Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 27. 3. 2006 16:49

tes1
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3643

vydírání

Mám 6 letou dcerunku. Po rozvodu jsem ji dostala do péče. podotýkám manžel je válečný veterán - prožil 2 války v Zálivu, v Iráku. Je psychicky narušený, alkoholik, agresivní.. Soud mu tenkrát doporučil psychologickou odbornou pomoc.

Jsme už od sebe 3 roky. Dva roky žiji s jiným mužem, rok jsem s ním vdaná. Velice si nynější manžel rozumí s malou, tvoříme konečně ideální rodinu - je nám spolu moc hezky. Ze začátku malá mému muži občas řekla tati, dělala jako že se spletla, měla z toho legraci, už asi rok mu říká tati stále.

BM si pro dcerku jezdí pravidelně co 14 dnů na víkendy. Jenže problém je v tom, že jí zakazuje , aby nynějšímu mému muži říkala Táto, ikdyž si to sama přeje a vydírá jí tím, že pokud mu tak bude říkat, že pro ni přestane jezdit, dokonce jí jednou za to dal na zadek. Dcera moc dobře ví, že BM je její pravý a že tento je jen náhradní, ale taky moc dobře ví, že se o ní stará daleko líp a myslím si, že snad i právě proto ho tak rychle přijala "jakože za tátu". Minulý měsíc jsme oslavovaly narozeniny mého muže, byl to víkend kdy měla malá jet s BM. Do telefonu se ho ptala, jestli může zůstat, že budeme oslavovat, že na oslavě budou děti, že se na to moc těší, měli jsme schválně telefon přes reprák, abych slyšela jeho reakci, protože se bála mu to říct, v telefonu tvrdil, že je to v pohodě, že si pro ni přijede v týdnu a že zajdou aspoň do kina. Tak jsem mu slíbila, že mu to vynahradím, že mu ji dám na celý den a že bude moci si s ní někam vyrazit. Samozřejmě nepřijel a pak si pro ní přijel až za dalších 14 dní. V neděli se nám dcerka vrátila, že jí hrozně vynadal a bylo jí z toho moc smutno. Teď v pátek si má pro ní zase přijet a malá mi povídala  , že chce zůstat s námi, že si raději my tři zajedeme na výlet , ale že za ním nechce, že se ho bojí, že jí stejně zase vynadá. Zavolat se mu taky bojí. Nevím jak se mám zachovat, aby nás zase nenařkl, že my malou ovlivňujeme, ale já se přece musím zachovat pro dobro dítěte, přece ji nenechám takhle psychicky mučit??? Mě taky kdysi takhle vydíral, že mě zabije, shodí ze schodů, zláme nohy a tak, nebo že se zastřelí pokud ho opustím a teď to zkouší i na malé, poradte mi... Děkuji


http://lilypie.com/pic/2009/11/04/XKso.jpghttp://lbyf.lilypie.com/CUegp1.png
http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/Qa8frKc.jpghttp://lb5f.lilypie.com/Qa8fp1.png

Není tady

 

#2 27. 3. 2006 17:59

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2802

Re: vydírání

Je to smutné, ale zajít s malou za dětským psychologem a pak dát k soudu, že si Ty, a malá taky nepřejete, aby k němu jezdila. Já bych teda své dítě (a tak malé) k takovému ,,bláznovi" nepouštěla.

Není tady

 

#3 28. 3. 2006 8:44

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: vydírání

Tes, je to cvok, nevzdá se snadno. Zatím navštivte dobrého dětského psychologa, abyste věděli, jak dceři pomoci v situaci, ve které jste. Jednat budete vědět, jak se nejlépe k dceři zachovat a jednat to bude dobrý podklad k soudu. Jako máma bych co nejdřív zažádala soud o úpravu styku - o nějaké přeběžné opatření, aby případ postupoval co nejrychleji. Poradila bych se s právníkem, jak nejlépe svůj návrh sepsat - právník jistě zná příslušný soud a lidi tam a bude vědět, k čemu se budou nejspíš klonit. Nejspíš nebude schůdné, aby k otci malá nejezdila vůbec, ale snažila bych se jejich styk co nejvíc omezit. Chráníš tím přece dítě. Zejména bych navrhovala, aby dítě vídal otec pouze za mojí přítomnosti. Je to děsný, když do telefonu dokáže tvrdit, že je všechno v pořádku, a jen co je s ní o samotě, tak jí to "nandá"....no je to asi vážně případ pro odbornou pomoc. O to víc bych se snažila, aby s dcerou nikdy nebyl sám (Co třeba jeho rodiče? Nejsou rozumnější a nedalo by se s nimi nějak "spolčit", aby ho ohlídali?...nevim, to je jen takový nápad...)....Obávám se, že s ním nemá cenu mluvit, není nejspíš schopen svoje chování ovlivňovat. Takže za právníkem, zjistit si, co bude u soudu nejprůchodnější, a okamžitě se snažit styk otce s dcerou omezit, jak jen to půjde....Sice si myslím, že tvůj bývalý za své duševní problémy až tak nemůže, ale souhlasím s tebou, že nelze nechat dítě psychicky týrat. Držte se a jednejte rychle. Čím dřív, tím líp.

Není tady

 

#4 9. 4. 2006 9:32

Dr.Pöthe
♥♥-----
Registrovaný: 12. 2. 2006
Příspěvky: 55

Re: vydírání

Otec má na dcerku právo, na druhé straně "styky" jsou kvůli dětem a ne kvůli rodičům.
Myslím že je správné aby, at už je jakýkoli, zůstal pro dceru otcem, chápu ho že nechce aby říkala táto jinému člověku, hrozí totiž že ho pak jeho samotného přestaneza otce považovat. Myslím že by jste v tom jemu i dceři měla více pomáhat, noedsuzovat ho hned a nepřenášet averzi vůči němu na dceru. Pokud se otec nechová k dceři hrubě a neubližuje jí, tak je dobré že se scházejí. On stejně jako vy potřebujete odbornou pomoc, případně mediaci, abyste našli společnou řeč. Jinak se tlak ještě vystupnuje a situace bude ještě horší, a pak třeba k něčemu neodvolatelnému dojde. Držím palce
P.Pöthe

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů