6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsem si holky ted volala pani doktorce, ze zitra prijdu s malou /4 tydny/, abych si ji zvazila, ze uz chytam nerva, ze ma asi "slaby mliko" , ze proste mala taha jako blazen az mi skoro vycucne mozek z palice, ma plnou pusu mlika, jeste ji to zatejka za krk, ale proste ji to nestaci. Je schopna me takhle trenovat po pul hodinach a saje a saje a řve při tom jak tur. V noci nespi, pres den nespi, uvarim ji Bebu, vyzunkne mi stovku a spi jak dudek, tak mi pak reknete co s tim? Uz jsem z toho teda tumpachova, protoze mi sestra od doktorky rekla, ze slaby mliko neexistuje, ze bud ho mam, nebo nemam
Není tady
No mně řekla dotorka, že mám moc předního mlíka na žízeň, ale málo na hlad. Takže jsem nejprve odstříkavala topřední, ona pila zadní a pak ještě zunkla 60ml sunaru. A to se flašce vrhala jakoby týden nejedla . Takže to možné je. Přikrmovat jsme začli, jakmile malá měla v 4týdnech stále porodní hmotnost
Není tady
Miškoo mě doktorka řekla,že slabý mlíko je nesmysl to bys musela žít v koncentráku a nemít co jíst a pak by jsi měla slabý mlíko a pokud normálně jíš tak nemáš slabý mlíko.Hlavně to nevzdávej a koj Mišku jak bude sama chtít.
Je jí teprve čtyři týdny ono se to většinou po šestinedělí srovná a když ne tak holt začneš přikrmovat umělím nebyla by jsi první.
Není tady
krásné: vycucne mozek z palice
já taky kojila co půl hodiny. Koj a koj. Sice ti příjde, že nic jiného neděláš, ale pokud to Michalce chutná, tak koj. Spíš je to jedlík. Buď ráda! Jenom to noční řvaní to bych nezvládla. Já kojila pořád přes den, ale v noci jsem měla celkem klid.
Tak nám dej vědět, co zítra. Slabé mlíko fakt není, tím mě pořád straší máma. Jez jez - budeš mít slabé mlíko. Přitom tělo si to klidně vezme ze svého, aby miminku dalo. Proto jsem teď hubená i když žeru jako pr.... Bude hůř
Není tady
Miško nevzdávej to, některé děti jsou opravdu hladové a baští po půl hodině, ale neboj bude se to už jen prodlužovat. Uvidíš, zítra nakojíš malou u Dr. oni ji zváží jako v porodnici a řeknou kolik vypila, to tě určitě uklidní.
Není tady
Miško vážně to nevzdávej.Já už byla taky celá tumpachová a unavená a přiznávám i nervozní.Matouš sice pil,ale zase usínal a pak se budil každou půl hodinku,jako by celý svůj kraťoučký život nejedl.V noci naštěstí krásně spí budí se jen kolen 2 to si chce cucnout,ale hlavně "povídat" a pak až v 6.Od té doby až do večera nedělám nic jiného než kojím.Přesně jak píšeš tahá mi i palec u nohy tak 5 minut,pak odpadne a zas za půl hod znovu.Jo a ještě nepřibíral.Teď se nic nezměnilo,jen začal i přibírat a porodní váhu ještě nemá.MUDr. ho pochválila a přikrmovat nemusíme.Takže asi jediná rada-vydržaj pioněr.
Není tady
Tak jste me holky uklidnily:-))) Díky, já vydržim. Kdyby aspon v noci chrapala,ale je to stejny jako ve dne. Od ty doby co jsem z porodnice jsem v kuse spala max 2 hodky, jinak po hodinach, uz to zacina byt se mnou vazny, uz se smeju i modry barve a to je znamka přetaženosti
Není tady
Miškoo na to spaní ti musim říct jedno: zvládneš to! I když se to zdá nemožný, ale zvládneš Moje "léta" praxe...
Není tady
Ahojky Miskoo věřím že je to záhul na nervy ale opravdu to vydrž uvidíš že po šesti nedělí se to obrátí k lepšímu a ty se i vyspíš Taky jsem ze začátku jen a jen kojila a pak se to samo urovnalo.A když je malá v kočáru tak si ani na mlíčko od maminky nevzpomene. Tak držím pelečky at je zítra vše v pořádku a malá má hezký přírustek!!!!!!!
Přeji hezký večer
Není tady
Tak vam musim napsat. Vcera jsme kojili od pul 9 do pul 11 vecer. Mala pořád sála a sála. Obcas polkla, obcas dudala, tak jsem ji neustale musela poštuchovat potvoru. Mliko mi slo. Porad byla mrzuta, pořád mi řvala, i kdyz sála. Když jsem si jí hodila na rameno, tak prestala. Tak jsem prubla uvarit Bebu...no co me ale prekvapilo, ze otesanek vyžunknul hned stovku!!!! Holka dopila a zvadla a spinkala s usmevem do 4 do rana!!! Takhle dlouho jeste nikdy nespala. V noci si jen trochu cucla a spinkala dal. No ja se normalne budila po tech nasich pulhodinkach a koukala, jestli jsem ji neutopila chuderku.
Není tady
Ty dvě hodinky před spaním znám.Jen začínáme trošku dřív.Po koupání tak kolem půl 7.Někdy se pak budí,ale většinou spinká tak do 2.Dělal mi to,že řval ze začátku.Myslím,že jsem měla špatnou polohu na kojení a on nemohl pořádně sát.Teď kojím s polštářem a začínáme to snad umět.Stejně ale když se u toho vrtí,tak ho raději popondám kousíček jinak.
Není tady
Misko drzim palce, hlavne neprestavej kojit! myslim ze jsme si tim prosly vsechny, nam uz ted mala spi uplne v pohode, ale ze zacatku byly ty noci stejne jak popisujes ty, radsi ani nevzpominam, ted spi i pres den i v noci jako miminko:-))
Není tady
Misko, souhlas s holkama, je to jen prechodna krize, nevzdavej to, ja jsem na tom byla stejne, ale Barca pro zmenu ode me bumbat nechtela. No a ja to bohuzel nezvladla :-(( Takze se drz!!!!!
Není tady
Ahoj Miško, co ti řekla Dr. ?
Nechceš vyzkoušet jinou polohu při kojení ? Třebas se špatně přisává a i když máš mléko tak jí to nejde. Dávej si pozor na lahvičku a umělé mlíčko, záleží jakou lahvičku koupíš, může se stát že malá bude chtít sát jen z lahvičky, pro děti je to většinou pohodlnější ( já mohu doporučit Avent, kojila jsem a dávala současně lahvičku, jenže já měla mléka málo, kojila jsem z každého prsu 20 min a pak teprv jsem dala lahvičku.....). Případně, pokud budeš hotová z kojení, je lepší když mlíčko odstříkáš a dáš jí svoje, když píšeš že ho máš dost.
Není tady
Tak jsme zpatky od doktorky, v podstate mi nic novyho nerekla. Vahu mame dobrou, pribirame krasne, tak nechapu proc mi porad rve...je to fakt hlady.Nemam pul hodiny pro sebe:-((( Jsem doma hodinu a jeste jsem neprestala kojit.
Rovnou jsem to sfoukla na kyčličky, tak ani to neni bez problemu. Musime delat siroke baleni,kontrola za mesic.Sestra tam byla na facku, tak me akorat vytocila.
Za 14 dni jdeme na kardiologii, mame nejakou vrozenou vadu...
A jeste se mi mala vosypala po celym ksichtiku, no muzu mit chvilku klid?
To mi jeste vcera prisel pritel, ze ma neco s malickem, byl na pohotovosti, tam mu chteli strhnout nehet, tak se na to vyprdnul. Dneska zas prisel s naplasti na palici, ma tam šlic od nějaký trubky, trubka. No opravdu samá pozitiva a socialni jistoty:D
Není tady
No jo no , když se něco ...., tak se s.. všechno.
To bude dobrý, široký balení má hodně miminek z toho si hlavu nedělej. Hlavně klídek.
Z čeho má malá vyrážku ? Potničky ?
Není tady
No Miškoo, koukam, že když se nedaří tak se prostě nedaří!
Takže máš doma 2 děti Jedno malý a jedno velký, který taky potřebuje pečování Však ono se to zlepší, nepodléhej depresi, máš krásný miminko a začíná jaro
Tak buď silná a držím palečky. Ty to zvládneš
Není tady
Já vim, jsou horší věci, jen se to fakt musí všechno pos... najednou. Chudák holka leží s tim balenim jak chrobáček, trčí ji nožky, no je mě jí líto
Ta vyrážka jsou potničky, doktorka říkala, že to má na tý strane hlavičky, kde většinou leží. Recept...omývat převařenou dobrou vodou
Není tady
Mišulka napsal(a):
No Miškoo, koukam, že když se nedaří tak se prostě nedaří!
Takže máš doma 2 děti Jedno malý a jedno velký, který taky potřebuje pečování Však ono se to zlepší, nepodléhej depresi, máš krásný miminko a začíná jaro
Tak buď silná a držím palečky. Ty to zvládneš
a ještě psa...ještě, že ten mi do ničeho nekecá, mi stačej ty jeho vyčítavý pohledy když malá brečí
Díky za podporu, ono to je zas takova ta slaba chvilka ted. Kdyz jsem sla z ty polikliniky, tak jsem rvala jak idiotka, lidi na me koukali jak na martana...to by jeste slo, to kazdej pochopi, jenze me pak ty jejich pohledy prisly k smichu a to uz fakt vypada blbe, kdyz se urvana holka s kocarem na vsechny kolem gebí
Není tady
No vidíš. Takových starostí a ty to všechno zvládáš. Když to nezvládneš ty, tak nikdo
No možná s tebe pak ty lidi dostali strach, když nejdřív brečíš a pak se směješ, třeba si mysleli, že jsi blázen a to dítě v kočáru že jsi unesla
Ne dělám si srandu. Člověk musí brát život s nadhledem a ne brát všechno vážně. Ale je jasný, že každej má občas slabší chvilku, přece máme city, to je normální.
Není tady
Miškoo souhlas s Mishou a ostatními, koj, koj, koj...
Měla jsem to s kojením jako ty. Malý chtěl být hlavně večer pořád přisátý, jinak hlasitě projevoval nespokojenost. Naštěstí, když po 2 hod. kojení usnul, vydržel spát v noci i 4 hodiny v kuse. Přes den jsem nic neudělala, pořád jsem buď kojila, nebo přebalovala a když spal on, spala jsem i já. K doktorce jsem šla zdrcená, že mu asi kojení nestačí. Doktorka ho zvážila, pochválila, jak krásně přibývá a ke 2 hodinovému kojení mi řekla, že je mu to příjemné.
Není tady
makca napsal(a):
Misko drzim palce, hlavne neprestavej kojit! myslim ze jsme si tim prosly vsechny, nam uz ted mala spi uplne v pohode, ale ze zacatku byly ty noci stejne jak popisujes ty, radsi ani nevzpominam, ted spi i pres den i v noci jako miminko:-))
Makči, malá už spinká - takže už není klášter
Miškoo , jaký máš nález na kyčlích?? Měla bys to mít napsáno v té zprávě, kterou jsi dostala. Neplaš, širöké balení má spousta miminek, musíš pořádně cvičit s nožičkama a dávat 3pleny + pampersku. My měli nález hodně špatný na jedné kdyčli, ta se pak spravila tak že obě byly na stejno a teDˇpři třetí kontrole je ta jedna kyčle už dobrá , ale ta co byla hodně špatná není ještě úplně OK a malá je už velká
Upravil(a) Kamčitka (30. 3. 2006 18:49)
Není tady
No Kamci oni mi zpravu nedali. Jdeme na kontrolu za mesic,tak uvidim.
Není tady
Miškoo,vy jste už byly na kyčlích? My se máme teprv příští týden objednat.To mě zas děsí,že jsme něco prošvihli.Jinak cítím s tebou,ale hlavně,že přibíráte.Taky kojím furtum furt a už si pomaličku začínám zvykat,že mi pořád "něco" visí u kozenky.Jen je průšvih,když se mi chce na WC.Ono si to vždy vybere chvilku,kdy Matouš zrovna nespí a on mi pak nadává přes celý byt až na záchod a já se ani v klidu nevys.... Takže znovu říkám vydrž holka ,vydrž.
Není tady