|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahojky, vím, že toto téma už někde bylo na starém babinetu,ale nemůžu ho najít.
Takže, můžete mi doporučit nějaké dobré knížky??Nebo líp, prostě vaše oblíbené a já už něco vyberu..díky všem..
Není tady
Tak v prvom rade Anjeli a Demoni od Dana Browna a vlastne vsetko co on napisal...
ale pacil sa mi aj Pribeh nasej lasky (love story) od Ericha Segala a tiez volne pokracovanie Oliverov pribeh.
a na zahodenie nie su ani knihy o Muzoch z Marsu a Zien z Venuse...
a este knizka Ta druha, ale to neviem autorku. pri tej som mala dost nervy, ale nakoniec vsetko dopadlo tak ako som si to ja predstavovala...
Není tady
miluju Vaňkovou, Henryka Sienkiewicze, Hrabala, Párala , Merleho, Betty MacDonaldovou, Františka Hečka a jeho Červené víno, Artura Hayleho atd atd

Není tady
Tak moje oblíbené :
Olga Sommerová - O čem sní ženy 1-3 - co k tomu dodat ...
Eda Kriseová - Křížová cesta kočárového kočího - to je opravdu milé čtení
Petr Šabach - Opilé banány - ale to jistě znáš ...
Mejla Hlavsa - Bez ohňů je underground - říká ti něco Plastic People ? , ale i tak se pobavíš
Leo Rosten - Pan Kaplan má stále třídu rád - četli jsme si ji nahlas s manželem , na ty uřehtaný večery nezapomenu
Ian McEwan - Černí psi - je to jakože"obyčejný " příběh ze života , vztahy ...,ale ten příběh je silný
Franz Kafka - Povídky , Zámek , Dopisy rodičům ... Zámek jsem četla navíckrát , přesto patří k mým oblíbeným , Povídky jsou super
Umberto Eco - Foucaltovo kyvadlo - pokud máš čas se soustředit
Mika Waltari - Jeho království - cesta Ježíše Krista po tomto světě a jeho ukřižování - ten příběh tě dokáže unášet
Nick Cave - A uzřela oslice anděla - jen pokud sneseš trochu drsňárny , na tu knížku jsem myslela dost dlouho
Tomáš Halík -Oslovit Zachea , Co je bez chvění , není pevné ... pokud tě zajímá křesťanství , filozofie , ale myslím , že by se to mohlo dobře číst , i tak , jako touha po rozšíření obzoru
..........
..........
..........
Není tady
Teď čtu od Leona Urise - Milá č. 18 Je to román o polských židech za války a čte se to moc hezky.
Není tady
Já miluju knížky od Ivana Krause,je to sranda.
Není tady
Jack London- Tulák po hvězdách ( není to žádný dobrodružný román, ale hrozně poutavá a smutná knížka, o útěku člověka před bolestí a krutostí do vlastních snů)

Není tady
Můj oblíbený autor Michael Palmer, thrillery z lékařského prostředí jsou super:) Poslední co jsem četla Hippokratovo společenství, napínavá a výborná....
Není tady
Já mám širší záběr a momentálně čtu skoro všechno, co mi nabízí domácí knihovna....
"Den Trifidů" a "Noc Trifidů" Jhon Wyndham - skvělé sci-fi knihy
"Čachtická paní" Jožo Nižanský - historický román
"Talisman" - Stephen King + Peter Straub - dobrodružný s prvky fantasy
a je dost dalších knich od Kinga dost zajímavých - třeba taková Beznaděj a z českých autorů mám ráda Wievegha nebo Šabacha, ale ty mám přelouskaný za den/dva jsou rychločtivý 
Není tady
Když jste u knížek zkuste si něco přečíst od novinářky Ireny Fuchsové, to jsou tedy příběhy plné napětí a ze života.
Není tady
Dana napsal(a):
Jack London- Tulák po hvězdách ( není to žádný dobrodružný román, ale hrozně poutavá a smutná knížka, o útěku člověka před bolestí a krutostí do vlastních snů)
Jo, tak tahle knížka je moc pěkná. Zkoušela jsem od Londona potom číst i další knížky, ale do žádné jsem se už nezačetla, ale Tulák po hvězdách mě dostal.
Není tady
Já miluju knížky od Barbary Wood. Fantasticky umí vhodit zajímavý příběh do nějaké země a popsat s tím i její zvyky. Má to úžasně vychytané.
Jinak dobré ženské čtení píše Sandra Brown - přečte se to jedním dechem
Mary- Higins Clark - dobré detektivky.
Jestli máš ráda trochu duchovně filozofického, tak Paolo Coelho - výborné jsou Jedenáct minut, Záhir - popřemýšlíš u toho
Není tady
Iveta X napsal(a):
Dana napsal(a):
Jo, tak tahle knížka je moc pěkná. Zkoušela jsem od Londona potom číst i další knížky, ale do žádné jsem se už nezačetla, ale Tulák po hvězdách mě dostal.
Tak to máš pravdu, já ji miluju, ale jinou od něj jsem nedočetla, je to spíš pro mládež.

Není tady
Zdena Frýbová a cokoli od ní

Není tady
Michael Palmer,Wilbur Smith,Artur Hailey,Tolkien...
Není tady
jakákoli detektivka od Agathy Christie nebo P.D. Jamesové, Oskar Wilde a jeho povídky

Není tady
Ray Chandler a jeho Phil Marlow, Ludvík Vaculík a Český snář, Daphne du Maurier a Únik, Yann Martell a Pí a jeho život,Alexandr Dumas - Hrabě Monte Cristo, Mario Puzo a Kmotr, Lewis Caroll a Alenka v zemi za zrcadlem......
Není tady
Umberto Eco- Jméno růže

Není tady
super, tak jsem se zase trochu inspirovala..díky, díky..a piště dál:-))
Není tady
Naposledy jsem četla knížku od Johna Kennedyho Toola - Spolčení hlupců a bylo to super....
doporučuji! 
Je vám něco okolo třiceti, máte vysokoškolské vzdělání a nejraději byste jenom přemýšleli a nepracovali? Nebo jste stárnoucí, zkrachovalá existence dosud žijící se svými rodiči? Slovo práce je pro vás synonymem slova zbytečnost? Bez ironie, výsměchu a smíchu si nedokážete představit svůj život? Jste inteligentní? Jestliže jste na jednu z otázek odpověděli kladně, pak vám blahopřeji: Jste ideálním čtenářem knihy s názvem Spolčení hlupců. Hlavním hrdinou je třicátník Ignácius, který je vzdělaný, líný a žije se svou matkou. Ovšem jak už to tak bývá, když se matka pro něco rozhodne, není úniku Ignáciova matka si usmyslí, že její synáček by měl začít pracovat. Budete se zmítat v pochybách o smyslu existence nebo se nekřesťansky chechtat každý dle svého založení :-). Za Spolčení hlupců dostal spisovatel prestižní Pulitzerovou cenu o stylistických a myšlenkových kvalitách díla tedy není pochyb. Tak si to užijte! :-)

Není tady

Dana napsal(a):
Umberto Eco- Jméno růže
To je i krásný film.
Občas se vracím ke starému ,dobrému METRÁĆKOVI a jiným knížkám od Stanislava Rudolfa.Líbí se mi humor Haliny Pawlowské 
Taky jsem nedávno dočetla Kmotra od Maria Puzo.A večer čtu Pana Hú...pohádku... 

Není tady
Guy de Maupassant - Miláček, Stendhal - Červený a černý, Páral - Kniha rozkoší, smíchu a radosti.-)
Není tady
Z poslední doby - Linda Howard, zejména Cizí myšlenky,jinak od ní cokoli...

Není tady