Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 25. 3. 2006 19:22

prcek
Host

plastová okna v paneláku,ano či ne?

Chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti a rady.děkuji

#2 25. 3. 2006 20:12

kristinka
♥♥-----

Re: plastová okna v paneláku,ano či ne?

prcek napsal(a):

Chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti a rady.děkuji

Moje zkušenost je poměrně čerstvá - 1 měsíc. Zatím nemohu nic vytknout, okna jsou oproti starým 100:1. Nikde netáhne, snížila se hlučnost z ulice, vzhledem k tomu, že jsou bílá a stará byla tmavě hnědá, prosvětlil se byt. Vzhledem k vyšší těsnosti se musí víc větrat - u starých oken to fučelo kolem rámů bez přestání.

Tragedií života není smrt, ale to, čemu v sobě dovolíme zemřít, když jsme ještě na živu.

Není tady

#3 26. 3. 2006 15:26

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Ero napsal(a):

I já jsem zvědavá, protože se lidé v domě zbláznili a chtějí je, přitom jsem vloni okna natírali a máme nové žaluzie, ted to vyhodíme a na byt to bude cca 50.000 Kč, což se mi zdá dost, máme dělat výtahy, na které potřebujeme cca 1.5 milionu, opravovat balkony a další a další,...tak nevím....a přitom jsem slyšela, že byty, pokud nejsou větrané a suší se v nich prádlo, tak plesniví. Navíc dům pracuje,při povodni byly spodní byty pod vodou a já se bojím, že po 10ti leté záruce bude po nich....

s tou plísní je to pravda, kamarádka v 8. patře je má a plesniví jí kolem celých oken a celá spodní strana od parapet  až k zemi. Má 3 děti, takže pere denně a teď v zimě suší doma.

Není tady

#4 26. 3. 2006 15:30

Pešta
♥♥♥♥---

Tchýně je má od září a zatím vše v pohodě.  Určitě více izolují hluk a lépe se myjí. Plísen zatím nikde.

Není tady

#5 26. 3. 2006 17:23

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

přidávám moje zkušenosti... my koupili byt už s okny, ale předtím jsem bydlela u rodičů v průvanovém bytě smile
takže:
1. záleží, z čeho je dům postavený, panely jsou tenké a tak snadno promrzají a taky ním neprojde vlhkost.
znamená to tedy, že sice okna báječně těsní, ale připravte se na to, že v mrazu, kdy nelze větrat, se na nich sráží vlhkost v místnosti... Nemusí to být nutně od prádla, stačí zálivka z kytek, která se odpařuje, stačí po noci kdy v místnosti spíte 2 lidi.
2. při letošní extrémní zimě pára sražená na okně dokonce natvrdo zamrzla
3. hlučnost je minimální, průvan žádný
4. pokud nedostatečně topíte a panel kolem oken je chladný, opravdu se vám tam dříve nebo později utvoří plíseň

celkově si okna nemůžu vynachválit, člověk se prostě po těch průvanových, kdy nám osobně se doma hýbala až záclona, musí naučit, jak s nimi zacházet.
investice na byt 3+1 s balkonem byla u nás něco kolem 50ti tisíc, tedy vlastně u nás ne, ale v ostatních bytech v našem domě, kde se měnily rovněž, nám peníze vrátí a tak si přebudujem koupelnu a WC smile

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#6 26. 3. 2006 17:49

martinaka
♥♥-----

Obyčejně mají ty nové plastovky mikroventilaci, takže absolutně nic neplesniví. My máme postavený nový dům, bydlíme tu skoro 6 let je tu 18 bytů a ještě se nikdo nestěžoval, že by jim něco plesnivělo. U starých oken nebylo větrání až tak aktuální, protopíme i s ohříváním vody asi 1700 měsíčně což není moc. Nebýt plastovek platíme aspoň 3000. Akorát máme navrtané žaluzie přímo na rámech a musím je čistit, vždycky když myju okna je to zdržovačka. Bydlíme přímo u cesty, takže by jsme se z toho hluku asi zbláznili :-).

Není tady

#7 26. 3. 2006 19:06

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

no já suším buď  v koupelně, nebo na balkoně, na topeních nebo sušácích doma nenechávám vlastně nic... moje mamina měla vždycky v kuchyni plíseń, protože roh místnosti promrznul (zvenku je společný balkon) a rozdíl mezi teplotami uvnitř a nvenku způsoboval, že taky má plíseň... to nesouvisí čistě s těmi okny....

já bych proti tomu až tak nebyla... taky jsme natírali stará okna, ale teda u nás to mělo prakticky nulový výsledek, za 2 roky byly oprýskané znovu...
a proč byste to měli splácet tak dlouho ???  yikes
plastovky prostě potřebujou za všech okolností hooodně větrat, ale třeba úspora tepla je neskutečná

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#8 26. 3. 2006 19:12

kristinka
♥♥-----

Souhlasím s tím, že s plastovými okny se musí naučit zacházet. Je to zkrátka jiné, než s okny, která samovolně "větrala" bez přestání. U nás v paneláku máme sušárnu, ale já ji konkretně nevyužívám a suším prádlo na balkoně, ve špatném počasí pak doma. Vím ale, že majitelé, kteří vlastnili náš byt před námi, měli plesnivé stěny již v dobách starých oken. Já tu bydlela se starými okny 5 let a žádnou plíseň jsem neměla. A v našem vchodu jsou dva byty, které mají vyměněná  plastová okna již víc než 5 let (před mým přistěhováním) a tvrdí, že nikdy žádnou plíseň neměli. Tchýně má plastová okna 2 roky a taky bez problémů. Tak uvidíme.

Tragedií života není smrt, ale to, čemu v sobě dovolíme zemřít, když jsme ještě na živu.

Není tady

#9 28. 3. 2006 13:25

holka
Host

Podle mě maj plesnivý okna lidi co si kolem nastvěj milion kytek a nevětraj.  V novém paneláku  jsem první zimu měla hodně orosená okna až to teklo na parapet, ale stačilo utírat, při mytí oken rohy a tu gumu kolem utřít nějakým prostředkem na okna a je kid. Druhá zima už byla v pohodě, jen jednou se orosil 5mm proužek.
Hlavně ty okna super tlumí hluk ze silnice. Jsem spokojená.

#10 28. 3. 2006 13:33

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

taky jsem spokojená, máme je od prosince, plesnivěly nám ty staré, byla o hrůza, teď zatím nic.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#11 28. 3. 2006 14:08

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy

moje mamka je má taky, už asi půl roku, ze začátku to bylo v pohodě, ale teď se jí taky dělaly plísně, musí mít stále okna otevřená na " mikro "

Není tady

#12 28. 3. 2006 16:50

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika

Máme plastová okna tři roky a vše je v pohodě. U starších typů plastových oken nebyla mikroventilace, ale u těch novějších už je samozřejmá. Je pochopitelné, že při sušení prádla v bytě je třeba větrat, jinak vzniká plíseň. Mikroventilace má tu výhodu, že okno je prakticky zavřené, ale propouští vzduch, což je výhodou. Je to výhodné i při opouštění bytu na delší čas - třeba o dovolené.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí