6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stále více si vímám bezohlednosti lidí. Mám pocit, jako by se to stále stupňovalo. Lidé stále poruují zákazy a nebo je jim jedno, po mě potopa. Kdy to vezmu ze včerejka, tak se nějakému asi čerstvě obdarovanému čtyřkolkou zalíbila turistická stezka v lese. A to tak moc, e ji totálně rozjezdil, e vypadá jako po těbě dřeva. Je to taková ta temnota před světlem, ne lidé pochopí, e tahle cesta u dál nevede nebo to půjde jetě dál? Vdy člověk kvůli těmto lidem nemůe u téměř nic: aby se nezničily skály kvůli mnoícím se vandalům, je tam zakázán vstup. Jeskyně, do kterých jsme jetě třeba před 10 lety lezli, u jsou také zadělané, protoe do nich lidé začali házet odpadky. Trochu se bojím, e za pár let kvůli nezodpovědnosti lidí nebudeme moci ani chodit do lesa a nebo si tu nai planetu kvůli "Já to chci" totálně zdecimujeme
Upravil(a) Tulipánka (3. 1. 2018 10:29)
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Stále více si vímám bezohlednosti lidí. Mám pocit, jako by se to stále stupňovalo. Lidé stále poruují zákazy a nebo je jim jedno, po mě potopa. Kdy to vezmu ze včerejka, tak se nějakému asi čerstvě obdarovanému čtyřkolkou zalíbila turistická stezka v lese. A to tak moc, e ji totálně rozjezdil, e vypadá jako po těbě dřeva. Je to taková ta temnota před světlem, ne lidé pochopí, e tahle cesta u dál nevede nebo to půjde jetě dál? Vdy člověk kvůli těmto lidem nemůe u téměř nic: aby se nezničily skály kvůli mnoícím se vandalům, je tam zakázán vstup. Jeskyně, do kterých jsme jetě třeba před 10 lety lezli, u jsou také zadělané, protoe do nich lidé začali házet odpadky. Trochu se bojím, e za pár let kvůli nezodpovědnosti lidí nebudeme moci ani chodit do lesa a nebo si tu nai planetu kvůli "Já to chci" totálně zdecimujeme
Je to tak, jak to chceme vidět. Ve je v naí hlavě.
Není tady
Myslím, e je v tom istá rovnováha - na zvyujúci sa počet bezohžadných a blbých sa zvyuje aj počet vnímavých a novo vnímajúcich... Blbé je, e tú prvú skupinu je jednoznačne žahie vidie.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Stále více si vímám bezohlednosti lidí. Mám pocit, jako by se to stále stupňovalo.
Jestli to (aspoň částečně) nebude taky tím, e těch druhých si nevímá, respektive nevidí je...
Blbec na čtyřkolce, kterej zdevastuje kus lesa, je výraznějí, ne deset lidí, kteří tímté lesem projdoui tak, jak se má...
Není tady
Mám stejný pocit jako Tulipánka. Hodně chodím po přírodě a mou srovnávat. Vdy se nali pitomci, kteří do přírody vyhodili cokoliv, ale teď je toho opravdu víc. Vidím to ve svém okolí. Místo, kde parkují auta (u to, e lidé vyjedou svými auty na kopec, tam vypustí psa a sami sedí v autě), je plné odpadků. Nechápu, proč si to ti dotyční neodvezou s sebou. Teď po Silvestru v kopcích nechané krabice od pyrotechniky - chudáci zvířata, kdy to tam lidi bouchali.
O čtyřkolkách a terénních motocyklech ani nemluvě. To je fakt netěstí. Navíc je baví jezdit, kdy je mokro a to se pak louka dlouho vzpamatovává.
Teď momentálně případ pneumatik vyhozených do řeky u Veverské Bitýky - zřejmě několik fůr vyhozených z mostu....
Heleno, je jasné, e těch bezohledných je míň (to u bysme taky ádnou přírodu moná neměli, kdyby to bylo naopak), ale jejich počet a míra bezohlednosti opravdu narůstá.
Lidé jsou bohuel bezohlednějí ne dřív. A co se týče úpravy veřejných ploch, tak u se (narozdíl od doby minulé nikdo ničeho nevimne. Aspoň u nás to tak bývalo, e lidi se doluvili a li uklidit kolem baráku. Dnes u někdo ani chodníky od sněhu neuklidí, protoe to mají na starosti technické sluby. ale e třeba zrovna tento chodník - dosti frekventovaný, technické neuklízí, u nikoho nezajímá...
Jetě na některých vesnicích si lidé svého okolí hledí.
Není tady
Mohu také srovnávat a vidím to jinak. Tak, e je to stejné a někde dokonce lepí. Ano, tu a tam se vyvrbí něco velkého, jako třeba pneumatiky u vtoku do Brněnské přehrady. Ale, Judyno, to se nestalo včera. Kdoví, jak dlouho tam ty pneumatiky jsou, take to by pak znamenalo, e dříve to bylo horí, ne teď. Pneumatiky se POUZE teď naly...
Úasná akce je - Ukliďme Česko. To kdysi nebylo.
Jak u jsem psala, kadý to vidí tak, jak on sám chce.
Není tady
Ty pneumatika jsou tam prý snad od léta.
A jinak - vidím, co vidím. A hezký pohled to není. To se fakt přehlédnout a dělat, e to nevidím,nedá.A Ukliďme Česko? Ano, dobrá akce. Ovem dřív se takto uklízelo častěji ne jednou za rok. Aspoń u nás tedy ano.
Upravil(a) Judyna (4. 1. 2018 12:35)
Není tady
Dřív hodně bejvaly povinně nepovinný brigády... akce Z... pracovní soboty... brontosauři...
Dneska na brigádu dostane málokoho, neziskovky jsou spí podezřelý, kolním dětem to zatrhnou rodiče... to má těký...
Není tady
Taky jsme za mýho dětství pravidelně-na jaře a na podzim uklízeli (vrhli jsme se na to vichni, který jsme mohli) okolo domu a připadalo nám to tak úplně normální. A tak nás pak ani nenapadlo házet kolem sebe odpadky. Jako skauti jsme občas pomáhali sklízet cukrovku a moc dobře jsme se při tom bavili.
Brontosauří hnutí funguje pořád, ale těch skupin je určitě o hodně míň. Jak je to s jejich nadením, o tom nemám zprávy, ale já na to vzpomínám moc ráda.
Není tady
helena napsal(a):
Dřív hodně bejvaly povinně nepovinný brigády... akce Z... pracovní soboty... brontosauři...
Dneska na brigádu dostane málokoho, neziskovky jsou spí podezřelý, kolním dětem to zatrhnou rodiče... to má těký...
My robíme ako kolektív aspoň dobrovožníctvo pre mesto (raz za rok hurá akcia, ale lepie ako prstom do oka) a mám veru bývalú kolegyňu, ktorá bola taká otrávená socíkovými povinno-nepovinnými brigádami, e s nami rutinne odmietala naň chodi. Mne to tie nevyjde kadý rok - termínovo, ale ak sa dá, idem... a býva to fajn.
My sme mali eko-ochranárske hnutie Strom ivota a ten býval super ... vôbec neviem, či ete niečo také existuje. Mladí mestskí aj z mesta odídiví hipsteri sú dos natural (čti načural) a ochranárski (a aktivistickí), ale určite nepredstavujú väčinu obyvatežstva.
Není tady
helena napsal(a):
Ano, je to tak. Ale ty úklidy kolem baráku u nás probíhaly tak nějak dobrovolně - jak píe vrabec.
Já teda kdy mám slubu, tak kolem baráku uklízím pořád. To je to nejmení co můu udělat.
Je to hodně i o výchově. Mě třeba nikdy nenapadlo vyhodit ani papírek, nikoho z rodiny. snad ani můj syn to nedělá - doufám. Fakt nechápu lidi, kteří nechávají v přírodě takový svinčík nebo vyhazují za jízdy odpadky z auta - to ej taky hodně časté.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Taky jsme za mýho dětství pravidelně-na jaře a na podzim uklízeli (vrhli jsme se na to vichni, který jsme mohli) okolo domu a připadalo nám to tak úplně normální. A tak nás pak ani nenapadlo házet kolem sebe odpadky. Jako skauti jsme občas pomáhali sklízet cukrovku a moc dobře jsme se při tom bavili.
Brontosauří hnutí funguje pořád, ale těch skupin je určitě o hodně míň. Jak je to s jejich nadením, o tom nemám zprávy, ale já na to vzpomínám moc ráda.
Já taky, i kdy jsem byla jen párkrát, pak u přila "revoluce" a hlavně(jetě před tím) - moje těhotenství.
Není tady
Děkuju za va názory. Moná e je opravdu více uvědomělých lidí, kteří se chovají zodpovědně, ale naopak moná zase vzrůstá míra bezohlednosti těch, kteří ne. Včera jsem byla v oboře Hvězda a někdo tam pomaloval stromy velikými zelenými ipkami a čísly. Neřekla bych, e to byli lesáci, byla to normálně značená cesta ádných starích ipek jsem si nevimla, dříve to asi nikoho nenapadlo, aby takhle natrvalo označkoval stromy v parku....
Upravil(a) Tulipánka (5. 1. 2018 15:28)
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Děkuju za va názory. Moná e je opravdu více uvědomělých lidí, kteří se chovají zodpovědně, ale naopak moná zase vzrůstá míra bezohlednosti těch, kteří ne. Včera jsem byla v oboře Hvězda a někdo tam pomaloval stromy velikými zelenými ipkami a čísly. Neřekla bych, e to byli lesáci, byla to normálně značená cesta ádných starích ipek jsem si nevimla, dříve to asi nikoho nenapadlo, aby takhle natrvalo označkoval stromy v parku....
To u nas jsou v parku zasazene nove ovocne stromky,teda,uz druhym rokem.Dnes jsem sla okolo a byli nektere zlomene,takze vandalove.Chodim okolo den co den na prochazku se psem,stromky prezili velky vitr,ale bohuzel vandalismu se neubranili
Není tady
eremuruss napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
To u nas jsou v parku zasazene nove ovocne stromky,teda,uz druhym rokem.Dnes jsem sla okolo a byli nektere zlomene,takze vandalove.Chodim okolo den co den na prochazku se psem,stromky prezili velky vitr,ale bohuzel vandalismu se neubranili
Přesně tak. Je mi to fakt líto. Na jedné straně je spousta lidí, kteří chtějí něco dělat, něco změnit a na straně druhé jsou tu lidé, kteří vechno ničí. Já třeba obdivuju ta města, co něco udělají, vandalové to zničí, tak to obnoví, vandalové to opět zničí, opět to obnoví... já bych u asi dávno ztratila motivaci
Není tady
Co se týče bezohlednosti lidí, tak skoro nehorí je to s bezohlednými pejskaři.... Protoe po nich zůstává také nepořádek a vzhledem k počtu pejsků a velkému počtu jejich bezohledných majitelů je to někdy hrozné.
Není tady
To má pravdu. Říkám to jako bývalá a snad i budoucí pejskařka. Ale i hodně páníčků chodí s připraveným pytlíkem, co dřív nebylo tak často vidět. Asi je opravdu pejsků i jejich majitelů víc...
A taky obrovská bezohlednost na silnicích, na chodnících (vpravo snad u chodí menina ), na přechodech, kde se lidi s tak nepochopitelnou vytrvalostí a bezohlednou dravostí proplítají, kříí si cestu... Pořád nevím, ve kterých částech světa lidi chodí vlevo a jestli jich není větina. Neměli bysme se jim náhodou přizpůsobit???
Není tady
Ano, je to pravda s těmi silnicemi i chodníky a přechody. Myslím si ale, e je úplně jedno, jaké je pravidlo. Bezohlednot velí jakékoliv poruit, protoe JÁ JSEM JÁ !
Upravil(a) Judyna (7. 1. 2018 10:28)
Není tady
Proč si takhle rochnit v těch negativech? Pojďme raději pozitivně do nového roku 2018 a my sami dělejme věci co nejlépe, kdy to půjde. Nemějme pohár poloprázdný. Mějme ho poloplný.
Není tady
Evo, napsala jsi to pěkně. Ale jen jsme se vyjadřovaly k tématu, co nevylučuje nae celkově pozitivní naladění.
Není tady
Přesně tak. Evo, přečti si název tématu. Ale nikdo Tě nenutí se vyjadřovat, pokud se Ti to zdá negativní.
Mě se toto téma líbí, jeliko mě bezíohlednost lidí docela trápí. A myslím si ,e obzvlá v tomto případě není dobré zavírat oči a dívat se jinam, ale upozorňovat. Je dobré dát najevo, e toto se nedělá. Samozřejmě je nutné začít sám u sebe, jak jsme psali.
Dokonce jsou takoví lidé(vlastní zkuenost), kteří slunost povaují za slabost.
Není tady
Soudím, e to není jen u nás... i kdy samozřejmě lze argumentovat, e jinde se chovají sluněji, ne/dělají tohle či tamto... ale ono to bude i tím, e se k nám informace o "drobnostech" nedostanou.
Taky v tom hraje roli celkový "nastavení světa" - kdy se jede na výkon, nějaký poruení pravidel nikoho nezajímá - dokud ho nechytí... a někdy i potom.
Není tady
helena napsal(a):
Soudím, e to není jen u nás... i kdy samozřejmě lze argumentovat, e jinde se chovají sluněji, ne/dělají tohle či tamto... ale ono to bude i tím, e se k nám informace o "drobnostech" nedostanou.
Taky v tom hraje roli celkový "nastavení světa" - kdy se jede na výkon, nějaký poruení pravidel nikoho nezajímá - dokud ho nechytí... a někdy i potom.
Ano, také si myslím....
Pan Hnízdil to docela hezky popsal:
".....Jan Hnízdil: Celý společenský systém je zaloený na dravosti, bezohlednosti, individualismu a iluzi nekonečného růstu. A tento systém přitahuje psychopaty. Bezohledné, bezcitné, arogantní a ti ten systém rozvíjejí a budují a my se stáváme jeho obětí.
Nasloucháme jim, oni jsou v kabině, drí ten plyn a na podlahu a my se jim odevzdáváme. Obávám se, e to je nesmírně nebezpečné, a e je nejvyí čas si uvědomit vánost situace a začít se chovat jinak...."
Není tady