29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,
dnes jsem se dozvěděla, že mám Herpes genitalis (je mi 40 let, mám 10-letého syna).
Protože jsem se na webu dozvěděla řadu rozporuplných informací a jsem z nich pořádně vyplašená, ráda bych se zeptala na následující otázky:
1.
Je možné získat Herpes g. na základě oslabené imunity organismu (dle mojí gynekoložky)?
2.
Je možné, abych v sobě měla např.již rok tento vir, aniž by se projevil kožním onemocněním a nyní na základě zvýšené námahy a stresu toto vypuklo?
3.
Je možné, aby přítel měl v sobě tento vir již déle, aniž bych se dosud nakazila, byť s ním mám již 5 let intimní styk?
Děkuji předem za odpovědi, psychicky na tom momentálně nejsem nejlépe a třeba mi pomohou něco vyjasnit.
Kazi
já trpím na normální opary a je pravda, že se projeví ve chvíli oslabené imunity, stresu a podobně. Jestliže tento vir někdo chytne, má ho už nafurt ale projevuje se jen někdy. Je možné, jestli ho přítel má, že jsi se nakazila, ale projevil se až teď.
Není tady
3X ano
Není tady
Sestra tim trpi take a vsechny 3 body sedi:))) nebo spis:(((
Není tady
A je mi lito ze to musim rict ale trpi tim jiz asi 4 roky a porad ji to mizi a ve stresu se zase objevuje...
Není tady
ANo, je to oslabenou imunitou. Můj přítel na to trpí. Vždy, když je psychicky vyčerpán, tak onemocní a udělá se mu herpes. Má v sobě nějaký vir, to je už na stálo. To mu řekli na imunologii a poradili mu, ať užívá Wobenzym. Je to drahé, ale myslím, že když se optáš v lékárně, poradí ti nějaký levnější na zvýšení imunity.
A být tebou, tak zajdu na imunologii, ať ti to zjistí. Já zase trpím na něco jiného a doktor mě tam poslal, jestli nemám v sobě právě nějaký zánět, nebo vir. Drž se, nebude to tak hrozné. Buď ráda, že to není něco zákeřnějšího. Já vím, že se mi to mluví, ale věř mi, že jsem myslela, že mám rakovinu prsu a to 2.den po porodu. Tak hrozně mi vživotě nebylo. Celý personál v nemocnici se zhrozil, koukali na mě, jakobych měla zítra umířt, prostě hrůza. Takže vím, jak ti je. Ale není to nic tak hrozného, i když asi velmi nepříjemného.
Není tady
Taky trpím na opary, jezdim s tim i di brna na imunologii..
zkousela jsem ruzne Acicloviry, Zovirax.. ale nic mi nepomohlo
narazila sem v lekarne na cernou mast - ta mi pomaha, musim to zaklepat, je to za . zanedbatelna castka penez nez Zovirax a za 2. mi to pomaha.. zkusil taky jeste nekdo cernou mast?
Musim rict, jak sem mela oslabenou imunitu, nebo mela dostat menses, tak se mi na tavri objevil herpes..
ted uz nic, ani nepamatuju, kdy jsem ho mela naposledy...
Ma na to hodne vliv i HA, od te doby co ji uzivam - rok - tak se to VYRAZNE zlepsilo.
1. Je možné získat Herpes g. na základě oslabené imunity organismu (dle mojí gynekoložky)?
............HSV2 Genitalni Herpes se prenasi pri sexualnim styku s osobou ktera ma tento virus aktivni (ma v te dobe vridek). V te dobe nezalezi na tve imunite, protoze moznost nakazy je skoro 100%. Duvod je ten, ze virus se pri sexualnim styku udrzuje v telesne teplote - tedy prenasi se "zivy". Vetsinou je to (nova/cizi) zena od ktere je nakazen muz, protoze u zeny aktivni genitalni herpes nejsou na prvni pohled zrejme (i kdyz ona si toho zrejma je). Na muzi je aktivni genitalni herpes viditelny a stara dobra rada je si (noveho/ciziho) hocha pri predehre prohlednout. Lide kteri dbaji o sve zdravi (a zivotni nasledky) nemaji mit pohlavni styk s novym partnerem bez ochrany. Pri dlouhodobejsim styku se da predpokladat, ze kdyz ma partner aktivni Herpes, sexualniho styku se vyvaruje.
2.Je možné, abych v sobě měla např.již rok tento vir, aniž by se projevil kožním onemocněním a nyní na základě zvýšené námahy a stresu toto vypuklo?
.....Kdy a jak casto se HSV2 projevi, zalezi na tve imunite. Je tedy mozne, ze jsi mela HSV2 jiz rok, ale odhadla bych to na kratsi cas. Obycejne kdyz je tvuj organizmus necim oslabeny zacnou se vytvaret vridky. Zalezi jak si s tim telo poradi, nekteri trpi nepredstavitelnym mnozstvim vridku a casto, nekteri jen obcas a v omezenem mnozstvi. Pozor, jsou vysoce nakazlive.
3. Je možné, aby přítel měl v sobě tento vir již déle, aniž bych se dosud nakazila, byť s ním mám již 5 let intimní styk?
..................Jednou-li se pritel nakazil, bude mit HSV2 cely zivot. Nakazit se muzes jen od partnera ktery mel v dobe sexu vridky na pohlavnich organech - a to i zacinajici ci odchazejici vridky. Znam par, kdy jeden z partneru se HSV2 nakazil jiz davno (za svobodna), kdyz citi, ze se to zacina projevovat tak pohlavni styk nemaji dokud neni zase naprosto "zdravy". Jsou spolu jiz 40 let a partnerka se nenakazila. Musi se to ale hlidat.
.............................
Jeste bych chtela podotknout, ze Herpes virus ktery maji lide na rtech (lidove receno opar) neni herpes virus genitalni. I kdyz vypada stejne a jsou pri nem stejne pocity, virus se da v laboratori rozlisit. Je ale stejne nakazlivy kdyz je aktivni a prenasi se usty - i v pripade, ze se napijete ze stejne sklenice hned po nakazenem cloveku. Nakaza se muze projevit take na sliznici nosu ci oka a je prenosna, proto pozor pri osetrovani sveho vridku. Rychle se ho muzete zbavit pouzitim Vicks VapoRub ktery obsahuje:camphor 4.73%, Menthol 2.6%, turpentine 4.5%, Eucalyptus olej 1.2 and nepatrna mnozstvi jinych prisad. Na zaklade teto znalosti muzete take zkusit cokoliv jineho co obsahuje nekolik prvnich slozek, ktere se snadno najdou v jinych prostredcich ktere mate jiste doma nebo v drogerii i kdyz nejsou primo urcene k tomuto ucelu.
Není tady
Díky Vám všem za rady, pocit, že někdo jiný ví, o čem ten film je, dost pomáhá.
Zatím to vypadá, že po Augmentinu, 40-kách horečkách a silných bolestech kloubů se z toho dostávám.
Teď už jen zbývá čekat, zda a jak brzy se objeví sekundární výskyt. Zřejmě to opravdu záleží hodně na psychice a tu již snad momentálně mám na normálu. Jsem od přírody optimista.
Pokud byste mi přímo k tomuto problému chtěli napsat něco osobně, budu moc ráda.
e-mail: kaziz@centrum.cz
Nemáte pocit, že gynekologická osvěta v Česku, pokud se týče této nemoci, je totálně v pr... ? Já jo.
KAZI