Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 29. 3. 2006 21:19

Jaru
Host

matematika

Setkal se někdo s tím, že by se děcko dost slušně učilo a na matematiku bylo prostě jak mimozemšťan? Dcera je na střední a opakuje prvý ročník právě proto, že ji matematika do hlavy neleze. Už ji platíme doučko, ale jaksi výsledek nulový, tak jak opět ji nechají propadnout, to bude konec. Tak šla o rok později do školy, je podzimní, takže ji bude letos 18 a to už ji nikdo asi nedonutí znovu začít něco jiné a tak bude nakonec jen se základkou? Jinak měla dvě trojky. Už nevím jak to řešit.

#2 29. 3. 2006 21:59

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: matematika

Tak mrkni na téma Dys...Má ho vaše dítě? Dítě může být i dyskalkul. Přihlaste se do psychologické poradny, tam to zjistí.

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 29. 3. 2006 22:24

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Jaru
dis, nedis...prostě s doučkem by to mělana 4 zvládnout...nechci tu teď až tak rozebírat jestlidoučující je kvalitní, nebo jestli dcera až tak doučování chápe...,je jí 18, u by měla či mohla vědět co chce, a ať je jí matika  vzdálenějí než španělská vesnice, prostě na tu 4 to do sebe musí nakropit...zkus jí sama i vyzkoušet...nakonec, kdyby o opravdu nešlo, jsou střední školy(nevím na jaké je teď). kde je matiky minimáln- nechci tu cosi propagovat - ale třeba zemědělská, tam se učí o zvířátkách, květinkách......klid, já jsem taky v šoku z výsledků našho synka...taky prvák, ale prima na osmiletém gymplu...

Není tady

#4 29. 3. 2006 22:29

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

dcera na zš z matiky propadala, dostal a se na učňák, kde matiku najednou z ničeho nic začala dělat na jedna. Šla na nástavbu, maturovala z matiky za dvě, dělala z ní i přijímačky na vejšku.... Myslím, že je to o učiteli.

Není tady

#5 30. 3. 2006 6:06

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

myslím, že potřebuje opravdu názorné příklady a počítat a počítat. Dcera na matiku taky nebyla, na základce trojka, pak jsem to vzala do ruky a začali jsme počítat. Každý den. Koupila jsem Belouna a počítali všechny příklady, obě. Pak šla dělat přijímačky a ¨byla druhá . Teď je na gymplu  matika mezi 2-3, což není nejhorší, i když dvojka by byla lepší, ale co se dá dělat, ten čas na počítat a počítat už tolik není.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#6 30. 3. 2006 10:57

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Jo, slušně se učilo a na matiku mimozemšťan...tak to jsem já. Tedy to jsem byla já...na základce byla příšerná učitelka (sekýrnice, hrozně jsem se jí bála, a nejen já), na střední jsem prolezla jen díky pochopení kantorky, protože jiné věci mi šly a zajímaly mě (jazyky, filozofie...trochu jiná káva)....no pak přišla práce, dítě....pak už taková životní rutina a já zjistila najednou, že i na tý matice něco je....Začala jsem dělat ekonomicko-správní fakultu VŠ a matika má najednou pro mě svoje kouzlo, hlavně je tam super profesor. Už starý pán, ale jak ten umí tenhle mnou nenáviděný předmět uchopit, to já žasnu! Já tedy myslím, že to je za prvé hodně o tom prvním učiteli - o tom, jak dokáže začátečníka-matematika zaujmout a neodradit a za druhé to je o počítání a počítání. Nejdřív pochopit a pak spočítat "pár" pořádných příkladů, až mi to vleze do krve. Jestli máte doučko, tak bych třeba hledala jiný. Spousta lidí dělá tu chybu, že když vysvětlují, tak nenechají studenta, aby se sám nad řešením zamyslel. Oni mu ho předestřou a jeho nic nenutí přemýšlet. Podobný příklad pak ten student zvládne stěží. Tak hodně štěstí - nic nemáte ztraceno wink Jo a ještě ze zkušenosti, když jsem já sama doučovala anglinu. Nejtěžší pro mě vždycky bylo ty děcka zaujmout, jakmile se mi zadařilo, tak jsme měli vyhráno. Oni začali zažívat první úspěchy (namísto těch proher, kterých mívali dost a dost), to je povzbudilo a pak už to šlo.

Upravil(a) Eva36 (30. 3. 2006 10:57)

Není tady

#7 30. 3. 2006 11:08

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

k tomu doučku nebo vůbec k učitelům na matiku - je lepší učitel, kterej neni až tak chytrej. Dcera má učitele, kterej počítá z hlavy násobení dvou trojcifernejch čísel atd... A dcera, která předtim měla stále v matice za jedna a bavila jí - má za tři a neví, která bije. Jemu to připadá primitivní a nedokáže to vysvětlit.
Já jsem zase kdysi měla učitelku, která to měla jen a pouze navrčený a nechápala to sama a tudíž nedokázala vysvětlit...

Podle mých zkušeností je nejlepší někdo mezi. Takže třeba spolužák, kterej to chápe (takhle jsme to dělali s tou naší učitelkou, ale mě matika šla tak já jsem byla ta vysvětlující a vim, že spolužačky byly nadšené jak je to vlastně jednoduchý, když se to dobře vysvětlí) Dceři vysvětluji taky já a to si to už nepamatuju, tak nejdřív nastuduju a pak vysvětluju...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#8 30. 3. 2006 11:47

dzahila
♥♥♥♥---

Na střední jsme měli učitelku megeru.Některý žáky měla ráda jen proto,že uměli a chápali  její oblíbenou matiku.Ale některý žáky nesnášela,nemohla jim ani přijít na jméno a klidně je nechala propadnout a nebo je nepustila k maturitě.Byla strašně zlá a zapšklá.Sice vysvětlovala matiku dobře,ale co je to platný,když se jí studenti bály.Takže i dobří studenti měli špatné výsledky.

Není tady

#9 30. 3. 2006 14:29

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

V 7 na základce odešla naše matikářka na mateřskou.Druhý den přišla do třídy
Polednice a to doslova.Ani nepozdravila,rozdala papíry a psal se test.Další hodinu čarodějnice zahájila výkřikem od dveří : Bože, vy jste blbí jak dlabaný necky!!! A asi to byla pravda.Z 26 dětí mělo 19 za 1 zbytek za dva.Začalo peklo.Zavedla nám odpolední doučování .Tam se neučilo,ale hrálo.Matika fyzika i chemie byla rázem hračka.
Z Polednice se vyklubala profesorka z matfyzu v důchodu.Vydržela s námi do devítky.Musím dodat že za pět neměl nikdo,uměla přihmouřit oči.Zato jedničky zůstaly jen dvě.Přijímačky a střední školu i učňák jsme zvládli všichni.
V devítce už jsme jí milovali všichni a třídní srazy jsme pořádali na její chalupě.

Jaru - nevím jak dcera prospívala v matice na ZŠ,tam možná najdeš vodítko,
buď jí teda matika zásadně nebaví,nebo musí mít hluboké nedostatky už ze základky a tady prostě nestíhá.Taky by to chtělo probrat s profesorem na matiku,třeba to pro ní není vhodný typ školy.Nedalo by se teď ještě někam přejít?
Syn je taky na střední a když byl v druháku,přestoupil k nim do ročníku kluk
kterému bylo 19 let.Možnost tady tedy určitě je i když je jí 18.

Není tady

#10 30. 3. 2006 16:37

Jessie
♥♥♥♥♥--

Na základce jsem měla výbornou učitelku, na střední mám idiota, jakoukoliv dis... nemám. Prostě jen nemám buňky na matiku, ale na jiné předměty - čeština, právo, veřejná správa atd. Může to být také tak. Každopádně zajděte do pedagogicko-psychologické poradny. Jeden kluk od nás má na matiku částečné uvolnění a tak dostává pouze jednoduché vzorové příklady. Minimálně tam nejlépe poradí co a jak

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

#11 30. 3. 2006 17:05

Lenka1
Host

Nevím,ale podle mého názoru se matematika nedá naučit jako básnička.Matematika je hlavně o logickém myšlení a to se vyvíjí hlavně od základů,které se stále rozšiřují.A hlavně také záleží na učiteli jak podá učivo.Chtělo by to ukázat  na nějakých praktických příkladech a možná,že ji to i nakonec zaujme.Tak ať se konečně zadařííí.Ahoj wink

#12 30. 3. 2006 17:23

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

ja byla na matiku mimozemstan na zakladce i na stredni - az do te doby, nez mi muj dobry kamarad zacal doucovat. Mel se mnou trpelivost a hlavne me naucil jedno - matematika neni predmet, ale zabavna hra s cisly, ktere jsou jen logicka hadanka. Je to jako PC - kdyz ho chceme zvladnout, musime premyslet tak jak on, ne jako my smile

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#13 30. 3. 2006 17:24

Jollinka
♥------

Já si taky myslím že je to o člověku a taky o učiteli. Já jsem vždycky měla samé jedničky a jednu čtyřku - z matiky a ze soucitu. Prý je matika logická, ale je asi logická natolik, že mně to připadá až nelogické ;o) Jenže bez ní to bohužel nejde, to vím sama.. To se prostě musí nadřít, matematickému myšlení ji nikdo nenaučí, pokud ho nemá (jako já).. Bohužel to na školách ještě nepochopili a pořád nám tu matiku vnucujou.. Takže kvůli ní ani hodně chytrý člověk nemusí dostudovat, bohužel.. hmm

Není tady

#14 30. 3. 2006 22:05

klar
Host

Já si vždy myslela, že na matiku nejsem, na ZŠ sice v poho s jedničkama, ale gympl (osmiletý) byl zoufalý-bez doučování bych se asi neobešla... Po letech si ale uvědomuju, že víc než matika mně vadila učitelka... Po gymplu jsem chtěla studovat učitelství-němčinu, jejíž aprobace byla spojena s matikou. Zatla jsem zuby, najela jsem na samostudium (=příprava na přijímačky). Na VŠ jsem se dostala, studovala matiku s jedničkama, dokonce jsem měla za 1 i u státnic. No a teď je ze mě učitelka mé milované (dříve nenáviděné) matiky...

#15 30. 3. 2006 22:48

Jaru
Host

Díky za všechny príma názory na matematiku, na základce měla jedničky, právě proto byla i přijatá na střední bez přijímaček, dělá Hotelnictví-Turismus, myslím, že na doučko je dobrá studentka VŚ, nechá ji počítat, ale co je ve škole, to je jaksi jinak, nerozumím tomu. Uvidíme. Třeba to dobře dopadne. Zdravím všechny.

#16 31. 3. 2006 18:03

Lenka1
Host

Jaru a nemá třeba dcera ve škole trému?

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí