29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ted jsem četla na celysvet jestli se může očkovat štěně v 5 týdnech a5dnech,asi kupovaný od množitelů.Opravdu jsme tak naivní a nebo je to některým jedincům jedno?Tady nejde o peníze ale o to jaký to je tvor který prodá tak brzo psa,který má být ještě u matky.To vypadá,že paní potřebuje psa aby byla in.Rozjedte diskusi díky.Jsem opravdu tzv.vytočená.Koupit si psa v 5-ti 6-ti týdnech?Proč ne?
Není tady
To bude množitel, protože chovatelské kluby mají ve stanovách minimálně do 6 týdnů u feny...lidi mají pocit, že psa bez papírů dostávají levněji, ale ono to štěně je většinou levnější jen o tolik, kolik množitel ušetřil za očkování a odčervení.
Není tady
koupila jsem pejska ve 12 týdnech a jsem široko daleko výjimka....většinou se pejsci prodávají mladší
Není tady
jindrabar napsal(a):
Ted jsem četla na celysvet jestli se může očkovat štěně v 5 týdnech a5dnech,asi kupovaný od množitelů.Opravdu jsme tak naivní a nebo je to některým jedincům jedno?Tady nejde o peníze ale o to jaký to je tvor který prodá tak brzo psa,který má být ještě u matky.To vypadá,že paní potřebuje psa aby byla in.Rozjedte diskusi díky.Jsem opravdu tzv.vytočená.Koupit si psa v 5-ti 6-ti týdnech?Proč ne?
My jsme si privezli stendo, kdyz mu bylo 6 tydnu (presne v ten den). Nemeli jsme s nim problemy, jedlo samo a ani neknouralo.Akorat nebylo ockovane, takze 14 dni jsme s nim stravili doma. Cetla jsem, ze idealni vek pro odstaveni stenete od feny je 8 tydnu.
My jsme koupili stendo v desatem tydnu. Mel uz dve ockovani, na treti jsme sli hned nejak do tydnbe od koupe a jelikoz jsem ho potrebovala vyvezt za hranice, dostal rovnou na moji zadost i ockovani proti vztekline. Takze o tyden driv. Nic spatneho na tom nevidim
Není tady
Dito já taky nevidím nic špatného na očkování dříve,ale zaráží mě prodej štěněte v 6 týdnech.Ta paní píše,že si pro pejka jde v 6 týdnech,ju?
Není tady
jindrabar napsal(a):
Dito já taky nevidím nic špatného na očkování dříve,ale zaráží mě prodej štěněte v 6 týdnech.Ta paní píše,že si pro pejka jde v 6 týdnech,ju?
aha
no to je brzo. Od sesteho tydne ano, ale do sesti urcite ne. Mozna tak leda by se jednalo o stendo bez matky, odstavene uz na umele vyzive od narozeni
Není tady
Paní psala,že majitelé dávají vždyv6 týdnu štěnata a nic se nestalo.Kdo ví?Ale do toho bych nešla,raději bych se podívala jinde.Vždyt se všude píše 8 týden.Ale nemám zkušenosti s takovým prckem,my brali psa v 10 týdnu.A stejně se mi zdá malý a mám strach at se mu nic nestane.
Není tady
Podle chovatelského řádu lze prodat ve věku od 49dnů, tj. od 7týdnů, jinak jim hrozí postih. Na druhé straně CMKU na to kašle, kontroly nedělá, hlavně že platíme poplatky za kde co od krytí, po průkazy původu. Děs běs.
Lidi, co prodávají štěňata dříve, jsou prostě u mně prasata. Potřebují se rychle štěňat zbavit, aby neplatili očkování a odčervování, krmení, nemuseli se o mimina starat a ty pak uvolnili místo další mimískům. Na prodejně jsem se nejednou s takovým štěnětem setkala. Je to hnus.
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že ideální je prodej mezi 7 (ukončeným) a 10týdnem. Později si už mímo špantě zvyká, i tady platí kuj železo, dokud je - v tomto případě mladé Jsou plemena, kde je lepší spíše ta spodní hranice, třeba plemeno,k které chovám já, psi jsou dominantní a vystrkávání růžků se projevuje hodně brzy a potřebují od malinka sólo výchovu, ne v tlupě.
Jo a firmy, které provádějí výkup štěňat - pro bůhvíjaké účely - berou štěňata nezřídka i ve 4 týdnech
Není tady