19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Tak jsem si holky ted volala pani doktorce, ze zitra prijdu s malou /4 tydny/, abych si ji zvazila, ze uz chytam nerva, ze ma asi "slaby mliko" , ze proste mala taha jako blazen az mi skoro vycucne mozek z palice, ma plnou pusu mlika, jeste ji to zatejka za krk, ale proste ji to nestaci. Je schopna me takhle trenovat po pul hodinach a saje a saje a řve při tom jak tur. V noci nespi, pres den nespi, uvarim ji Bebu, vyzunkne mi stovku a spi jak dudek, tak mi pak reknete co s tim? Uz jsem z toho teda tumpachova, protoze mi sestra od doktorky rekla, ze slaby mliko neexistuje, ze bud ho mam, nebo nemam
Není tady
No mně řekla dotorka, e mám moc předního mlíka na ízeň, ale málo na hlad. Take jsem nejprve odstříkavala topřední, ona pila zadní a pak jetě zunkla 60ml sunaru. A to se flace vrhala jakoby týden nejedla . Take to moné je. Přikrmovat jsme začli, jakmile malá měla v 4týdnech stále porodní hmotnost
Není tady
Mikoo mě doktorka řekla,e slabý mlíko je nesmysl to bys musela ít v koncentráku a nemít co jíst a pak by jsi měla slabý mlíko a pokud normálně jí tak nemá slabý mlíko.Hlavně to nevzdávej a koj Miku jak bude sama chtít.
Je jí teprve čtyři týdny ono se to větinou po estinedělí srovná a kdy ne tak holt začne přikrmovat umělím nebyla by jsi první.
Není tady
krásné: vycucne mozek z palice
já taky kojila co půl hodiny. Koj a koj. Sice ti příjde, e nic jiného nedělá, ale pokud to Michalce chutná, tak koj. Spí je to jedlík. Buď ráda! Jenom to noční řvaní to bych nezvládla. Já kojila pořád přes den, ale v noci jsem měla celkem klid.
Tak nám dej vědět, co zítra. Slabé mlíko fakt není, tím mě pořád straí máma. Jez jez - bude mít slabé mlíko. Přitom tělo si to klidně vezme ze svého, aby miminku dalo. Proto jsem teď hubená i kdy eru jako pr.... Bude hůř
Není tady
Miko nevzdávej to, některé děti jsou opravdu hladové a batí po půl hodině, ale neboj bude se to u jen prodluovat. Uvidí, zítra nakojí malou u Dr. oni ji zváí jako v porodnici a řeknou kolik vypila, to tě určitě uklidní.
Není tady
Miko váně to nevzdávej.Já u byla taky celá tumpachová a unavená a přiznávám i nervozní.Matou sice pil,ale zase usínal a pak se budil kadou půl hodinku,jako by celý svůj kraoučký ivot nejedl.V noci natěstí krásně spí budí se jen kolen 2 to si chce cucnout,ale hlavně "povídat" a pak a v 6.Od té doby a do večera nedělám nic jiného ne kojím.Přesně jak píe tahá mi i palec u nohy tak 5 minut,pak odpadne a zas za půl hod znovu.Jo a jetě nepřibíral.Teď se nic nezměnilo,jen začal i přibírat a porodní váhu jetě nemá.MUDr. ho pochválila a přikrmovat nemusíme.Take asi jediná rada-vydraj pioněr.
Není tady
Tak jste me holky uklidnily:-))) Díky, já vydrim. Kdyby aspon v noci chrapala,ale je to stejny jako ve dne. Od ty doby co jsem z porodnice jsem v kuse spala max 2 hodky, jinak po hodinach, uz to zacina byt se mnou vazny, uz se smeju i modry barve a to je znamka přetaenosti
Není tady
Mikoo na to spaní ti musim říct jedno: zvládne to! I kdy se to zdá nemoný, ale zvládne Moje "léta" praxe...
Není tady
Ahojky Miskoo věřím e je to záhul na nervy ale opravdu to vydr uvidí e po esti nedělí se to obrátí k lepímu a ty se i vyspí Taky jsem ze začátku jen a jen kojila a pak se to samo urovnalo.A kdy je malá v kočáru tak si ani na mlíčko od maminky nevzpomene.
Tak drím pelečky at je zítra ve v pořádku a malá má hezký přírustek!!!!!!!
Přeji hezký večer
Není tady
Tak vam musim napsat. Vcera jsme kojili od pul 9 do pul 11 vecer. Mala pořád sála a sála. Obcas polkla, obcas dudala, tak jsem ji neustale musela potuchovat potvoru. Mliko mi slo. Porad byla mrzuta, pořád mi řvala, i kdyz sála. Kdy jsem si jí hodila na rameno, tak prestala. Tak jsem prubla uvarit Bebu...no co me ale prekvapilo, ze otesanek vyunknul hned stovku!!!! Holka dopila a zvadla a spinkala s usmevem do 4 do rana!!! Takhle dlouho jeste nikdy nespala. V noci si jen trochu cucla a spinkala dal. No ja se normalne budila po tech nasich pulhodinkach a koukala, jestli jsem ji neutopila chuderku.
Není tady
Ty dvě hodinky před spaním znám.Jen začínáme troku dřív.Po koupání tak kolem půl 7.Někdy se pak budí,ale větinou spinká tak do 2.Dělal mi to,e řval ze začátku.Myslím,e jsem měla patnou polohu na kojení a on nemohl pořádně sát.Teď kojím s poltářem a začínáme to snad umět.Stejně ale kdy se u toho vrtí,tak ho raději popondám kousíček jinak.
Není tady
Misko drzim palce, hlavne neprestavej kojit! myslim ze jsme si tim prosly vsechny, nam uz ted mala spi uplne v pohode, ale ze zacatku byly ty noci stejne jak popisujes ty, radsi ani nevzpominam, ted spi i pres den i v noci jako miminko:-))
Není tady
Misko, souhlas s holkama, je to jen prechodna krize, nevzdavej to, ja jsem na tom byla stejne, ale Barca pro zmenu ode me bumbat nechtela. No a ja to bohuzel nezvladla :-(( Takze se drz!!!!!
Není tady
Ahoj Miko, co ti řekla Dr. ?
Nechce vyzkouet jinou polohu při kojení ? Třebas se patně přisává a i kdy má mléko tak jí to nejde. Dávej si pozor na lahvičku a umělé mlíčko, záleí jakou lahvičku koupí, můe se stát e malá bude chtít sát jen z lahvičky, pro děti je to větinou pohodlnějí ( já mohu doporučit Avent, kojila jsem a dávala současně lahvičku, jene já měla mléka málo, kojila jsem z kadého prsu 20 min a pak teprv jsem dala lahvičku.....). Případně, pokud bude hotová z kojení, je lepí kdy mlíčko odstříká a dá jí svoje, kdy píe e ho má dost.
Není tady
Tak jsme zpatky od doktorky, v podstate mi nic novyho nerekla. Vahu mame dobrou, pribirame krasne, tak nechapu proc mi porad rve...je to fakt hlady.Nemam pul hodiny pro sebe:-((( Jsem doma hodinu a jeste jsem neprestala kojit.
Rovnou jsem to sfoukla na kyčličky, tak ani to neni bez problemu. Musime delat siroke baleni,kontrola za mesic.Sestra tam byla na facku, tak me akorat vytocila.
Za 14 dni jdeme na kardiologii, mame nejakou vrozenou vadu...
A jeste se mi mala vosypala po celym ksichtiku, no muzu mit chvilku klid?
To mi jeste vcera prisel pritel, ze ma neco s malickem, byl na pohotovosti, tam mu chteli strhnout nehet, tak se na to vyprdnul. Dneska zas prisel s naplasti na palici, ma tam lic od nějaký trubky, trubka. No opravdu samá pozitiva a socialni jistoty:D
Není tady
No jo no , kdy se něco ...., tak se s.. vechno.
To bude dobrý, iroký balení má hodně miminek z toho si hlavu nedělej. Hlavně klídek.
Z čeho má malá vyráku ? Potničky ?
Není tady
No Mikoo, koukam, e kdy se nedaří tak se prostě nedaří!
Take má doma 2 děti Jedno malý a jedno velký, který taky potřebuje pečování
Vak ono se to zlepí, nepodléhej depresi, má krásný miminko a začíná jaro
Tak buď silná a drím palečky. Ty to zvládne
Není tady
Já vim, jsou horí věci, jen se to fakt musí vechno pos... najednou. Chudák holka leí s tim balenim jak chrobáček, trčí ji noky, no je mě jí líto
Ta vyráka jsou potničky, doktorka říkala, e to má na tý strane hlavičky, kde větinou leí. Recept...omývat převařenou dobrou vodou
Není tady
Miulka napsal(a):
No Mikoo, koukam, e kdy se nedaří tak se prostě nedaří!
Take má doma 2 dětiJedno malý a jedno velký, který taky potřebuje pečování
Vak ono se to zlepí, nepodléhej depresi, má krásný miminko a začíná jaro
Tak buď silná a drím palečky. Ty to zvládne
a jetě psa...jetě, e ten mi do ničeho nekecá, mi stačej ty jeho vyčítavý pohledy kdy malá brečí
Díky za podporu, ono to je zas takova ta slaba chvilka ted. Kdyz jsem sla z ty polikliniky, tak jsem rvala jak idiotka, lidi na me koukali jak na martana...to by jeste slo, to kazdej pochopi, jenze me pak ty jejich pohledy prisly k smichu a to uz fakt vypada blbe, kdyz se urvana holka s kocarem na vsechny kolem gebí
Není tady
No vidí. Takových starostí a ty to vechno zvládá. Kdy to nezvládne ty, tak nikdo
No moná s tebe pak ty lidi dostali strach, kdy nejdřív brečí a pak se směje, třeba si mysleli, e jsi blázen a to dítě v kočáru e jsi unesla
Ne dělám si srandu. Člověk musí brát ivot s nadhledem a ne brát vechno váně. Ale je jasný, e kadej má občas slabí chvilku, přece máme city, to je normální.
Není tady
Mikoo souhlas s Mishou a ostatními, koj, koj, koj...
Měla jsem to s kojením jako ty. Malý chtěl být hlavně večer pořád přisátý, jinak hlasitě projevoval nespokojenost. Natěstí, kdy po 2 hod. kojení usnul, vydrel spát v noci i 4 hodiny v kuse. Přes den jsem nic neudělala, pořád jsem buď kojila, nebo přebalovala a kdy spal on, spala jsem i já. K doktorce jsem la zdrcená, e mu asi kojení nestačí. Doktorka ho zváila, pochválila, jak krásně přibývá a ke 2 hodinovému kojení mi řekla, e je mu to příjemné.
Není tady
makca napsal(a):
Misko drzim palce, hlavne neprestavej kojit! myslim ze jsme si tim prosly vsechny, nam uz ted mala spi uplne v pohode, ale ze zacatku byly ty noci stejne jak popisujes ty, radsi ani nevzpominam, ted spi i pres den i v noci jako miminko:-))
Makči, malá u spinká - take u není kláter
Mikoo , jaký má nález na kyčlích?? Měla bys to mít napsáno v té zprávě, kterou jsi dostala. Nepla, iröké balení má spousta miminek, musí pořádně cvičit s noičkama a dávat 3pleny + pampersku. My měli nález hodně patný na jedné kdyčli, ta se pak spravila tak e obě byly na stejno a teDĄpři třetí kontrole je ta jedna kyčle u dobrá , ale ta co byla hodně patná není jetě úplně OK a malá je u velká
Upravil(a) Kamčitka (30. 3. 2006 18:49)
Není tady
No Kamci oni mi zpravu nedali. Jdeme na kontrolu za mesic,tak uvidim.
Není tady
Mikoo,vy jste u byly na kyčlích? My se máme teprv přítí týden objednat.To mě zas děsí,e jsme něco provihli.Jinak cítím s tebou,ale hlavně,e přibíráte.Taky kojím furtum furt a u si pomaličku začínám zvykat,e mi pořád "něco" visí u kozenky.Jen je průvih,kdy se mi chce na WC.Ono si to vdy vybere chvilku,kdy Matou zrovna nespí a on mi pak nadává přes celý byt a na záchod a já se ani v klidu nevys.... Take znovu říkám vydr holka ,vydr.
Není tady