27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj,
nevíte někdo nějaký zaručený recept, jak klidně a nerueně spát? Večer mám problém s usínáním a kdy se mi to povede, tak se zase kadou chvíli budím, take ráno, kdy mám vstávat do práce koukám jako elva. U jsem byla u lékaře, ten mi napsal léky na spaní, ty mi teda pomohli, ale u je nemám a doktor mi jiné u nenapíe. Take se v tom plácám dál. Přitom ádné starosti nemám, e bych to měla od nervů, nebo tak.
Co pomahá vám?
mě se stává, e patně spím, pokud se před spaním více najím, těký aludek mě pak budí... Nervy taky občas mívám, nebo divoké sny, ale to jídlo je důvodem neklidného spánku u mě často
Není tady
Ahoj,
Doporučuji zkusit "Potahované tablety z kořene kozlíku lékařského".Cituji:Přináí spánek a duevní klid.Při stresu.
Moc jsem tomu taky nevěřila,ale zabírá.A určitě kodí míň,ne práky na spaní.A...pan doktor určitě moc dobře ví,proč dalí léky na spaní nepředepisuje...
Není tady
Jetě mě napadl čaj z meduňky,mateřídouky nebo heřmánek.Můe za tím být i patně "postavená"postel.
Tak...
Není tady
penizek napsal(a):
Ahoj,
Doporučujizkusit "Potahované tablety z kořene kozlíku lékařského".Cituji:Přináí spánek a duevní klid.Při stresu.
Moc jsem tomu taky nevěřila,ale zabírá.A určitě kodí míň,ne práky na spaní.A...pan doktor určitě moc dobře ví,proč dalí léky na spaní nepředepisuje...
A ty tablety z kořene kozlíku lékařského se dají koupit normálně v lékárně?
Já u jsem vyzkouela třezalku, jahody před psaním, studenou sprchu, skrátka co mi kdo doporučil a nic.
Evííku, já si to s Tebou vyměním, já bych spala zase furt. A usnu fakt kdekoliv a kdykoliv
Upravil(a) Kralka (19. 3. 2006 11:27)
Není tady
studenou sprchu před spaním? To bych tedy taky neusnula. Spí teplou vodu a přidat meduňku. Uklidňuje.
Není tady
Kralka napsal(a):
Evííku, já si to s Tebou vyměním, já bych spala zase furt. A usnu fakt kdekoliv a kdykoliv
Jéje, tak to má těstí, já bych měnila hned, kdyby to tak lo.
anela napsal(a):
studenou sprchu před spaním? To bych tedy taky neusnula. Spí teplou vodu a přidat meduňku. Uklidňuje.
Kdysi mi někdo doporučil právě tu studenou sprchu, e se prý stáhnou cévy a tělo bude unavené a lépe se pak usíná. Ale na mě to jaksi nijak nepůsobí. Na mě asi nepůsobí nic Někdo říká teplé mléko vypít před spaním a taky nic.
brrrr, studená sprcha mě tak maximálně probere a mám dalí dvě hodiny vystarané
Není tady
Na spaní zabírá 100% melatonin. Trpěla jsem nespavostí a potom závislostí na hypnoticích- hypnotika jsem začala uívat kvůli straným bolestem kloubů. Pak bolesti kloubů zmizely- vyléčila jsem se, ale závislost na prákách na spaní zůstala. Uívám teď asi tři měsíce melatonin a spím jak dudek.
Radka napsal(a):
Na spaní zabírá 100% melatonin. Trpěla jsem nespavostí a potom závislostí na hypnoticích- hypnotika jsem začala uívat kvůli straným bolestem kloubů. Pak bolesti kloubů zmizely- vyléčila jsem se, ale závislost na prákách na spaní zůstala. Uívám teď asi tři měsíce melatonin a spím jak dudek.
Prosímtě a kde ten melatonin koupí? V lékárně, nebo je to na předpis?
Evííku,tablety kozlíku... se dají koupit normálně,třeba v drogerii,já jsem je sehnala v Droxi drog.
Není tady
Evííku a jak dlouho tenhle stav trvá? u jsem zde toto téma otvírala, tak zkus mrknout do starích příspěvků. snad ti něco pomůe. Já u díky bohu trochu spím, příčinou mé nespavosti byl údajně byl absák ( kdy jsem přestala úplně pít alkohol a to jsem si dávala jen dvojku bílého denně !!! )
Není tady
jelitko napsal(a):
Evííku a jak dlouho tenhle stav trvá? u jsem zde toto téma otvírala, tak zkus mrknout do starích příspěvků. snad ti něco pomůe. Já u díky bohu trochu spím, příčinou mé nespavosti byl údajně byl absák ( kdy jsem přestala úplně pít alkohol a to jsem si dávala jen dvojku bílého denně !!! )
No, trvá asi tak dva roky, někdy je to horí, někdy lepí, někdy dokonce spím jako kdy mě do vody hodí. Ale to je málo kdy. Tak mě napadlo, e jsem asi tak před dvěma lety přestala kouřit, jestli to třeba nemá něco společného?
Jojo, to by moná mohlo být ono, zaleí asi na tom jak moc jsi kouřila. Ale po svý zkuenosti bych tomu věřila. Kdy si uvědomím jak mi rozsekala spánek jedna sklenka bílého .... Jen nevím jestli 2 roky nejsou na abstinenční příznaky přeci jen dlouhá doba, ale nejsem odborník a pokud jsi kouřila hodně, tak teoreticky to moné podle mě je. Asi bych se na to zkusila zeptat praktické lékařky, připadně nějakého psychiatra, který by si se patným spánkem měl umět lépe poradit.
Není tady
Já trpím nespavostí u taky několik let. Mám ten typ nespavosti, e večer usínám velkou únavou a během noci se x-krát budím a ráno jsem jak zbitá. Zkouela jsem u kde co, léčím se teda s nervama, doktorka mi píe práky na spaní, ale ty mi nezabírají.
Zkusila jsem i kineziologii, s tím, e by mi měly být odblokovány problémy, které můj mozek řeí místo spaní. Zatím ádný efekt. Zkouím pít čaj s meduňky, teď jsem zkusila přestěhovat postele a taky nic.
Spousta lidí se mi diví, te nikam nechodím, nemám skoro ádné koníčky, ale nejde to. Jetě v loni jsem chodila cvičit, teď nemám absolutně energii. Chodím z práce tak vyčerpaná, e se těím na postel a na nic nemám náladu.
Kdyby se nael někdo, kdo by mi uměl poradit, abych se KONEČNĚ vyspala, dala bych za to nevím co.
Není tady
max72 napsal(a):
Já trpím nespavostí u taky několik let. Mám ten typ nespavosti, e večer usínám velkou únavou a během noci se x-krát budím a ráno jsem jak zbitá. Zkouela jsem u kde co, léčím se teda s nervama, doktorka mi píe práky na spaní, ale ty mi nezabírají.......
Uspávací práky nejsou řeením. Neodstraňují příčinu a ani kvalita spánku po nich nebývá nejlepí, návykovost je zde nemalá. Poruchy spánkem trpí ten, kdo neumí rozum přinutit k odpočinku, oprostit se od svých problémů. Tělo si potřebný spánek odepřít nedá. Časem můe naruit i jiný chod organismu. Pokud trpíte poruchem spánku, měli byste zjistit jejich příčinu a tu léčit. Dlouhodobá nespavost je u jako nemoc. Vyjímkou jsou ti, kteří potřebují spánku velmi málo, jsou svěí i po třech hodinách spánku. Opakem můe být i nekontrolovaná spavost, kdy dotyčná osoba usíná za kadých podmínek i kdy nechce, co také nikdy nebývá bez příčin.
Není tady
Pomohl mi na nespavost Persen z lékárny. Je přírodní a protoe jsem dříve uívala na svůj problém Rohypnol a jiné drijáky, tak jsem nevěřila, e zabere.
Fakt mi pomohl a teď jsou podobné nové přírodní léky(jen se zeptat v lékárně.
Není tady
Pan Janča v knize Alternativní medicína píe: Nespavost můe být v porue látkové výměny z titulu nedostatku výivy. Např. nedostatek hořčíku způsobuje nespavost, časté buzení, noční pocení, kubání tělem apod. Lze si to snadno ověřit podáváním třeba obilních klíčků, kakaa připraveného v sojovém mléku, pokrmem z otrub, melasou...Dalí příčinou můe být i nedostatek vitamínů řady B, nachází se v drodí, Pangaminu, B-komplexu, černém chlebu, vnitřnostech, pen. klíčkách...Ale snad nejzávanějí příčinou je dysfunkce kůry nadledviny, spočívající v naruení produkce antistresového hormonu. Přímou příčinou je pak tzv. fázový posun této produkce. Při normální funkci začíná zvyování produkce antistresového hormonu v 6 hod, největí čilost organismu je asi od 12-16 hod a pak produkce pomalu klesá. Asi ve 22 hod by měl být člověk unaven a spánek by neměl být problém. Jakmile ovem dojde z titulu naruení funkce nadledvin k onomu fázovému posunu, dejme tomu o 4 hodiny, pak se posune celý cyklus.Tím se ovem "budíček" přesouvá na 10 hodin a doba usínání na 2 hod. V praxi to znamená, e do 10 hod ráno má postiený problém s otevřením očí a večer ve 22 hod je čiperný jako ve dne. Poruchu nelze odstranit ádným lékem, jenom snad podáváním látek posilujících funkci nadledvin. Nejlépe pouít tělní a uní akupunkturu a reflexní terapii.
Upravil(a) llenka (20. 3. 2006 9:58)
Není tady
to Ultra - jsi XXXXX!
Přála bych Ti trpět nespavostí a pak muset normálně fungovat. Kdy nemá co říct k tématu, tak sem nelez!
Není tady
Ultra napsal(a):
Znám řeení. Nespat.
Tak to mě tedy nenapadlo, za pokus to určitě stojí :-))
Mám taky potíe se spaním, nemůu usnout, pak se budím, přitom malá spí a já jí pořád kontroluju.V lékárně jsem si koupila Sanason,jsou to tablety z kozlíku a chmele, ale zatím nic moc.Taky mi pak chybí energie, kterou potřebuju.Take něco jetě vyzkouím z vaich rad.
Upravil(a) Ivča (24. 3. 2006 13:26)
Není tady
max72 napsal(a):
to Ultra - jsi debil!
Přála bych Ti trpět nespavostí a pak muset normálně fungovat. Kdy nemá co říct k tématu, tak sem nelez!
Moná jsem debil, ale nespavostí trpím taky ale spí v tom, e ráno jsem nevyspalej, oteklej a bolí mě hlava, nezávisle na tom kde a na čem, nebo jak dlouho spím.
Není tady