29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Já tam rodila před více jak dvou lety a nemohla jsem si to vynachválit. Mají jeden až dva porody denně, takže maximální péče personálu. Ocenila jsem pokoje po dvou pacientkách s vlastním WC a sprchovým koutem, který je tam normální standart a ne jako někde nadstandart. Byla jsem se podívat na Slovanech a je to hrůza, 50 ženských na jeden záchod a zvlášť po porodu je prostě nepředstavitelné. Mě Rokycany doporučila gynekoložka, když jsem se rozhodovala kam v Plzni jít. Říkala ať se tam jedu podívat, že je porodnice nově opravená a byla jsem opravdu mile překvapená. Byli jsme tam asi týden před porodem, natočili mi monitor, provedli porodním sálem i operačním(dělají i císaře)a vše vysvětlili. Při porodu máš možnost být neustále pod sprchou, hopsat na míči, mají pěkné polohovací porodní stoly. Epidurál taky nebyl problém. Snaží se co nejméně nastřihávat, já ač byl malej hodně veliký jsem měla pouze dva stehy. Pro dítě neomezené počty jednorázových plen a kvalitní dětská kosmetika. Jídlo na nemocnici také překvapivě dobré, povlečení není nemocniční, ale klasické domácí, prostě se snaží to maminkám trochu zpříjemnit. Pokud tě bude ještě něco konkrétního zajímat, tak se ptej.
Není tady
Ahojík, taky o téhle porodnici přemýšlím. Kamarádka tam jde rodit někdy v dubnu, tak se přeptám a dám vědět. Jinak jsem chtěla jít do Vojenské, ale nevím, teď tam byla známá a moc se jí nelíbilo :-(
Není tady
Díky Janny, vlastně jsi mi odpověděla na všechny otázky :-). Když se rozhoduji mezi Vojenskou a Rokycany, dospívám k názoru, že co je ve Vojenské za 2000 nadstandard, to je v Rokycanech standard zadarmo. Pokud to vyjde a nebude můj porod překotný či náhlý, asi to vyhrají Rokycany.
Není tady
Ahoj holky, moje švagrová rodila ve vojenské 2x a byla moooc spokojená. Slíchala jsem chválu i na Mulačovku, ale vzhledem k tomu, že jsem tam chodila na zdrávce na praxi jako fyzioterapeut, moc se mi tam nelíbilo. Je fakt, že to tam není takový masokombinát jako na Slovanech, a tak je to asi o něco příjemnější. Koukám, že je nás tu docela dost z Plzně a Plzeňského kraje.
Ahoj Luci
Není tady
S tím masokombinátem jsi to vystihla. Ještě, že už staví novou porodnici na Lochotíně ve fakultce, protože Slovany jsou ostuda českého zdravotnictví. Už deset let to chce hygiena zavřít, ale jelikož nebyla žádná adekvátní náhrada pro krajské město, museli nad tím vždy přimhouřit oči. Vojenská je dobrá, akorát si musíš připlatit něco kolem 2000kč za porod a pokud nechodíš přímo k nim na ambulanci může se stát, že když přijedeš a nebude místo tak tě pošlou k Mulačům nebo na Slovany. Samozřejmě, když to nebude akutní.
Není tady
Ahojky holky, jsem moc ráda, že jste na tuhle porodnici upozornily. Přemýšlím, kam půjdu rodit já a ty Rokycany se mi moc zamlouvají Moje švagrová byla před pěti lety na Slovanech, byli jsme se za ní podívat a bylo to dost hrozný, ty pokoje, další 4 spoluležící - no prostě docela děsný. Díky bohu za Rokycany
Není tady
Já teda zatím těhotná nejsem, ale doufám, že se to brzy změní. Minulý týden jsme se začli snažit, nebo spíš jako obvykle jen bez použití lapačů, tak to snad vyjde, pač žadné problémy nemám, netrpím na infekce, výtoky, vždycky jsem měla citologii v poho a jatrky taky. Jsem takovej živočich. A nevíte kdy se to na Lochotíně otevře???? Zase na druhou stranu jsou Slovany dobrý v péči o nedonošence. Mám tam známou, tak jsme o tom jednou kecali. Myslím, že to tam je docela sichr, ale 5 mamin na pokoji je fakt maso. Navíc jsou nedělky vlivem hormonů docela na hlavu a tak je to docela schiza. Urcitě bych si zaplatila nadstandard, pokud by bylo volno. Asi bych nesnesla takový ty uhekaný ukníkaný matky, páč nejsem zvyklá hekat a moc si stěžovat. Známí mi říkají, že jsem spíš takovej chlap. Tak vzhůru do těhotnění. PA plzeňandy. Luci
Není tady
Porodnice na Lochotíně má být dostavěna v půlce roku 2007. S tou péčí o novorozence to zase tak úplně slavné není, protože běžné lehce nedonošené děti tam vypiplají, ale pokud je to horší musí dítě převést na neonatologické ve fakultce na Lochotíně a to není zrovna ideální. Takže až to dostaví, tak to bude vše pohromadě a maminka se tam může chodit na miminko dívat. Dnes ať porodíš dítě kdekoliv v plzeňském kraji a bude víc nedonošené nebo nemocné, tak stejně bude na neonato na Lochotíně.
Není tady
Zdravím.
Máte tu někdo nějaké čerstvější informace o tom, jaké to v Rokycanech je?
Není tady
Ahojky v Rokycanech rodila letos moje švagrová a jelikož měla naprosto bezproblémové těhu a porod tak to bylo OK,ale dva měsíce po tam rodila moje kamarádka a nebýt vrtulníku tak přišli oba o život. Pokud jsi naprosto zdravá tak jsou Rokycany fajn, ale jakmile máš ty nebo mimís problém tak tě stejně povezou do Plzně, problém je ten, že tebe šoupnou na Slovany porodit a miminko pak odvezou do neonatologického centra, které je ve vojenské. Mimochodem slovany vypadají šíleně, ale jsou tam největší kapacity z plzenského kraje a jakákoliv pomoc je v podstatě okamžitá a porodní sál vypadá taky pěkně, může tam být i tatínek a vana a hopsací míč je taky samozřejmostí, jen jídlo je šílený
Není tady
Holky co to tu píšete, z vojenský vás nikdo nikam nepošle, když tam přijedete rodit !! to jsou jen fámy a na Slovanech je několik pokojů po dvou kde je rooming a několik nadstandartů a na Lochotíně v nemocnici žádný neonato vůbec není, je to ve vojenský a ten nový barák co se na lochotíně staví tak tam se budou stěhovat celý slovany cca v půli 2007, ale specializovaný pro nedonošence stejně zůstane ve vojenský a pokud tam to miminko máte tak je možnost v tý nemocnici s ním bydlet
Není tady
Taky jsem slyšela na Rokycany samou chválu. Je tam prý růžový a modrý porodní sál, jen si vybrat. Pokud bude těhu bez problémů, tak se tam půjdu objednat. Myslela jsem, že to stihnu na ten Locháč, ale podle toho co píšete, tak asi ne.
Není tady
Zlaty jestli si páni stavitelé pospíší tak bys ten lochotín stihnout měla, termín dokončení totiž měli letos na podzim
Není tady
Díky za zprávu. Já se vážně nemůžu rozhodnout Na Slovanech jsem byla, když jsme přišli o 1.
. Navíc mám z nemocnic (a bílých plášťů vůbec) docela trauma. Až na ten pobyt na Slovanech jsem nikdy předtím v nemocnici nebyla. A tehdy to bylo fakt docela nepříjemný. (velký pokoj, žádné soukromí.) V těch Rokycanech jsme se byli podívat a měla jsem z toho docela dobrý pocit. Není to tam taky žádná moderna, ale takové malé a dalo by se říct rodinné. A personál byl moc milý, když nás provázeli. Zatím jsem já i mimi v pořádku a žádný problém nebyl. Ale něco riskovat? Komplikace se může objevit vždycky. A pak si něco vyčítat ? Je to dilema. Navíc jsem poslední dobou úplně mimo kvůli strachu o mrňouska. Strašně se těším a taky se strašně bojím, aby bylo všechno v pořádku
Skoro nedokážu myslet na nic jiného! Prostě blázen
Není tady
Holky pred 3 mesici tam rodila moje kamardka (v Rokycanech) na radu sve gynekolozky a silene!!!!!!!!! Rodila 32 hodin, nakonec cisarem, doktor na ni kricel ze nespolupracuje- kdo by spolupracoval po 2 dnech v bolestech, jeji nazor je ten, ze co se pokoju a modernosti tyce ok, co do profesionality des a hruza....Ja rodila na Slovanech, sice je tam frmol, zadny luxus, na pokoji nas bylo 5 ale pece naprosto uzasna, rodila jsem 6 hodin a po celou dobu byl u me lekar, ktery byl naprosto uzasny,jsou tam mlade asistentky a ty jsou strasne mile a citlive, fakt muzu jen doporucit....A dalsi kamaradka rodila ve Vojenske a taky si ji chvali jen lekare mela az na posledni chvili, jinak jen asistenku, tak asi tak, to jsou zkusenosti me a meho okoli:-)))))
Není tady
Jo a jeste si pamatuju, ze rikala, ze se ji sestry snazily hupsnout na bricho a kdyz to udelaly tak omdlela, protoze z bolesti byla unavena a pak ji vynadaly, ze nic nevydrzi, nechci nikoho strasit,ale muj osobni nazor je takovy, ze je lepsi nemocnice, ktera neni na "pohled" hezka, ale jsou v ni profesionalni lekari, pristroje a prvotridni pece....Hezky vecer vsem
A jen pro info, neonatologie neni ve vojenske, ale na lochotine ve fakultce, kamaradce tam prevazeli mimi z vojenske......
Upravil(a) angelina (10. 11. 2006 19:22)
Není tady
angeli, možná jsem to špatně napsala, ale nedonošený miminka cca od 24tt do 32tt co potřebují spec. péči v inkubátoru tak ty jsou ve vojenské, to vím určo, minulý týden musely odrodit mojí známou ve 29tt a miminko je ve vojenský a ona tam je s ním
Není tady
Ahojík, já jsem se taky dlouho rozmýšlela, jestli Rokycany nebo Vojenská. Nakonec to vyhrála Vojenská, jelikož jsem si tam poležela ještě před porodem na ganekologickém oddělení, a můžu říct, že jsem ráda. Přístup doktorů i sestřiček byl báječný. Jen jsem se málem trefila na to, že mě poslali jinam. Byla jsem poslední koho vzali. U Mulačů malovalo, takže bylo fakt plno. Ju a manžílek byl se mnou po celou dobu, od doby , co jsem skákala na míči až po 1 hodinku po porodu ( to se musí zůstat v leže) nabízeli nám puštění hudby, což jsme nevyužili. Jinak na míči jsem hopsala tak 2,5 hodinky a to mě chodila kontrolovat asistentka a až k samotnému porodu přišla doktorka. Ju a docela mile mě překvapilo, že mi přišel poblahopřát pan primář Jinak jsem někde četla, že z Vojenské se nedá odejít, aniž by se nekojilo a je to pravda. My jsme s tím měli problémy, ale sestřičky nás v tom opravdu nenechali. Ju a jídlo tam taky není špatné. Kdybych se měla ještě někdy rozhodovat, tak jedině Vojenská
Není tady
l.lucililinka napsal(a):
Ahojík, já jsem se taky dlouho rozmýšlela, jestli Rokycany nebo Vojenská. Nakonec to vyhrála Vojenská, jelikož jsem si tam poležela ještě před porodem na ganekologickém oddělení, a můžu říct, že jsem ráda. Přístup doktorů i sestřiček byl báječný. Jen jsem se málem trefila na to, že mě poslali jinam. Byla jsem poslední koho vzali. U Mulačů malovalo, takže bylo fakt plno. Ju a manžílek byl se mnou po celou dobu, od doby , co jsem skákala na míči až po 1 hodinku po porodu ( to se musí zůstat v leže) nabízeli nám puštění hudby, což jsme nevyužili. Jinak na míči jsem hopsala tak 2,5 hodinky a to mě chodila kontrolovat asistentka a až k samotnému porodu přišla doktorka. Ju a docela mile mě překvapilo, že mi přišel poblahopřát pan primář
Jinak jsem někde četla, že z Vojenské se nedá odejít, aniž by se nekojilo a je to pravda. My jsme s tím měli problémy, ale sestřičky nás v tom opravdu nenechali. Ju a jídlo tam taky není špatné. Kdybych se měla ještě někdy rozhodovat, tak jedině Vojenská
Vojenská by určitě byla fajn, ale za poslední dobu se tam dvě mé známé nedostaly, protože bylo plno (chodily tam i na předporodní kurzy). Takže to asi vzdávám předem
Není tady
Štarmiku máš naprostou pravdu, protože mi nedošlo, že teď už je vlastně FN spojená s Vojenskou , tím pádem neo asi přestěhovali...-))))))) takže je to tak jak píšeš...
Není tady
to vanilka 28:
Když jsem tam byla podruhé, tak mi sestřička napsala tohle číslo, abych si zavolala, jestli tam má cenu jet - 377401/274 a 377401/275. To jsem ještě nevěděla, že už tam zůstanu
Není tady
Já mám na Rokycanskou porodnici moc krásné vzpomínky. Přivedla jsem tu na svět své druhé dítě, chlapečka, a byl to pro mne v tom dobrém smyslu slova zážitek opravu nezapomenutelný. První porod v Hořovické porodnici mi navzdory příjemnému přístupu většiny personálu zkazila porodní asistentka, která mne porodem provázela ke konci a o které jsme si s mužem říkali, proč takovou práci vůbec dělá. Ale o tom teď psát nechci. Zážitek z rokycanské porodnice pro mne byl tak nádherný, že docela vyhladil bolestné vzpomínky na porod první. Chlapečka jsme spatřili po třech hodinách plných radostného očekávání a ze strany porodní asistentky i MUDr. Majerové plných povzbuzování, naslouchání, respektu, zájmu a lidskosti. Možná si říkáte, že to je přece samozřejmé, ale myslím si, že ve většině porodnic tomu, žel, tak není. Porod byl provázen tiše a nenápadně, s velkým respektem k jeho přirozenému postupu i k mým přáním a potřebám. Měla jsem připravený porodní plán, v němž pro mne bylo asi nejdůležitější žádný epidurál a bonding tělo na tělo po celé dvě hodiny bezprostředně po porodu. Paní doktorka přislíbila, že to probere s neonatology a ti mi vyšli plně vstříc. Porod tady pro mne byl tak snad tím nejkrásnějším zážitkem na světě. poklidný, plynulý, plný důvěry z mé strany a úžasného přístupu ze strany personálu. Maličkého mi ihned po narození položili na bříško, nechali dotepat pupečník, pak na mém těle jen lehce otřeli a přikryli a celé dvě hodiny jsem měla miminko položené na hrudníku, kůže na kůži. Seznamovali jsme se, těšili ze vzájemné blízkosti, na malém bylo vidět, jak je spokojený a klidný a já byla šťastná tak, že to nedokáži ani popsat.Byl to opravdu silný a láskyplný zážitek, pro který bych v jiné nemocnici musela bojovat a leckde by mi byl jistě odepřen s neprůstřelnými argumenty. Tady nikoli a jsem za to opravdu vděčná. Něco tak krásného bych přála zažít každé mamince. V hořovicích mají sice krásné nové prostředí a pokoje opravdu luxusní, s přístupem rokycanských se to ale nedá srovnat a právě laskavý, přijímající a respektující přístup je jistě to, co je pro tak důležitý životní okamžik to podstatné. Opravdu nezapomenu a příště bych se ráda vrátila opět sem.
Není tady
Stránky: 1