Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 31. 3. 2006 18:12

Miši
♥♥♥----
Registrovaný: 20. 3. 2006
Příspěvky: 147

Re: Šestý smysl nelhal !

Pan, to je krásný, cos napsala!!!!!! I tak si někdo představuje život. Aspoň se nenudí.

Není tady

 

#52 31. 3. 2006 18:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Šestý smysl nelhal !

aeva1 napsal(a):

Pan,
souhlas, zbytečně se tu litujeme a tlučeme do klávesnice. Tík, tvůj kopanec do zadku je přesně to, co potřebuju.  Škoda, že je jen virtuální. Ahoj Ale, že ses rozohnila, to se mi líbí.

Nevadi mi, kdyz se nekdo lituje,naopak: nekdy je to potreba,  taky se obcas lituju, to vis, nikdo to tak dobre neudela, jako ja smile
Jen mne zlobi, kdyz si z te sebelitosti udela alibi pro vselike podrazy - viz forum rodice a deti - omluvu proto, aby na sobe nemusel pracovat, priznat si svuj podil na tom, co se stalo, neco se naucit a jit dal, aby se mu to nestalo znovu sad

A taky mne zlobi kratkozrake nazirani na vztah. Kdyz se sejdou dva lide, kteri to vidi stejne, je to mozna dobre, ale mozna ne, protoze ten jeden se muze posunout jinam, ten druhy, ukoleban pocatecni shodou a pohodou, zustane stat na miste. A aby bylo jasno, tim, kdo se posune, je pro mne ten, kdo nemysli jen na sebe, ten kdo stoji na miste je ten, kdo nemysli na nikoho jineho nez prave na sebe! Bohuzel ten prvni dela tu fatalni chybu, ze si mysli, ze tu zodpovednost unese na oba a ocekava, ne ze ne, ze ten druhy to oceni. Trestuhodna naivita, ktera casto konci jako zdejsi pribehy...

Jo a jestli potrebujes kopanec realny, prijed smile Chystam se do sve oblibene "bledulkove" prirodni rezervace se pokochat bilymi koberci, pak se muzeme "vykopat" z toho blata vzajemne smile

Upravil(a) Pandorraa (31. 3. 2006 18:39)


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#53 31. 3. 2006 19:29

aeva1
Host

Re: Šestý smysl nelhal !

Pan,
a kde ta rezervace je ?

 

#54 31. 3. 2006 19:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Šestý smysl nelhal !

Sapphire napsal(a):

Pan: Svůj osobitý pohled na věc mᚠodjakživa nebo si se k němu nějak dopracovala? Já jsem zatím v oboru nevěra začátečník,takže se mnou cloumají různé emoce.Nejlépe je vystihuje tento úryvek z jedné knížky,s tím rozdílem ,že já to nedávám najevo.

" Znám jednu ženu,která se svého muže vyptávala  na podrobnosti jeho milostných pletek s jinou ženou.Chtěla slyšet každou maličkost .Bránil se,ale ona to stanovila jako podmínku toho,že spolu zůstanou.Takže jí všechno řekl,od toho,jak se seznámili v baru,po rozhovor ,kterým celý večer začal,až k podrobnému popisu toho,co dělali v posteli.Pokaždé,když chtěl přestat,řekla mu ,, Ne,musíš mi říct všechno.,,Tak jí to řekl.A ona mu za to odpustila.Když se však později milovali a on začal něco dělat ,říkavala mu ",,takhle si jí to dělal?,, Jeho to rozčílilo,ona začala plakat a bylo po milování.Nakonec se sním rozešla ,protože,jak říká,, Nemohla jsem se s ním milovat,aniž bych si připadala jako ta druhá žena.,,    .........Nechutné a hloupé,chcete-li znát můj názor....pozn.autorky

K svemu, jak ty rikas osobitemu nazoru, jsem se propracovala jako vetsina lidi, kteri pochopili, ze svuj zivot maji ve svych rukou, ze za nej zodpovidaji oni sami, nikoliv ostatni.  Jsou veci, ktere na tomto svete sama neovlivnis - podnebi, priroda, politika, ekonomika zeme.... Ale drtivou vetsinu ovlivnis - to, zda si te lide budou vazit nebo s tebou budou zametat. Zda budes sve ziti ridit ty, nebo ti okolo tebe, zda prozijes zajimavy zivot, ci zda te tvuj zivot prevalcuje a srazi na kolena...

Pokud jde o zmineny pribeh - slusny masochismus a nebetycna hloupost obou byla po zasluze potrestana nejspis krachem nejen tohoto jejich vztahu sad


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#55 31. 3. 2006 19:53

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Šestý smysl nelhal !

aeva1 napsal(a):

Pan,
a kde ta rezervace je ?

No prece u nas tongue Ve vychodnich Cechach yikes) Jen prijd POBEJT storstark


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#56 31. 3. 2006 20:07

aeva1
Host

Re: Šestý smysl nelhal !

Jo, u vás je krásně. Abych tě nevzala za slovo. Teda hodně času jsem tam strávila nepříjemně, ještě za komoušů v dětské ozdravovně , 4 měsíce - návštěvy jednou za měsíc . Tak to jsem to tam spíš nesnášela, ale už jsem změnila názor. Pa

 

#57 31. 3. 2006 21:29

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Šestý smysl nelhal !

Jo, u nas je opravdu krasne.... jdu se podivat na reku, chybi ji jeste nekolik desitek centimetru a bude v ulicich... a nahore nad nami pry v noci musi odpustit nadrz... No potes panbuh, pred lety bylo pod vodou pul mesta a na hlavni street jezdily pramice! Jestli se to zopakuje, polovina mesta skonci u psychiatra. Sakra prace!


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#58 1. 4. 2006 19:18

Denisa1
Host

Re: Šestý smysl nelhal !

Terry,

jsi uzasna zenska a zachovala jsi se naprosto dobre. Jsi silna a nenechas si,s prominutim, srat na hlavu. Nenechas se zahnat nevernym chlapem do kouta jenom proto, ze mas deti a tim padem jsi v oslabenejsi pozici. Ale mam pro tebe jednu radu : neres svuj problem tady. Kdyz ti pak nekdo takovy jako Axi napise, ze tim jak jsi se po zjisteni dlouhodobe nevery zachovala, jsi ukazala ze jsi hrozna a ani se manzelovi nedivi, to pak akorat boli. Nenechavej se tu urazet od chlapu co nejspise sami delaji jeste horsi veci nez tvuj manzel a nenechej si radit od Pandorry, ktera ti bude porad dokola opakovat, ze chyba je hlavne u tebe. NENI.
Chyba by u tebe byla, kdyby jsi se po zjisteni nevery zachovala jako ustrasena slepice. A ty kecy, ze intimno a laska jsou dve rozdilne veci, za to si nic nekoupis. To se jako mas utesovat tim, ze milenka ho "jenom" vzrusuje a tebe ma rad? To by ti mohlo pomoci na gynekologii pri vysvetlovani problemu, ze? 
Samozrejme, ze existuje spousta zen, ktere si za neveru manzela mohou sami, ale je taky spousta pripadu, kdy chlap zahne jenom proto,  ze doma je vse OK a funguje to bez problemu. Proste jenom proto, ze se mu chce. A samozrejme 100 % z nich si mysli, ze on neudela stejnou chybu jako Pepa ci Rudla, aby se to "stara domakla", takze proc to nezkusit.
Ja sem zavitam malokdy a stale mene, protoze vim, ze nekdo te tady "podrzi" a pomuze ti to, nekdo tu zase napise neco, co ti muze hodne ublizit. Takze dle meho nazoru je lepsi si dojit popovidat treba s odbornikem, nez nechat rozhodit anonymnimi prispivateli.
A at uz je to, jak uz je to, drzim palce hlavne tem zenam, ktere se NEDAJI a maji svoji sebeuctu. Za sebeuctu nepovazuji, ze nekdo se snazi sveho zahybajiciho partnera pochopit, jak se mi tu budou snazit zase nekteri poradit.

 

#59 1. 4. 2006 19:53

Axi
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 24. 1. 2006
Příspěvky: 2857

Re: Šestý smysl nelhal !

Pandorraa napsal(a):

Axi
no, tady jsi trochu vedle, eset je spis ta jedna z tisice, ktere se vztah podaril, protoze nasla partnera stejne konzervativniho, jako je ona sama.
Kdyz to tak vezmu, taky znam jednu typickou "majitelku", ktera zije v harmonicekem vztahu bez nevery. Jeji muz je totiz desne odjakziva zaneprazdnenej a linej smile a to, z ceho ma nejvetsi hruzu je, ze by se s ni musel hadat. Jo a samozrejme, ma ji moc rad. A to si nedelam legraci, oni patri proste k sobe.
Ale obecne si myslim, ze vetsina techto "majitelek" a "majitelu", jak jsi je nazval, jsou presvedceni, ze jejich vztah je uzaasny prave proto, ze jejich partner je stejny jako oni, nebo je natolik inteligentni, ze dokaze neveru utajit. A to mnohdy desitky let.
A pokud to nedokaze, je to zkratka hajzl, na popraviste s nim!

Jinak obecne musim konstatovat, ze tu nejspis pro stromy nevidite les! Tady nikdo netvrdi, ze partner, ktery kasle na rodinu, na deti, na vztah jako takovy je hrdina a muze si delat co chce. Tady si porad jen stojim za tim, ze nikdo nema pravo vlastnit jineho cloveka. A ohanet se slovy jako: kdyz mne miluje, tak je POVINEN, MUSI, NESMI, LZE, PODVADI, ZRADA...bla bla bla je smesne! Bud ja sama vim, kdo jsem, verim si a vim, ze se bez toho druheho nezhroutim. Jeho odchod mne bude bolet, ale preziju to, nebo jsem jen uboha hracka v jeho rukou. Hrdinska akce, kdy partnera šmiruju, usvedcim, soudim a odsoudim, vyhodim, prosim a odprosuju, zase šmiruju, neverim mu, verim a zase ho vyhodim, cekam, doufam, vyhrozuju, slibuju...... no prominte, ale u nas se rika: jak u blbejch na dvore!
Vsichni ti, kteri se trapi, by si meli uvedomit, ze je to predevsim jejich problem a az  pak mozna i partneruv. Blbe se to posloucha, ale je to tak.
A vubec! Uz mne nebavi to porad donekonecna omilat! Nechte si svuj nazor, smazte se v zarlivosti a utrpeni, mstete se jeden druhemu, hadejte se o deti, chodte k psychiatrovi, ladujte do sebe tfujtablovy "leky", vyhazujte penize za pravniky, placte, skripejte zuby, milujte se a nenavidte! Proc ne, kdyz vam to dela radost???

Ahoj Pan, pokud mají dva konzervativci (nebo konzervativec a lenoch) skvělý vztah, já jim to stoprocentně přeju, o tom tady ale řeč není. Jde spíš o to, co dělat, když se nějakým omylem vezmou konzervativec s liberálem. Podle místních konzervativců je samozřejmě potřeba po liberálovi jít pěkně ostře a srovnat ho do latě. Já se domnívám, že právo na svůj žebříček hodnot mají oba, oba mají právo na přiměřenou toleranci, oba mají právo na svůj volný čas a soukromí. Oba samozřejmě musí hledět na to, aby druhému dělali radost, aby mu neubližovali, aby byli skvělí rodiče společných dětí a aby se o druhého v případě nouze postarali. Pokud bys na popraviště posílala jedny hňupy, kteří jsou nevěrní, když na to nemají (a já s tebou souhlasím), já bych k nim přibalil ještě i ty druhé hňupy, kteří překračují hranici soukromí svého „partnera“ a dělají si zcela nepatřičně nárok úplně na všechno.


Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

 

#60 1. 4. 2006 20:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Šestý smysl nelhal !

Axi,
ja s tebou souhlasim, jen s tim popravistem to byla vice mene citace a alegorie toho, co si asi mysli "majitel" ci "majitelka" v pripade, ze dalsi vztah "praskne".
Ja jsem i v tomhle liberal, nepopravuju ani nahodou, ja se tak maximalne zmuzu na: pujdes sam nebo te mam vykopnout?    reta

Divala jsem se dnes opet na "Pana prilivu", opet mne to dostalo, a tak jsem si rozjimala, jak by se asi chovala vetsina zen na miste Tomovy manzelky. Kdyby se napriklad "provalilo", ze se k nim  manzel vratil, i kdyz jinou zenu miluje stejne silne jako je.... je jen  "dýl"....


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#61 1. 4. 2006 21:10

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Šestý smysl nelhal !

meya napsal(a):

To Pan. zdál se mi sen, ale kupodivu po dlouhé době nebyl děsivý. Klidně jsem se vyspala. Šla jsem prozářeným lesem a nesla na rameni velký kámen, za mnou šla černá velká mužská postava, pak nějací barevní lidé, možná i dítě, nevím. A já si šla a nechtěla se otočit a a pozdravit je, chtěla jsem jen klidně jít. Pak nějaká žena řekla, proč nás nepozdraví a já položila ten kámen do listí a sehnutá jsem se otočila a pozdravila je. Ale ten les byl tak krásný a slunečný. Nebylo to děsivé, byl to jen fakt.
Nečeám odpověď, jen se mi to chtělo napsat.

Ja neumim vykladat sny, ale reknu ti to prvni, co mne napadlo: ten cerny muz v tvych zadech je nejspis nekdo, kdo ztratil tvou duveru, manzel? nema obrysy, nejde s tebou, ale zustava uz za tebou. Nejspis se ho nebojis, protoze i s nim v zadech jdes klidne. Vysla jsi mozna uz ze sve temnoty, jdes prozarenym lesem, neses si nejspis stale nejaky problem, velky kamen.
Ti barevni lide, to je mozna manzelova milenka a jeji blizci, nechces se otocit, nechces je pozdravit, nema potrebu je resit, neni to tva vec, presto to udelas, musela jsi se sice sehnout, ale odlozila jsi svuj kamen. Ten pozdrav  ti neublizil, zbavila ses toho, co te nejvic tizilo, mozna ten kamen byl tvuj strach podivat se pravde do oci... vsechno ma svuj cas, tys musela vyjit z temnoty do slunecneho lesa, nechat muze za zady, mozna uz vis, co je a co neni dulezite....

Nevim, pise mi to samo, ale nedej se ovlivnit pokud mas svoje vlastni vysvetleni smile)


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#62 1. 4. 2006 21:15

iva
♥♥-----
Registrovaný: 1. 2. 2006
Příspěvky: 61

Re: Šestý smysl nelhal !

Pána přílivu jsem neviděla,škoda,seženu a shlédnu.Můj manžel neodešel a myslím si,že jinou ženu stále miluje.Není v mé moci mu v tom bránit,ani mu to nemůžu stále předhazovat.Před rokem mi řekl-fyzicky to skončilo,ale jestli chceš se mnou stále být,dej mi čas,aby to přešlo i jinak.No,zamiloval se chlapec hodně.A přece se ke mne chová pěkně,trávíme spolu volný čas,spolu se staráme o naše děti....Lhala bych,že nemyslím na to,že na pracovišti u manžela,je žena,kterou stále nosí v hlavě a asi i v srdci.Já se snažím chovat tak,aby i po 23 letech manželství to mezi náma nebylo jen chladné přežívání...

Není tady

 

#63 1. 4. 2006 21:17

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Šestý smysl nelhal !

Denisa1
je mi te lito. Nepochopila jsi vubec nic z toho, co jsme ja nebo Axi rekli.


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#64 1. 4. 2006 21:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Šestý smysl nelhal !

iva napsal(a):

Pána přílivu jsem neviděla,škoda,seženu a shlédnu.Můj manžel neodešel a myslím si,že jinou ženu stále miluje.Není v mé moci mu v tom bránit,ani mu to nemůžu stále předhazovat.Před rokem mi řekl-fyzicky to skončilo,ale jestli chceš se mnou stále být,dej mi čas,aby to přešlo i jinak.No,zamiloval se chlapec hodně.A přece se ke mne chová pěkně,trávíme spolu volný čas,spolu se staráme o naše děti....Lhala bych,že nemyslím na to,že na pracovišti u manžela,je žena,kterou stále nosí v hlavě a asi i v srdci.Já se snažím chovat tak,aby i po 23 letech manželství to mezi náma nebylo jen chladné přežívání...

To urcite udelej a podivej se na ten film. Mozna ti pomuze leccos pochopit. Trebas i to, ze tvuj muz miluje i tebe a co vlastne znamena to: jen ji miluji dyl...
Jsi asi bezvadna zenska, kdyz to takhle zvladas, takze to urcite nebude jen "dyl", ale i "stale" smile)


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#65 1. 4. 2006 21:39

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Šestý smysl nelhal !

Terry napsal(a):

Dámy, po pár týdnech nebo měsících sem jen tak nakukuji, před časem jsem tu řešila, jak jste poznaly, že je vám nevěrný.

Nevím, jestli jsem měla přesně nějaké tušení, spíš jsem začala tehdy řešit manželovo chování ke mě (po večerech seděl s notebookem u televize, bavil se se mnou jak z blbečkem, měl přehršle pracovních akcí a snažil se mi cpát názor, že jsou povinné a musí na nich pracovat (podnikové hory s pařbami do tří do rána atd.), začal si "kupovat" oblečení, takže se nám doma začaly množit zřejmě dárky od dotyčné, škoda že mu je nejezdila i prát a žehlit.
Zatímco panáček byl neustále pryč a užíval si, (zpětně jsem zjistila že né každá akce byla pracovní, natož povinná), já seděla doma v kleci, a byla jako služka co obstará domácnost, vypere a sbalí věci na další akci a stará se mu o děti.

Ostře jsem po něm šla, bez studu mu lezla do věcí a do mailu a nakonec na něj uhodila a vůbec toho nelituji, protože už prostě mám jistotu, co je můj muž zač, zpracovala jsem už první tvrdý šok a paradoxně se teď trápím mnohem míň, když mám teď jasno.

O děti, jejich šatstvo a žaludky se starám pochopitelně dál, ale manžela jsem přestala opečovávat úplně a byla chyba, že jsem vůbec kdy přistoupila na takovou roli.
Manžel dostal ultimátum jeden měsíc na to, aby vymyslel jak to provede (respektivě kam se odstěhuje, nejdřív měl tu drzost namítat že pořídil vše jen z jeho platu zatímco JÁ BYLA DOMA), ale pak se uklidnil, najednou se zázračně drží doma a tváří se jako boží umučení.

Toliko můj recept na nevěru - zabalit, vykopat, zabouchnout.

Mějte se krásně, vaše Terryna

Terryno.... no to snad nemyslíte vážně???? Co vlastně od takového razantního řešení očekáváte???? Děvenko, tím, že manžela "vykopnete" tak ho v podstatě vykopnete do náruče potencionální milenky. A věřte tomu, že pokud Vᚠmuž dokáže vydělávat peníze, tak je velice zajímavá lovná zvěř a pokud mu budete prošacovávat osobní věci a "vykopávat" ho z rodiny, tak sama spláčete nad vejdělkem. Nezlobte se na mě, ale pokud Vᚠmanžel k něčemu vypadá a umí vydělat peníze, tak se po svém vykopnutí hned tak podruhé ženit nebude, ale najde přehršli chtivejch utěšitelek. Uvědomila jste si, kolik je na světě kromě Vás volnejch a nezadanajch žen??? Nehledě k tomu, že co jde o děti, může taková zlatokopka začít fingovat selhání antikoncepce:-))) a protože máte svého muže v hrsti jedině přes děti,  udělá milenka, ke které ho vykopnete totéžroll
Chudák chlap


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#66 1. 4. 2006 22:16

Axi
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 24. 1. 2006
Příspěvky: 2857

Re: Šestý smysl nelhal !

Denisa

Tzv. nevěra samozřejmě nemusí znamenat ani nelásku ani neúctu k partnerovi. Možné je dokonce milovat paralelně i více lidí (v mém případě žen). Sex a láska jsou pochopitelně různé věci. Tyhle informace jsou z první ruky, tzv. nevěrný jsem byl. Samozřejmě jsem nebyl tak hloupý, abych to vykládal manželce (miluju ji a chovám k ní úctu) a ona nebyla tak hloupá, aby si hrála na agenta 007 (miluje mě a chová ke mně úctu). Myslím, že jsi ještě nezralá, pokud ti tyhle věci unikají.

Pokud je někdo darebák, který se nestará o děti a chová se ke mně hnusně, nevím, co na tom mění nevěra. Pokud je někdo skvělý partner, který se skvěle stará o děti a miluje mě, opět nevím, co na tom mění nevěra.

No jo, kam bychom přišli, kdybychom se snažili chápat naše tápající partnery, to by tak ještě scházelo. Chápat přece musí jenom oni nás. Hlavně se nedat, to je to, oč tu běží.

Terry by si určitě měla popovídat s odborníkem. Ten odborník jí ale bude velice pravděpodobně říkat věci jako Pan…


Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

 

#67 2. 4. 2006 0:16

Denisa1
Host

Re: Šestý smysl nelhal !

CHUDÁK CHLAP? Ja si to nemyslim, jestli se do vami popsane situace dostane, tak DOBRE MU TAK.  Jen at si ho "nabrkne" nejaka zlatokopka a selze ji antikoncepce. Ja mu to ze srdce preju. Bude mit, jenom to co chtel.
Jestli-ze se vzpamatuje a zacne sekat dobrotu, tak bych mu (dle situace) odpustila. Ale pokud ne, tak at si jde za svym stestim, protoze to totiz bude hlavne STESTI i pro Terry. Nechavat si neverneho manzela jenom proto, abych si zajistila urcity zivotni standart, to je totiz dle meho nazoru ztrata sebeucty. A znam hodne pripadu, kdy manzelka bud kvuli majetku, nebo kvuli detem, vyrval neudelala a tak si dotycny dal delal co chtel, prave proto, ze mu to bez vetsich problemu proslo.

 

#68 2. 4. 2006 0:32

Denisa1
Host

Re: Šestý smysl nelhal !

Axi,

nevěra neznamená nelásku a neúctu k partnerovi? Lhát, zapírat, zastírat, utíkat, skrývat se, strkat ho jinam, nakazit ji, zklamat ji, ublížit ji, to znamená úctu? Asi na nevěru musí mít oba naprosto stejný názor, tzn. oba si zahýbají a je jim jedno co dělá v této oblasti partner. Pokud jim to tak vyhovuje, tak je vůbec neodsuzuju. Pro mě tento model manželství je naprosto nepřijatelný.
A žena si má říkat - je to skvělý otec, dětem se věnuje a tím pádem je všechno v pořádku, tudíž proč bych mu nějaký ten záskok neodpustila. Hlavně - všechny víme, jak se chová tatínek co má paraelní vztah, že???
No, nevím jestli takovýchto tolerantních žen najdeš více. Hlavně neodsuzuj ty, co tak tolerantní jako tvoje manželka nejsou. Třeba tvoje manželka není tolerantní nebo velkorysá, možná že je jenom naivní nebo hloupá nebo submisivní nebo líná něco měnit. Ale to tu nezjistíme.

 

#69 2. 4. 2006 1:51

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1954

Re: Šestý smysl nelhal !

Už tu dlouho pouze čtu a nepíšu, prozatím jsem neměl důvod. Pan a Axi to vůbec nemyslí špatně, jen to neodpovídá většinovému pojetí partnerství. Mně oba dva hodně pomohli v tom, jak se na věc dá podívat i z jiného úhlu, než je zažitá a téměř všemi obhajovaná představa. Rozhodně to neznamená, že s oběma stoprocentně souhlasím, to jednoduše nemohu, opravdu nejsem až takový liberál.

Deniso1, trochu s Vámi souhlasím, jen si dovolím podotknout, že těmi podvedenými mohou být i muži. I oni (není-li to právě Axi a jemu pár podobných vyzrálých jedinců, možná až bych řekl přezrálých... Axi, promiňte) cítí bolest a smutek, i oni mají svoje srdce a i oni pak trpí při poznání něčeho tak nehezkého, jako je nevěra partnerky. Pandorraa argumentuje slovy ZRADA, POVINEN, SMÍ, MUSÍ... - jen bych si k tomu dovolil malý dovětek: nikdo NIC nemusí, ale POUZE v případě, že se nezavázal!! Pokud jednou podepíšu jakousi smlouvu (a tím je uzavření manželství také, stejně jako například smlouva obchodní), tak jsem se sám a DOBROVOLNĚ zavázal tuto smlouvu dodržovat - to znamená, že jsem POVINEN se podle této smlouvy chovat, MUSÍM dodržet její ustanovení, SMÍM dělat jen to, co mi smlouva nezakazuje, případně dovoluje a koneckonců i ZRADÍM smluvního partnera, pokud body smlouvy nedodržuji. Zároveň jsou většinou v každé smlouvě ustanoveny sankce pro případ porušení dohodnutých a PŘEDEM DOBROVOLNĚ schválených pravidel.

Axi,
Jestli nedodržuji předem dohodnutá a oběma stranami dobrovolně odsouhlasená pravidla, tak zkrátka a dobře musím počítat s určitými následky, v tom snad se mnou jistě budete souhlasit..


Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

 

#70 2. 4. 2006 9:49

Axi
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 24. 1. 2006
Příspěvky: 2857

Re: Šestý smysl nelhal !

Klokane, pokud si dobře pamatuju, tak jsem se zavázal stát při manželce v dobrém i ve zlém. A to samozřejmě dodržím. A nepotřeboval bych k tomu ani ten papír, ten beru spíš jako určitou jistotu pro děti. Dokonce si myslím, že ten papír je na škodu věci, lidé se už nesnaží. Pokud má být součástí smlouvy, že člověk už nesmí nikdy milovat nikoho jiného, mělo by být součástí smlouvy i to, že se žádný z partnerů nepřestane snažit a nezastaví se ve svém růstu, chová se vždy slušně s úctou a mile. Nechová se k partnerovi jako k dítěti a jako k majetku. Jinak to totiž nedává smysl. Pokud má platit A, musí platit i B. Zužování této smlouvy pouze na věrnost je zjednodušování, které jde za hranici smyluplnosti.

Vezměte si třeba semetriku Denisu, být nějakým omylem jejím partnerem, jaké mám asi možnosti: rozejít se a velice pravděpodobně přijít o děti, mít nějaký paralelní vztah, odejít do vnitřní emigrace. Co byste zvolil?


Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

 

#71 2. 4. 2006 10:58

kačaba
♥♥-----
Registrovaný: 22. 3. 2006
Příspěvky: 41

Re: Šestý smysl nelhal !

Axi napsal(a):

Klokane, pokud si dobře pamatuju, tak jsem se zavázal stát při manželce v dobrém i ve zlém. A to samozřejmě dodržím. A nepotřeboval bych k tomu ani ten papír, ten beru spíš jako určitou jistotu pro děti. Dokonce si myslím, že ten papír je na škodu věci, lidé se už nesnaží. Pokud má být součástí smlouvy, že člověk už nesmí nikdy milovat nikoho jiného, mělo by být součástí smlouvy i to, že se žádný z partnerů nepřestane snažit a nezastaví se ve svém růstu, chová se vždy slušně s úctou a mile. Nechová se k partnerovi jako k dítěti a jako k majetku. Jinak to totiž nedává smysl. Pokud má platit A, musí platit i B. Zužování této smlouvy pouze na věrnost je zjednodušování, které jde za hranici smyluplnosti.

Vezměte si třeba semetriku Denisu, být nějakým omylem jejím partnerem, jaké mám asi možnosti: rozejít se a velice pravděpodobně přijít o děti, mít nějaký paralelní vztah, odejít do vnitřní emigrace. Co byste zvolil?

Axi, vaše slova mě nadchla.I  muj muž se před 23 lety zavázal, že při mě bude v dobrém i zlém.A to samozřejmě nyní nedodržel, když jsem závažně onemocněla, našel si jinou zdravou ženskou a mě poradil pokud budu mít problémy, a si seženu pečovatelku.Moje slova, že nemoc mohla potkat jeho a já bych cítila povinnost být mu po boku a ošetřovat ho, nebral, prý kdybych našla zdravého chlapa, šla bych taky.Jeho názor.
Vzhledem k nemoci, jsem byla ochotna i nevěru prominout, ujet může každý, ale on o nějaké smiřování nestojí, odchází daleko a to jenom proto, aby nemusel nic řešit.Odchází, ne za milenku, ale za příbuznýma.Skoro v 50ti letech začíná s holým zadkem, ale tvrdí, že je šastný.
Chápu, že jsme kvůli mé  nemoci museli omezit spoustu aktivit, ale to mi přece dneska nemůže nikdo vyčítat.

Není tady

 

#72 2. 4. 2006 11:05

aeva1
Host

Re: Šestý smysl nelhal !

souhlas  Axi /kromě hodnocení Denisy, kterou neznám/, představa, že se ve dvaceti "upíšete" někomu a ten druhý vás má jasné, to je šílené. A to pro všechny, kdo mě neznají: jsem podváděná manželka. Takže, podle
Klokana můj muž nedodržuje smlouvy. Ale to si pak můžete vzít Klokane ve 20 hezkou , milou a ona vám může hodně zpohodlnět a stát se tlustou, protivnou .....Jasně, že je něco jiného, když partner onemocní nebo se stanou jiné pohromy, které neovlivní, pak stojím při něm. Ale v mém okolí je hodně párů, kdy se jeden přestane snažit /tím nemyslím, že už nevypadá jak ve dvaceti, stárneme všichni/ a myslí si, že ten druhý ho bude stále stejně milovat. Tak to nefunguje.
Jinak Axi, nevím jestli si pamatuješ něco z mých výlevů, ale dobrá /?/ zpráva. Manžel podepsal rozvod. Stále spolu komunikujeme celkem slušně, ale stejně to nikdy nerozdýchám. Škoda , že není nějaká smlouva, která by mi zaručila, že mě nikdy nepřestane milovat.
Jo a včera jsem si koupila kolečkové brusle. Tak snad se na nich nezabiju, naštěstí dcera má stejně velkou nohu, tak nebudou jenom ležet.
Ahoj Eva

 

#73 2. 4. 2006 11:57

aeva1
Host

Re: Šestý smysl nelhal !

Kačabo,
to mě mrzí, musí to být strašné zklamání, když tě chlap po tolika letech nepodrží, když ho opravdu potřebuješ. To je slaboch.
To já vím, že můj m by mě takto nikdy neopustil. Určitě by mě podváděl, ale neopustil by mě a stál by při mně. Přesto se teď rozvádíme.
Ale nevěř tomu, že tvůj m je štastný, určitě je mu velmi zle z toho , jak se zachoval. Nevěřím, že je mu to jedno. Zkus se netrápit , určitě mᚠi jinou rodinu než jeho. Buď silná, stejně si nakonec člověk musí pomoct sám.

 

#74 2. 4. 2006 12:10

Gita
♥------
Registrovaný: 25. 2. 2006
Příspěvky: 22

Re: Šestý smysl nelhal !

Axi,

vždy se snažím porozumět tomu, o čem píšete Vy a Pandorraa, a snažím se, vzít si vaše slova k srdci.

Jsem v situaci, kdy jsem byla podváděna, muž se vrátil, pokoušíme se nyní vztah slepovat, je to pěkná fuška, ale oba věříme, že to ustojíme...

Po Vašem příspěvku:
...."Pokud má být součástí smlouvy, že člověk už nesmí nikdy milovat nikoho jiného, mělo by být součástí smlouvy i to, že se žádný z partnerů nepřestane snažit a nezastaví se ve svém růstu, chová se vždy slušně s úctou a mile. Nechová se k partnerovi jako k dítěti a jako k majetku. Jinak to totiž nedává smysl. Pokud má platit A, musí platit i B."...
mi začalo vrtat v hlavě, jak to vlastně ve Vašem partnerském vztahu funguje. Proč jste vlastně Vaší paní, o které jste, myslím, vždy psal velmi hezky, začal být nevěrný? Protože, jak jste uvedl nahoře, se přestala snažit, zastavila se ve svém růstu, nechovala se slušně s úctou a mile, chovala se k Vám jako k dítěti a majetku? Nebo proč?

Prosím, abyste můj příspěvek nebral jako útok!!! Opravdu mě to jen zajímá a budu ráda, když mi odpovíte. smilehjarta

Není tady

 

#75 2. 4. 2006 12:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Šestý smysl nelhal !

kačaba napsal(a):

Axi, vaše slova mě nadchla.I  muj muž se před 23 lety zavázal, že při mě bude v dobrém i zlém.A to samozřejmě nyní nedodržel, když jsem závažně onemocněla, našel si jinou zdravou ženskou a mě poradil pokud budu mít problémy, a si seženu pečovatelku.Moje slova, že nemoc mohla potkat jeho a já bych cítila povinnost být mu po boku a ošetřovat ho, nebral, prý kdybych našla zdravého chlapa, šla bych taky.Jeho názor.
Vzhledem k nemoci, jsem byla ochotna i nevěru prominout, ujet může každý, ale on o nějaké smiřování nestojí, odchází daleko a to jenom proto, aby nemusel nic řešit.Odchází, ne za milenku, ale za příbuznýma.Skoro v 50ti letech začíná s holým zadkem, ale tvrdí, že je šastný.
Chápu, že jsme kvůli mé  nemoci museli omezit spoustu aktivit, ale to mi přece dneska nemůže nikdo vyčítat.

Kacabo, ted jsi presne vystihla meritum veci smile To, ze se tvuj muz angazoval i jinde, to je bolestive, ale resitelne. Zdaleka se te to nedotyka tak, jako ze neunesl tihu sve zodpovednosti vuci tobe a opustil te prave v dobe, kdy ho nejvic potrebujes! Presne tim a jen tim porusil smlouvu, kterou jste spolu pred triadvaceti lety uzavreli. A za to si taky zaslouzi politovani, je to slaboch a ubozak!

Aveo, nikdy nerikej nikdy smile

Pokud jde o Denisu a ostatni, kteri haji sve svate pravo na telo a myslenky toho, jenz se jim kdysi "upsal" - rikam upsal, protoze takove chovani mi skutecne pripomina smlouvu s dablem - tak si jen myslim, ze jejich mysleni je proste jen omezene na uzke chapani vztahu. Tady vubec nejde o zadny liberalismus ci nevsimavost. Vubec mi neni jedno, s kym muj partner spi. Ale pokud to nebudu jen ja, prvni nad cim se zamyslim bude, proc to nejsem jen ja. Dostanu-li se do situace zeny, kterou muz zneuziva, lze ji a ma ji takzvane "jistou", urcite nebudu plakat a narikat, ze mne zradil. Reknu si, ze jsem pekna husa, ze jsem to dopustila a podivam se na sebe a pak i na partnera "jinyma" ocima, nejspis ho pak vykopnu. A verte, ze budu daleko duslednejsi nez vetsina tech zdejsich ochrancu svate dohody. Pokud se totiz presvedcim, ze muz ke mne nechova uctu a nevazi si mne, zbavim se ho, i kdybych s nim mela cerstva patercata! A aby bylo jasno - zbavuji se partnera, nikoliv otce deti, tim zustava porad a ja mu to nikdy nebudu znemoznovat ani zneprijemnovat. Zalezi jen na nem a jeho lidskych kvalitach, jak to ustoji. Kdyz neustoji, jeho problem. O deti by se mozna nestaral ani v manzelstvi a jako otec by stal asi stejne tak za houby jako partner.
Pokud se ale stara o rodinu a ja zjistim, ze jen proste potkal dalsiho cloveka, ktery ho necim obohacuje a obdarovava, nemam pravo delat ublizenou a zrazenou. Je to pak zase o mych kvalitach, jak to vyresim. Muzeme se jako dva slusni a rovnopravni lide rozejit, muzeme spolu dal zit, oboji je spravne.
Pokud tohle nekdo nechape, je mi ho lito, protoze stale jeste nevi, co je laska. Ta totiz predevsim dava, nikoliv bere. A kdyz dava, tak rozhodne ne ultimata.


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů