Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 22. 3. 2006 9:19

Aeva1
Host

Re: Nevera aneb uz zase na dne...

Kuki,
až si naše fňukání přečte Pan, tak si zase o nás bude myslet svoje. Závidím jí, že dokáže být nad věcí, pokud to tak je. Slabé chvilky máme asi všechny. Je fakt, že to vždycky vidí reálně.
Já dnes jdu k tomu právníkovi, to víš, že mi není nic moc. M včera přišel večer domů, dcera byla u sebe, já taky, tak přišel a donesl mi sklinku vína do poslete.  Očividně se chtěl dát do řeči. Je teď doma jak u cizích, vidím, jak se tam necítí, ale už nemám chuť mu něco usnad'novat a dělat hospodyňku. Že jdu dnes za tím právníkem neví, tak čekám na odpoledne. Asi to bude dost složité. Pro mě to, že se možná rozejdeme v dobrém , bude horší, než kdybychom si dali pár facek. Samozřejmě kecám, ale tak nějak to cítím, protože vztek mě už přešel a teď je mi to jenom líto. Tak pá

#27 22. 3. 2006 9:52

SOFI
♥♥♥♥---

Heleno,
to co poradil psycholog Tobě, tak radil i mi. Myslím, že tady nejde jen o to, mu to neusnadňovat, ale i to, že i on potřebuje čas. Vím, že to zní divně a možná i proti Tobě. Taky jsem to nechápala a durdila se jaký čás on potřebuje. Je pravda, že to může sklouznout do toho co popsala Aeva, ale co si přivodíš tím, že budeš dělat scény, křičet, vyčítat? Leda tak to,že z Tebe udělá úplnou hysterku a bude mít pádný důvod se sbalit a jít. Vím, že je moc těžké dělat v téhle situaci dobrou pohodu, to by nikdo po Tobě ani nechtěl, ale pokud on ví o Tvé citové závislosti na něm, tak má jistotu. V momentě, kdy se začneš zabývat sama sebou, už nebude na prvním místě on, ale Ty, tak může dojít k obrácené situaci.  On teď na Tobě hledá jen to špatné, aby si odůvodnil své chování a bude záležet jen na Tobě jestli ty důvody najde nebo ať hledá jak hledá, nemůže na Tobě nic najít.
Nebude to lehké, ale ženská vydrží hodně a hodně dokáže. A věřím, že to dokážeš i Ty.

Není tady

#28 22. 3. 2006 9:55

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Aevo - přesně můj pocit...můj muž je tak blahosklonně příjemný, ochotný a vstřícný, když se vidíme až to tříská dveřma. Např. se mně ptá, co moje zdraví !? To jsem od něj neslyšela v životě.
I když vím, že kdyby mi řekl - nenávidím tě, stejně bych se ptala PROČ? Jako se ptám teď  PROČ, když mi říká - záleží mi na tobě, chci, abys žila šťastně, vždycky si tě budu vážit, udělám pro tebe všechno oč požádáš....hlava mi to nebere...

Není tady

#29 22. 3. 2006 10:04

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Heleno, Aevo,
záleží samozřejmě na povaze obou ( vlstně všech tří-to myslím tu milenku) a také v jaké fázi se vztah-nevztah nachází a nakonec i na našem žaludku, co sneseme...
Heleno,
takhle jako ty jsem se k tomu postavila já (milenka by mě přeprala), tvářila se doma, že to není moje věc a problém a byla milá, usměvavá a nad věcí - před manželem a hl. i před ní, když jsem jí náhodou potkala...ona pak byla nsr., že já jsem v pohodě, a dle  sms vím, jak ona byla neustále na něco naštvaná, jak jí nevychází život, štve její manžel, dítě, práce, domácí zvířátka,matka, a tyto stesky mě hladily po duši, no, jinak nejsem nepřející, ale fakt jsem si mnula ruce...nakonec i její milenec nic moc, protože do nějakého vzthau  s ní toho moc obětovat nechtěl....., a ani nemohl, protože doma měl nakvartýrovanou spokojenou manželku(mě), ha, ha..
ale vím, že nejde praktikovat všude, já byla i u kartářky, no nakonec to pomalu  ten vztah vymizuje (stěhování, asi jiný maník,nebo už jí to neba- záměrně píši jí, protože iluze si nedělám....

Kukačko,
je mi líto, že momentálně doma není, ale občas se vídáte...jak je na duši?

Není tady

#30 22. 3. 2006 10:45

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Míšo - blbě. Nějak nemůžu dál. V práci děs běs, nemám kde dobít baterky. Lítám po squashovém kurtu 2x v týdnu, jdu do kina, na večeři, na hokej....píšu do noci prdlý SMS, ale jaksi to nestačí.
A teď už se ani nevídáme.

Není tady

#31 22. 3. 2006 10:49

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Kukačko,
proč se nevídáte?Jak to dopadlo s tou chatou? Ještě chce upravovat?
Jinak mysli na to, že už konečně nastává jaro a bude líp, ..kdyby jen člověk mohl nahlédnout malinko do budoucnosti, aby věděl, kterým směrem se má snažit a v co doufat.Je to osud, ale jak trefně podotýká moje kamarádka, osudu se musí občas pomoc...no ale jak a kterým směrem....

Není tady

#32 22. 3. 2006 10:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

aeva1 napsal(a):

Heleno,
musím reagovat. Jo děláš to možná dobře, třeba to u vás zabere. Já jsem také přestala dělat scény, snažila jsem se být normální . Čím větší byl doma klid, tím ve větší pohodě byl můj muž a veselé dál běhal za svou milenkou. Když jsem se kdysi ráno rozbrečela. Tak se divil co je, vždyť už jsem prý byla v pohodě. Takže takto si to vyložil můj M. Že je klid a pohoda. Ale je to asi na povaze. U nás nepomáhá nic, prostě si dělá , co chce. Jeho mil. ho asi má pevně v rukách.

aevo,
ty sis mozna nevsimla te psychologovy vety, ze tato rada, kterou se helena ridi, a dela moc dobre, pomaha jen ve fazi, kdy muz neni definitivne rozhodnuty a nevi, co ma delat ...
Pokud to ale uz vi, ani pak to neni k nicemu, je to o zachovani lidske dustojnosti smile
Nekdy je asi tezke rozpoznat, kdy je cas slozit zbrane a prestat bojovat o neco, co uz davno neni... Ale stejne si myslim, ze je to nutne, jinak clovek zustane viset v casove smycce, sam znici uplne vsechno a casem je uz jen k politovani.

Upravil(a) Pandorraa (22. 3. 2006 11:06)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#33 22. 3. 2006 12:22

helena.i
Host

]Aevo a spol.

doufám, že ten můj ještě není rozhodlý. Vypadá divně. Je smutný, unavený, viditelně nešťastný, když přijde někdo z rodiny na návštěvu tak ho chytne hned žlučník, a taky několikrát brečel. Říká, že za všechno může on. A teď když to prasklo / klasika přes mobil/ tak má potřebu to řešit. A chce být čestný a ukončit náš vztah. Je to debil! Hraju o čas. Podotýkám, že jeho "kamarádce je 31, svobodná a bezdětná. Doufám, že ho bude tlačit ona a on vystřízlivý. Ještě jednou: je to debil

#34 22. 3. 2006 12:32

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Heleno i ,
v tom případě máš pravdu, je to d... ( bez urážky).Tak netlač na pilu, zkus tu vatianty domácí klidné zázemí a věčně usměvavá manželka....Je zajímavé, že někteří pánové chtějí být čestní, když to praskne, ha, ha, a mít bokovku,to je snad taky čestné dle nich

Není tady

#35 22. 3. 2006 12:56

SOFI
♥♥♥♥---

Míšo,
přesně. Kde se najednou v nich bere ta čestnost? A jsou na to ještě hrdí.

Není tady

#36 23. 3. 2006 7:38

helena.i
Host

dnes jdu na 14 dnů do nemocnice, jsem ráda, že jsem se stihla podívat na babinet. Abigail, jsem moc ráda, že to u Vás dobře dopadlo. Trošičku mě to povzbudilo, že aspoň někomu to vyšlo. Všechny správné ženské moc zdravím!

#37 23. 3. 2006 9:45

SOFI
♥♥♥♥---

Abigail,
podpisuji se pod to co jsi napsala velkými písmem. Asi to vytisknu a nenápadně připnu na lednici.

Není tady

#38 23. 3. 2006 12:37

zabka
♥♥♥----

dal jsem si trochu nacas s navratem sem,po prvni reakci na moje tema,jsem nejdriv ztratila veskere iluze,ze by to nemuselo nic znamenat,ale zda se ,ze opak je pravdou. Nepotrvdilo se mi, ze by se neco delo. Jen jsem v zachvatu vzteku z jejiho cisla nepremyslela o tom ,co psala a zpanikarila jsem.Takze i kdyz me to troch hodilo zpet a opet nastartovalo moji ostrazitost, nehodlam balit kufry apod. Vi, ze ho miluju, rika ,ze on vic, nez driv a tak doufam, ze bude jen lip. Jen kdyby me to porad tak nebolelo, ze se to vubec stalo.
Diky tobe Abigail za uzasny prispevek, hodne me i jinym myslim pomohl.
  Nemuzeme byt smutne, uz kvuli tomu jaru, ktere snad konecne prichazi rozehrat nase srdicka.

Dnes je mi dobre, doufam, ze to vydrzi!!!!

Není tady

#39 23. 3. 2006 13:16

Nadulka
♥------
Místo: Olomoucký kraj

Ahoj děvčata,
snad se na mne nebudete zlobit když vás všechny označím za své kamarádky. Sice jsem nikdy žádnou z vás neviděla, ale mám pocit, že vás všechny stašně dobře znam a je mi s vámi moc dobře. Tolikrát jsem si vzala z této diskuse nějakou radu, že už to neumím ani spočítat. Někdy jsem si ji předělala pro své potřeby, pro svůj případ, ale vycházela jsem s vašich rad. A musím říct, že mi mnohokrát pomohly, bylo mi hned lépe a mnohokrát jsem si říkala, že když to zvládly jiné ženské, tak to zvládnu taky. A teď tady píšu, že je mi vážně skvěle, ikdyž mi mnohokrát bylo hohdě zle a myslela jsem, že už nemůžu být vic na dně než jsem bylo. Ale já vlastně nebyla nikdy tak na dně a tak v blátě jako některé z vás. A to je mi vážně moc líto a všem vám skvělým ženským přeju, aby to dopadlo pro vás tak dobře jako nakonec i pro mě.
     Já jsem taky po 18 letech manželství zjistila, že můj super skvělej mužskej, na kterého bych nedala dopustit,
si velmi intenzivně esemeskuje a telefonuje s nějakou jinou ženou. A že to nebyly jen tak běžné esemesky to mi klidně můžete věřit. Jěnže já jsem narozena ve znamení berana a o těch je známo, že se ženou do  všeho po hlavě i kdyby si tu hlavu měli pořádně natlouct. Což se mi  samazřejmě povedlo. To co jsem zjistila mě v prvních tydnech srazilo až na dno vlastní sebeúcty. Začala jsem si klást spoustu otázek, kde jsem udělala chybu, co je na mě špatneho, co se mu na mě nelíbí, že hledá /a vlastně už našel/ nějakou jinou ženu. Pak jsem si ale uvědomila, že to nejsem já , kdo udělal něco špatného, ale je to on. On si začal něco se slečnou, ktera je jen o tři roky starší než jeho vlastní dcera, on je ten co si s ní milostně esemeskuje, telefonuje, vyměňuje drobné dárečky. A joko správný beran jsem na něj uhodila svýmy rohy - nesnáším lež, tak mi bylo hodně zle když jsem viděla jak mi přímo do očí lže, jak se snaží všechno zaonačit, aby to nevypadalo, tak jak to opravdu by
lo. Zapíral, lhal, vymlouval se, že z toho zbytečně dělám aféru. Jenže já se na to už dopředu připravila a sazela mu jeden dukaz a argument za druhým. Jistě, neobešlo se to bez slz z mé strany, ale snažila jsem se co nejvíce se ovládat. Bylo to mnohokrát moc těžké, ale pročetla jsem od vás spoustu rad a příběhů a snažila se nedělat některé chyby, co většina z nás stejně udělá ikdyž si milionkrát řekne, že je dělat nebude. A protože mám ráda ve věcech jasno, tak jsem jej postavila před rozhodnutí, které musel udělat jen on sám a které musel udělat velmi rychle. Řekla jsem mu, že ač ho mám velmi ráda, že ač jsem na něm ekonomicky závislá, tak nedovedu žít s člověkem, který by mne neměl rád, kterému by na mě nezáleželo, který by se mnou byl jen z nějaké povinosti a zodpovědnosti k rodině. A jestli to tak je, tak, že mu v žádném případě nebudu bránit v jeho štěstí a lásce k nové partnerce , ale ať do dvou dnů opustí náš společný domov, že si muže vzít všechno co bude chtít a s rozvodem mu nebudu dělat žádné problémy. Stálo mě to velmi mnoho sil a nervových buněk/které jsou tedy pěkně v nenávratnu/, ale zároveň se mi hodně ulevilo, že jsem to dokázala. Teď jsem jen čekala jak si to přebere a co udělá, Byly to dva nejdelší dny v našem životě. Každý zvlášť jsme si proživali svůj vnitřní boj - já jestli jsem to udělala správně, on jak se zachovat. Rozhodl se, že vztah se slečnou okamžitě ukončí, dokonce přede mnou/abych mu mohla věřit/, mě poprosil o prominutí a ať to prý s ním zkusím znovu, prý si ani neuvědomoval co tím svým románkem způsobí sobe, mě, našim dcerám, prý mi nikdy nebyl fyzicky nevěrný/ na to opravdu důkaz nemám/.
   Tedˇje z něj několik měsíců tem starý skvělý manžel, který mě večer než usne políbí na dobrou noc, který mě pohladí když to potřebuji, který se mnou probere uspěchy našich dcer, mé problémy v práci, mé bolístky. Já se snažím na všechno zapomenout /ale abych se přiznala - zapomenuot nejde - pouze se nad to povznést a snažit se to nějak potlačit/  .
    Začíná jaro, sluníčko se konečně dere ven seč mu síly stačí a já bych vám všem chtěla popřát aby i váš příbeh dopadl dobře a jěště jednou mockrát poděkovat za vaše příběhy a rady. Nezapomínejte,že ženský jsou vždycky  silnější, idyž se říká, že je to slabší pohlaví. Takovou blbost mohl vymyslet pouze nejaký chlap.
   Jo a nezlob te se , že je to tak dlouhé, ale mě se chtělo vás /co máte trápení/ tak trošku povzbudit. Možná se mi to u některých alespoň malinkato povedlo.

Není tady

#40 23. 3. 2006 13:16

uzlík
♥♥♥♥♥--

zabka napsal(a):

dal jsem si trochu nacas s navratem sem,po prvni reakci na moje tema,jsem nejdriv ztratila veskere iluze,ze by to nemuselo nic znamenat,ale zda se ,ze opak je pravdou. Nepotrvdilo se mi, ze by se neco delo. Jen jsem v zachvatu vzteku z jejiho cisla nepremyslela o tom ,co psala a zpanikarila jsem.Takze i kdyz me to troch hodilo zpet a opet nastartovalo moji ostrazitost, nehodlam balit kufry apod. Vi, ze ho miluju, rika ,ze on vic, nez driv a tak doufam, ze bude jen lip. Jen kdyby me to porad tak nebolelo, ze se to vubec stalo.
Diky tobe Abigail za uzasny prispevek, hodne me i jinym myslim pomohl.
  Nemuzeme byt smutne, uz kvuli tomu jaru, ktere snad konecne prichazi rozehrat nase srdicka.

Dnes je mi dobre, doufam, ze to vydrzi!!!!

Uf žabko,
to se mi ulevilo, ale vůbec se ti nedivím. Já raději nepátrám protože bych ubližovala jen a jen sobě a našemu snad "novému vztahu" by to jen uškodilo. Kufry nebal i oni potřebují svůj čas, hlavně tvůj muž. Snad i pro něj to byla určitá zkušenost a někam ho to posunulo. I mě to pořád bolí, lituji toho, že se to stalo, ale třeba se to muselo stát, abychom si jeden druhého uvědomili.
Jaro přichází v pravou chvíli, tak nechme do nás vstoupit paprsky tak očekávaného sluníčka. par

Není tady

#41 23. 3. 2006 13:39

Folly
Host

Nadulka napsal(a):

Já ti tleskám. Jne neusni na vavřínech a vnes do vašeho života hodně pěkných změn:-)

#42 23. 3. 2006 13:47

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Žabko,
jsem ráda, že to takhle dopadlo....důvěřuj, ale prověřuj, bych snad v některých chvílich proměnila  na věř a nech být...Ona taková sms, či jakékoliv  cinknutí mobilu ve vypjatých chvílích- což my všichni tady dobře známe, ale nakonec to může být jen cinknutí, že jste provolali tolik a tolik peněz...či reklama...no, já vím, když člověk neodolá, a jukne tam a je tam něco jiného....já zrovna měla včera v noci vbnitřní boj se sebou.Probudila jsem se a chtěla se mrknout- teď je již v podstatě klid, to jsem se  již několikrát přesvědčila, tak jsem se převalovala,a přemýšlela, zdy mám, či ne, a proč a jestliby to nakonec nebylo stejně jedno (ta naše je taková konfliktní osůbka, co si neustále stěžuje,m pláče, má problémy), takže její sms by mě nakonec jisto¨jistě potěšila, ale nakonec jsem byla  za hrdinu ( nebo lína) a zase v klidu usnula...

Takže Žabko, kufry nebal, cítíš se dobře tam kde jsi a s kým jsi, ostatní neřeš....a žij přítomností.

Není tady

#43 27. 3. 2006 21:31

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Abigail
jestlináhradnice v opilosti prudí, buď v relativním klidu, protože ona v něm není.....a aspoň to  by ti mělo vyvolávat na tváři úsměv.Mně taky  hřeje u srdce ( a to fakt nejsem nepřející) , že naše (snad už teď bývalá) má svoji životní krizi-ale už x- let..

Jaro ve vzduchu, a bude líp...

Není tady

#44 12. 4. 2006 16:27

Bela
Host

Carla napsal(a):

Ahoj, jsem tu nova a jeste jsem nepsala zadny prispevek. Napisu Ti moji zkusenost s "moji" milenkou. Asi te nepotesim. Ja jsem jedna z tech podvedenych a podvadenych - opakovane. Manzel mel postupne nekolik milenek. Znovu a znovu  jsem manzelovi verila, ze tentokrat je to uz naposledy, jenze to "tentokrat" se nakonec tahlo nekolik let. Az ted, s odstupem casu vidim, jak jsem byla neskutecne hloupa, naivni, duveriva....Strasne jsem chtela uchovat rodinu, chtela jsem, aby deti mely otce. Misto toho jsem byla ubrecena, nestastna...Od setkani s milenkou si nic neslibuj. Jedna z manzelovych milenek,  byla jeho spolupracovnice, se kterou i me casem seznamil, chodila k nam domu na navstevy a vubec, ale vubec ji nevadilo, ze cekame dalsi dite (to bylo v dobe, kdy jsem nic netusila), nevera se prolatla, az bylo malicke nekolik mesicu....a to milenka mela ten zaludek chodit na navstevu i za mnou a miminkem, vozit kocarek a soucasne s mym manzelem spat... Takze - moje zkusenost - nesazet a nespolehat na nejake "city" od milenky. Ji tvoje nestesti nezajima. Aspon takto to bylo v mem pripade.

Zažila jsem úplně to samé - byla kamarádkou, která se vzpamatovávala z rozvodu, a my jí pomáhali. O víkendech jsme byli přátelé,jezdili na výlety (ona 3 děti, já s manželem a naše malá holčička), přes týden šoustala s mým manželem a tvrdila mu,že to určitě vím a že pro náš vztah nic neudělám,tak ať se rozvede. Pak jsme si udělali druhé dítě, protože já vážně nic netušila. Teď jsme spolu, on ji nenávidí,ona se vdala (po 4 měsících nového vztahu),ale asi ho pořád chce. Uvěřila jsem mu. Jednou to snad jde. Zjistit další milenku, beze slova beru děti a odcházím. Víckrát to prožít nechci.

#45 12. 4. 2006 16:33

Bel
Host

Abigail napsal(a):

hjarta  HRDINA NENÍ TEN CO BOJOVAL A ZVÍTĚZIL, ALE TEN KDO MILOVAL, ZRAZEN BYL A ODPUSTIL.
Všem co zkouší bojovat dle rad psychoušů : pokud nodešel v akutní fázi z tepla fungujícího a láskyplného domova se těžko odchází. Jednala jsem stejně, bolelo to dlouhé měsíce a bolí doteď, ztratila jsem svou hrdost a on si v tu dobu liboval, jak to vše jde i s milenkou a jak má vše po čem v životě toužil a ještě něco navíc, jako slaboch se nemohl rozhodnout, nezbylo mi než ho vyrazit. Byl zpátky do týdne jak namydlený blesk, sudnalrůžové brýle, začal makat na našem vztahu a chodu rodiny a postupem času (půl roku), je tu můj starý chlap. Se všemi plusy i mínusy, jakého jsem znala.
          Bývalá má NÁHRADNICE občas zamejlíkuje vyděračskou zprávou, občas SMS, leze mu to na nervy, ruší to náš rodinný klid, ale s tím co píše ona , můj muž asi moc nenadělá. Nepomohla žádná taktika, snad si najde novou oběť.
           Fandím všem co se dali na boj, stojí-li partner za to musíte každá zvážit.

Vím jen, že pokud by se měl tento náš příběh někdy opakovat, nedám mu sebemenší šanci a balím. Podruhé bych neodpustila. HANBA NENÍ UPADNOUT, ALE ZŮSTAT DLOUHO LEŽET.
                                                                                  Abigail

To je přesné! Abigail,díky,ano - i tak to může být. Zažila jsem to. Konečně mi někdo řekl,že jsem hrdina a ne srab, když jsem mu odpustila.

#46 12. 4. 2006 16:57

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Bela napsal(a):

...beze slova beru děti a odcházím...

Vždycky jsem si myslel, že děti mají dva rodiče. Ale zdá se, že děti jsou pouze matky. A ta je může beze slova vzít a odejít s nimi kam chce.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#47 13. 4. 2006 12:43

lvice
Host

Axi,

a v dětech tak zaséváme problémy od ranného dětství. Moje sestra je také rozvedená a neřekla vůči svému bývalému křivého slova, přestože se mnohdy choval jako darebák. Obdivuji jí, v tomto směru je to úžasná bytost, protože řekla, že oni sami si na něj časem udělají svůj názor a vrátí mu to, co do nich investuje........ Je jim 7 a 9 a po třech letech po rozvodu se to začíná vracet, občas nechtějí k němu na víkendy, hlasitě protestovali, že s ním mají jet v létě na vodu........ Ale přístup, beru děti a mizím - s tím nesouhlasím. Výjimka je otec alkoholik, násilník, atd.

#48 13. 4. 2006 13:20

SOFI
♥♥♥♥---

Možná, že u mužů je to i o určitém strachu, že by to sami s dětmi nezvládli. Ženy, ty to podle mne mají už zakodové v mozku. Stavění hnízda, péče o něj a o rodinu. Pro ně je to takříkajíc automatické, ale muži na tohle nejsou. Určitě jsou i takoví, kteří zvládají sami péči o děti ( např. smrt manželky). Otec, který se přestane zajímat o své děti, je nevyzrálý sobecký jedinec, který si vždy pro své jednání najde výmluvu a ze všeho obviní partnerku.

Není tady

#49 13. 4. 2006 16:02

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Lvice
Myslím, že to vidím stejně.

Majkafa
...kolik rozvedených mužů žije samotných s dětmi...
To je špatná otázka, to číslo je jenom důsledek stavu společnosti. Ptejte se, kolik mužů má šanci žít po rozvodu se svými dětmi, matka by musela být alkoholička, nebo něco podobného, aby mu něco takového bylo umožněno.
Je to diskriminace na základě pohlaví jako vyšitá. Navíc, v jedné z těch nejpodstatnějších věcí v životě člověka. V tomhle tu stále vládne středověk.

Sofi
Já myslím, že role ženy, jako jediné schopné bytosti postarat se o děti je vysoce přeceňována (zvláště ženami). My muži to samozřejmě umíme úplně stejně, ne-li lépe (samozřejmě, že jinak).
Podle mého pozorování ženy lépe zvládají takovou tu mechaniku - vše v domácnosti krásně funguje. To je jistě důležité, ale není to jediná důležitá věc. Zdá se mi, že ženy občas výchovu na tuhle mechaniku zužují (ale věřím, že se mi to jen zdá). Dále se mi zdá, že pro nás muže je tahle mechanika spíše prostředek, pro ženy spíše cíl (jistě, že nemístně zevšeobecňuju - budu rád, když mi to vyvrátíte).

Strach, že bychom nezvládli děti - tak takhle dobře jsem se už dlouho nezasmál...Sofi, sorry, ale myslím, že podléháš značným stereotypům. Píše se rok 2006, víš ;-)

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#50 13. 4. 2006 16:41

SOFI
♥♥♥♥---

Axi,
nikdy jsem neřekla, že ženy jsou jediné schopné bytosti postarat se o děti. Tohle by byla utopie. Věřím, že muži se umí postarat o děti a to mám i z vlastní zkušenosti. Naše děti trávili cca měsíc se svým otcem v zahraničí. Dokázal prát, okoupat a zajistit vaření, doma ho tyhle věci moc neberou, ale to je můj problém,který nyní začínám řešit.
Nechci se bavit o tom, že otcové nemají u nás stejná práva a matky jsou upřednostňovány, to víme všichni. Ale procentuelně to jsou více muži, kdo jaksi zapomínají na své děti, začínají si budovat  "nový život" a ten doposud stávající už moc neakceptují. Možná znáš taky ze svého okolí to věčné handrkování o výši alimentů atd.

Nemám obavu, že by muži nezvládli děti, dokonce si myslím, že by je naučili větší praktičnosti. Ženy jdou mnohdy na hodně věcí týkající se výchovy zbytečně složitě a muži to vyřeší jednoduše. Taky by praděpodobně žily poněkud volněji, prakticky každá matka vidí za rohem bubáka, kdežto muži jsou v tomhle realističtější. Není to ani o citech, protože si myslím, že láska rodiče nejde rozdělit na lásku matky a otce. Každý normální rodič své dítě miluje. Pokud budu brát jen příspěvky, které jsou zde na babinetu, tak je jich opravdu hodně, kdy otec si začne budovat nový život a najednou je pro něj problém přispět synovi/dceři na jeho koníčky, záliby.
Řešení sestry Lvice je ideální, jen ne každá je takhle úžasná. Rovněž nesouhlasím vzít děti a protože Ty už o mne nestojíš, tak děti neuvidíš. Pokud jeden z rodičů není alkoholik, tyran nebo dokonce pedofil není důvod proč by nesměl vídat své děti. Naopak, čím víc, tím líp, aby děti netrpěly pocitem, že o ně nestojí, ale proč když partnerka "nedělá problémy" o to nestojí (viz. četné příspěvky tady).

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí