6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
eremuruss napsal(a):
Ted jsem docetla pribeh v casopisu Napsano zivotem o tomto temetu.Tam tchyne vi o svem nevernem zetakovi. A nejvetsi trapeni si prave nese ta tchyne ktera to dceri nerekla.....
podtrhuji, radi bych nevěděla...ale kdy vím, tak jak zamezit tomu, aby se jednou jetě navíc netrápila, e jsem jí nic nenaznačila/nepomohla.
Psala jsem to tu, e nemám "koule" na to, abych to na ní vybalila naplno. Navíc si myslím, e ani ona není připravená (nikdy nebude), aby něco řeila. Navíc si myslím (je to jen moje domněnka - a můe být chybná), e vzhledem k tomu, e pracuje od koly v téměř výhradně enském kolektivu, tak některé vzplanutí na pracoviti bere za více tragické, ne jsou ve skutečnosti (kadopádně v tomto případě u je vztah ZZ jiný level, ne to, co mám na mysli tím vzplanutím). Take jsem v meziprostoru mezi mým svědomím (ovlivněný mými proitky), realitou, kterou nemám jak ovlivnit (uf, natěstí jsem pozorovatel a ne úplně blízký) a kamarádstvím.
Není tady
Ano, vím, v kterým vláknu jsem... ale petička před víkendem nezakodí, soudím...
Není tady
Evi, prosím tě, mě neře :-)
Kamarádka se mě zatím nezeptala, zda má ZZ milenku a kdyby zeptala, tak jí odpovím po pravdě, e by se předevím měla zeptat svého manela. Kdyby i přesto chtěla vědět, co si já myslím, tak jí na to pravdivě odpovím.
Ale psala jsem hned v úvodu, e kvůli svému proitku, kdy mi v té době "kamarádka" vědomě lhala (pracovali a pracují spolu ve firmě) a na konkrétní otázku, kde je manel mi vědomě lhala (kryla ho, protoe si myslela, e by se provalila jeho nevěra - nevím, jestli bych si to spojila, protoe jsem váně neměla vůbec tuení) tuhle známou nikdy za kamarádku povaovat nebudu. Take v tomhle mám jasno.
Není tady
Helenko, perfektní...deprese a nízké sebevědomí si troufnu tvrdit e nemám...ale jak poznám, e nejsem obklopená blbci? :-) :-) :-)
Není tady
diamo napsal(a):
Kamarádka se mě zatím nezeptala, zda má ZZ milenku a kdyby zeptala, tak jí odpovím po pravdě, e by se předevím měla zeptat svého manela. Kdyby i přesto chtěla vědět, co si já myslím, tak jí na to pravdivě odpovím.
Ale psala jsem hned v úvodu, e kvůli svému proitku, kdy mi v té době "kamarádka" vědomě lhala (pracovali a pracují spolu ve firmě) a na konkrétní otázku, kde je manel mi vědomě lhala (kryla ho, protoe si myslela, e by se provalila jeho nevěra - nevím, jestli bych si to spojila, protoe jsem váně neměla vůbec tuení) tuhle známou nikdy za kamarádku povaovat nebudu. Take v tomhle mám jasno.
To je ale tvá blbost, ptát se kamarádky, kde je TVŮJ manel. To nezazlívej jí, ale sobě.
To by mě fakt nenapadlo, ptát se někoho jiného, kde je MŮJ manel. To se snad zeptám jeho, ne?
Chovala ses nefér, dostalas svou kamarádku úmyslně do trapné situace a co u pak ona s tím, kdy se takhle hloupě zeptá? A jetě se na ni zlobí za to, cos způsobila ty.
Upravil(a) Eva. (15. 9. 2017 13:40)
Není tady
Judyno, vidí, kdyby byl brácha nevěrný (a za situace, kterou bys ty vyhodnotila jako nebezpečnou pro jeho "legální" vztah) tak by ses vměovala. U opačné situace, kdy si nechtěla ubliovat, si to zamlčela. Take z toho usuzuji, e vnímá vměování do vztahů stejně. Pokud jde o někoho, na kom mi záleí, tak zvauje i monost vměování, protoe ti prostě není jedno, jak ten člověk tobě blízký dopadne.
Diamo,pochopila jsi to úplně patně. Bráchovi bych nadala do de*ilů, kdybych se ozvěděla, e podváděl ON. Kdy podváděla vagrová, ale brácha o tom nevěděl a manelství jak tak fungovalo,mluvila jsem s NÍ, ne s bráchou. Kdy podváděla kamarádka svého mue, mluvila jsem rovně s ní. Rozhodně ne s těmi podvádělnými. O to jde.
Ale opět - ty musí vyhodnostit sitaci, jeliko kadá situace a lidé v ní jsou jiní.
Upravil(a) Judyna (15. 9. 2017 13:38)
Není tady
Taky si myslím, co Judyna. Kdy u, tak promluvit s podvádějícím.
To jsem u taky někdy udělala. Přinejmením mu dát anci, aby se zamyslel...
A ne to hned práskat nevinné "oběti".
Není tady
Eva. napsal(a):
Chovala ses nefér, dostalas svou kamarádku úmyslně do trapné situace a co u pak ona s tím, kdy se takhle hloupě zeptá? A jetě se na ni zlobí za to, cos způsobila ty.
Evo., ty jsi neuvěřitelná. Naprogramovaná? Vimla sis, e se Diamo ptala bývalé kamarádky, kde je její manel, ani by tuila, e je jí manel nevěrný?
Není tady
Barča napsal(a):
Eva. napsal(a):
Evo., ty jsi neuvěřitelná. Naprogramovaná? Vimla sis, e se Diamo ptala bývalé kamarádky, kde je její manel, ani by tuila, e je jí manel nevěrný?
To ty mě nechápe.
NIKDY se neptám své kamarádky, kde je MŮJ manel. Právě proto, e vůbec nevím, co vechno se můe stát.
Není tady
Judyna napsal(a):
Judyno, vidí, kdyby byl brácha nevěrný (a za situace, kterou bys ty vyhodnotila jako nebezpečnou pro jeho "legální" vztah) tak by ses vměovala. U opačné situace, kdy si nechtěla ubliovat, si to zamlčela. Take z toho usuzuji, e vnímá vměování do vztahů stejně. Pokud jde o někoho, na kom mi záleí, tak zvauje i monost vměování, protoe ti prostě není jedno, jak ten člověk tobě blízký dopadne.
Diamo,pochopila jsi to úplně patně. Bráchovi bych nadala do de*ilů, kdybych se ozvěděla, e podváděl ON. Kdy podváděla vagrová, ale brácha o tom nevěděl a manelství jak tak fungovalo,mluvila jsem s NÍ, ne s bráchou. Kdy podváděla kamarádka svého mue, mluvila jsem rovně s ní. Rozhodně ne s těmi podvádělnými. O to jde.
Ale opět - ty musí vyhodnostit sitaci, jeliko kadá situace a lidé v ní jsou jiní.
Reagovala jsem v tvém případě na to, e by ses do toho montovala, protoe by ti na tom záleelo. Take bys to nenechala být, e ti do vztahu tvého bratra nic není. Nebo snad tohle není pravda? Stejtě tak si přehlíela nevěru vagrové, právě proto, e by to ublíilo bratrovi a jakmile by mu naopak pomohlo to, e by věděl, e byl podváděn, tak si vyla s pravdou ven. Take si vztah ovlivňovala ve prospěch bratra právě v době, kdy to podle tvého názoru a tvého přesvědčení potřeboval.
To celé ale bylo ne o tom, jakou si mi dala radu na moji otázku, ale na úvahu - e nechodím v jejich botách, take si nemám ničeho vímat a řeit. To ve.
Není tady
Eva. napsal(a):
Barča napsal(a):
Eva. napsal(a):
To ty mě nechápe.
NIKDY se neptám své kamarádky, kde je MŮJ manel. Právě proto, e vůbec nevím, co vechno se můe stát.
Evo, u se opakuji, ale neřeíme touhle diskuzí mě, ale to jaké máte názor na to, zda někomu blízkému "nějakou formou" naznačit/sdělit, e můe mít problém s nevěrou. U radi nepíi sdělit, e je podváděn, protoe to někdo chápe pouze jako formu "hele Jaru, ten tvůj ti zahýbá, co s tím hodlá dělat :-("
Myslím, e jsem dostatečně vysvětlila proč známou nepovauji za kamarádku a pokud ti to nestačí, je to ale jen tvůj problém. Pro mě je to uzavřená věc.
Není tady
Barča napsal(a):
Eva. napsal(a):
Barčo nevěděla, netuila a navíc známá ve firmě dělá účetní a ví, kam se v průběhu měsíce jede na jednání, take jsem jí kdysi běně volala ne abych si vyslechla, e mi to mana říkal a já to zapomněla. Prostě kdy jsem něco potřebovala zařídit třeba v Brně, tak jsem jí zavolala a ona se koukla, jestli nejede třeba dalí týden na nějaké jednání a dala mi vědět. Proto nechápu, proč měla potřebu mi lhát. Jednak se takové věci dají snadno ověřit (bohuel i zpětně) a kdyby mlčela nebo odpověděla, e a se zeptám manela, tak v tom nevidím nic divného.
Ale o tom diskuze být nemá. Chtěla jsem zjistit zkuenosti, jestli vám náznak/info nějak pomohly/ublíili. Proto jsem psala svůj pohled a to, co můj pohled na situaci, ve které se nechtěně nacházím, ovlivňuje. Rady a informace od vás, co jste to zaili a jak na to zpětně nahlííte.
Je jasné, e kazdá to máme jinak a nakonec to bude moje rozhodnutí. Názory si čtu, s některými souhlasím, některé jsou mimo a neustále řeí mě, tak ty jsou mi fakt k ničemu. Pokud budu potřebovat radu ohledně svého chování, vytvořím jinou diskuzi. Díky:kapitulation:
Není tady
Eva. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Tak to si nemyslim.Kdyz nekoho budu podvadet,tak samozrejme z lepsim nez mam doma.To znamena,ze toho to mam doma za nic nestoji,proto jsem si nasla jineho.Tak to vnimam ja.
Co to přesně znamená - s lepím? Co to je - lepí? Jak se to měří?
Moná s lepím PRO SEBE. To bych souhlasila. Ale ten lepí pro podvádějícího nemusí být lepí veobecně. Co myslí, erem?
Kdy je podvádějící slaboduchý, tak pro něj bude lepí slaboduchá milenka, ne skvělá ena, protoe na svou skvělou enu prostě nemá, a naopak... Co myslí, erem?
A podle tvé teorie jsi patná, kdy tě tvůj BM podváděl s lepí. I kamarádka autorky příspěvku je patná, kdy ji její mu podvádí s lepí... Co myslí, erem?
Nu a kdy jste tak patné, i já, tak je vlastně správné, e nás podvádějí a je nám to třeba říct, aby ti "nai" nevěrníci mohli v klidu odejít za tou lepí.
V jeho oci je lepsi,je mu s ni lip proto s ni je.Nase milenka v mych ocich nebyla lepsi,ale naopak o hodne horsi jak vizazi,tak povahou.Ale v jeho ocich to bylo jinak,pro nej proste byla skvela,kdyz si kvuli ni nechal rozpadnout manzelstvi.......to,ze nebyla az tak skvela pochopil,az za dyl.
Ja myslim,ze kdyz si najdu milence tak pro me bude lepsi nez ten se kterym ziju,protoze ho budu podvadet se skvelym muzem,alespon v mych ocich.Tudiz ten co je doma se bude citit ponizeny.Nechces me snad tvrdit,ze jsem mela byt pysna na to,ze muj manzel si nasel milenku a odkopnul tak svou zenu ktera mu dala dve deti.
Není tady
Eva. napsal(a):
diamo napsal(a):
Ale psala jsem hned v úvodu, e kvůli svému proitku, kdy mi v té době "kamarádka" vědomě lhala (pracovali a pracují spolu ve firmě) a na konkrétní otázku, kde je manel mi vědomě lhala (kryla ho, protoe si myslela, e by se provalila jeho nevěra - nevím, jestli bych si to spojila, protoe jsem váně neměla vůbec tuení) tuhle známou nikdy za kamarádku povaovat nebudu. Take v tomhle mám jasno.To je ale tvá blbost, ptát se kamarádky, kde je TVŮJ manel. To nezazlívej jí, ale sobě.
To by mě fakt nenapadlo, ptát se někoho jiného, kde je MŮJ manel. To se snad zeptám jeho, ne?
Ja si nemyslim,ze se chovala nefer a nevidim duvod se nezeptat kamaradky.Manzela kdybych se zeptala ten by urcite zatloukal.Kdyz me moje kamaradka rekla s kym se styka muj manzel,tak kdyz se muj manzel vratil domu pro ciste pradlo,tak jsem se ho take primo zeptala kdo to je s kym se styka.Odpovedel me,ze nikoho nema.Na to ja mu rekla,ze vim kdo to je a rekla jsem mu jmeno.Pak se teprve priznal.A kamaradka ktera by ho kryla by opravdu kamaradka nebyla,protoze tohle se nedela.Kamaradka ma byt ferova a ne falesna.
Mela jsem kamaraku falesnou,je pravda,ze jsem s ni kamaradila od zakladky,byla se mnou v tezkych chvilich rozvodu,ale nastala situace kdy se me nabidla,ze me vymaluje deti pokoj,vecer,az budou me male deti spat.Vse jsem s moji mamkou vystehovala,mamka me upekla roladu.....a ja cekala a cekala,kamaradka nikde.Sla jsem za ni a ona se nechala zaprit,videla jsem ji pak za zaclonou jak se diva jak odchazim.Pokoj jsem vymalovala sama se slzama v ocich,ta kamaradka pro me skoncila byt kamaradkou.Parkrat jsme se jeste sesli,ale ma neduvera k ni vsechno spalila.Ted,uz se nevidame vubec.Tim jsem chtela rict,ze pokud neni v kamaradstvi duvera nestoji to za nic.Kamaradka je blzky clovek je to clovek ktery patri do rodiny a pokud neco vi a bude zatlokat je to nefer jednani.
Upravil(a) eremuruss (15. 9. 2017 17:40)
Není tady
Eva. napsal(a):
Barča napsal(a):
Eva. napsal(a):
To ty mě nechápe.
co se muze stat??Co jako?Treba se dozvedet,ze je ji manzel neverny?
Není tady
diamo napsal(a):
Judyna napsal(a):
Ale opět - ty musí vyhodnostit sitaci, jeliko kadá situace a lidé v ní jsou jiní.Reagovala jsem v tvém případě na to, e by ses do toho montovala, protoe by ti na tom záleelo. Take bys to nenechala být, e ti do vztahu tvého bratra nic není. Nebo snad tohle není pravda? Stejtě tak si přehlíela nevěru vagrové, právě proto, e by to ublíilo bratrovi a jakmile by mu naopak pomohlo to, e by věděl, e byl podváděn, tak si vyla s pravdou ven. Take si vztah ovlivňovala ve prospěch bratra právě v době, kdy to podle tvého názoru a tvého přesvědčení potřeboval.
To celé ale bylo ne o tom, jakou si mi dala radu na moji otázku, ale na úvahu - e nechodím v jejich botách, take si nemám ničeho vímat a řeit. To ve.
Diamo, znovu - těko radit, protoe kadá situace i lidi v ní, je jiná. Proto je někdy dobré neříct a někdy zase naopak říct. To fakt nejde podle ablony. Je třeba postupovat maximálně citlivě a s ohledem na hodně věcí. A někdy - nejen v tvém případě - je dobré udělat to, co je dobré pro nae nejblií (i kdyby to mělo znamenat třeba mlčení, moná dočasné), ne pro ná dobrý pocit a čisté svědomí. Na patné zprávy je vdycky času dost.
Není tady
Diamo, znovu - těko radit, protoe kadá situace i lidi v ní, je jiná. Proto je někdy dobré neříct a někdy zase naopak říct. To fakt nejde podle ablony. Je třeba postupovat maximálně citlivě a s ohledem na hodně věcí. A někdy - nejen v tvém případě - je dobré udělat to, co je dobré pro nae nejblií (i kdyby to mělo znamenat třeba mlčení, moná dočasné), ne pro ná dobrý pocit a čisté svědomí. Na patné zprávy je vdycky času dost.
Judyno, tak v tomhle se shodnem. Je to situace od situace a proto jsem zaloila tuhle diskuzi, protoe kadý člověk je jiný, kadá situace je jiná a nakonec stejně budu muset já za sebe rozhodnout, co si myslím, e by kámoce pomohlo/neublíilo. A s tímto mým rozhodnutím ít, e. Take se shodnem, e v mé situace nejde nečinně sledovat, ale sledovat a vyhodnotit (snad správně), kdy říct/neříct/pomoct jinak. Jediné, co vím, e bych nebylo schopná, tak lhát.
Není tady
Sorry Judyno, ten první odstavec měl být citace tvého, ale místo toho jsem ho jen zkopírovala a teď to vypadá divně :-(
Není tady
eremuruss napsal(a):
co se muze stat??Co jako?Treba se dozvedet,ze je ji manzel neverny?
Kdyby se Eva. takhle ptala, vypadala by jako cvok, protoe její kamarádky snad vědí, e je Eva. rozvedená. Proto se NIKDY takhle neptá. Je to nebezpečný, takhle se ptát.
Upravil(a) Barča (15. 9. 2017 19:35)
Není tady
diamo napsal(a):
Judyno, tak v tomhle se shodnem. Je to situace od situace a proto jsem zaloila tuhle diskuzi, protoe kadý člověk je jiný, kadá situace je jiná a nakonec stejně budu muset já za sebe rozhodnout, co si myslím, e by kámoce pomohlo/neublíilo. A s tímto mým rozhodnutím ít, e. Take se shodnem, e v mé situace nejde nečinně sledovat, ale sledovat a vyhodnotit (snad správně), kdy říct/neříct/pomoct jinak. Jediné, co vím, e bych nebylo schopná, tak lhát.
Ano, tak to je. Je to velice těká situace a já Ti budu přát, i Tvé kamarádce, aby chlap dostal rozum. To by bylo to nejlepí.
Nikdy, pokud jde o blízkého člověka, nečinně nestojí opodál. Vdy bude přemýlet co a jak. To je normální.
Není tady
Mohla bys nás seznámit s metodou, jak se někoho, o kom nevíme, kde je, zeptat kde je?
Triviality stylu "mobil" neberu - kdybychom se dovolali, nemusíme se tázat jiných.
Není tady
diamo napsal(a):
Barčo nevěděla, netuila a navíc známá ve firmě dělá účetní a ví, kam se v průběhu měsíce jede na jednání, take jsem jí kdysi běně volala ne abych si vyslechla, e mi to mana říkal a já to zapomněla. Prostě kdy jsem něco potřebovala zařídit třeba v Brně, tak jsem jí zavolala a ona se koukla, jestli nejede třeba dalí týden na nějaké jednání a dala mi vědět. Proto nechápu, proč měla potřebu mi lhát. Jednak se takové věci dají snadno ověřit (bohuel i zpětně) a kdyby mlčela nebo odpověděla, e a se zeptám manela, tak v tom nevidím nic divného.
Tvůj mu je nesvéprávný? Nebo vy spolu nemůete normálně mluvit a tak raději volá účetní?
Na to zdůvodnění, proč ses nezeptala svého mue, ale volala účetní, zírám.
A taky nechápu tu účetní, e tohle dopustila. e ti ty informace dávala.
Doufám, e u to nedělá a svého mue se rovnou zeptá.
Není tady
helena napsal(a):
Mohla bys nás seznámit s metodou, jak se někoho, o kom nevíme, kde je, zeptat kde je?
Triviality stylu "mobil" neberu - kdybychom se dovolali, nemusíme se tázat jiných.
Nechápu tvůj dotaz, heleno. Metoda? Dnes v době mobilních telefonů? Přece zavoláme tomu člověku na telefon, kdy od něj něco chceme.
Ty kdy chce vědět, kde je tvůj mu, volá jemu anebo své kamarádce?
Btw kdy si přečte, co psala před chvílí autorka vlákna, ona se ani neobtěovala zavolat svému mui, ale rovnou BĚNĚ volala té účetní - kamarádce. To mi fakt zůstává rozum stát.
A jetě je na ni nakrklá. Já být tou její kamarádkou, dávno ji kopnu do.... s takovým dotazem. No, nemají si paní co vyčítat.
Kdybych byla tím manelem, dávno vezmu nohy na ramena od takové slídilky.
U se nedivím tomu jejímu dotazu, jestli říct své kamarádce, e je jí její manel nevěrný.
Upravil(a) Eva. (15. 9. 2017 20:02)
Není tady
Eva. napsal(a):
helena napsal(a):
Triviality stylu "mobil" neberu - kdybychom se dovolali, nemusíme se tázat jiných.Nechápu tvůj dotaz, heleno. Metoda? Dnes v době mobilních telefonů? Přece zavoláme tomu člověku na telefon, kdy od něj něco chceme.
To vidím, e nechápe...
Eva. napsal(a):
Ty kdy chce vědět, kde je tvůj mu, volá jemu anebo své kamarádce?
Já to vědět nechci... ani nepotřebuju... tudí nevolám nikomu
Není tady
helena napsal(a):
Já to vědět nechci... ani nepotřebuju... tudí nevolám nikomu
Já vím, e ty to vědět nechce, vzhledem k tomu, jak tady o svém mui píe.
To byl ode mě pouze příklad.
Není tady