6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eva. napsal(a):
diamo napsal(a):
Barčo nevěděla, netuila a navíc známá ve firmě dělá účetní a ví, kam se v průběhu měsíce jede na jednání, take jsem jí kdysi běně volala ne abych si vyslechla, e mi to mana říkal a já to zapomněla. Prostě kdy jsem něco potřebovala zařídit třeba v Brně, tak jsem jí zavolala a ona se koukla, jestli nejede třeba dalí týden na nějaké jednání a dala mi vědět. Proto nechápu, proč měla potřebu mi lhát. Jednak se takové věci dají snadno ověřit (bohuel i zpětně) a kdyby mlčela nebo odpověděla, e a se zeptám manela, tak v tom nevidím nic divného.
Tvůj mu je nesvéprávný? Nebo vy spolu nemůete normálně mluvit a tak raději volá účetní?
Na to zdůvodnění, proč ses nezeptala svého mue, ale volala účetní, zírám.
A taky nechápu tu účetní, e tohle dopustila. e ti ty informace dávala.
Doufám, e u to nedělá a svého mue se rovnou zeptá.
Evo, představ si skutečnost, e určitá skupina lidí spolu funguje nejenom v pracovně-právním vztahu, ale současně i ve vztahu přátelském, kde jsou vichni navzájem nejenom kolegové či nadřízení/podřízení, ale předevím i kamarádi. To je překvapení, co?!?
Není tady
Eva. napsal(a):
helena napsal(a):
Já to vědět nechci... ani nepotřebuju... tudí nevolám nikomu
Já vím, e ty to vědět nechce, vzhledem k tomu, jak tady o svém mui píe.
To byl ode mě pouze příklad.
Pokud jsem si povimla, tak helena píe o svém mui minimálně či skoro vůbec. Má to o ní nějakou vypovídací hodnotu ?!?
Není tady
Eva. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ted jsem docetla pribeh v casopisu Napsano zivotem o tomto temetu.Tam tchyne vi o svem nevernem zetakovi. A nejvetsi trapeni si prave nese ta tchyne ktera to dceri nerekla.....
To je ale problém té tchýně, e se trápí kvůli něčemu, do čeho jí nic není. Vdy se nemusí trápit, kdy bude rozumná a dojde jí to.
Takze kdyby tvoji dceri byl neverny manzel,take by te to zrejme netrapilo ,protoze te do toho prece nic neni.
Není tady
Kiara napsal(a):
Evo, představ si skutečnost, e určitá skupina lidí spolu funguje nejenom v pracovně-právním vztahu, ale současně i ve vztahu přátelském, kde jsou vichni navzájem nejenom kolegové či nadřízení/podřízení, ale předevím i kamarádi. To je překvapení, co?!?
Kiaro, překvapení je to moná pro tebe, kdy tak asne.
Pro mě ne.
Pro mě je to běné.
Není tady
helena napsal(a):
Podle mě je to strané. Věrnost má vycházet z člověka, a ne z nařízení zákona a povinnosti.
Ale - jako kadý zákon - to platí jenom pro někoho...
Tak hlavne - kým nie sú stanovené sankcie a ich vymáhanie (nieeby som po tom v prípade nevery túila! , tak sú to len Slová, slová, slová.....
Není tady
diamo napsal(a):
Judyno a co kdyby podváděl tvůj bratr, manelství dle tvého pohledu by bylo v pořádku a věděla bys, e s mladou prahnoucí po majetku to sice můe být láska na celý dalí ivot, ale taky prohra veho, co za těch 20 let budoval (tím myslím nejen majetek, ale i vztahy v rodině a irí rodině). Tak to by ses zachovala jak?
Já si toti zpětně připadám vůči těm, co to věděli, opravdu jak trubka. Nic jsem netuila, litovala jsem kolik má práce a stresu a nevím, jestli se mi za zády nesmáli, jaká jsem naivka. Můe mi to být jedno, ale není. Je to stále, co kdyby...Rozumově to uzavřené mám. Nejde to vrátit, je to uzavřená věc, ale jizva zůstala a jak jsem psala v úvodu, prostě přemýlím, jak se mám zachovat já, aby případná jizva u kamarádky (pokud by se o zaláskování manela dozvěděla a navíc věděla, e já vím/tuím) nebyla celoivotní. Na to je to opravdu skvělá kámoka/paračka/spoluačka. Kamarádka se dokonce stará o svojí tchýni, protoe ZZ je pracovně vytíený, dcery mají dospělé (V a starí v zahraničí). Kdybych (z mého pohledu, nemusí být správný) ji nějak nakopla, aby řeil ZZ "problémy" svojí rodiny, tak třeba ta zamilovanost přejde rychleji a bez následků. Navíc já bych měla čisté svědomí, protoe bych jí mohla v případě provalení na rovinu říct, e do vztahů nevidím, ale přilo mi, e v práci řeí ZZ cizí problémy. Proto jsem ji nemohla upozornit na nevěru, ale jen na to, e by měl více času věnovat svojí rodině. Asi alibizmus, ale nechci ublíit, a u jakkoliv.
Toto znie rozumne - len je otázka, či na Teba dá ...
Není tady
diamo napsal(a):
Evi, nemyslím si, e to je o nízkém sebevědomí. Je to o tom, e kdy někoho povauje za kamarádku nebo jste dokonce rodina, tak nečeká podrazy. Podraz je pro mě nevěra, ale i krytí nevěry.
Cizí (resp. lidí, kteří mi nejsou blízcí) vztahy neřeím. Je mi naprosto jedno, jestli kolegyně nakonec po rozvodu vymění ZZ za někoho jiného nebo spolu zůstanou. Kamarádka mi volná není, proto z důvodů (chodím ve svých botách - tvé přirovnání), které jsem vypsala (moje pocity), bych ráda pomohla a neublíila. To je celé.
Nepotřebuji se dál babrat v tom co bylo. Moje manelství si troufám říct za sebe, funguje a neměnila bych, i s vědomím toho, čím je zatíené. Naopak si myslím s odstupem času, e i to patné nám v lecčem pomohlo. Blbá formulace, ale tak to prostě je. Ale o mě, mém manelství nebo mých vztahových problémech, tahle diskuze být neměla.
Chtěla jsem jen radu ze ivota, jestli jste se lépe srovnávali s faktem, e kamarádka věděla a nepomohla/neřekla/lhala nebo s faktem naznačila/pomohla, ale co já s tím - chtěla jsem ít v nevědomosti a nechtěla nic řeit.
Naozaj je kadý prípad iný... dokonca aj u jedného a toho istého neverníka. Niekedy by človek mono aj radej vede l -a inokedy nevedel. A občas to mono ani sám netuí... Preto je podža mňa oemetné by poslov zlých správ. Za seba: ja dám hodne na intuíciu.
Není tady
Kiara napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Postupovat urcite citlive.Me to take nerekla kamaradka natvrdo.Rekla me to,az kdyz jsem ji rekla,ze vim nebo tusim,ze muj muz nekoho ma a jestli nahodou nevi kdo to je.Ten vztah byl da se rict na zacatku,ale muj muz to udelal tak okate,ze by to videl i slepej.Vzal si totiz tyden dovolene.......
erem, tohle je něco trochu jiného - vybalit informace o nevěře na někoho, kdo absolutně nic netuí a odpovědět na přímou otázku někomu, kdo u tuí docela hodně je velký rozdíl. Kdybych byla postavena do této situace, taky bych nedokázala zapírat a dělat z kamarádky hlupáka a řekla bych jí po pravdě, jak se věci mají
Není tady
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ja si nemyslim,ze by to bylo o nizkem sebevedomi.Ona nevera je ponizujici.A to i pro toho kdo ma vysoke sebevedomi.
Já u vím, e pro toho, co má zdravé sebevědomí, poniující není. Nebo to není o něm, ale tom, kdo podvádí. To on je chudák.
Před mnoha lety jsem bědovala, jak MI to mohl udělat. Teď u vím, e to udělal předevím sám sobě. A nese si za to následky.Tak to si nemyslim.Kdyz nekoho budu podvadet,tak samozrejme z lepsim nez mam doma.To znamena,ze toho to mam doma za nic nestoji,proto jsem si nasla jineho.Tak to vnimam ja.
Toto je vééééžmi zjednoduujúce, odhliadnuc od toho, e je ako poveda, čo je "lepie" a čo "za nič nestojí", nehovoriac u o individuálnom vkuse... Čo je pre niekoho "za nič nestojí", môe by pre iného "najlepí/ia na svete", nehovoriac u o tom, e sa menia názory.
Není tady
Tahle diskuse by fakt umořila i osla...
Není tady
Eva. napsal(a):
Barča napsal(a):
Eva. napsal(a):
Chovala ses nefér, dostalas svou kamarádku úmyslně do trapné situace a co u pak ona s tím, kdy se takhle hloupě zeptá? A jetě se na ni zlobí za to, cos způsobila ty.
Evo., ty jsi neuvěřitelná. Naprogramovaná? Vimla sis, e se Diamo ptala bývalé kamarádky, kde je její manel, ani by tuila, e je jí manel nevěrný?
To ty mě nechápe.
NIKDY se neptám své kamarádky, kde je MŮJ manel. Právě proto, e vůbec nevím, co vechno se můe stát.
Nu, manela, ktorý nie je so mnou, sa ako pýta (hlavne ak trebárs nemáme práve obaja mobil), take je jednoduchie opýta sa niekoho, kto so mnou JE - a o kom si myslím, e by to mohol vedie...
Tým nechcem poveda, e by som to robila...
Není tady
eremuruss napsal(a):
Eva. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Tak to si nemyslim.Kdyz nekoho budu podvadet,tak samozrejme z lepsim nez mam doma.To znamena,ze toho to mam doma za nic nestoji,proto jsem si nasla jineho.Tak to vnimam ja.
Co to přesně znamená - s lepím? Co to je - lepí? Jak se to měří?
Moná s lepím PRO SEBE. To bych souhlasila. Ale ten lepí pro podvádějícího nemusí být lepí veobecně. Co myslí, erem?
Kdy je podvádějící slaboduchý, tak pro něj bude lepí slaboduchá milenka, ne skvělá ena, protoe na svou skvělou enu prostě nemá, a naopak... Co myslí, erem?
A podle tvé teorie jsi patná, kdy tě tvůj BM podváděl s lepí. I kamarádka autorky příspěvku je patná, kdy ji její mu podvádí s lepí... Co myslí, erem?
Nu a kdy jste tak patné, i já, tak je vlastně správné, e nás podvádějí a je nám to třeba říct, aby ti "nai" nevěrníci mohli v klidu odejít za tou lepí.V jeho oci je lepsi,je mu s ni lip proto s ni je.Nase milenka v mych ocich nebyla lepsi,ale naopak o hodne horsi jak vizazi,tak povahou.Ale v jeho ocich to bylo jinak,pro nej proste byla skvela,kdyz si kvuli ni nechal rozpadnout manzelstvi.......to,ze nebyla az tak skvela pochopil,az za dyl.
Ja myslim,ze kdyz si najdu milence tak pro me bude lepsi nez ten se kterym ziju,protoze ho budu podvadet se skvelym muzem,alespon v mych ocich.Tudiz ten co je doma se bude citit ponizeny.Nechces me snad tvrdit,ze jsem mela byt pysna na to,ze muj manzel si nasel milenku a odkopnul tak svou zenu ktera mu dala dve deti.
Erem, medzi by pyná a cíti sa ako "horia" je celá kála pocitov. Okrem toho - zamilova sa do niekoho sa dá, aj keď má doma ideálneho partnera/rku, len proste v tej chvíli potrebuje/hžadá niečo iné. To nemusí vôbec nič hovori o podvádzanom, a on/ona si to nemusí nijako osobne vzahova... aj keď, v prvom otrase po prevalení je to, samozrejme, aké.
Není tady
Selima napsal(a):
Nu, manela, ktorý nie je so mnou, sa ako pýta (hlavne ak trebárs nemáme práve obaja mobil), take je jednoduchie opýta sa niekoho, kto so mnou JE - a o kom si myslím, e by to mohol vedie...
Tým nechcem poveda, e by som to robila...
Ale no tak, Selimo
Ona sama napsala, cituji: jsem jí kdysi běně volala ne abych si vyslechla, e mi to mana říkal a já to zapomněla.
Tímto chci stále jenom říct, e se na svou kamarádku zlobí bezdůvodně a moná přila zbytečně o prima přátelství. Protoe neví, co by se bylo dělo, kdyby ji tenkrát kamarádka řekla - manel je s milenkou... Tak by to mohla v sobě jetě přehodnotit a moná znovu získat dobrou kamarádku.
Není tady
Eva. napsal(a):
Selima napsal(a):
Tým nechcem poveda, e by som to robila...Ale no tak, Selimo
Ona sama napsala, cituji: jsem jí kdysi běně volala ne abych si vyslechla, e mi to mana říkal a já to zapomněla.
Tímto chci stále jenom říct, e se na svou kamarádku zlobí bezdůvodně a moná přila zbytečně o prima přátelství. Protoe neví, co by se bylo dělo, kdyby ji tenkrát kamarádka řekla - manel je s milenkou... Tak by to mohla v sobě jetě přehodnotit a moná znovu získat dobrou kamarádku.
ivot je bohuel kolikrát nespravedlivý Taky jsem se pozastavila nad tím, e manelovi a vagrové bylo odputěno, ale byla potrestána pouze kamarádka. Osobně si také myslím, e by diamo měla celou věc jetě přehodnotit a podívat se na celou situaci z jiného zorného úhlu, protoe trestat někoho za milosrdnou le za účelem neublíit dost drsnou informací se mi zdá poněkud tvrdé
Vdy jedinou motivací té kamarádky bylo lhát kvůli tomu, aby neudělala malér v cizí rodině, nehledě na to, e do celé té záleitosti byla zataena naprosto proti své vůli a k celé věci přila jako slepý k houslím
Není tady
Kiara napsal(a):
ivot je bohuel kolikrát nespravedlivý Taky jsem se pozastavila nad tím, e manelovi a vagrové bylo odputěno, ale byla potrestána pouze kamarádka. Osobně si také myslím, e by diamo měla celou věc jetě přehodnotit a podívat se na celou situaci z jiného zorného úhlu, protoe trestat někoho za milosrdnou le za účelem neublíit dost drsnou informací se mi zdá poněkud tvrdé
Vdy jedinou motivací té kamarádky bylo lhát kvůli tomu, aby neudělala malér v cizí rodině, nehledě na to, e do celé té záleitosti byla zataena naprosto proti své vůli a k celé věci přila jako slepý k houslím
Bůhví, jak to vechno bylo. A mohou se usmířit, budou-li chtít. Moná, e člověk čeká na podobné selhání, aby se mohl rozejít s lidmi, se kterými vlastně nic moc společného nemá.
Fakt je, e jsem sama byla v kůi té bývalé kamarádky. Jenome jsem nebyla ani kamarádka (spí manelka kolegy), ani jsem ze začátku netuila, co se děje. Kdy mi během rozhovoru začalo docházet, co se tady asi otevírá, bylo to mimořádně nepříjemné. A nemyslím si, e by tazatelka tehdy u něco tuila a vyzvídala a konfrontovala. I kdy jí to poměrně brzy po naem rozhovoru (a nezávisle na něm) dolo, díky tomu, e jaká la, takového potkala, napadlo ji to brzičko. Mně tehdy bylo srdečně jedno, jestli udělám malér v cizí rodině, ale nechtěla jsem nikomu z nich ublíit zavádějící informací, take jsem mocně kličkovala.
Není tady
e do celé té záleitosti byla zataena naprosto proti své vůli a k celé věci přila jako slepý k houslím
To se stává častěji, ne by člověk myslel... blbý je, e "za svi*i" bejvá právě ten nevinnej.
Není tady
helena napsal(a):
e do celé té záleitosti byla zataena naprosto proti své vůli a k celé věci přila jako slepý k houslím
To se stává častěji, ne by člověk myslel... blbý je, e "za svi*i" bejvá právě ten nevinnej.
No to teda potvrzuju. Protoe v něčem takovém se zrovna plácám (nejde vůbec o nevěru, ale o něco jiného). Musím říct, e je to velice nepříjemné a dost mě to drtí.
Není tady
Nemusí jít o nevěru... policajti a záchranka by mohli vyprávět... vyjedou k domácí "neshodě", nače dostanou přes d*ku od náhle smířenejch hrdliček... například...
Není tady
Ano. Platí to obecně.Já jen dodám, e zlé slovo je kolikrát horí ne dostat přes dr*ku....Nespravedlnost je ubíjející a vysvětlovat nemá cenu...
Není tady
Jsou věci, který stejně nevysvětlí... zvlátě pak tomu, kdo odmítá jinej pohled, ne ten svůj - samozřejmě jedinej správnej...
Není tady
Já vím. Tak aspoń dělám, (po počátečním důrazném ohrazení se)e mi to nevadí a e se mě to netýká. A ono taky ve skutečnosti ne. Ale je to těké, dělat jakoby nic, kdy tě někdo nespravedlivě obviní.
A teď si představuju, jak je asi takové podváděné eně, která moná tuí, ale taky se snaí dělat jakoby nic a nějak to zvládá nebo třeba netuí nic, pak příjde nějaké dobračisko a řekne jí - hele, ví, e ti manel zahýbá? (To teď nemyslím na diamo!)
Není tady
Z vlastní zkuenosti... fakt je nejlepí nedělat nic. Ví, co se říká... čím víc se s ho*nem mae, tím víc smrdí...
Není tady
Ano.
Není tady
Nechápu, proč neustále řeíte mě a známou. O tom tahle diskuze není a nepotřebuji nic přehodnocovat. Berte to jako fakt a hotovo.
K tématu tu někdo píe, e sdělení je hlavně o intuici. Nechci být poslem zlých zpráv (nebo jak to někdo napsal), ale zároveň nebudu lhát. Mezitím je spousta prostoru a ZZ (i kdy někdo psal, e je teď můj úhlavní nepřítel - nemyslím si, spí se v tom plácá a úhlavní nepřítel je on sám sobě) ví, e mu alibi poskytovat nebudu. Zatím kamarádce nic naznačovat nebudu a uvidím, třeba se ZZ vzpamatuje nebo kolegyně po rozvodu bude chtít začít nový ivot s neenáčem....
Není tady
diamo napsal(a):
Nechápu, proč neustále řeíte mě a známou. O tom tahle diskuze není a nepotřebuji nic přehodnocovat. Berte to jako fakt a hotovo.
diamo, já jsem to řeila pro tohle, cos napsala hned ve svém prvním příspěvku, cituji tě:
Některé věci v sobě uzavřené nemám. Dost mě mrzí a bolí, e okolí (např. kamarádka-teď u známá od manela z práce) ve věděla a nic mi neřekla,
Není tady