27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
A jetě jeden dotaz - jakou vaničku a jaké lehátko do vaničky doporučujete? Takový to obyč. nebo je lepí si připlatit a pořídit takové to anatomické umělohmotné?
Není tady
Ahoj Len, já teda nevím, jak ostatní, ale já měla anatomicky tvarovanou vaničku a do té jsem u ádné lehátko nedávala, vaničky u jsou tak dost malé a lehátka si myslím zabírají jetě dalí místo. Já prostě poloila na dno vaničky plínku, aby to neklouzalo a maličkého jsem si vzala hezky na ruku, tak jak mě to naučili v porodnici. A bylo to fajn. Malý stále cítil kontakt se mnou a já měla jednu ruku volnou, kterou jsem ho otírala a nebo plouchala vodu. Brouček koupání miloval, bylo to moc fajn. A kdy u byl větí a voda byla úplně vude, jak řádil, vyřeili jsme to tak, e tu jeho malou vaničku jsme dali do naí velké, a pak mohl plouchat jak chtěl a já nemusela vytírat celý byt
Není tady
No já dostala to klasické látkové a nezdálo se mi patné ( stejně je to na chvilku). Jinak dcera mi koupaní ze začátku dost prokřičela, přímo prořvala, e jsem čekala kdy zazvoní sousedi e jí ubliujem , tak jsem naběhla do obchodu a koupila kyblík na koupání a byl klid, během týdne si zvykla i na koupání ve vaničce a v kyblíku se jí moc líbylo. Bohuel jsou dosti drahé ( já ho kupovala skoro za 900,-), dá se v pohodě sehnat pouívaný okolo 400,- , ale v podstatě je to věc navíc a není nutná....
Vaničku jsem si koupila dole se puntem. Měla jsem jí ve vaně a kdy jsme dokoupali, vytáhla jsem punt a nemusela nic tahat ( byla jsem po císaři,take jsem byla moc ráda e jsem ji zakoupila)
Není tady
Ahoj Len, my koupili pro naeho kozlíka nejdříve to plátěné, na něm jsem ho koupala asi do dvou měsíců, mohla jsem ho tam hezky dret, pak mi muíček koupil to anatomické umělohmotné a teď koupeme jenom v něm - malej je v něm jako rybička. Jsou nám u skoro 3 měsíce, take u hezky kope a dobře se mu v něm leí.
Není tady
Nebo jak píe Andrea, kdy dá málo vody a na dno plínku, nemusí mít lehátko ádné, ale nám doporučili na orotpedii na kyčličky dávat co nejvíc vody, aby mohla noičkama kopat ve vodě ( a taky to bylo dobrý na prdíky ), a to by bez lehátka moc dobře nelo....
Není tady
My mame obyc vanicku. Lehatko jsme sice koupili, ale je to nejak neprakticke, barca po nem klouze dolu a vubec se vselijak krouti, tak ho nepouzivame. Kyblik je pry dobry na boleni briska...........
Není tady
My mame taky obyč.malou vaničku i lehátko jen látkové,to ale vůbec nepouíváme,Terezka na něm taky klouzala dolů a vůbec se ji na něm nelíbilo a zabiralo zbytečně místo.
Není tady
my měli anatomicky tvarovanou vaničku a lehátko se nám do ní nevelo... malého jsem drela na ruce nebo mu pod hlavu rolovala plenu a byl moc spokojený... i teď ho vana spolehlivě uklidni, kdy křičí, vydrí v ní půl hodiny jako nic
Není tady
Koupili jsme klasickou vaničku, vybrala jsem snad tu největí, jako jsem v obchodech viděla. Koupali jsme v ní asi do pěti měsíců. Sice se tam pořád veel, ale straně na nás cákal. Ve vaničce jsem ho drela na ruce, jak jsem se to naučila v porodnici. Pak jsme malého začali dávat do velké vany. Pořídila jsem si takový molitanový drátko. Vypadá to jak medvídek, je to vytvarované podle tvaru miminka, take v tom pěkně drí. Je to měkkoučké, moc se mu v tom líbí. Vdycky se toho hned chytne. Krásně se na to vejde a to je mu u osm měsíců. Má vý hlavičku a je to fakt fajn. vagrová má to umělohmotné drátko (bylo narozdíl od toho mého pěkně drahé) a vůbec ho do toho nedává, protoe je to dost takové tvrdé. Tak nevím, já jsem s tímto naprosto spokojená. Stálo to do 200 Kč a pořád ho máme. Byly k tomu i dvě houbičky.
Není tady
My si budeme kupovat normílní vaničku a také drák pod to (ale je více druhů a je lepí si přidat, je kvalitnějí a bezpečnějí). Je dobrý kvůli zádům. Kamarádka pouívá na dno plínku, ale já se bojím, e se mi vysmekne hlavička a tak. Čekáme první, tak budu trochu dřevo Tak jsme si koupili, teď je to nějaké nové, takový jako molitan, vytvarovaný, a ten se dá na dno. On jako má prý nasáknout tu vodu, take mimi by mělo být celou dobu v teplé vodě. Nemám to vyzkouené, take nevím, zda je to dobré nebo ne. Stálo to 120kč. Jinak bych si koupila lehátkö, to takové plátěné, neb jsem koukala, e vyrábějí nějaké plastové a to mi přijde dost hrozné, aby na tom mimčo leelo. Já bych si osobně na to také nelehla. Pá
Není tady
Miinečku, to molitanové lehátko je to, jak mám já. Je to úplně super. Je fakt, e to nasákne vodu a je to krásně teploučké. Malému se tak ve vodě straně moc líbí. Cítí se v tom bezpečně a přitom ho to netlačí. Taky mám první mimčo a jsem ráda, e jsem si tohle pořídila, je to fakt parádní věc !!!!!
Není tady
Tak to je super, to jsem ani nevěděla e existuje. tak a budeme mít druhé mimčo, určitě si to taky koupim
Není tady
Petino, to jsem ráda, e konečně čtu jak to slouí a e je to dobré. To jsem moc ráda. Takovouhle představu jsem nějak měla, ale nebyla jsem si jistá. Kamarádka mi říkala, e ji v porodnici ukazovali jak se koupe mimčo a e ho chudáčka namočili, pak ho vzali z té teplé vody, venku ho namydlili a pak ho zase dali do té teplé vody. Moná, e se to tak dělá, ale mě to přijde stejně hrozné, jako kdybych ho dala do toho plastového lehátka. Vdy i mě by byla zima, kdybych to takhle dělala, kór kdych bych byla zvyklá na 37oC?! Tak doufám, e mě to v porodnici takhle nutit nebudou.
Tino, to je super, kdy koupe v ruce, některé mé kamarádky také, ale já se bojím a tak to nejdříve zkusím s tím molitanem. Já se holky tak těím a taka taky:D
Zatím pá a hezký víkend.
Není tady
Holky, díky za reakce - jetě se zeptám, kde jste to molitanové lehátko koupily?
Není tady
holky, je to neco takoveho?
http://shop.internetshopping.cz/index.p … af7c83db18
Není tady
My jeliko nemáme velkou vanu,tak jsme koupili větí vaničku a dovnitř anatomického medvídka.Je to super,malý se hezky zapře a můe kopat nohama.To dělá jen občas,zatím zkouí jednou křik a jednou velkou spokojenost abych to neměla tak jednoduché.S vaničkou počítám dost dlouho,proto je větí ne obvykle - to je jak z reklamy.Jak to máte s četností?Koupete denně?
Není tady
Romčo, to je přesně ono!!!!!
Je to fakt super. Určitě si to kupte. Ze začátku jsem taky koupala na ruce, ale pak v té velké vaně u to není dost dobře moné. A tohle je parádní. Vdycky po koupání to vymačkám (má se to umýt v mýdlové vodě - tak je to tam napsané), je to vlastně jen od dětské pěny. Tak to vymačkám a dám suit a dalí den to pouiji zase. Malinko se nám to natrhlo u toho jakoby krčku, ale to je tím, jak to asi neetrně mačkám. Ale myslím, e za ty peníze je to fakt super!!! Jo, koupila jsem to v takovém malilinkatém obchůdku s dětským zboím.
Není tady
Taky koupeme obden,jen jsem myslela,e by si udělal hezký rituálek,jako vykoupat a spát
Není tady
Teď jsem si vzpomněla,e my máme naí vaničku i s medvídkem vyfocenou,tak bude určitě na podívání na www.matous.unas.cz. Furt tu adresu vnucuju,ale kdy já jsem tak ráda,e ho kluka zlatýho máme.Tak se s nim vude chlubím. Jo a ta pohádka na dobrou noc u nás taky moc nefunguje.Vykoupe se ,prokřičí,napapá,usne a jen co jdu spát já má plno práce s mým buzením a povídáním.On teda zatím jen poslouchá,ale musím mu alespoň předčítat.Včera to byl časopis s úplnýma blbinama,ale jemu to je jedno jen kdy mě slyí.
Není tady
Právě kvůli tomu rituálku koupu kadý den. Pak se nabatí, dám ho do postýlky, odejdu a on si usne sám. Někdy je potřeba, abych u něj byla a třeba mu zazpívala. Ale jinak je pravidlem toto nedělat. A kdy opravdu nejde a nejde usnout, dám mu hadrovou plínku, on si jí muchlí a usne. Čekám u dveří, abych ho ohlídala a odendám jí. Vyjímečně musím maličkou drndat s postýlkou. Ale nechci si ho na to zvykat. Takhle usíná od půl roku. Jinak jsem si to uspávání taky uila. Protoe prvních pět měsíců snad neustále plakal, take jsem pořád chovala, chovala, chovala, ..... ale je po "prdíkách" a natěstí u to nevyaduje.
Není tady