18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
prosím vechny, kteří mají nějaké dobré recepty na zálivky na zeleninové saláty, aby mi doplnili inspiraci. Můj manel dostal v diabetické poradně nařízeno schodit 8 kg a tak se mu snaím pomoci. Předem děkuji.
Není tady
SALÁT Z RAJČAT A CIBULE 1
- rajčata (nakrájet)
- cibule na půlkolečka
- vejce (uvařená, na půlměsíčky)
- sůl, pepř
= samo to pustí ávu
SALÁT Z RAJČAT A CIBULE 2
- rajčata (nakrájet)
- cibule (na drobno)
- bílý jogurt
- sůl a koření podle vaí chuti (já dávám na ryby nebo grilovací)
TĚSTOVINOVÝ SALÁT
- těstoviny (nejlépe malinkaté - uvařit)
- jemný (dietní) salám na drobné kostičky
- různá zelenina na drobno
- bílý jogurt
- koření dle chuti
Není tady
Nemusí připravovat jen zeleninové saláty, a to manel má trochu pestré , můe vyzkouet třeba i sýrové nebo těstovinové variace, i kdy s těstovinama bych to moc nepřeháněla.
moc dobrý je Eidamský salát s jablky:
150 g sýra Eidam, 2 větí jablka, 100 g unkového salámu, 1 pórek, 2 líce citronové ávy, 3 líce olivového oleje, sůl, pepř
Příprava:
Jablka oloupeme, nakrájíme na nudličky, hned pokapeme citronem, aby nezhnědla, přidáme na prouky nakrájený pórek a jemně nakrájený salám. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, směs promícháme, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a jetě okyselýme citronovou ávou. Můeme podávat na listech hlávkovového salátu.
Jinak u mě na FoodLife.cz si můe v kategorii Saláty http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=60 vybrat od zeleninových, přes sýrové, těstovinové, ovocné a k různým směskám.
Přeju, a ty kila jenom mizí
Zeleninový salát s uzeným lososem:listové saláty rozprostřít na talíř,na měsíčky nakrájené rajče a cibulka,na kousky nakrájený plátek uz.lososa,poloí se na salát.
Dresing(dá se pouít i na jiný salát):2 ličky provensálské hořčice(běně v obchodě),2 líce olivového oleje,1 líce medu.Celé se to vylehá,ale je toho tak na dva saláty,můe si dát s manelem:)Připravený salát se tím pokape.
Není tady
moc děkuju, kdy na něco narazíte, prosím připite, u mě chybí inspirace
Není tady
dresing - bílý jogurt a koření tzatziky
bílý jogurt, horčice, trochu kečupu, sůl, bílý pepř
bílý jogurt, česnek
dtto a tzatziky
Není tady
vynikající řecký salát
uvařit brambory, na měsičky nakrájet červenou cibuli, smíchat s vychladlými nebo vlahými bramborami, zalít olivovým olejem, osolit, přidat citronovou ávu.
Není tady
Vynikajici je,
ledovy salat, rajcata, barevné papriky, olivy. balkan, olivovy olej jenom trosku aby to lip klouzalo, bazalka, a ja pouzivam vinny ocet, ale je dobrej i jablecnej ten dobre spaluje.
vsechno tak nak podle chuti a podle toho kolik toho chces, ale bacha at to neprezenes s tim octem.
děkuji děkuji děkuji
Není tady
Čínské zelí nakrájet na tenké prouky,unku,vajíčko,sůl.petř a jogurtovou majonézu.
koupila jsem si v čínské restauraci zeleninový pikantní salát. byl výtečný, Zelí, mrkev a čínské houby. ¨Jenom ta zálivka je pro mě záhadou.
Není tady
my děláme takový mix - kedluben, mrkvičku, čínské zelí, rajčáta (mám moooc ráda ty malinké - cherry), okurek, papriku, ředkvičky - vechno nakrájet na mení kousky,zamíchat, osolit, dle chuti opepřit (manelovi nesmím pepřit - nesnáí to... ) a zalít třeba dressingem (francouzský), nebo jíst jen tak...
nebo s kuřecím masíčkem - čínské zelí, rajčátka, okurky (ostatní dle chuti a libosti) - osolit, zamíchaat, můe zakápnout oliv.olejem. Kuřesí maso nakrájí na drobné kousky (nudličky), osolit, opepřit a osmahnout na oleji. Potom masíčko přidat k salátu (pokud mono bez oleje, ve kterém se to smailo...). Pokud jste zvyklé na pečivo, tak jsou k tomu výborné takové dalamánky....
Není tady
Mam diabetické dítě.Má cukrovku ji 10 roků.Já dělám salát z pampeliek.Pampelikové listy opereme.nakrájíme na mení kousky.Přidáme na kostičky nakrájený eidam,salátovou okurku taky na kosticky pokrájenou,na měsíčky rajče.Přidáme jogurt nebo zakysanou smetanu.Jemně přisolíme a můeme přidat petku kopru.Mono přidat i vařené vejce.
Není tady
moc vem děkuji, první 2 kila jsou dole, ale jde to pomalu. Chudák, poprvé ve svém ivotě drí dietu a věk je proti němu. Tak vyzkouím nějaké dalí recepty a napíu výsledek. Jetě jednou díky
Není tady
Tady je taky jeden a je docela fajn:
Uvařené těstoviny raději větí bezvaječné, krabí tyčinky - nastrouhat nahrubo, trochu cibule nakrájet na jemno,
rajče, okurka, osolit, opepřit, zalít jogurtem - mono dát líci majolky, nebo místo majolky líci hořčice. Nám stačí jen bílý jogurt a je to bata.
Není tady
Hezký večer,
doma máme saláty v oblibě hlavně přes léto děláme svěí letní saláty, dokonce i nae děti je mají rádi
Pěkný článek i s recepty na saláty zde
https://receptyprokazdeho.cz/clanky/leh … letni-dny/
Není tady