6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím o radu zkuených maminek.
Na předporodním kurzu jsme si povídali o porodních dobách a samozřejmě o epidurálu.... Dostali jsme dotazník, který se musí vyplnit a podepsat, kdybychom chtěli epidurál aplikovat. Můete mi říct vae názory a jestli jste si epidurál vzali? Toti pořád přemýlím, jestli to podepsat - jsem prvorodička a co jsem se ptala známých, tak nikdo z nich nemá s epidurálem zkuenosti. Díky....
Není tady
Ahojky anet. Tak ja to mam jeste v cersty pameti. Jsem po porodu necele tri nedele a epidural jsem si nechala dat. Asi byt tebou bych si ten papir vyplnila a podepsala,pak ho nemusis odevzdat,je to jen pro jistotu a i kdyz ho odevzdas,pak ti nikdo epidural nutit nebude neboj,to bude tve rozhodnuti. Ja si ho nechala dat na posledni dve hodinky porodu a musim rict,ze jsem byla opravdu rada. Neni to nijak bolestive,jen jako injekce do zad,pak citis tlak. Znam spoustu holek co rodilo bez nej a maji z porodu trauma,ja na nej mam ty nejlepsi vzpominky a hned druhy den jsem rikala,ze bych na to sla klidne znova. Drím moc palecky at vse dopadne dobre a miminko i ty jste zdravoucky:-) A neboj:-)
Není tady
Tak u nás v nemocnici nás upozornili, e epidurál nehrozí. e ani není jistý, e anesteziolog bude volný! Taky bych to podepsala a pak se podle situace rozhodla, je to dneska běná věc (jen asi u nás ne ).
Není tady
Ahoj aneto tak já jsem po porodu reda čtyři měsíce a rodila jsem bez epidurálu.Také mi ho nabízeli ale já to chtěla prostě přírodně.Ale myslím si e záleí jen a jen na tobě jak se na ten porod cítí.Je fakt e moje první bylo e druhé mimi u nechci ale ne jsem la s malou domu moje nechci u bylo minulostí.
Přeji krásný zbytek těhu a hlavně zdravé mimi.Jooo a rychlý bezproblémový porod.
Není tady
Já jsem sice neměla epidural na porod, ale na operaci, je prý silnějí. A mám po něm necitlivou půlku zadečku a zadní část stehna. No a teď po půl roce se to začíná dávat vcelku dohromady, ale stejnak je to jetě nepříjemný pocit. Epidural není bez rizika, ale je pravda, e mi hodně ulevil ...
Není tady
Ahojky vem, moc vám děkuji za vae názory.... taky jsem si říkala, e ten papír podepíu a pak se uvidí.
Není tady
Ahoj any, já jsem rodila (u) před třemi měsíci:-) a v porodnici to bylo tak, e mi papír dali, já ho vyplnila, podepsala, ale měla jsem monost volby, epidurál mi nabídli, ale nevnucovali. Přila za mnou jednodue sestra a řekla, e teď je ta monost na epidurál no a já se zeptala, jestli mě čekají horí kontrakce ne u jsem zaívala a ona řekla, e horí u to nebude. Tak jsem ho odmítla, no a pak samotný porod u byl pro mě úleva. Od té nabídky epidurálu jsem asi do hodiny porodila. Dokonce jsem la na poporodní po svých. Ale záleí na kadé mamince. Já měla porod za 6 hodin od kontrakcí za sebou a to jsem prvorodička. Moc mi taky pomohla přítomnost tatínka a monost teplé sprchy. Hrozně mě taky děsil klystýr a nástřih, ale to bylo úplně bez problémů, ani jsem to necítila. Drím palečky při rozhodování.
Není tady
Ahoj,mám porod v čerstvé paměti jako Mikaa a plně se s ní ztotoňuji.Měla jsem ho na dvě hoďky a bylo to jako by ti někdo přikládal cihlu na břicho.Zádný velký bolesti.A já mohla pomalu tancovat hned po porodu.Ale to je i tím,e mě nenastřihávali ani jsem se nenatrhla.Prostě pohoda.
Není tady
A taky hodně záleí na věku a krevní srálivosti. Rodičkám nad 35 let se automaticky na porod píchá injekce nízkomolekulární látky na ředění krve. Kdy máte patnou krevní srálivost, tak taky. A tady je kámen úrazu. Sice se to s epidurálem nevylučuje, ale anesteziologové a lékaři do toho nechtějí jít. Vymýlejí spoustu velijakých rizik, evidentně si nejsou stále v této oblasti dost jistí. Take vám v podstatě řeknou, e na epidurál nemáte nárok. Taková je má zkuenost ve dvou různých porodnicích.
Není tady
Holky ja epirual rozhodne chci jelikoz snasim boles velmi spatne a v podstate vsechno co mi muze ulevit tak chci:) ale je pravda, ze je rozdil, kdyz nekdo ma bolesti 2 hod a nekdo 20 hod.
Ale obavam se, ze v nasi nemocnici co jsem slysela ho nechteji davat. Je to asi jejich pohodlim a taky je problem s anesteziologem:(
Není tady
Ahoj holky, já epidural měla a supr. I kdy rodila jsem 15 a půl hodiny a ulevil mi od bolestí na hodinu a půl, ale krásně jsem si odpočinula a navíc jsem se při něm i dost rychle otevřela. Epidural pomáhá při nepostupujících porodech. Rodila jsem ve velký praský porodnici a tam dávaj epiduraly jak na běícím páse, take jsem se ničeho nebála.
Není tady
Ja mela bolesti 48 hodin a taky me zlakalo to, ze mi doktori rekli, ze epidural porod urychli:-)
Není tady
A můu se zeptat, jestli ten samotný vpich nebolí? Z toho mám toti troku obavy, ale ono asi kdy u jsou ty bolesti k nevydrení, tak nějaká ta jehlička u asi ani není zaznamenána co?
Není tady
Toho jsem se taky bala,ale opravdu to bylo jako kdyz ti daji injekci,citis jen ďobnutí :-)
Není tady
No vak se uvidí jak vechno u mě bude probíhat. Jinak Mikoo nae holčička se bude jmenovat tak jak vae.... Pokud nás mimi nepřekvapí a nebude to nakonec klučina
Není tady
Uvidis sama, ono premyslet nad tim opravdu nema cenu,clovek se akorat vystresuje a pak je to vsechno jinak. Ja se tim cely tehú nervovala a pak kdyz to prislo,tak jsem byla varovnana jako nikdy. Opravdu se neboj,zvladnes to.
Bude to urcite Miule:-)))
Není tady
Díky za podporu!!! Snad to zmákneme v pohodě. Kvůli těhotenské cukrovce mi nejspí porod budou vyvolávat, nesmí se přenáet, tak uvidíme!!
Není tady
Moje kamarádka právě leí v porodnici. Epidurál ji napichovali na 3x a nepovedlo se. Pak musela 5 hodin do porození holčičky nehnutě leet, aby se ji se zády něco nestalo. Leením si porod prodlouila. Po porodu musela jetě leet 20 hodin nehnutě, aby se záda zhojili a proto ani nemohla mít holčičku u sebe. Anesteziolog prý říkal, e je to vzácný případ.
O tom jsem taky slyela. Na tom papíře co se dostáva v poradně by mělo byt napsáno pro a proti epidurálu. Ono ádná anestezie není bez rizika...:-(((
Není tady
Já jsem měla epidurál na císaře a musím říct e mi po tom nebylo zle, hlava nebolela, nic, ve naprosto v klidu. Byla jsem ráda e jsem nemusela mít celkovou anestezii
Není tady
Rodila jsem 3x, z toho první porod byl dost těký koncem pánevním, ale ádné trauma jsem si z toho neodnesla (jak píe Mikaa o svojich známých) i kdy trval 24 hodin, ale jen radost z dítěte...
Není tady
Bety napsal(a):
Rodila jsem 3x, z toho první porod byl dost těký koncem pánevním, ale ádné trauma jsem si z toho neodnesla (jak píe Mikaa o svojich známých) i kdy trval 24 hodin, ale jen radost z dítěte...
Bohuel kadý to těstí nemá...
Není tady
epidural mi aplikovali u prvního porodu, který byl komplikovaný, trval takřka 3 dny a nemám s ním příli dobré zkuenosti, na bolest kontrakcí jako takovou zabral, ale já měla "kříové bolesti", take i přes epidural jsem měla pocit, e mi někdo rve nohy z těla, při vytlačování jsem tlak necítila (díky epiduralu), tak jsem nespolupracovala a malou nakonec ze mě museli sami vytlačit tlakem na břicho a ve finále zatímco po běném porodu můete u za 2 hodiny vstát a chodit, po epiduralu musíte řadu hodin jen leet, vstát nesmíte. Dalí dvě děti jsem u rodila raději bez epiduralu, dá se to zvládnout a připadá mi, e je to lepí. Miminko po epiduralu je apatičtějí, ovlivněné narkotiky a nedávno jsem někde na netu četla, e děti narozené epiduralem mají v pozdějím věku větí sklony k drogovým návykům. Tak nevím, moná je to hloupost, ale protoe mám za sebou obě zkuenosti, volím raději porod přirozený.
Není tady