29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
prosím všechny, kteří mají nějaké dobré recepty na zálivky na zeleninové saláty, aby mi doplnili inspiraci. Můj manžel dostal v diabetické poradně nařízeno schodit 8 kg a tak se mu snažím pomoci. Předem děkuji.
Není tady
SALÁT Z RAJČAT A CIBULE 1
- rajčata (nakrájet)
- cibule na půlkolečka
- vejce (uvařená, na půlměsíčky)
- sůl, pepř
= samo to pustí šťávu
SALÁT Z RAJČAT A CIBULE 2
- rajčata (nakrájet)
- cibule (na drobno)
- bílý jogurt
- sůl a koření podle vaší chuti (já dávám na ryby nebo grilovací)
TĚSTOVINOVÝ SALÁT
- těstoviny (nejlépe malinkaté - uvařit)
- jemný (dietní) salám na drobné kostičky
- různá zelenina na drobno
- bílý jogurt
- koření dle chuti
Není tady
Nemusíš připravovat jen zeleninové saláty, ať to manžel má trochu pestré , můžeš vyzkoušet třeba i sýrové nebo těstovinové variace, i když s těstovinama bych to moc nepřeháněla.
moc dobrý je Eidamský salát s jablky:
150 g sýra Eidam, 2 větší jablka, 100 g šunkového salámu, 1 pórek, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Příprava:
Jablka oloupeme, nakrájíme na nudličky, hned pokapeme citronem, aby nezhnědla, přidáme na proužky nakrájený pórek a jemně nakrájený salám. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, směs promícháme, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a ještě okyselýme citronovou šťávou. Můžeme podávat na listech hlávkovového salátu.
Jinak u mě na FoodLife.cz si můžeš v kategorii Saláty http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=60 vybrat od zeleninových, přes sýrové, těstovinové, ovocné až k různým směskám.
Přeju, ať ty kila jenom mizí
Zeleninový salát s uzeným lososem:listové saláty rozprostřít na talíř,na měsíčky nakrájené rajče a cibulka,na kousky nakrájený plátek uz.lososa,položí se na salát.
Dresing(dá se použít i na jiný salát):2 lžičky provensálské hořčice(běžně v obchodě),2 lžíce olivového oleje,1 lžíce medu.Celé se to vyšlehá,ale je toho tak na dva saláty,můžeš si dát s manželem:)Připravený salát se tím pokape.
Není tady
moc děkuju, když na něco narazíte, prosím připište, už mě chybí inspirace
Není tady
dresing - bílý jogurt a koření tzatziky
bílý jogurt, horčice, trochu kečupu, sůl, bílý pepř
bílý jogurt, česnek
dtto a tzatziky
Není tady
vynikající řecký salát
uvařit brambory, na měsičky nakrájet červenou cibuli, smíchat s vychladlými nebo vlahými bramborami, zalít olivovým olejem, osolit, přidat citronovou šťávu.
Není tady
Vynikajici je,
ledovy salat, rajcata, barevné papriky, olivy. balkan, olivovy olej jenom trosku aby to lip klouzalo, bazalka, a ja pouzivam vinny ocet, ale je dobrej i jablecnej ten dobre spaluje.
vsechno tak nak podle chuti a podle toho kolik toho chces, ale bacha at to neprezenes s tim octem.
děkuji děkuji děkuji
Není tady
Čínské zelí nakrájet na tenké proužky,šunku,vajíčko,sůl.petř a jogurtovou majonézu.
koupila jsem si v čínské restauraci zeleninový pikantní salát. byl výtečný, Zelí, mrkev a čínské houby. ¨Jenom ta zálivka je pro mě záhadou.
Není tady
my děláme takový mix - kedluben, mrkvičku, čínské zelí, rajčáta (mám moooc ráda ty malinké - cherry), okurek, papriku, ředkvičky - všechno nakrájet na menší kousky,zamíchat, osolit, dle chuti opepřit (manželovi nesmím pepřit - nesnáší to... ) a zalít třeba dressingem (francouzský), nebo jíst jen tak...
nebo s kuřecím masíčkem - čínské zelí, rajčátka, okurky (ostatní dle chuti a libosti) - osolit, zamíchaat, můžeš zakápnout oliv.olejem. Kuřesí maso nakrájíš na drobné kousky (nudličky), osolit, opepřit a osmahnout na oleji. Potom masíčko přidat k salátu (pokud možno bez oleje, ve kterém se to smažilo...). Pokud jste zvyklé na pečivo, tak jsou k tomu výborné takové dalamánky....
Není tady
Mam diabetické dítě.Má cukrovku již 10 roků.Já dělám salát z pampelišek.Pampeliškové listy opereme.nakrájíme na menší kousky.Přidáme na kostičky nakrájený eidam,salátovou okurku taky na kosticky pokrájenou,na měsíčky rajče.Přidáme jogurt nebo zakysanou smetanu.Jemně přisolíme a můžeme přidat špetku kopru.Možno přidat i vařené vejce.
Není tady
moc všem děkuji, první 2 kila jsou dole, ale jde to pomalu. Chudák, poprvé ve svém životě drží dietu a věk je proti němu. Tak vyzkouším nějaké další recepty a napíšu výsledek. Ještě jednou díky
Není tady
Tady je taky jeden a je docela fajn:
Uvařené těstoviny raději větší bezvaječné, krabí tyčinky - nastrouhat nahrubo, trochu cibule nakrájet na jemno,
rajče, okurka, osolit, opepřit, zalít jogurtem - možno dát lžíci majolky, nebo místo majolky lžíci hořčice. Nám stačí jen bílý jogurt a je to bašta.
Není tady
Hezký večer,
doma máme saláty v oblibě hlavně přes léto děláme svěží letní saláty, dokonce i naše děti je mají rádi
Pěkný článek i s recepty na saláty zde
https://receptyprokazdeho.cz/clanky/leh … letni-dny/
Není tady