Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 18. 3. 2006 21:02

Evíík
Host

Nespavost

Ahoj,
nevíte někdo nějaký zaručený recept, jak klidně a nerušeně spát? Večer mám problém s usínáním a když se mi to povede, tak se zase každou chvíli budím, takže ráno, když mám vstávat do práce koukám jako želva. Už jsem byla u lékaře, ten mi napsal léky na spaní, ty mi teda pomohli, ale už je nemám a doktor mi jiné už nenapíše. Takže se v tom plácám dál. Přitom žádné starosti nemám, že bych to měla od nervů, nebo tak.
Co pomahá vám? sova

#2 18. 3. 2006 22:13

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Re: Nespavost

mě se stává, že špatně spím, pokud se před spaním více najím, těžký žaludek mě pak budí... Nervy taky občas mívám, nebo divoké sny, ale to jídlo je důvodem neklidného spánku u mě často

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#3 18. 3. 2006 22:29

penizek
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Středočeský kraj

Ahoj,
Doporučuji smile zkusit "Potahované tablety z kořene kozlíku lékařského".Cituji:Přináší spánek a duševní klid.Při stresu.
Moc jsem tomu taky nevěřila,ale zabírá.A určitě škodí míň,než prášky na spaní.A...pan doktor určitě moc dobře ví,proč další léky na spaní nepředepisuje...

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI1NzMyUbIGXDASyAKk60.png

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI1NzMyU7IGXDASzgKm58.png

Není tady

#4 18. 3. 2006 22:37

penizek
♥♥♥♥♥♥-

Ještě mě napadl čaj z meduňky,mateřídoušky nebo heřmánek.Může za tím být i špatně "postavená"postel.
Tak... http://www.gify.nou.cz/deti3_soubory/107.gif sova

Není tady

#5 19. 3. 2006 11:23

Evíík
Host

penizek napsal(a):

Ahoj,
Doporučuji smile zkusit "Potahované tablety z kořene kozlíku lékařského".Cituji:Přináší spánek a duševní klid.Při stresu.
Moc jsem tomu taky nevěřila,ale zabírá.A určitě škodí míň,než prášky na spaní.A...pan doktor určitě moc dobře ví,proč další léky na spaní nepředepisuje...

A ty tablety z kořene kozlíku lékařského se dají koupit normálně v lékárně?
Já už jsem vyzkoušela třezalku, jahody před psaním, studenou sprchu, skrátka co mi kdo doporučil a nic.

#6 19. 3. 2006 11:26

Kralka
♥♥♥----
Místo: Ústecký kraj

Evííku, já si to s Tebou vyměním, já bych spala zase furt. A usnu fakt kdekoliv a kdykoliv

Upravil(a) Kralka (19. 3. 2006 11:27)

Není tady

#7 19. 3. 2006 11:41

anela
♥♥♥♥---

studenou sprchu před spaním? To bych tedy taky neusnula. Spíš teplou vodu a přidat meduňku. Uklidňuje.

Není tady

#8 19. 3. 2006 11:51

Evíík
Host

Kralka napsal(a):

Evííku, já si to s Tebou vyměním, já bych spala zase furt. A usnu fakt kdekoliv a kdykoliv

Jéje, tak to mᚠštěstí, já bych měnila hned, kdyby to tak šlo. smile

#9 19. 3. 2006 11:56

Evíík
Host

anela napsal(a):

studenou sprchu před spaním? To bych tedy taky neusnula. Spíš teplou vodu a přidat meduňku. Uklidňuje.

Kdysi mi někdo doporučil právě tu studenou sprchu, že se prý stáhnou cévy a tělo bude unavené a lépe se pak usíná. Ale na mě to jaksi nijak nepůsobí. Na mě asi nepůsobí nic sad Někdo říká teplé mléko vypít před spaním a taky nic.

#10 19. 3. 2006 12:05

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

brrrr, studená sprcha mě tak maximálně probere a mám další dvě hodiny vystarané big_smile

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#11 19. 3. 2006 13:20

Radka
Host

Na  spaní zabírá 100% melatonin. Trpěla jsem nespavostí a potom závislostí na hypnoticích- hypnotika jsem začala užívat kvůli strašným bolestem kloubů. Pak bolesti kloubů zmizely- vyléčila jsem se, ale závislost na práškách na spaní zůstala.  Užívám teď asi tři měsíce melatonin a spím jak dudek.

#12 19. 3. 2006 13:31

Evíík
Host

Radka napsal(a):

Na  spaní zabírá 100% melatonin. Trpěla jsem nespavostí a potom závislostí na hypnoticích- hypnotika jsem začala užívat kvůli strašným bolestem kloubů. Pak bolesti kloubů zmizely- vyléčila jsem se, ale závislost na práškách na spaní zůstala.  Užívám teď asi tři měsíce melatonin a spím jak dudek.

Prosímtě a kde ten melatonin koupíš? V lékárně, nebo je to na předpis?

#13 19. 3. 2006 14:46

penizek
♥♥♥♥♥♥-

Evííku,tablety kozlíku... se dají koupit normálně,třeba v drogerii,já jsem je sehnala v Droxi drog.

Není tady

#14 19. 3. 2006 17:03

jelitko
♥♥-----
Místo: Hradec Králové

Evííku a jak dlouho tenhle stav trvá? už jsem zde toto téma otvírala, tak zkus mrknout do starších příspěvků. snad ti něco pomůže. Já už díky bohu trochu spím, příčinou mé nespavosti byl údajně byl absák ( když jsem přestala úplně pít alkohol a to jsem si dávala jen dvojku bílého denně !!! )

pokud mě někdo donutil k pláči, nestojí mi za to, abych pro něho ronila slzy (K. Dunst)

Není tady

#15 19. 3. 2006 17:38

Evíík
Host

jelitko napsal(a):

Evííku a jak dlouho tenhle stav trvá? už jsem zde toto téma otvírala, tak zkus mrknout do starších příspěvků. snad ti něco pomůže. Já už díky bohu trochu spím, příčinou mé nespavosti byl údajně byl absák ( když jsem přestala úplně pít alkohol a to jsem si dávala jen dvojku bílého denně !!! )

No, trvá asi tak dva roky, někdy je to horší, někdy lepší, někdy dokonce spím jako když mě do vody hodí. Ale to je málo kdy. Tak mě napadlo, že jsem asi tak před dvěma lety přestala kouřit, jestli to třeba nemá něco společného?

#16 19. 3. 2006 18:06

jelitko
♥♥-----
Místo: Hradec Králové

Jojo, to by možná mohlo být ono, zaleží asi na tom jak moc jsi kouřila. Ale  po svý zkušenosti bych tomu věřila. Když si uvědomím jak mi rozsekala spánek jedna sklenka bílého .... Jen nevím jestli 2 roky nejsou na abstinenční příznaky přeci jen dlouhá doba, ale nejsem odborník a pokud jsi kouřila hodně, tak teoreticky to možné podle mě je. Asi bych se na to zkusila zeptat praktické lékařky, připadně nějakého psychiatra, který by si se špatným spánkem měl umět lépe poradit.

pokud mě někdo donutil k pláči, nestojí mi za to, abych pro něho ronila slzy (K. Dunst)

Není tady

#17 20. 3. 2006 7:56

max72
♥♥♥♥---

Já trpím nespavostí už taky několik let. Mám ten typ nespavosti, že večer usínám velkou únavou a během noci se x-krát budím a ráno jsem jak zbitá. Zkoušela jsem už kde co, léčím se teda s nervama, doktorka mi píše prášky na spaní, ale ty mi nezabírají.
Zkusila jsem i kineziologii, s tím, že by mi měly být odblokovány problémy, které můj mozek řeší místo spaní. Zatím žádný efekt. Zkouším pít čaj s meduňky, teď jsem zkusila přestěhovat postele a taky nic.
Spousta lidí se mi diví, te nikam nechodím, nemám skoro žádné koníčky, ale nejde to. Ještě v loni jsem chodila cvičit, teď nemám absolutně energii. Chodím z práce tak vyčerpaná, že se těším na postel a na nic nemám náladu.
Kdyby se našel někdo, kdo by mi uměl poradit, abych se KONEČNĚ vyspala, dala bych za to nevím co.

Není tady

#18 20. 3. 2006 8:45

Ilseli
♥♥♥----

max72 napsal(a):

Já trpím nespavostí už taky několik let. Mám ten typ nespavosti, že večer usínám velkou únavou a během noci se x-krát budím a ráno jsem jak zbitá. Zkoušela jsem už kde co, léčím se teda s nervama, doktorka mi píše prášky na spaní, ale ty mi nezabírají.......

Uspávací prášky nejsou řešením. Neodstraňují příčinu a ani kvalita spánku po nich nebývá nejlepší, návykovost je zde nemalá.  Poruchy spánkem trpí ten, kdo neumí rozum přinutit k odpočinku, oprostit se od svých problémů. Tělo si potřebný spánek odepřít nedá. Časem může narušit  i jiný chod organismu. Pokud trpíte poruchem spánku, měli  byste zjistit jejich příčinu a tu léčit. Dlouhodobá nespavost je už jako nemoc. Vyjímkou jsou ti, kteří potřebují spánku velmi málo, jsou svěží i po třech hodinách spánku. Opakem může být i nekontrolovaná spavost, kdy dotyčná osoba usíná za každých podmínek i když nechce, což také nikdy nebývá bez příčin.

Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

#19 20. 3. 2006 9:10

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Pomohl mi na nespavost Persen z lékárny. Je přírodní a protože jsem dříve užívala na svůj problém Rohypnol a jiné drijáky, tak jsem nevěřila, že zabere.
Fakt mi pomohl a teď jsou podobné nové přírodní léky(jen se zeptat v lékárně.

Není tady

#20 20. 3. 2006 9:58

llenka
♥♥-----
Web

Pan Janča v knize Alternativní medicína píše: Nespavost může být v poruše látkové výměny z titulu nedostatku výživy. Např. nedostatek hořčíku způsobuje nespavost, časté buzení, noční pocení, škubání tělem apod. Lze si to snadno ověřit podáváním třeba obilních klíčků, kakaa připraveného v sojovém mléku, pokrmem z otrub, melasou...Další příčinou může být i nedostatek vitamínů řady B, nachází se v droždí, Pangaminu, B-komplexu, černém chlebu, vnitřnostech, pšen. klíčkách...Ale snad nejzávažnější příčinou je dysfunkce kůry nadledviny, spočívající v narušení produkce antistresového hormonu. Přímou příčinou je pak tzv. fázový posun této produkce. Při normální funkci začíná zvyšování produkce antistresového hormonu v 6 hod, největší čilost organismu je asi od 12-16 hod a pak produkce pomalu klesá. Asi ve 22 hod by měl být člověk unaven a spánek by neměl být problém. Jakmile ovšem dojde z titulu narušení funkce nadledvin k onomu fázovému posunu, dejme tomu o 4 hodiny, pak se posune celý cyklus.Tím se ovšem "budíček" přesouvá na 10 hodin a doba usínání na 2 hod. V praxi to znamená, že do 10 hod ráno má postižený problém s otevřením očí a večer ve 22 hod je čiperný jako ve dne. Poruchu nelze odstranit žádným lékem, jenom snad podáváním látek posilujících funkci nadledvin. Nejlépe použít tělní a ušní akupunkturu a reflexní terapii.

Upravil(a) llenka (20. 3. 2006 9:58)

Není tady

#21 20. 3. 2006 20:10

Ultra
♥♥-----
Místo: CZ
Web

Znám řešení. Nespat.

"Kdo ví, proč je na světě, snese každý způsob života."
(Friedrich Nietzsche)

Není tady

#22 21. 3. 2006 7:10

max72
♥♥♥♥---

to Ultra - jsi XXXXX!
Přála bych Ti trpět nespavostí a pak muset normálně fungovat. Když nemᚠco říct k tématu, tak sem nelez!

Není tady

#23 21. 3. 2006 13:11

Evíík
Host

Ultra napsal(a):

Znám řešení. Nespat.

Tak to mě tedy nenapadlo, za pokus to určitě stojí :-))

#24 21. 3. 2006 13:36

Ivča
♥♥♥----

Mám taky potíže se spaním, nemůžu usnout, pak se budím, přitom malá spí a já jí pořád kontroluju.V lékárně jsem si koupila Sanason,jsou to tablety z kozlíku a chmele, ale zatím nic moc.Taky mi pak chybí energie, kterou potřebuju.Takže něco ještě vyzkouším z vašich rad.

Upravil(a) Ivča (24. 3. 2006 13:26)

http://www.rodice.cz/metrik/1433.png

Není tady

#25 23. 3. 2006 21:52

Ultra
♥♥-----
Místo: CZ
Web

max72 napsal(a):

to Ultra - jsi debil!
Přála bych Ti trpět nespavostí a pak muset normálně fungovat. Když nemᚠco říct k tématu, tak sem nelez!

Možná jsem debil, ale nespavostí trpím taky ale spíš v tom, že ráno jsem nevyspalej, oteklej a bolí mě hlava, nezávisle na tom kde a na čem, nebo jak dlouho spím.

"Kdo ví, proč je na světě, snese každý způsob života."
(Friedrich Nietzsche)

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí