|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
...slohová práce na téma můj porod 
Zdravím všechny Babineťačky,
tak takhle jsem to celé prožila já minulou středu...
V půl šesté ráno mi praskla plodová voda. Vysprchovala jsem se, dobalili jsme věci a vyjeli směr porodnice. Těsně před příjezdem mi začaly první kontrakce, do té doby jsem necítila nic.
V porodnici mě přijali, natočili monitor a prohlédla mě doktora, která konstatovala, že se začínám otvírat a porod se rozjíždí. Poslali mě na hodinu do přípravy, kde mě oholili a dali mi klystýr. Potom jsme se přesunuli na porodní sál, kde jsem střídavě ležela napojená na monitoru a střídavě seděla na balonu a chodila do sprchy. Doktorka mě chodila průběžně kontrolovat a hlásila mi, nakolik už jsem otevřená. V poledne už byly bolesti tak velké, že jsem se rozhodla nedělat hrdinu a nechala jsem si píchnout epidurál, což bylo moc fajn. Bolesti odezněly a cítila jsem jenom tlak v podbřišku. Když mi zašla branka, doktor bohužel konstatoval, že teď už je nutné, abych kontrakce cítila a epidurál mi odpojili a nakonec mi ještě píchli něco na zesílení kontrakcí, protože už to trvalo opravdu dlouho a donutili mě vstát a sednout si na porodní stoličku, aby miminko sestoupilo lépe dolů. To se stalo a po pár kontrakcích už jsem si zase rychle lehala, abych porodila, což se v 15:52 konečně povedlo (museli mě trochu nastřihnout, ale to jsem vůbec necítila) a Filípek (3830 g a 53 cm) byl na světě!!! Pak už jsem jenom porodila placentu, zašili mě a ještě dvě hodiny jsem ležela na porodním sále. Hodinu jsme měli Filípka u sebe v inkubátoru, aby se zahřál a potom ho odvezli. Manžel byl celou dobu porodu se mnou a musím říct, že jsem byla opravdu moc ráda a on také, byla to velká psychická podpora. Nebudu vám těhulky lhát, bolelo to jako čert, ale za to nádherné miminko to určitě stojí.
Tak a teď nějaké praktické věci pro ty, co budou rodit v Motole.
Když jsme dorazili na příjem tak poslali manžela s taškou zpátky do auta, že tam není kam dát a že si máme k porodu vzít jenom věci, které tam budeme potřebovat (ručník, vodu, kapesníčky, jelení lůj, bonbony – měla jsem hodně sucho v krku, takže se hodily – nějakou svačinu pro tatínka, foťák). Tašku mi donesl až po porodu na šestinedělí.
Na šestinedělí vám dají noční košili a vložky, takže je s sebou nepotřebujete. Pro miminko tam mají vybavení všechno. Doporučuju mít s sebou něco k jídlu, protože s jídlem je to tam opravdu hrozné. Miminko můžete mít hned od začátku u sebe, mně ho přivezli až druhý den, protože jsem měla teplotu a necítila jsem se dobře. Záleží na domluvě se sestřičkama a ty jsou moc příjemné a milé, takže není problém. Celkově jsem byla s Motolem spokojená.
Po spontánním porodu bez komplikací pouští 4 den domů. My jsme doma od včerejška. Manžel je tu s námi, takže zatím všechno zvládáme, i když mám obavy….no jo, asi už na mě doléhá šestinedělí. Moc se bojím, aby byl Filípek v pořádku. Zatím je to naprostý andílek, skoro vůbec nebrečí a já doufám, že mu to takhle vydrží. Ještě pořád se na něj nemůžeme vynadívat, hrozně to malinkaté stvoření miluju!!!

Nevím kdy se mi podaří se k vám zase dostat, takže se zatím mějte všechny moc krásně a já se ozvu, jak to půjde. Těhulkám přeju ať jsou v pořádku a těm co se to blíží rychlý a bezbolestný porod!!! Držím palečky.
Pa pa Souris + Filípek 5 dní
Není tady
Krááááásný Souris. Strašně moc vám přeju hodně zdravíčka a ať Filípek moc nepláče a nechá maminku odpočinout.
Jak ti praskla voda bylo jí hodně? Probudilo tě to?
Není tady
To je nádherný Souris. Řvu tu jako malá.Přeju Vám oběma moc zdravíčka a spoustu radosti.
Není tady
Taky řvu
a přeju moc moc zdravíčka a šťastných chvil tobě Souris i Filípkovi 
Není tady

Taky jsem dojatá, Souris.
Opravdu jsi to napsala moc hezky.
Přeju vám, aby jste to hezky zvládli a byli všichni v pohodě. Hodně štěstí a zdravíčka!!! Pá
Není tady
Jsem na měkko.To je paráda,další babineťáček.Hodně zdravíčka a radosti s Filípkem.
Není tady

Souris já sice neřvu, protože bych si osolila polívku
ale taky mě to dojalo. Ještě jednou moc gratuluju k Filípkovi, ať ti pěkně roste. A až budeš mít fotečky, tak na nás nezapomeň 
Není tady
Souris,krasny popis,opravdu to cloveka dojme..Znova gratuluji k Filipkovi vseho nej... 

Není tady
Gratuluji ke krásnému chlapečkovi,taky se už nemůžu dočkat,ale těch půl roku to budu muset ještě vydržet.Přeju hodně zdravíčka a spokojenosti celé rodince,pa Iva.

Není tady
Tak ses Souris dočkala, velké gratulace Tobě Fidouškovi i manželovi. Byl to ale chlapák když coby pomeranč ouškem jehly prolézal
Napsala jsi to moc krásně, hned myslím na ten náš tobogán, je to úžasný zážitek a myslím na něj velice často 
Není tady
Souris ještě jednou velká GRATULACE
a díky za slohovou práci a praktické rady, však oni se mě tam zanedlouho také dočkají...
Není tady
Takze, ja se pripojuju k tem citlivejsim povaham, taky mam slzu na krajicku a strasne moc vam gratuluju a preju lavne, aby byl Filipek zdravi, to je to nejdulezitejsi, zbytek uz nejak dopadne.
Není tady
Souris moc moc gratuluju!! Je to moc krásně napsané, zalily se mi oči. Moc moc štěstíčka.
Klea
Není tady
Souris, tak uz mas Filipka u sebe (byl s tebou sice v brisku 9 mesicu, ale vis, jak to myslim)! Uplne chapu, ze se na nej nemuzes vynadivat a tesim se, az ja budu take se svym chlapeckem. Miluji ho uz ted, ale az ho uvidim, bude to uplne jine. Preji tobe i Filipkovi hodne zdravi a doufam, ze se sem na nas obcas prijdes podivat a povis, co je noveho. Tesim se take na fotky. 
Není tady
Šmarjááá já tohle téma vubec nezaregistrovala. To su ale brzda brzdič:-)
Souris moc moc gratuluji, jsi šikulka, zvládla jsi to perfektně. Hlavně ať jste zdravoučky 
Není tady
Souris moc gratuluji a přeji Filípkovi hodně zdravíčka a štěstíčka do života.
O víkendu jsem byla v Praze, pocházím ze Zlínského kraje.
Musela jsem do Motolu, aby mi píchli injekci (příprava na IUI).
Vzpomněla jsem si na Tebe, říkala jsem si, že tam někde ležíš a uživáš si mimíska.
Tak ať klouček roste a naděluje radost.
Není tady
Souris, to je nádhera. Moc a moc gratuluji a přeji Filípkovi do života jen to nejlepší 
Není tady