18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky, mozna nekdo vite. dnes jsem byla v poradne, jsem 25tt. doktorka se me po prohlidce ptala, zda mi netvrdne bricho, ja ji rekla ze ne, ale cestou domu jsem si uvedomovala, ze tento stav mozna nekdy pocituju. Muzete mi nekdo zkusenejsi k tomu tvrdnuti neco rict? Je to normalni nebo to neco naznacuje? Docela jsem si tim ted nahnala strach a nechci jako tele znovu volat na gynekologii. Moc diky a pekny den.
Není tady
O tom by mohla vyprávět Karal, ale ta prý bude na netu a za 14 dní... bere na to magnesium.
Mě taky občas ztvrdne - břicho mám jak kámen, zčervená a trochu se k tomu přidá bolest v podbříku... jo a začne se mi hůř dýchat. Po chvilce to poleví.
Není tady
Nevím, proč se doktorka ptala, jestli se jí třeba něco nezdálo a chtěla se jen ujistit. Kdyby to bylo něco váného (např. předčasné otvírání), tak by určitě něco řekla. Pro klid svojí due jí zavolej, nebude se zlobit.
Jinak jsem četla, e od 20. týdne je občasné tvrdnutí břicha normální, já jsem to měla taky tak, dokonce se mi udělalo ve 20 týdnu i mlezivo a bála jsem se předčasného porodu, ale zbytečně, jetě jsem přenáela.
Není tady
Mě tvrdlo břicho u obou dětí. Doktorka mi předepsala magnézium a klid. Břicho mi ale tvrdlo docela často a cítila jsem to hodně.Cítila jsem to ikdy jsem leela a byla v klidu. Zkus se domluvit s doktorkou zatím po telefonu a uvidí co ti řekne, jako tele rozhodně vypadat nebude. Doktorky jsou na podobné telefonáty zvyklí.
Není tady
U mě bylo zcela normální,u vech dětí mi tvrdlo břicho, v poradně mi říkali, e to je dobře, e se prokrvuje děloha a miminku to dělá dobře.To je moje zkuenost a e mám čtyři zdravé děti :-)
Take buď v klidu a v pohodě.......
Není tady
Ahoj Jinny,
ono to můe něco znamenat a taky nemusí.Uvidí, co ti k tomu jetě napíou ostatní, ale mě se to taky občas stává a to hlavně po nějaký fyzický námaze.Sama jsem se na to doktora ptala a řekl mi, e pokud se mi to nestává moc často (jestli ne víc, ne 10x za den), tak je to normální.To tvrdnutí by mohlo předcházet třeba předčasnýmu porodu.Ale dělat si podle toho závěry jako laik nemá smysl.Jestli má nějaký obavy , poraď se se svojí doktorkou.Kadopádně, já kdy to zjistím, tak si dám na chvíli relax.Netahej těký věci a tak....Kdyby se ti něco nezdálo , klidně na gyndu zavolej.Oni jsou tam od toho, aby ti poradili a určitě si o tobě nebudou nic blbýho.Měj se hezky těhulkovství !
Není tady
Chtěla jsem napsat ...Měj se hezky a uívej si těhulkovství ! )))))
Není tady
Ahoj Jinny, souhlasím s holkama ! Jestli se Tě doktorka ptala, jestli Ti vrdne břicho a ty odpověděla, e ne a teď Ti tvrdnout začalo, tak a půjde třeba na přítí návtěvu (chodí do 14 dnů?), tak jí to řekni, a tam půjde. Já jsem sice s tvrdnutím břicha byla od 20tt na neschopence, ale bylo to kvůli tomu, e jsem měla jetě navíc vysoký tlak, otoky, ..... Na tvrdnutí břicha jsem brala magnezium, ale stejně to moc nepomáhalo. Tvrdlo mi několikrát za den a přesně si pamatuju, jak doktor říkal, e kdy je to i 10x za den, e je to normální. Take, neměj z toho takový strach. Protoe samo o sobě to asi nic tak patného není, ale a půjde na dalí návtěvu, tak jí to určitě řekni !! Neboj, bude to OK !
Není tady
Holky, moc vam dekuju za prispevky, moc jste me uklidnili. Pro jistotu si radsi zavolam. Tak jeste jednou dik :-)
Není tady
Ahojky, já jsem skončila na nemocenské v 24.t. s tvrdnutím - a navíc jsem měla nějaké změny na čípku. Doktor mi říkal, e pokud je tvrdnutí více ne 10x denně, je třeba to hlídat. Měla jsem magnezium 3x2 tablety, 2 tydny jsem leela a po 4 týdnech u můu chodit na procházky a cvičit. Magnezko mi zůstalo 3x1 denně.
Chce to pak prý hlavně klid.
Není tady
Jinny,
me zacalo tvrdnout brisko uz nekdy okolo 17tt, zpocatku malo ale kolem 22tt uz jsem se dostala az na dvacet denne..brala jsem magnezium a chodila casteji na kontroly ( po 14 dnech i casteji), zda se predcasne neotviram..ale jak pan doktor rika, "ani se to nehlo" :-) Takze se neboj..do deseti epizod denne o nic nejde a nemusi to vubec nic znamenat, a pokud je to vic nez deset ale nikde se to neprojevuje, rikaji tomu drazdiva deloha a taky to nemusi nic znamenat..bojuje s tim docela hodne budoucich maminek a vesmes vsechny porodi v terminu i pozdeji :-))..Jo, zavaznejsi jsou tvrdnuti briska v klidu nez pri pohybu , pri pohybu, napr. vstavani ci chuzi to pry ma skoro kazda tehulka...A jak to vlastne vypada? Citis takovy divny tlak v brisku, ktery behem chvilky povoli, na sahnuti je brisko pevny jako sutr..treba pri chuzi je to trochu neprijemny ale neboli to..Ted mam pocit ze i s mininem magnezka je to klidnejsi, ale treba vstavani z gauce je spolehlivy vyvolavac tvrdnuti..
Není tady
HOlky, tak oivuju tohle témátko... posledních pár dní pociuju, e mám taky tvrdnutí bříka - jsem v 20 tt. Myslela jsem, e to nepoznám, ale asi poznám. K dr. mám jít a za 14 dní, tak nevím, jestli mu radi nezavolat . Nechci prckovi ublíit.
mám to třeba i ráno, jak se vzbudím, ale jinak jsem na PN, take nedělám nic těkého, ale přece jen mě to trochu vystrailo. Jinak, myslím, e to je tak 3x za den...
tak kdybyste měla jetě nějaká zkuenost, co na to pomůe... Díky moc.
Není tady
Zkus doktorovi zavolat, co s tim... u prvniho tehu mi tvrdlo bricho hodne, nekolikrat denne, nasadil mi magnezium, do toho jsem se otvirala a mela absolutni klid na luzku, i tak porodila driv...
Ted kdyz jsem mu rekla, ze mi tvrdne, nedal mi nic, ze pry se deloha prizpusobuje miminku a je to v poradku, ovsem neotviram se zatim a ani jine rizikove hodnoty nemam... Takze si zavolej, jestli mas radeji prijit...
Není tady
Beru, mě taky začalo tvrdnout dost brzy, kolem 24TT, dostala jsem magnézko od dr. a klidový reim, ale ten jsem moc nedodrovala, zná mě Kadopádně se o tom zmiň dr. a určitě by nebylo od věci zajet na ko dřív, ne za 14 dní. Tím určitě nic nezkazí a aspoň se zklidní
Není tady
Trish, Ivi - díky za radu a info. Natěsí musím říct, e to bylo jen dva dny.. a od té doby nic (to ukám)... Samo, e to přítě dr. radi řeknu, ale aspoň jsem přestala plait. A magnezko teda zatím nemám, třeba mi ho pak napíe, ale klidovej reim jaktak mám - jsem doma pořád, take odpočívat během dne kliďo můu .
ale kdyby se to znovu opakovalo, tak k němu vyrazím i dřív.
Ivi - tak doufám, e u má sbalenou taku!!! U se Ti to krátí...
Není tady
Beru mám, a na pár drobností a ty dokoupím zítra-snad
To magnézko Ti určitě napíe, já brala a 6 tablet denně jetě do 32TT, teď u se nepředepisuje. A mě vdycky dr. říká, e při jakémkoli sebemením problému dorazit.
Není tady
Ahoj holky, tak jdu taky přispět, mně tvrdlo břicho cca od 20tt, to jsem ale jetě ani nevěděla, e je to to tvrdnutí, vdycky se mi chtělo hrozně čůrat, myslela jsem, e to nevydrím a pak to přelo, během chvilky...pak jsem si áhla na břicho (podbříko) a říkám si, e je nějaké tvrdé...pak to říkám dr a ta na kontrole zjistila něco dole...dodnes nevím co a říkala, e za 14 dní se uvidí co dál a od 23tt jsem byla doma s neschopenkou...pak mi tvrdlo pořád...dr jsem i lhala, e to bylo jen do 10ti denně ...bála jsem se hospitalizace (nakonec jsem se jí stejně neubránila, ale z jiného důvodu...), vdycky jsem si namlouvala, to nebylo ono... brala jsem 3 magnézka denně a pak ke konci těhu (do 36tt, pak u se nedává) jsem brala 6x denně. Taky jsem vydrela jen týden bez magnézka a malá se drala ven...
Jo a ke konci to bylo tvrdnutí takové, e se mi vdycky udělala taková tvrdá koule na břie.
Upravil(a) Tutule (24. 10. 2008 11:50)
Není tady
Mě břicho v těhotenství tvrdlo hodně, brala jsem magnezium, které mi dost pomáhalo. Měla jsem také nasazenou vysokou dávku.
Není tady
A něco na měknutí mozku bere?
Není tady
Judy,
v tomhle můe mít vyjímečně pravdu - hořčík se opravdu bere při těchto potíích ... i injekčně
otázka je , jestli dáma nepřispěchá se značkou magnezia , aby nás "důkladně poučila o tom nejlepííím"
Není tady
O hořčíku nepochybuji. ale je to "stará reklamnice", která pořád ne a ne pochopit, e o reklamách to tady není.
Vimni si, s jakým zpoděním se svou "radou" přila.
Hořčík jakékoliv značky je v tom samozřejmě nevinně.
Není tady
Je zajímavé si spočítat, kolik je teď dětem na posledních fotkách.
Ovem tvrdnutí břicha v těhotenství, to je opravdu váná věc. A tak, budoucí maminky, k doktorovi pospíchejte a dle jeho rad Mg uívejte!
Není tady
Jasně e přispěchá, jako e ty předchozí otravné příspěvky nečetla...
Není tady
Judyna napsal(a):
je to "stará reklamnice", která pořád ne a ne pochopit, e o reklamách to tady není.
Vimni si, s jakým zpoděním se svou "radou" přila.
Hořčík jakékoliv značky je v tom samozřejmě nevinně.
Jo. Jinej příspěvek ne novou reklamu nebo přípravu na tu následující po konzultaci se svýma klonama tady nemá.
Divím se adminům, e ji tady takovou dobu nechají řádit a obtěovat diskuze chtivé uivatele!
Monost, e nikdo nebude reagovat, či naivní snahu věci neznalých pomoci, nepovauju za omluvu neudělit BAN.
Jo a jetě před napsáním tohodle příspěvku jsem uvaovala o tom e tadle dáma je jako slovenskej Truhlík z Ferdy Mravence, který vude byl, vechno zná a ví a umí.
Upravil(a) rina (7. 9. 2019 20:55)
Není tady
Truhlík je něco jako chrobák Vrecko?
Není tady