|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahojte holky. Čekám třetí dítě a pořád jen slyším od tchýně, že teď to vyklopím raz dva, že to půjde samo a podobné blbé řeči. No nevím mám dvě kamošky, a ty zas říkají, že třetí byl nejhorší. Jaké máte zkušenosti vy? Asi je to dost individuální, ale přece jen, je na teorii mé tchýně aspoň trochu pravdy? Já osobně můžu říct, že první porod byl lehčí než ten druhý, takže mám z toho třetího trochu strach, možná i proto, že i těhotenství snáším hůř než předtím. Všem děkuji za zkušenosti.
Není tady

Ajko.....taky jsem měla druhý porod horší než první.Rodila jsem po 2 letech a 4 měsících
Oba porody trvaly okolo 6ti hodin, ale rozdíl byl v tom, že první byl přirozený a druhý indukovaný.....ty vyvolané bolesti byly šílený...připadalo mi, že se jim tělo brání...prostě ještě nebylo připravený na porod.....ale přežila jsem to.... 
Velkou roli u mě taky hrála váha dětí - byli to obříci 
...dalo mi zabrat tlačení 
Teď se snažíme o třetí...tak doufám, že bude menší.....to by byl porod pro mě teprve hračka 
Hodně štěstí !!!!!
Není tady
Musím říct, že i pro mě byl třetí porod nejtěžší, taky to byl čtyřkilový kluk, ale potom ten čtvrtý :-), ten šel už jako po másle.A to jsem to čtvrté těhotenství taky prožívala malinko hůře, ale zase mi bylo čtyřicet :-)
Nejlepší průběh porodu byl ten první, ale když to shrnu,tak žádný netrval déle než čtyři hodiny.U toho posledního jsem dorazila v pět do porodnice a před půl sedmou byla na světě Eliška.
Právě třetí miminko, dneska již 16 ti leté, mělo kulatou hlavičku,tak to šlo hůř,ale není řečeno, že to nepůjde jako po másle :-)
Hlavně pohodu!!!!!!!!!!
Není tady

Teda Ivčo...tolik dětí ????? To se mi líbí......rázem jsi mi sympatická.....jen tak dál......
Není tady
No mě se taky zdál první porod daleko rychlejší než ten druhý...,ale možná to bylo váhou dětí, první vážilo 2,95kg a druhý přesně o kilo víc
Ale i přesto chci třetí...
Není tady
Teda to jsem břídil s jednim mimčem:-))))) Holky kam se skládáte s tolika dětma? :-)))))))))))))))))))))
Není tady
Hi..my máme 1+kk a já pochybuju, ze mi muž pristoupí na palandy :-))))))))))))
Není tady

Miško, my jsme momentálně v dost ubohým podnájmu, ale blýská se nám na lepší časy, protože stavíme RD. Takže jak jinak, než že v novém bytě nové dítě.... 
Jooo a ty palandy mají naši kluci teď taky, ale vcelku slušný
ikeácký.....můžem ti je po přestěhování řachnout, kdybys chtěla 
Dobrých lidí se vleze............. 
Není tady
Tak já to doma nadhodim
My jsme taky v podnájmu,je to pěkně na prd, a to máme třígenerační dům v pěkný čtvrti...ovšem s rodinou /maminkou:-)/ není řeč, tak jsme pláchli:-)))
Není tady

Tak to se ti Miškoo ani nedivím, my jsme šli taky raději do podnájmu, než bydlet s rodiči i když to mělo být na přechodnou dobu....
Děkuji nechci..bydleli jsme tam necelé dva roky po svatbě a stačilo...
Teď už jsme měli svůj domek, ale ten jsme prodali, protože jsme potřebovali prašule na ten náš nový RD.
Máš určitě krásnou holčičku...škoda, že a fotka nejde zvětšit....miluju malý miminka...hned bych si ji pomuckala.
Mám 4měsíčního synovce a to máš pak vidět....jsem správná tetka štípačka 
No jo, ty moje už jsou holt velcí dacani 
Není tady
V pohodě, děti jsou už velké, dvě už nejsou doma,takže zvládáme.Všechny jsem měla pěkné cvalíky,nikdo neměl pod 3,50, poslední Eliška měla 3,85kg.Všechny Děti jsem moc chtěla a přestože jsem už s porody skončila, ráda si čtu vaše postřehy a problémy a v rámci možností se snažím něčím přispět.
Bydlíme v 3+1 v paneláku,ale máme chalupu, tak je kam ujet.Jinak bez dluhů to bydlení asi ani nejde,pokud nemáte zazobané rodiče, nebo milióny na kontě.Vím, že do 55let budu splácet, ale zase bydlíme sami a je nám dobře.
Není tady

Ahoj holky, já chci taky tři rarášky (nejlíp 4), ale manžel teď nechce slyšet o dalším ani náhodou - ono je to zatím čerstvé, tak ho musím nechat zvyknout:-) a pak ho zlomím:-)

Není tady
Holky, mě by taky zajímalo, kdo vymyslel, že první porod je nejhorší a další už jsou v pohodě. První porod byl sice hrozný - mimčo 4060g, ale druhému se to nevyrovnalo
. Miminko bylo sice menší 3970g, ale řekla bych, že porod byl o dost horší než první a také o hodinu delší. Ale prý také záleží na časovém intervalu mezi porody. Pokud stihneš další dítě do 2 let, tak je to snažší ho porodit. Já rodila po 5 letech, tak to už asi tělo zapomnělo, jak se to dělá. A taky je možné,že tu bolest z předešlého porodu člověk rychle zapomene a pak znovu nemůže uvěřit, jak to bolí :-)
Není tady
Tak já tak přihodím zkušenost s porodama. První byl sice 6hodinový, malý mimčo, ale hrozný následky, byla jsem tak potrhaná, že když mně všechno zašili, tak jsem chodila v předklonu, protože jsem se přes bolest nemohla narovnat. U druhého dítěte, které mělo o kilo víc než to první (3,60) jsem ani nepoznala, že mám porodní bolesti, pořád jsem si myslela, že jsou to poslíčci, ale nemohla jsem usnout, tak jsem raději jeli do porodnice, kdyby něco. Do hodiny jsem měla dceru na světě. Teď čekám třetí a raději nad tím vůbec nepřemýšlím a nemám z porodu strach. Nakonec je vidět, že každá máme úplně jiné zkušenosti. U druhého porodu jsem měla výbornou porodní asistentku, nebylo třeba ani doktrorky. Na tom asi taky záleží. A u každého porodu manžela, aby mně pak mohl vykládat detaily, které jsem při těch bolestech nevnímala. A myslím, že mně každá dá za pravdu, že když pak dostaneme ten teplej uzlíček do náruče, tak to tisíckrát vyváží všechny bolesti a nikdy bych za nic tenhle okamžik nevyměnila. :dudlik
Není tady
Pravda je to, že opravdu hodně záleží na tom, jak je porod vedený, proto je i výběr porodnice dost důležitý.Přestože jsem porody neměla nikdy moc dlouhé, dalo mi to přesto zabrat,a ten třetí byl fakt síla, ale to mi napíchali oxytocin na urychlení stahů a ten pak tlačil za mě i v době, kdy jsem tlačit neměla.Takže sestra po mě ječela, netlačte, ale já za to nemohla, dokonce doktor jí to vysvětlil, že to nedělám naschvál.Syn měl na hlavě kefahematom, což je krevní výron, ale jen pod kůží, takže se do dvou měsíců vstřebal a nemělo to na něj žádný vliv.Je to ale už 16 let, a když jsem před 20 měsíci rodila Elišku, připadala jsem si jako v ráji, všichni byli naprosto úžasní.Nakonec bez injekce, bez nálevu, v pohodě,holka veliká.
Ale jak píše Rea, okamžikem, kdy vám ten malinký zázrak dají do náruče a vy se něj nemůžete vynadívat, na všechno zapomenete a je to ten nejkrásnější pocit, který jste kdy mohly zažít.
Není tady