Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 23. 3. 2006 23:04

alanis
Host

gynekolog

Ahoj je mi 17 brzo mi bude 18 ajetse sem nebyla u gynekologa.Kdy tam musim jit kdyz nemam zadny potize?Jak si ho mam vybrat?Jak probiha kontrola?Co vsechno si musim vyslict a boli to?Predem dik

#2 24. 3. 2006 6:12

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Re: gynekolog

Milá Alanis, kontrolu by jsi určitě měla mít, protože ty opravdu nemůžeš vědět, jestli je vše vpořádku. Poptej se maminky, jaký je její gynekolog, já například preferuju gynekoložku, ke které chodíme všechny ženy naší rodiny ( i moje 17 letá dcera už u ní byla).
U gynekologa si odložíš vše od pasu dolů ( ponožky nemusíš), někdo chodí v sukni a punčochy si sundá v čekárně, já chodím v kalhotech a odkládám si až v ordinaci, mám na to čas, doktorka se vyptává jak se mám atd. Pak si lehneš na tzv. "kozu", nohy položíš na takové kovové držáky a musíš dát kolena hodně od sebe. Hlavně být uvolněná, pak tě to nebolí. Pokud nejseš panna, není s vyšetřením problém, doktorka ti prohlédne čípek a vše, co je v tvém věku potřeba, pokud jseš panna, mělo by se vyšetření dělat přes konečník, ale už od toho někdo ustupuje , jako např. moje lékařka, která prohlásila, že ve věku mé dcery a žádných problémů je to celkem ponižující, takže prohlédla jen co šlo.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#3 24. 3. 2006 8:52

deves
♥♥♥----

Alanis, já jsem šla se svou dcerou ke gynekologovi těsně před jejíma 15-týma narozeninama. Ji poprvé prohlédl jen ultrazvukem (ale asi že je skutečně mladá a panna), a chtěl vědět kdy byla menstruace. Problémy žádné neměla a nemá. Letos ji čeká zase kontrola a bude na ní, jestli bude chtít jít sama nebo ji doprovodím. (Samozřejmě jsem ji vzala ke svému gynekologovi) Poprvé by sis měla vzít někoho s sebou jako podporu-třeba kamarádku. Ještě si pamatuju když jsem šla poprvé já.

Upravil(a) deves (24. 3. 2006 8:54)

Někteří lidé vstoupí do našeho života a rychle z něj zase odejdou. Někteří v něm nějakou dobu zůstanou a zanechají stopy v našich srdcích. My už pak nikdy nejsme stejní.

Není tady

#4 26. 5. 2006 18:14

Mara Jade
♥------

to máš těžký, když si ganekoložka i tvoje matka myslí, že v semnácti nemáš v její ordinaci co dělat...

Není tady

#5 26. 5. 2006 19:16

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

Moje dcera byla letos poprvé v 16 kvůli nepravidelné menstruaci.Je panna,takže jí doktorka taky vyšetřovala ultrazvukem.musela v čekárně vypít 1.5litrovou vodu a potom čekala,až bude mít plný močový měchýř.

Není tady

#6 28. 5. 2006 10:07

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Myslím, že lépe se budeš cítit v sukni, v kabince si odložíš kalhotky. Dobré je mít u sebe vlhčený ubrousek pro intimní hygienu, budeš se cítit líp, když se v kabince otřeš - před i po vyšetření (nebo stačí i vlhká žínka).
Správný gynekolog tě po vyšetření pošle přiobléci a teprve pak s tebou jedná o diagnóze atd. Klidně si o to řekni, že se odskočíš do kabinky přiobléci, než to zapíše do karty, jsi zpět.
Jsi-li panna, upozorni na to. Já si dodnes pamatuji hrůzu, když jsem šla na gyndu poprvé jako panna (která ale používala tampóny) a starší gynekolog do mě narval "železa". Až na můj výkřik se zeptal: "Vy jste ještě neměla poměr?" Pablb jeden. Pak mě tedy vyšetřoval šetrněji, ale byl to pro mě děsný zážitek. Snad to byla mezi gynekology jen černá výjimka.

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#7 8. 9. 2006 12:33

žany
♥------

ja si vybrala gynekoložku na doporučení kámošek, jsem moc spokojena a chodim tak dodnes(cca 5.rok).pred kazdym vysetrenim se ptala jestli jsem mela pohlavni styk a i kdyz tehdy jeste ne, vysetreni nebylo vubec bolestive,jen neprijemne ale trva to jen par minut a za tu jistotu vedet ze jsi zdrava to stoji kamaradce je 19 a chodi dokonce i na sono ale to proto,ze se v jejich rodine vyskytla rakovina prsu.

Není tady

#8 23. 9. 2006 17:19

x256987
Host

Pokud není žádný problém, na preventivní prohlídku určitě v osmnácti a pak jednou ročně. Fakt je to příjemnější než zubař smile Já teď chodím k doktorce, u které fasuju na vyšetření takovou plátěnou zavinovací minisukni a "železa" má plastové. Jsou to maličkosti, ale dělají hodně.

#9 1. 10. 2006 12:20

tmavovlaska
♥♥♥♥---

baruska: z vlastního lepšího pocitu bych se přeobjednala, jdeš tam přeci jen poprvé.. ale nezkazíš nic tím ,když tam zavoláš a zeptáš se.. hlavu ti nikdo neutrhne

Není tady

#10 1. 10. 2006 13:50

tmavovlaska
♥♥♥♥---

Neboj, oni jsou tam kvůli tobě a ne ty kvůli nim.. Hodně štěstí

Není tady

#11 13. 11. 2006 17:45

repka
♥------

Tý olé..holky,tak už jsem byla na svý první prohlídce u gynekologa a NIC TO NENI. Ja osobne mam moooc mileho postarsiho pana! Musela jsem se objednat,bez toho ani nemusite chodit,maji furt plno,vemte si s sebou pro jistotu par penez cca 100,- a mozna menstruac.kalendariky. Nebojte,mam to za sebou a citim se lip! wink tummenupp

Není tady

#12 13. 11. 2006 20:54

nexxi
♥♥♥♥♥--

ahojky tak to já mám výhodu že se objednávat nemusím, chodím k jednomu moc milému dr, není přímo v našem městě, navíc je relativně novej, tak ještě moc klientelu nemá, takže je to pohoda:)) a je to strašně fajn chlápek, snad nikdy sem se u něj nestyděla, vždycky je nasmátej a vlídnej a snaží se vždycky poradit a povzbudit:) ono ti doktoři vážně nejsou žádní strašáci

" Je lepší litovat, že jsme něco udělali, než toho co ne."

Není tady

#13 14. 11. 2006 9:06

janica
♥♥♥♥♥♥-

Hmmmm tak to můj gynekolog, ke kterému se nebylo potřeba objednávat odešel do důchodu grater grater mad a teď tam je nějaká paní doktorka, k té se objednávat musí, sice na pohled vypadala sympaticky, ale pak na mě vybalila, že ošetření u ní samozřejmě proplácí pojišťovna, ale že by uvítala takový "menší" příspěvek na přístroje, na nástroje, na !!!objednávací službu!!! atd. 1000,- Kč ročně. A že si do příště mám rozmyslet, zda je to pro mě únosné. Máte někdo podobné zkušenosti? To se teď tak dělá????? Za to, že tam jdu jednou ročně 1000,- mi přijde dost hrůza.

Není tady

#14 14. 11. 2006 15:18

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-
Místo: OLOMOUC :-)

Janico nic nikomu nedávej a raději si najdi jiného lékaře....to je nějaká vydřiduška...cokdyž jí to nedáš ?tak co se stane? vyšetří tě?
u nás za nic neplatíš,pouze když chceš udělat vyšetř.plast.zrcátkem místo kovového tak musíme za něj zaplatit 50Kč...
a to mi ho jako potom dají domů????? lol

http://www.tickerclub.com/cache/83b1299046.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí