koš - v případě, že nemáte tolik nádobí.

Není tady

#15 23. 4. 2006 23:11

janyka
♥♥♥----

Asi 2 roky máme AEG , funguje bez problémů , taky bych se přimlouvala za  větší (60 cm) , jak píše Isidia . A Michaela.43 zase píše , - hned !!!  a to bych taky dodala  . Je to paráda !

Není tady

#16 24. 4. 2006 9:00

Lenka
♥♥♥----

Holky prosím poraďte.  kapitulationMám myčku AEG asi 3 měsíce a nejsem si moc jistá. Když tam dám tablety  Calgonit můžu přidat leštidlo třeba gosh nebo Somat  nebo to musí být stejná značka ,aby se to nervalo??:styrka:To leštidlo poradila ségra , že i když tam dávám tablety , tak sklenice nejsou uplně vyleštěné , a prý tam dám i leštidlo.Díky

Není tady

#17 24. 4. 2006 9:09

Janucha
♥♥-----

Mam AEG, funguje super, davam jenom tablety a sklenice mi vzdycky pripadaly dostatecne vylestene.

Ale ted jsem si precetla, ze mas asi pravdu viz http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?r=te … 03M084T06A

Není tady

#18 24. 4. 2006 10:10

Doublex
♥♥♥----

Lenka napsal(a):

Holky prosím poraďte.  kapitulationMám myčku AEG asi 3 měsíce a nejsem si moc jistá. Když tam dám tablety  Calgonit můžu přidat leštidlo třeba gosh nebo Somat  nebo to musí být stejná značka ,aby se to nervalo??:styrka:To leštidlo poradila ségra , že i když tam dávám tablety , tak sklenice nejsou uplně vyleštěné , a prý tam dám i leštidlo.Díky

Na značce nezáleží, je to jen reklama a zbytečné tahání peněz. Kvalita je +- stejná. Osobně používám Somat nebo Gosh a supr mytí už mnoho let. U tablet je potřeba se podívat jestli jsou 3v1 nebo 4v1 nebo dokonce 5v1 a podle toho se zařídit. Některé tablety mají v sobě leštidlo, jiné ne. Některé i sůl do myčky a ty 5v1 dokonce nějaký čistič atd. Takže když používᚠtablety s leštidlem, není potřeba dávat leštidlo tekuté nebo ho můžeš nastavit na minimální dávkování (jestli to jde). Příliš mnoho leštidla může taky dělat fleky na skle a taky ještě pozor na to, že ne každé sklo se hodí do myčky. Mám doma jednu sadu skleniček na víno - jedny jsou zcela čiré po každém mytí už mnoho let, druhé čmouhaté. Takže chyba může být i v kvalitě skla..

Není tady

#19 24. 4. 2006 10:25

Lenka
♥♥♥----

Dávám 3v1 Calgonit , ale právě "potvora" segra řekla , že skleničky má lesklejší  a i k tabletám přidám to leštidlo. Jen nevím když třeba teď dám calgonit leštidlo  a časem dám jiné tablety  jestli to té myčce nebude vadit?  Všude výrobci píšou , používejte  z důvodu účinnosti stejnou značku .   No vyzkouším to a uvidím. vissla

Není tady

#20 24. 4. 2006 10:45

Doublex
♥♥♥----

Lenka napsal(a):

Dávám 3v1 Calgonit , ale právě "potvora" segra řekla , že skleničky má lesklejší  a i k tabletám přidám to leštidlo. Jen nevím když třeba teď dám calgonit leštidlo  a časem dám jiné tablety  jestli to té myčce nebude vadit?  Všude výrobci píšou , používejte  z důvodu účinnosti stejnou značku .   No vyzkouším to a uvidím. vissla

Výrobci píšou :-) protože každej s někým lobuje. V poslední době používám třeba Gosh 5v1 bez tekutýho leštidla a supr výsledek... Věř  mi, že myčce je to jedno - výrobci doporučují jen to nejdražší.

Není tady

#21 24. 4. 2006 10:55

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Já mám 2 roky Ariston a má nějaký "senzor system", takže když tam není moc nádobí nevezme si plnou dávku vody. Používáme 1 program a pokud by nádobí bylo více nebo méně špinavé, tak si myčka program údajně přepne jiný. Z těch cca 8-10 programů, je 5, které si myčka může přepínat sama. Záleží tedy na tom, jak se naprogramuje.
Tablety používám Somat 3v1 nebo z DM Drogerie 3v1. Úplně to stačí. Možná záleží i na typu vody.
Sousedka používá tyhle levné tablety + leštidlo, ale nádobí je jakoby přepajcované a nepříjemně "vrže"

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#22 24. 4. 2006 11:50

jaraš
♥♥♥♥♥--

My máme myčku Boscha používám tablety Somat 5v1 nebo prášek,leštidlo Calgonit.Používala jsem i tablety 3v1,leštidlo jsem nepřidávala.Nádobí je pěkně čisté,žádné fleky.Na typu vody určitě hodně záleží.

Není tady

#23 24. 4. 2006 13:43

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy

Lenka napsal(a):

mě to myčka dělala taky, mám Whirpoolku, a přidala jsem tu nejlevnější sůl, kterou jsem v obchodě našla a je po problému..

Není tady

#24 27. 4. 2006 20:11

Lída8
Host

Dobrý večer všem. Tak zítra ráno dovezou mou dlouho očekávanou myčku. Moc se na ní těším. Skoro jako na příchod nového člena do rodiny. Asi magořím. Jo a vybrala jsem si AEG. Tak uvidím. Ahojky Lída

#25 27. 4. 2006 20:16

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Tak a ti slouží.Co bychom si počali bez našich kamarádek myček.kapitulation

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí