6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holčiny,musím se vám svěřit,e jsem netuila jak jsem nervově labilní.Prý je to po porodu a v estinedělí běné,ale stejně mě to zaskočilo.U v porodnici jsem drela Matouka v náručí a zničeho nic se mi koulely slzy.To bylo jen jeden den a pak jsem zas byla v pohodě.Teď jak se začínáme doma zahnizďovat mě to chytá tak jednou za dva dny.Sedím koukám do blba a brečím jak elva.Natěstí mana je chápavý a straně mi pomáhá.Nějak prostě nejsem ve své kůi.Zítra jdem na váení a mám staenou ri aby bylo ve ok a mimísek hezky přibral.Straně mi pomáhá číst vae příspěvky a i kdy moc nepřispívám,jsem tu stále s váma.Tak díky za BABINEC.
Není tady
Jitusko, ted se usmivam, ale taky me to jeste pred nedavnem chytalo, jeden den v poho a druhy jsem byla na zhrouceni, sama doma, vsude binec, rvouci dite, ktere bojkotovalo kojeni a blindilo o stosest. A k tomu nevyspana. Ted je to lepsi, musela jsem se smirit, ze proste nebudu kojit a Barca bude "odkojena" Sunarem, ale snazila jsem se do posledni chvile. Snazim se Barunce co nejvic venovat a poznavat jeji "manyry" :-)) Uz mi nevadi, ze ve tri hodiny v noci musime vyhanet prdiky, povidat si a zpivat nejmene hodinku. Taky uz zacina zvatlat, tak je s ni sranda :-)
Ja jsem si radeji koupila vahu na vazeni, abych mohla prirustky nebo ubytky sledovat prubezne.
Není tady
Ahoj Jituko, to co tady popisuje, jsme asi zaily vechny, takové ty prudké změny nálad, hlavně pořád nějaké obavy z toho, jestli děláme ve tak, jak máme, ....... Určitě to jetě nějakou dobu potrvá. Hlavně, e je manel na Tebe hodný, e je miminko zdravé ..... Mojemu synkovi je osm měsíců a zrovna minulý týden jsem měla "svou obvyklou depku" - i kdy se ozvala celkem po dlouhé době. Chtěla jsem teď tady popsat, proč mě ta depka vlastně chytla, ale kdy jsem to viděla napsané ve článku, tak mi to připadlo, kdy jsem si to četla, jako kdybych byla váně nějaká vihlá, e mě tohle vůbec dokázalo rozhodit. Nakonec to dopadlo tak, e kdy malý spinkal, zamkla jsem se v koupelně (manel přiel domů po noční) a já jsem odmítala se s ním bavit a byla jsem tam zamklá, dokuď mě to nepřelo. Prostě hrůza !!!!! Stydím se za to, ale prostě jsem si nemohla pomoct. Take teď asi vidí, e takové depky máme občas vechny, kdy s těma naema rapíkama jsme celý den samy. Ale co, hlavně, e jsou dětičky zdravé !!!!!!!!
Není tady
Jitu...můu tě ubezpečit,e jsi normální.
Kdy se mi před třemi lety narodil(předčasně)chlapeček,byl na JIP.Já jsem leela na normálním pokoji s maminama,kterým tam nosili miminka ke kojení...drela jsem se statečně první 2 dny.Pak jsem jen brečela a chodila se koukat na mrňouska do inkubátoru.A kdy mě poutěli a on tam jetě musel zůstat.... Doma jsem si odsávačkou pumpovala mlíko,lezlo mi vechno na nervy... bulela jsem,chodila jak bez due...a obden za ním jezdila do Motola.Kdy se konečně uvolnilo místo v nem.a mohla jsem být s ním,byla jsem straně ráda.Ale...na pokoji jsme byli dvě a ta druhá mamča měla dvojčata.Jak já měla tichý dítě,ty dva kluci byli jak orchestr.Taky mi to lezlo na nervy a na HLAVU.Přeili jsme to ve zdraví
Teď,kdy malýmu budou 3 r.,mám taky pocit,e nejsem normální.Vytřu,lup a u je obídek na podlaze,odnesu hromadu hraček z obýváku a za chvíli jsou tam zase... Pořád dokola.
Tak se dr,nejen ty a hlavně zdravíčko
Není tady
jitus, me to taky jeste poradne nepreslo a nejhorsi jsou depky jako ze jsem nemozna matka, kdyz uz cela hotova vyjeknu zvysenym hlasem na malou at uz zavre konecne oci a spi, dalsi den si to pak vycitam a jsem z toho nervni. pak jak pise romca, taky kdyz vidim kolem sebe binec, nestiham uvarit, protoze mala rve....
nastesti uz jsme zacly s nejakym rezimem, takze rano jak mala podruhe usne, tak si nachystam na obed a pak to jen zapnu:-)
Není tady
Jitu jsi normální!!!
Ale holky já jsem asi hrozná, Domča je hrozně ivej a taky vzteklej a já jsem na něj někdy zlá a pak bych brečela jak mi je ho líto a jaká jsem kráva.... Ale mě prostě fakt u ty nervy ujedou, třeba včera kdy jsme li k naim (je to asi pět minut chůze kdy jdu sama) a s domčou to jdeme 15 i víc minut. To mi nevadí. ALE: včera chtěl jít pěky a ani ne po čtvrtce cesty se mi začal válet v rozbředlým sněhu, já ho zvedala a chtěla aby el a on se furt vztekal a sedal si tam protoe chtěl nosit. To mě po tý čtvrthodině u tak vytočil e jsem mu vynadala, dovlekla (nesla jsem ho, ale je straně těkej a málem mi "upadly" ruce, proto píu dovlekla ) jsem ho k naim a byla na něj tak natvaná e jsem se na něj nechtěla ani koukat Hrozný co?????????
Není tady
Petra24 napsal(a):
Jitu jsi normální!!!
Ale holky já jsem asi hrozná, Domča je hrozně ivej a taky vzteklej a já jsem na něj někdy zlá a pak bych brečela jak mi je ho líto a jaká jsem kráva.... Ale mě prostě fakt u ty nervy ujedou, třeba včera kdy jsme li k naim (je to asi pět minut chůze kdy jdu sama) a s domčou to jdeme 15 i víc minut. To mi nevadí. ALE: včera chtěl jít pěky a ani ne po čtvrtce cesty se mi začal válet v rozbředlým sněhu, já ho zvedala a chtěla aby el a on se furt vztekal a sedal si tam protoe chtěl nosit. To mě po tý čtvrthodině u tak vytočil e jsem mu vynadala, dovlekla (nesla jsem ho, ale je straně těkej a málem mi "upadly" ruce, proto píu dovlekla ) jsem ho k naim a byla na něj tak natvaná e jsem se na něj nechtěla ani koukat Hrozný co?????????
Jóóó? Tak v tom případě jsme krávy dvě ... Ono toho mýho prďoly je taky dost a taky občas nejsem nejhodnějí maminka
Válení a vláčení moc dobře znám,ruce mi pak visí... Fakt hrozný
Já se směju,ale občas je to opravdu na hlavu
Není tady
jo, je to normální, zvlá kdy je člověk cholerik, tak se to mávnutím kouzelného proutku s miminkem nezmění... ale hlavně e je spokojenej, ty občasný výbuchy bude mít beztak jednou taky(teda jestli bude po tátovi, tak ne, to je jedinej člověk, co znám, kterej je nemá)... take jitu klid, známe to vecky
Není tady
to penizek:
Tak fajn aspoň nejsem sama
Fakt jsem z něj kolikrát na mrtvici e si říkam rpoč nemam "normální" dítě. On samozřejmě je normální a kdyby se mu něco stalo, tak by si la hodit mali....
Asi jsou ty děti v něčem vechny stejný...
Kolik tomu tvýmu je a jak se jmenuje?
Není tady
jé ahoj tino, ty tohle asi neřeí co? e to Jiřík ani neumí?
Není tady
Petra24 napsal(a):
to penizek:
Tak fajn aspoň nejsem sama
Fakt jsem z něj kolikrát na mrtvici e si říkam rpoč nemam "normální" dítě. On samozřejmě je normální a kdyby se mu něco stalo, tak by si la hodit mali....
Asi jsou ty děti v něčem vechny stejný...
Kolik tomu tvýmu je a jak se jmenuje?
V dubnu mu budou tři roky.Jmenuje se Vaík.No,to s tím "normálním"dítětem znám... Samozřejmě,e bez něho si to u ani nedokáu v ivotě představit.Včera jsme spolu uklízeli hračky,teda já uklízela,Venouek si hrál.A jetě mi mával hopsacím balónem,drel ho za tykadlo-lup a jsem měla jednu přes ucho ,no...plácla jsem ho přes zadeček(pak mi to bylo líto),ale to jsou takový rychlý reakce
Není tady
"lup a jsem měla jednu přes ucho" to jsi mě pobavila. Vaík je taky asi pěkný éro co? Domča mi zase dneska hopsal po zádech a kdy mě to zabolelo a vyjekla jsem "auvajs" tak dostal stranej záchvat smíchu a furt opakoval "auvajs, auvajs...." A jsem se musela smát. Vůbec co on někdy prohlásí.... Za vechny věty: ukazuje si na plínu se slovy "Mami houno..."
Není tady
Ahoj Jío!
Neboj, to brzo přejde! I já, vcelku kliďas jsem předvedla v porodnici asi 3. den po porodu takovej hysterickej záchvat, e se divim, e mě nenechali odvézt. Před vrchní sestrou jsem hystericky brečela, e mi nejde kojení a e moje dítě asi nejspí umře hlady. Musela se bavit a já teď taky, kdy si na to vzpomenu:-) Pak jsem si sedla ve sprchách a bulela jsem asi hodinu. Nikdy bych přitom normálně před lidma nebrečela! Teď mám ročního prďolku, snaíme se o dalí a tak doufám, e si hysterčáky do konce roku jetě zopáknu!!!
Není tady
Mě kdy se narodila první dcera tak jsem probrečela skoro celé estinedělí a u Mertínka to neznám furt jsem čekala kdy to na me jako příjde a ono nic asi proto,e jsem si ádnou depku nepřipoutěla a uívala si veobecnou pohodu.Hlavn při druhém dítěti není ta mamina tak vystresovaná jako u prvního prostě u ví vo co go.
Není tady
to Petra24:To si pi,e je to pěkný éro Já se fakt musím smát,jak jsi psala,e ti Domík skákal po zádech...a jetě se ti smál,e tě to bolí... jako u nás doma.Taky ti "prdí" na břicho pusinkou?Mě Vaík jo,jednou mě kousnul na pupíku,a jsem se málem počůrala bolestí
Ale,zlobí,hlavně aby byli zdraví,e jo?
Není tady
Ne "neprdí", ale zasemě tahá za nos a má z toho stranou srandu.... Ale jak píe, hlavně e jsou zdraví, i kdy si občas připadám e skončim v blázinci
Mohla bys mi poslat nějakou fotečku na Petra.Vel@seznam.cz? Díky
Není tady
JO ,to je pravda, já jsem u prvního dítka taky byla vystresovaná. A to druhý si teď opravdu uívám.
Není tady
Jé holky mě Adélka taky prdí pusou na břicho a nejen tam,jeliko jetě kojím, tak to dělá i na pra a to jí pak jdou bublinky od pusinky a mlíko pak je vude.Já ji říkám, e ty prsa víc nenafoukne a ona má z toho stranou bundu.
Není tady
,take jsme vechny adeptky na blázinec,ale jinak celkem normální
Polu Petro,polu
Není tady
Tak teda ted mam takovou radost,e tady je tohle tema a navic tolik shodnych prispevku:-) Jsem 15 dni po porodu a cekam kdy uz to bude lepsi s temi vykyvy nalad. Ehm...stále nic:-))) Rozbreci me i Hypernova plna lidi:-))) Nejhorsi to bylo v porodnici...to jsem se jeste navíc utápěla v sebelítosti...jak jsem opustena,jak nemam ani jednoho rodice o kteryho bych se mohla oprit...kamarádi jsou uz nekde jinde...chodi si "pařit" a já budu u plenek a u kojeni (ktere mi vubec neslo a mala brecela hlady) Asi zacnu zapisovat situace co me rozbreci, protoze vcera ta Hypernova uz mi fakt prisla prehnana:-))))))
Není tady
Jééé Jitu ted koukám, e má taky 15 dní po porodu...to jsme asi tak ve stejnem stadiu ílenství:-)))))) Koukam,ze jsi z Prahy...nejsi nekde na čtyřce? Nemám s kým jet s kočárem:o)))
Není tady
Jiřula prdí na břicho, hladí mě po prsech (to ho naučil táta), dává opravdový francouzáky... no hotovo... a navíc je to děsný uklízecí maniak - mám třeba korkovou kytičku pod hrnkem s kávou, a jak ten hrnek zvednu k puse, tak mi ji uklidí do uplíku... ale hračky po sobě neuklízí... holky, co máte takovéhle raráky, taky mi polete fotky na petano16@seznam.cz.. dííkkkk
Není tady
To mi pripomina, ze kdyz mi v porodnici 3. den Barcu odvezli pod modre svetlo kvuli zloutence, tak jsem zacala bulet a myslela si, ze uz ji snad nikdy neuvidm, ze mi snad umre. Ostatni maminy vozili ty svoje mimca po chodbe a ja jen na kojeni a to jeste chudinka mela na ocickach takove ochranne bryle a mne ji bylo tak lito. No orvala jsem to pekne dlouho. To jsem teda zvedava, co me jeste ceka. Na binec doma si pomalu zvykam....
Není tady
Mikaa napsal(a):
Jééé Jitu ted koukám, e má taky 15 dní po porodu...to jsme asi tak ve stejnem stadiu ílenství:-)))))) Koukam,ze jsi z Prahy...nejsi nekde na čtyřce? Nemám s kým jet s kočárem:o)))
My jsme v centru,u Mánesa,na nábřeí.Take na čtyřku to máme jako jinde po Praze.Ale jetě se na velký tůry nevydáváme.
Není tady
Já jsem tak ráda kdy si přečtu vae příspěvky.Hned je mi lépe na duičce.Matouek pak kouká jak se máma umí řehtat u počítače. Teď jsem vyslala babi,dědu,manu,synovce a neteř ven s kočárkem a jdu se natáhnout.Myslela jsem,e budu v klidu,ale zjiuji,e se mi po tom zlobidlu stýská.Jo dneska jsme byli na váení a zase mám o jednu starost méně.U jsme začali přibírat.Nechci to zakřiknout,ale vypadá to,e se mi mléko konečně rozjelo úplně a nebude Beba třeba.Jej radostí bych skákala.
Není tady