6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahoj berusko
bohuel zkuenosti máme. Dcera na ouka začala trpět taky nějak v necelých třech letech a od té doby jí je píchali jednou za měsíc - no i za 14 dní.
Po píchnutí nám řekli ouko vytírat buď borovou vodou, nebo kysličníkem - byl to hroznej boj - dcera si nenechala k uchu nikoho přiblíit. Vdycky jsem na ní seděla, ono řvala a já nad ní brečela a tětičkou jsem ji to otírala.
Přítě a dostanete rýmu, začni jí okamitě dávat Sinupret kapičky - nám teda úasně pomohli - fakt,nemůu si je vynachválit. U nám snad 4měsíce nepíchali ucho.
To e jsi do toho oka kápla snad nevadí, hlavně pak na to ucho lehněte a to můe vytéct, ale raděj u jen vytírej.
Není tady
ouka co nejvíce v teple a co nejvíc na nich střídavě leet, aby ve vyteklo. Mně se u syna osvědčila
čelenka a pod ní chomáče buničiny, v posteli jsem ho nikdy neudrela.
Myslím, e snad nevadí, e jste jí do toho kápla, vdy na uním to také vyplachují.
U si to přesně nepamatuju, ale mám pocit e naposledy dal synovi doktor do ucha vatičku namočenou
v octě (nebo to tak aspoň smrdělo). Chce to hlavně za pouití "násilí" co nejvíce čistit a otírat případně
kůi kolem ouek, aby nevznikl eksém.
U nás to poprvé vypuklo v osmi měsících a to syn neměl vůbec ádnou rýmu a skončilo to asi v esti letech.
Teď u má natěstí klid.
Není tady
Jojo taky nám píchali i kdy jsem neměli vůbec rýmu, ale jinak při rýmě to jeden čas bylo pravidlo.Snad u je to za náma.
Chudáčci děti
Není tady
Nech to být a ani nad tím nepřemýlej, kadý toti radí něco jiného. V teple ber jako tak - e v teple doma, nelítat s tím po venku. Jinak bych to taky do ničeho nebalila, ádná čepice ani čelenka.
Akorát sem tam dát studený kapeník za ouko - na pár minutek.
Já vdycky kdy to ucho vykapávám, nebo čistím, tak ji při tom jetě drím za oukem studený obládek.
Není tady
Synovi jsem měla po píchnutí opatrně čistit otvor do ouka a pak zakapat kysličníkem. Taky se bránil, chudinka. Kdy jsme k unímu přili, tak měl syn ovázanou hlavu álou a pod ní na ouku kapesník s vatou. Myslela jsem, e má mít ouko v teple, ale dostali jsme vynadáno, e se to nemá.
Není tady
U nás taky dobře známe záněty ouek. Kubíkovi píchali ucho 8 krát a Adélce 3 krát. U syna to dolo a na vyndavání nosních mandlí a odsávání rýmy z ouek, ve pod narkozou.
Doktoři radili vykapávat borovou vodou a studené obklady. Take kápnutím nic nezkazí. Pak jak u tady bylo psáno, lehnout na bolavé ouko, aby ve mohlo vytéct ven.
Není tady
Taky to známe velmi dobře, 6x za sebou ve 2 letech:grater: Jezdili jsme do Brna, dětské nemocnice, kde radili: spát v polosedě, chladné obklady za ouko, třeba po 2-3 hodinách kápnout jejich vodičku, kterou byla taky základem borová voda, ale muselo to být vlané !!! a vytřít lehce kouskem vaty. V případě "první pomoci" kdy jsme neměli kapky pouít místo nich čistý alkohol - vodku atp. Vlaný!
No a pediatr nám psal takové olejové kapky Otobacid, ale prý u je snad nedělají, moná je místo nich u něco jiného. A jetě něco : ne jsme začali jezdit na dětskou kliniku, absolvovali jsme pokadé právě propíchnutí na místním ORL a v Brně se mě k mému úasu po přečtení chorobopisu zeptali, jestli to taky zkusili někdy léčit jinak ne propíchnutím. Koukala jsem jako blázen - nezkusili a nikdy se mi ani nezmínili o jiných monostech. Natěstí u je 4 roky nepotřebujeme! Hodně těstí.
Při začínající bolesti ucha je dobré do něho kápnout távu z aloe nebo netřesku. Doktorka nám poradila do kadého ucha kapku Opthalmoseptonexu 2-3 krát denně, také to zabíralo. Zánět se nakonec nikdy nekonal.Moc se nám také osvědčila změna jídelníčku - vynechání vech sladkostí, sladkého pití, chipsů...Děcka jsou od té doby ( asi 3/4 roku) bez jakýchkoliv zánětů. Velice se tím posílí imunita.
Upravil(a) llenka (16. 3. 2006 14:35)
Není tady
Jo jo Ero, tak to jsem si myslela taky - kdo neumí smrkat tak tomu to vleze do uí. Ale teď u vím, e je to pravda jen z části. Pokud tam je nejěkej ten streptokok, nebo jiný "zvířata" stejně to tomu kdo na ui trpí, do ucha vleze.
Jen záleí kdo má k čemu dispozice.
Co začal syn chodit do kolky, nosil nám domu hrozný zelený rýmy - kromě manela nás vechny nakazil - jemu to lo na průduky, mě do dutin a dceři do ucha. Tak jsme byli vichni tři na antibiotikách.
Teplo je jasné, e na zánět ne ( i kdy zrovna na dutiny nevim - větina mi radila nahřívat) ale důleité je být v teple. Pěkně doma v teploučku.
Není tady
Moje děti na to taky hodně trpěly, jednou kluk začal v noci plakat, e ho bolí ouko, dala jsem mu Brufík, ten sirup. Ráno jsme li na uní a lékařka mi řekla, e se ten zánět tím Brufíkem zklidnil, e jsem moc dobře udělala. Klukovi potom fakt nic nebylo, tak nevím. Prostřední syn na to trpěl jetě víc, propracoval se a k ventilačním trubičkám, no horor...
Není tady
Moje dcerka na to také hodně trpěla, píchali jí ouko skoro kadý měsíc. Pak jsme se odstěhovali do Německa a tam nám řekli, e se tam ouka nepíchají, pouze ve vzácných případech. Poradili nám, abychom uvařili sáčkový heřmánkový čaj, sáček jetě teplý (ne moc horký) jemně vydímali, poloili na ouko a převázali hlavičku átkem. Moc jsme tomu nevěřila - ale fakt to zabralo. Pak u jsme na pohotovost ani nejezdili, vdycky uvařili heřmánek a bylo po bolesti Nebo to odelo s věkem, skončilo to, kdy měla malá tak 6 let.
Není tady
Ero napsal(a):
Dámy, třeba tu zase některá dáma o mě napíe, e dokáu svojí "chytrostí" překvapit, ale na zánět nikdo nemůe doporučit teplo ! Logicky - co dělá zánět , kdy mu dáme podmínky, které vyaduje, t.j. teplo? Bují, mnoí se, vytváří hnis, zvětuje se....otéká a tlačí...proto se záněty v oích píchají, protoe bolest by byla nesnesitelná! Take ádné teplo na ucho, ale také ne chlad, průvan u vůbec ne. Jakmile se děti naučí smrkat, problémy pominou - souvisí to s tím. Já, ač jsem starí, tak praktikujeme, pokud někoho začne bolet ucho, kápneme olej / dětský,olivový, ale i stolní - jen ne do motoru auta !/a dáme kousek vaty a po pár dnech je po bolesti. Myslet si můete, co chcete...vyzkouejte !!! Zrovna tak...zánět vaječníků, nebo i zubu - hlavně ne teplo , spíe přikládat chladící gelové poltářky. Ale je moné...e by někomu teplo dělalo dobře...i kdy těchto případů bude asi méně.....
Na zánět vaječníků chladící poltářky??? To bych si tedy nedovolila udělat.
Není tady
U tak malého dítěte jak píe beruska123 to obvykle se smrkáním souvisí děti mají toti krátkou Eustachovu trubici. Také je třeba naučit je smrkat tak, e vysmrkáme napřed jednu dírku - druhou zatím dríme a potom a druhou dírku, dríme tu první. Ne obě dírky najednou.
Není tady
Tak já jsem asi ta menina, které zabírají obklady teplé (na ty enské potíe). Kdy si představím, e na nastydlé bříko dám jetě studený obklad... brrr... nebo na menstruační bolesti, které jsou způsobené křečí svalstva (které uvolní teplo)... Ale kadá jsme jiná. Já Ti věřím, e nám tady něco neblábolí a má zkuenost. To je jasné. Já si také myslím, e zánět obecně potřebuje chlad. Ale ne vaječníky (aspoň tedy ne ty moje).
Není tady
Já si zase dám malý poltářek na břicho a ováu se átkem tak, aby drel. A taky pomáhá...
Není tady
llenka napsal(a):
Při začínající bolesti ucha je dobré do něho kápnout távu z aloe nebo netřesku. Doktorka nám poradila do kadého ucha kapku Opthalmoseptonexu 2-3 krát denně, také to zabíralo. Zánět se nakonec nikdy nekonal.Moc se nám také osvědčila změna jídelníčku - vynechání vech sladkostí, sladkého pití, chipsů...Děcka jsou od té doby ( asi 3/4 roku) bez jakýchkoliv zánětů. Velice se tím posílí imunita.
llenko, má pravdu, NETŘESK mám i já vyzkouený,při začínající bolest,stačí pouze 2kapky a je po bolestech.Moje děti trpěly dost často na ouka a jednou,kdy syn celou noc proplakal, e ho bolí ouko, tak jsem si vzpoměla ,e jsem četla radu od J.Janči v knize ALTERNATIVNÍ MEDICÍNA nakapat 2-3kapky do ucha.Letěla jsem na zahrádku, vylisovala pár kapek,nakapala do ouka a do hodiny bylo po bolesti a od té doby u byl klid.Kdybych to sama nevyzkouela, nevěřila bych.
Není tady
Eiline napsal(a):
llenka napsal(a):
llenko, má pravdu, NETŘESK mám i já vyzkouený,při začínající bolest,stačí pouze 2kapky a je po bolestech.Moje děti trpěly dost často na ouka a jednou,kdy syn celou noc proplakal, e ho bolí ouko, tak jsem si vzpoměla ,e jsem četla radu od J.Janči v knize ALTERNATIVNÍ MEDICÍNA nakapat 2-3kapky do ucha.Letěla jsem na zahrádku, vylisovala pár kapek,nakapala do ouka a do hodiny bylo po bolesti a od té doby u byl klid.Kdybych to sama nevyzkouela, nevěřila bych.
Ano, Eiline, od pana Janču zabírá snad úplně vechno.
Není tady
llenko, nevím,zda pomáhá úplně vechno,ale mám jetě jednu zkuenost a ráda se s Vámi tady podělím, třeba někomu pomůu.
Syn měl pod okem ve 3letech bradavičku.Běhala jsem s nim po doktorech vude moně a nakonec paní doktorka nás objednala na operaci na vyříznutí.Jako kadá máma jsem měla strach,protoe bradavička byla přímo u oka,raději bych operaci podstoupila sama.Asi 14dní před operací mě napadlo potřít bradavičku vlatovičníkem,jak radí p.Janča.Potřela jsem ji doopravdy jen 2x a najednou byla pryč a na operaci jsme u nemuseli.
Není tady
Já mám, co se doporučení pana Janči týče, dobrou zkuenost s léčbou skoliózy u 9-leté dcerky a také s přetrvávajícím neustálým kalem u 5-letého syna. Změnili jsme jídelníček, prováděli reflexní terapii, masáe, koupele a pili čaje z bylinek. Ze skoliózy, kde chybělo před 3/4 rokem pár stupňů do operace, má dnes záda téměř rovná. Syn u kalal s 2-3 denníma přestávkama pořád. Teď u je pár měsíců bez kale a k tomu navrch se oběma velice posílila imunita. Antibiotika jsme nebrali od té doby, co jsme začli praktikovat terapii pana Janči.
Není tady
beruska123 napsal(a):
můete mi prosím napsat jak se přesně jmenuje ta kníka od J. Janči? Nemůu to najít na netu. Nebo mi prosím doporučte jinou. Musím si nějakou kníku o alternativní medicíně koupit.
Beruko, kniha se jmenuje: ALTERNATIVNÍ MEDICÍNA autor: Jiří Janča
/Komlexní prevence a léčba přírodními prostředky/.Existuje i videokazeta,ale tu já bohuel nemám.
Má ale i jiné kníky: Reflexní terapie/tajemná řeč lidského těla/
Co nám chybí /kovy,jiné prvky a vitamíny v lidském těle/
Myslím, e by si ji mohla sehnat v knihkupectví.Přeji dobré pořízení.Ta kniha stojí za to!!!
Není tady
Zánět ucha u dětí jsem vyřeila uíváním Bactoralu. Můu vřele doporučit. Nám ho doporučila paní doktorka. Mám 3 děti a na ORL jsme byli pořád. Poslední rok jsme tam nebyli ani jednou, take super.
Není tady
Bactoral super. Mým dětem moooc pomohl.
Není tady
Zánět ucha u dětí jsme léčili Bactoralem. Jednou nám ho poradila kamarádka a od té doby nám pomáhá jak se zánětem, tak s angínou. A docela mu to jde.
Není tady