Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 30. 3. 2006 8:17

lelyla
♥♥♥----
Místo: kolem Zlína

Chůva v akci

Tak včera jsem sledovali tento nový program na Primě. Odhodlala jsem se k odvážnému kroku a přizvala jsem k pořadu i svého sedmiletého syna. A myslím, že jsem udělala dobře. Je zajímavé pozorovat jak to chodí i  v jiných rodinách....u sebe totiž většinou to řešení nevidíte, tak jako u druhých...tyhle rodiče snad pochopili kde je chyba, otázkou zůstává jestli jim to vydrží...

A právě proto jsem chtěla , aby se na to díval i můj malý:-) je to docela pohodové dítě, ale občas jako správný kluk si taky zazlobí...většinou mi pak vyčte, že na něj zakřičím....a já mu vždy opakuji, víš jednou v klidu, podruhé v klidu, ale potřetí už se neudržím....a i mě jako tu paní včera tohle mrzí.... takže snad tyto pořady dají i něco mě....

Líbilo se mi i že malý zkoušel rozebírat proč se děti tak chovají, bavili jsme se o tom jak by to mělo být správně...

Tohle, co se odehrávalo v této rodině se odehrává občas i u nás, ale ne v takové míře....taky zbytečně zařvu, když nemusím, ale nespravedlivá k dětem nejsem...mám jen jedno, takže lásku prozatím rozdělovat nemusím....

Není tady

#2 30. 3. 2006 8:51

pavli
♥♥♥♥♥--
Místo: Valmez

Re: Chůva v akci

taky jsem se včera dívala, občas o sobě trošku pochybuju, zda jsem správná matka a tedy musím říct, že po tomhle už pochybuju míň :-)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;104/st/20070315/n/Karin/dt/-6/k/8568/age.png

Není tady

#3 30. 3. 2006 9:05

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

z té poslední části, kterou jsem viděla jsem zjistila, že jsem příšerná matka...smile

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#4 30. 3. 2006 9:11

lelyla
♥♥♥----

pavli napsal(a):

taky jsem se včera dívala, občas o sobě trošku pochybuju, zda jsem správná matka a tedy musím říct, že po tomhle už pochybuju míň :-)

Tak já jsem taky dospěla k podobnému závěru.....ale na druhé straně jí chápu...rozdělit se mezi čtyři děti...sama nevím zda bych to zvládla....lépe...

Není tady

#5 30. 3. 2006 9:40

Megan
♥♥-----

Dívala jsem se, ale unikl mi začátek. Štěstí, že pochopili pravidla a chtějí to změnit, kéž mají dostatek vůle a sil!!!!   Taky někdy vybuchnu, ale jsou to vyjímky, pak si říkám, kdyby mě někdo viděl jak tady řvu, to by se pobavil. 

Fyzické tresty jsou na nic, dítě pak bije jiné děti.  Jak to může někdo nechápat?   To myslím všeobecně, ne rodinu z tv. Dítě má posloucht z rozumu ne ze strachu. Kdyby fyzické tresty fungovaly, měli by hulváti nejlépe vychované děti.

Za to mateřská láska by měla být přítomna. Syn ví, že mi může říct všechno a taky si nechá spoustu věcí vysvětlit, prostě komunikace je zásadní.  Když třeba neuklízí po sobě nebo se neučí, zakážu mu to, co má nejradši, než se dá dohromady.

Taky jsem syna přizvala, aby se díval, pořad chválím, chce to rozšiřovat národu obzory.   par

Není tady

#6 30. 3. 2006 12:24

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Obdobně, i u nás syn viděl, nebylo to plánované ale ještě byl u televize, když viděl jak jsou tam kluci bití, měl z toho šok, bylo vidět že ho to teda vyděsila, uvidíme jestli si z toho něco odnese náš kluk,
rodina vypadala že je silná, taková prezentace na veřejnosti, to musí chtít kus odvahy a touhy chtít změnu, snad jim to vydrží.

Mája

Není tady

#7 30. 3. 2006 12:49

pavli
♥♥♥♥♥--
Místo: Valmez

já si nemyslím, že by fyzické tresty byly nanic :-) nemyslím samozřejmě ty bolestivé, ale pro malé dítě je plácnutí přes zadek to nejpochopitelnější...
jinak mi přišlo příšerný to věčný řvaní, nevím, zda to tak bylo je sestříhané, ale vypadolo to, že tam nic jiné než řev není.
Frigo, netuším jaká jsi matka, ale manželka jsi zřejmě příšerná :-)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;104/st/20070315/n/Karin/dt/-6/k/8568/age.png

Není tady

#8 5. 4. 2006 20:27

Lucy
♥♥♥♥♥♥-

Koukám na prvních 20 min. tohoto pořadu, viděla jsem i jeho první část, ale tohle je tedy síla. Ta matka si těch dětí vůbec nevšímá a synáček se v šesti letech neumí ani oblíct. No nevím. Přesně jak říká chůva.... Ty děti potřebují, aby si jich matka více všímala a ne aby hladila kočku a lebedila si na gauči.  Jo... a občas bych toho malýho pěkně propleskla. Takovou jednu výchovnou.....

Upravil(a) Lucy (5. 4. 2006 20:28)

Život je jen zavření a otevření očí, záleží jen na Tobě, co v tom krátkém okamžiku uvidíš.

Není tady

#9 6. 4. 2006 7:32

lelyla
♥♥♥----

tak včera jsem se nedívala....někdo to prosím shrňte:-)

Není tady

#10 6. 4. 2006 8:34

Petina
♥♥♥♥---

Včera jsem se taky dívala poprvé na chůvu v akci. Byla tam matka, která vychovává sama dvě děti. Kluka (6 let) a holčinu, té bylo asi dvanáct, nebo tak nějak. Vše se točilo kolem kluka, holka žárlila, tak ho provokovala, kluk byl naprosto příšernej. Dokonce křičel na svou matku, "ať drží hubu". Celý den jen nadával, válel se, práskal s dveřmi, skákal .... Děs běs. Ale souhlasím s chůvou, že za to všechno (to je jasné), mohla matka dětí. Ta jen nečinně přihlížela, jak se děti řežou a nic nedělala. Docela mě zděsilo, že děti neměly doma ani kostky (u kterých si potom později kluk hrál a perfektně se zabavil), pohádkové knížky, papíry, pastelky, vodovky, .... hrůza. Kluk byl sice hyperaktivní, ale právě proto s ním měla matka dělat různé takové aktivity, aby ho zabavila a to nedělala. Určitě jim to moc prospělo, ale jde o to, jestli si to matka uvědomila a bude se podle rad řídit.

Není tady

#11 6. 4. 2006 8:46

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Nebude-aspoň mi tak připadala.

Není tady

#12 6. 4. 2006 9:57

Petina
♥♥♥♥---

Mně tak právě, bohužel, taky připadala.

Není tady

#13 6. 4. 2006 10:02

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlínský kraj

taky se mi zdála, že spíš čekala, že ji politují a vinu hodí na toho kluka.... ale co od těch dětí chce, když si jich ani nevšimne?

Není tady

#14 6. 4. 2006 10:33

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Řekla bych, že rezignovala krapet na život, který si asi představovala trošku jinak a hiperaktivní děcko
jí udělalo největší čáru přes "rozpočet"..   
Nevím, sama sourozence nemám, ale moje děti se navzájem provokují velmi často, nejraději, když přijde
tatínek domů z práce, tak to rozjíždějí a byla jsem uklidněna svou tetou, která je ze čtyř dětí, že je to naprosto normální a když vypráví, co si dělala s mým otcem, tak jsem docela (zatím) v klidu. Nevím, proč bych
měla řešit a zasahovat do jejich vzájemných provokaček...    Nejspíš jsem teda asi divná. Mého drahouška to přivádí k šílenství.. smile

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#15 6. 4. 2006 11:43

lelyla
♥♥♥----

Mé sluníčko naštěstí není hyperaktivní jen hodně upovídané:-) Někam jedeme a než snesu věci z prvního patra k autu tak všichni kdo jsou venku ví kam přesně vyrážíme:vissla:

Není tady

#16 6. 4. 2006 11:48

Káča
♥♥♥♥♥♥-

To znám, všichni ví, jak se celá rodina jmenuje, včera v obchodě seznamovala neznámé lidi s tím, že tohle (vložky) má maminka na pipinku.... Hrůza, tolik ostudy, ale jí to přijde normální. Je šíleně hyperaktivní a musím souhlasit s tím, že je třeba se takovému dítěti holt zvýšeně věnovat a vymýšlet neustále nějaký program. Je to vysilující pro rodiče (hlavně maminku), ale dítě jsme přece chtěli, hlavně, že je zdravé a zvídavé (aspoň ta naše).

Není tady

#17 6. 4. 2006 14:06

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Včera jsem na pořad "Chůva v akci" nechala koukat i dvě starší děti (8 a 12 let). Nevím jestli to bylo výchovný, každopádně seděly jak zařezaný a ihned po zkončení pořadu šly samy bez upomínání do postele. Řekla bych, že to s nima trochu otřáslo a v něčem se i viděli. Např. to, že starší dcera provokuje mladsího bráchu se u nás taky děje apod. Tak měly trochu nastavený zrcadlo...

Iveta X

Není tady

#18 7. 4. 2006 18:20

jajkaaaa
Host

Moje dcera (15 let) s námi koukala na Chůvu tento i minulý týden. Minulý týden jsem byla nadšená, chůva i rodiče to zvládli skvěle. Tenhle týden jsem na rozpacích, nezdálo se mi třeba to, že chůva vybalila nové kostky, nové kazety, apod. Novými věcmi není problém zabavit třeba i hyperaktivní dítě, ale to matka určitě nemůže každý týden kupovat. Čekala bych spíš (už vzhledem k materiální situaci rodiny), že mamince ukáže práci s nějakými běžně dostupnými pomůckami-čtvrtky, pastelky a tak. A docela mě dostala reakce mé  dcery, která se zlobila, že všechno se točilo jenom kolem syna, ten vše dostal, všichni se mu věnovali, všichni se mu snažili přizpůsobit a jak se prý asi cítila ta starší holka, která kromě rady, že musí bráškovi ustoupit- on je přece ještě malý- navíc nic nedostala a musela být jen rozumná.  Takže tahle chůva byla asi dobrá, ale pro mě to nebylo moc přesvědčivé.

#19 7. 4. 2006 19:46

ctyr,listek
♥♥♥♥---

No,já si myslím,že to bylo sestříhaný a tý holčičce se taky určitě věnovaly.Ale téma byl ten kluk,tak se zaměřily na něj.A s těma hračkama-zaráží mě,že matku od dvou dětí musí učit,jak si hrát(že jsou pastelky,kostky,.....)A jak se divila,že kluk poznává barvy?A že vydrží u pexesa,atd!!!To si s ním těch šest let nehrála a nechala je vyrůstat jak dříví v lese??Nechcu ju nějak urážet,ale nikdy by mě nenapadlo,že hraní není samozřejmost hmm

Upravil(a) ctyr,listek (7. 4. 2006 19:47)

Není tady

#20 13. 4. 2006 10:39

Zuzík
Host

Včera jsem se dívala na další díl.Malá holčička,asi 5 letá terorizovala celou rodinu a byla fakt na zabití.Maminka měla ještě 4měsíční mimino,ale zezačátku byla i dotčená,když jí chůva naznačila,že je to její vina,jak malá vyvádí.Chůva byla opravdu taktní a ukázala mamince,že není vůbec důsledná,holka nemá žádný pevný řád,nechodí ven mezi děti.Během toho týdne šla malá do školky,kde se jí moc líbilo,doma musela pomáhat v kuchyni a s miminem.Chůva si ji úplně získala a když odcházela,tak malá moc plakala.Za ten týden se malá úplně změnila a maminka taky,uznala svoje chyby.Bylo to super.Tahle služba s chůvou,by měla být placená a volně dostupná všem maminkám,které jsou v koncích s výchovou.

#21 13. 4. 2006 14:33

ctyr,listek
♥♥♥♥---

Škoda,že to nebylo před 6 rokama.To by bylo na co koukat.U nás by si zobla big_smile Zatím,co jsem viděla,tak většinou šlo o selhání matkyJsem zvědavá,jestli tam bude někdy rodina s hodnýma dětima a s jedním nezvladatelným? Zatím to vypadá,že všechny mámy,co mají problémy s výchovou,za to můžou,ale vždycky to tak není.

Není tady

#22 13. 4. 2006 22:10

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Já si myslím, že má smysl upozornit dospělé na jejich chyby, na rozdíl od dětí si je lépe uvědomují a mohou jim předcházet. Pro mnohé to bude zřejmě jediné seznámení s výchovnými postupy. Někteří berou rodičovství jako samozřejmost a opakují často styly výchovy, které sami zažili, číst literaturu je jim cizí. Nenašla jsem v postupech chůvy žádný rozpor s mým milovaným odborníkem na výchovu dr Matějčkem.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#23 26. 4. 2006 20:45

lelyla
♥♥♥----

Tak jsem se právě dodívala na další díl Chůvi v akci.....takto rozmazlené děti, hlavně to dvouroční jsem tedy ještě neviděla. Absolutní chyba maminky a tatínek se jen vezl....páté kolo u vozu.

Není tady

#24 26. 4. 2006 21:10

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Lelyla: No byla to síla, to je fakt. Já mám štěstí, že dítě mám hodné a vždycky se smíchem říkám, že díky zkušenostem s výchovou psů se mi daří vychovávat i dítě (snad). Ono to je totiž oboje nejen o lásce, ale taky o důslednosti.

Není tady

#25 26. 4. 2006 21:33

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Co když ho maminka k dětem moc nepustila? A on si zvykl...funguje tam ještě babička a to je pro chlapa vražedná kombinace

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí