Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 29. 3. 2006 11:27

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

adopce

Musím říci, že o tomto tématu jsem tady přečetla spousta příspěvků. Veliká většina se točí o tom, že NIKDY bych nedala své dítě k adopci. Musím se přiznat, že jsem patřila k nim. Co je to za matku, která dá své dítě k adopci. Jenže jeden míní a život mění. Držím se hesla nikdy neříkej nikdy. Jsem celkem zdravá, mám velké děti, spokojená v manželství, i když si člověk pořád stěžuje na peníze, vlastně celkem zajištěná. Tak o čem pochybuji. Jenže to tak nemusí být donekonečna. Co když bych byla svobodná, chudá, bez práce, bez rodiny ( to se dá ještě zvládnout), ale co když bych byla nemocná? Teď budou dávat krásný film Druhá nebo první o rozvedené matce, která celkem úspěšně očkuje svoje dvě děti proti nové přítelkyni svého muže, ovšem až do okamžiku, než zjistí, že je smrtelně nemocná.
Nebudu tady rozvíjet tento příběh, přesto to byl jeden k podnětů, proč se zamyslet nad tím, jestli bych byla schopná dát své dítě k adopci.  Srdce mi říká, nikdy, vždy se to dá zvládnout, hlavně když budeme spolu,  rozum říká,snad ano, pokud by nebylo vyhnutí, přece bych netahala svoje dítě pod most. Je to velmi těžké rozhodnutí. Jsem vděčná svému osudu, že jsem toto rozhodnutí nikdy nemusela udělat.Ještě pořád srdce nechápe, ale rozum se sklání před těmi, které byly schopny to udělat, ač jako miminko po nechtěném těhotenství, nebo jako řešení životní krize a smutného osudu. Nedá se o tom moc uvažovat bez emocí, osudy dětí mě vždycky dojímaly, co si o tom myslíte vy, které jste šastné a spokojené, i vy, kterým osud uštědřil nejeden kopanec?


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#2 29. 3. 2006 12:58

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: adopce

Dnes si myslím, že já bych své dítě k adopci nedala. Ale - jsem celkem šastně rozvedená, mám kde bydlet, jsem zdravá, mám práci i vzdělání. Taky mám velkou podporu ve svých rodičích, o kterých vím, že stojí při mně, a škobrtnu jakkoli. Pokud se sama z bláta zvedám a snažím se, můžu se o ně opřít. Umím si ale taky představit, že nebudu mít nic z výše uvedeného, pak je při "náhodném" těhotenství nejlepší dát dítě k adopci a umožnit mu tak žít šastný život, s mámou a tátou, kteří po něm jistě dlouho touží. Je to podle mě mnohem morálnější řešení, než je potrat, ale žena musí k tomu být hodně velkou osobností. Sama si jen těžko umím představit, jak devět měsíců nosím pod srdcem své dítě, v bolestech je porodím a pak mi je odnesou...napořád.....ale i proto, že máma jsem, tak bych svému dítěti přála život hezký a když bych věděla, že já sama mu ho dát nedokážu, byla bych pro okamžitou adopci, žádný kojenecký ústav s dlouhým čekáním. Jsem už taková, že vím, že bych si zvládla oběhat všechny úřady a zajistit si potřebné věci v předstihu, aby moje dítě netrpělo někde v kojeňáku. Před matkami, které odloží své dítě do baby boxu, já osobně smekám, protože si umím představit tu šílenou bolest, kterou cítí zároveň s tou povinností matky zajistit dítěti co nejlepší život.

Upravil(a) Eva36 (29. 3. 2006 12:58)

Není tady

 

#3 29. 3. 2006 15:06

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1093

Re: adopce

Ono se to těžko polemizuje z tepla bytu za který je placeno.Nemám představu co vše by mě muselo potkat abych se vzdala dítěte.Z vlastní zkušenosti vím že když se matka dostane do nesnází,promění se ve lva jen proto aby ochránila své dítě
a zabránila jakékoliv újmě.Samozřejmě že mě napadá že bych se dítěte vzdala kdyby mu mělo být se mnou zle a nemohlo být zabezpečeno,ale asi by to tak nebylo.Dobrovolně bych se ani jediného nevzdala.Ona totiž netrpí jen ta matka,ta si to umí v hlavě srovnat.Trpí tím především to dítě které nechápe co se vlastně děje.
A pokud bych věděla že se dítě narodí do šílených podmínek,řešila bych to interrupcí.
Nedávno se do podobné siruace dostala kamarádka mé kolegyně.V podnájmu,bez zaměstnání a představte si že neváhala zažádat město o půjčku za účelem interrupce.Vysvětlila jim své důvody které jí k tomu vedou i jasná rizika pro dítě
a město jí úvěr poskytlo z nějakého sociálního fondu.
Neobhajuji to,ale asi bych nejspíš jednala stejně.Nemohla bych žít s představou že neznám ani jméo svého dítěte.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů